Specialiștii botoșăneni atrag atenția că tratamentul cu ceaiuri și medicamente pentru răceală este tot ineficient în acest caz.
Ambrozia provine din America de Nord și crește în locurile necultivate. În zonele urbane o găsim cel mai adesea în apropierea căilor ferate, pe marginea șoselelor, în spațiile verzi, dar și în curțile caselor sau în parcuri, în zonele cu ruine sau în zonele rezidențiale unde încă se construiește, în culturile de cereale și de floarea soarelui.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, reacția alergică la ambrozie seamănă foarte mult cu o răceală obișnuită. Din acest motiv, cei afectați de multe ori încearcă să combată simptomele deranjante cu ceaiuri și medicamente pentru răceală, total neeficiente în cazul alergiilor.
Semnul distinctiv în cazul unei alergii la ambrozie este febra.
În privința simptomelor alergiei la ambrozie, specialialiștii atrag atenția asupra semnelor pe care le putem confunda cu cele ale unei răceli sau simple alergii.
Cel mai evident și deranjant simptom este rinoreea. Pacientul are o scurgere nazală apoasă, chinuitoare, ce durează între două și trei săptămâni și care nu cedează la nici un tratament obișnuit. Este asociată cu strănutul în rafale și senzația de nas înfundat. Pruritul nazal (senzația de mâncărime la nivelul nasului) este asociat cu pruritul ocular (mâncărimea ochilor), senzațiile provocate fiind extrem de chinuitoare.
De asemenea, la nivelul ochilor apar și roșeața, lăcrimarea și edemul palpebral (umflarea pleoapelor). În cazul pacienților astmatici, polenul ambroziei poate declanșa tuse și crize de astm care trebuie tratate corespunzător, conform schemelor prescrise. Pe piele pot să apară erupții și zone edematoase, în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient. Aceste simptome produc pacientului o senzație de oboseală și somnolență profundă, precum și scăderea randamentului în desfășurarea activității.
Pentru evitarea simptomelor neplăcute, Direcția de Sănătate Publică Botoșani le recomandă pacienților:
-să evite activitățile exterioare, în aer liber
-să păstreze ferestrele închise ăn tipul zilei, atât acasă cât și în mașină
-să își schimbe hainele după ce ies afară pentru perioade mai lungi de timp
-să facă duș la sosirea la domiciliu
-să se spele frecvent pe față și pe mâini
De asemenea, să se prezinte la medic în cazul apariției primelor semne de alergie.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Cum să obții bani urgent: soluții rapide și eficiente
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Cadouri din străinătate: Cum să trimiți colete rapid și sigur din Spania sau Italia în România
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Botoșănean prins BĂUT la volan după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024