Că există numeroase sincope în infrastructura din sistemul sanitar dar mai ales în actul medical oferit bolnavilor este un fapt știut și încă foarte bine.
De cealaltă parte și cei care oferă acest serviciu se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze.
Serviciul Județean de Ambulanță, spre exemplu, a avut un reprezentant în comisia de dialog social de astăzi de la Prefectură.
Printre altele, s-a ridicat și problema ambulanțelor uzate.
„Cea mai nouă ambulanță care este achiziționată de trei ani de zile, are aproape 400.000 de kilometri. Ambulanță de nici trei ani de zile. Așteptăm în continuare ambulanțe. Bănuiesc că nu o să se rezolve. Se mai merge pe principiul că s-a înființat SMURD, ne ajută SMURD, ambulanța să dispară. Nu. Ambulanța încă este de interes național”,
Tibi Roman, reprezentantul Sindicatului din cadrul SJA Botoșani
Aceste „scăpări” au inveriabil un singur rezultat.
”Deci, nu vrem să amenințăm că o să scadă calitatea actului medical, că o să întârziem la solicitări. De ce? Că nu sunt bani de reparații, că nu sunt bani de combustibil, că nu sunt bani de plățile angajaților. Asta încercăm, să deschidem ochii la toată lumea care e lângă noi: haideți să facem ceva cu sistemul sanitar pentru că în județul Botoșani, cam cel mai mare angajator este Spitalul Județean și în jurul sănătății ne învârtim”,
Tibi Roman, reprezentantul Sindicatului din cadrul SJA Botoșani
În încheiere, asistentul medical de la SJA a cerut ca actualii guvernanți să se trezească la realitate din punct de vedere al salarizării, altfel se vor regăsi în situația în care vor părăsi sistemul medical mai multe persoane decât cele care au plecat deja.
Șeful județului a avut și el o reacție la aceste afirmații
”Legat de ceea ce spuneați dv cu 400.000 de km la un Mercedes de trei ani de zile, sunt mașini și vorbesc și în domeniul patronal, sunt mașini cu mult mai mulți kilometri, important este să aibă ITP-ul făcut și să circulăm, în siguranță. Că altfel, la comparația că, cei din Europa circulă într-un fel și noi în altfel, lucrurile s-au derulat în funcție de ce guverne au fost”,
Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani
Costică Macaleți a oferit și un exemplu despre cum o femeie de etnie romă din județ a folosit ambulanța ca să ajungă în oraș gratuit și mai ales să beneficieze de analize gratuite, după ce a acuzat o stare de rău în sistem de urgență.
La astfel de cazuri este nevoie să se lucreze, pentru a nu mai avea loc.
Iar în acest sens, probabil că legea trebuie să prevadă sancțiuni extrem de dure pentru cei care folosesc ambulanțele drept taxi.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
ALERTĂ meteo: Județul Botoșani, sub COD GALBEN
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Șoferi AMENDAȚI de polițiști cu 40.000 de lei după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
O biserică din Botoșani cu hramul „Sfântul Andrei” va fi în sărbătoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024