Analizele Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava privind accidentele rutiere grave care au avut loc în Suceava pe parcursul anului 2017 arată o creştere a numărului de drumuri periculoase.
Practic, în nedoritul top au apărut încă două drumuri naţionale care, deşi mai puţin întinse decât E 85 şi DN 17, au un risc foarte ridicate de accidente cu răniţi grav sau decedaţi. Aceste date nu fac decât să confirme trista realitate: şoselele din judeţul Suceava se dovedesc a fi extrem de periculoase, iar faptul că sunt cei mai mulţi morţi în accidente şi pe parcursul anului 2017 din toată România spune totul despre această realitate.
Foarte multe accidente concentrate pe patru drumuri naţionale
Conform analizei Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, pe primul loc ca număr de accidente grave pe parcursul anului trecut s-a aflat DN 17, Suceava-Vatra Dornei-limita cu Bistriţa-Năsăud. Pe porţiunea de 137 de kilometri de pe raza judeţului Suceava a DN 17 au avut loc anul trecut 27 de accidente rutiere grave, soldate cu 12 persoane decedate şi 27 rănite grav.
Urmează un drum care nu s-a aflat niciodată în topul şoselelor cu cele mai multe accidente. DN 2H Milişăuţi-Rădăuţi-Putna, întins pe doar 45 de kilometri. Aici, pe parcursul anului trecut, au avut loc 20 de accidente grave, soldate cu nouă morţi şi 16 răniţi grav.
Pe DN 2E, Fălticeni-Gura Humorului-Solca-Vicovu de Sus, au avut loc 19 accidente grave, soldate cu 13 morţi şi 19 răniţi grav. Se poate observa aşadar că pe acest drum au murit cei mai mulţi oameni în accidente rutiere. Potrivit Monitorului de Suceava, numărul foarte mare de morţi se explică prin faptul că pe DN 2E, la Cornu Luncii, a avut loc groaznicul accident rutiere cu şase persoane decedate, produs după ce un şofer băut a pătruns cu maşina pe contrasens, în autoturismul în care se aflau un preot şi membri ai familiei sale.
În acest nedorit top se mai găseşte şi DN 2 (E 85), de la limita judeţului Suceava cu Iaşi şi până la Siret. Aici au avut loc 19 accidente rutiere grave, soldate cu zece persoane decedate şi 14 rănite grav.
Drumuri naţionale cu întinderi reduse, dar cu foarte multe accidente
Faţă de anii precedenţi, veştile proaste sunt legate de DN 2E Fălticeni-Gura Humorului-Solca-Vicovu de Sus şi DN 2H Milişăuţi-Putna. Pe aceste două şosele cu întinderi mult mai reduse decât principalele două drumuri naţional europene (DN 17 şi DN 2) au avut loc foarte multe tragedii, după cum arată cifrele pe care le-am prezentat mai sus.
Situaţia cea mai îngrijorătoare pare a fi pe DN 2H, unde pe doar 45 de kilometri de drum au avut loc 20 de accidente grave.
Numărul mare de maşini, vitezele de rulare, calitatea bună a asfaltului de pe anumite porţiuni, dar mai presus de toate inconştienţa conducătorilor auto, toate, coroborate, sunt cauze sau factori ale acestor tragedii care se petrec în număr mult prea mare.
În judeţul Suceava mor cei mai mulţi oameni în accidente
Anul 2017 s-a încheiat cu 295 de accidente rutiere grave în judeţul Suceava, cu doar trei mai puţine decât în 2016, care s-au soldat cu 104 persoane decedate, 252 rănite grav şi 126 rănite uşor. La capitolul cel mai important, al persoanelor care şi-au pierdut viaţa, s-a înregistrat doar cu un decedat mai puţin decât în 2016, care a fost un alt an negru pe şoselele judeţului. În aceste condiţii, judeţul Suceava rămâne în fruntea topului naţional la capitolul persoane decedate în accidente rutiere, după ce la fel s-a întâmplat şi în anul 2016.
Interesant este că în primele nouă luni ale lui 2017 statisticile privind accidentele rutiere grave din Suceava arătau mult mai bine decât în 2016.
Din păcate, lunile octombrie şi noiembrie au fost cu adevărat groaznice, iar tragediile au continuat în număr mare şi în decembrie.
PSD: Trei oferte pentru Autostrada de care se va lega Drumul Expres Botoșani - Suceava
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Valeriu Iftime a explicat ce înseamnă un președinte extremist pentru România – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Început de decembrie cu ploi și temperaturi mai mici decât cele normale: PROGNOZA actualizată
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024