În cadrul şedinţei cu persoanele vârstnice de la Botoşani, s-au mai ridicat şi alt gen de probleme în afară de cele de la Nova Apaserv. Pensionarii care locuiesc în blocurile turn se plâng de verificările la lifturi pe care trebuie să le achite din propriul buzunar.
Ascensoarele de la blocurile cu o vechime de 35 de ani, care au depăşit durata de funcţionare, conform normelor ISCIR trebuie supuse unor expertize tehnice . Locatarii au primit deja înştiinţări cu privire la terminarea acestei perioade pentru aceste aparate. De asemenea, reprezentanţii ISCIR, le-au făcut propunerea de a efectua ei aceste expertize, însă asta ar însemna un cost destul de mare pentru proprietari, majoritatea fiind pensionari.
„Vine expertul verifică starea liftului şi pe baza unei sume foarte mari de bani 6.000, 8.000 de lei în funcţie de cum găseşti expertul, pentru că acum sunt privaţi. Acesta îţi stabileşte un plan de modernizare în care spune că liftul acesta în plan, pe un număr de 2-3 ani tu practic trebuie să schimbi tot liftul. Schimbând pe etape părţi din lift îţi dă funcţionarea maximă încă pe cinci ani”, a declarat
Mircea Comăneci lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. În opinia liderului, soluţia ar fi schimbarea completă a liftului care este de asemenea costisitoare pentru locatari ajungând undeva în jurul a 26.000 de euro. De aceea a venit cu propunerea de a se găsi o sponsorizare, din partea autorităţilor sau posibilitatea de a fi achitate eşalonat. Ca ultimă completare liderul a mai spus că această variantă de a schimba complet ascensorul este mai echitabilă decât de a se repara treptat, în primul rând din punct de vedere financiar.
CITEŞTE:
Refuz pentru plată servicii prin asociaţii de proprietari: Este cea mai mare greşeală