Început tensionat, cu alocuţiunile preşedintelui Consiliului Judeţean şi consilierului judeţean Cristian Achiţei, consiliul de coordonare local al al PDL s-a terminat cu ameninţări, acuze şi vociferări. Daniel Alexandru, directorul adjunct al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a părăsit în jurul orei 22:00 scandalizat Hotelul Rapsodia unde au avut loc alegerile.
“Cristi Achiţei este de acum duşmanul meu declarat”
“Cristi Achiţei este de acum duşmanul meu declarat. Vei vedea ce s-a întâmpla”, ne-a declarat
şeful de la ANRSC. Acesta era bulversat de alocuţiunea fostului vice de la CJ, care în startul conferinţei le-a cerut participanţilor să nu voteze pentru vicepreşedinţia organizaţiei municipael un om a cărui nevastă este membră PSD.
Deşi nu a dat vreun nume, foarte repede s-a aflat că este vorba de soţia lui Daniel Alexandru. Cel vizat nu a negat acest lucru, însă a arătat că partenera sa de viaţă a ajuns social-democrată tocmai din cauza lui Achiţei.
“Vreau să zic doar de gestul lui Cristi Achiţei, care nu îl califică pentru o funcţie de secretar general al unui partid de guvernare. A fost o reacţie foarte proastă din partea lui, lipsită de experienţă politică. Soţia a fost dată afară de Cristi Achiţei şi a ales PSD pentru că nu crede că PDL are şanse cu Cristi Achiţei şi mi-a zis clar cât timp e Cristi Achiţei ea nu poate să intre în PDL”, a afirmat
Daniel Alexandru (foto stânga) pentru
Botoşăneanul.ro. El a menţionat că soţia sa a făcut parte tocmai din fostul PD şi că nu va uita ceea ce a făcut consilierul judeţean.
“Nu ştiu dacă e o chestie personală, dar politic eu cred şi ea crede că Achiţei nu este liderul pe care îl vrea PDL. Eu rămân în PDL, sunt membru PDL din 2000, iar Achiţei nu înseamnă PDL”, a mai arătat
directorul adjunct al ANRSC.
“Mi se pare dubios”
Acesta a părăsit sala de şedinţe fără ca măcar să ştie câţi oameni l-au votat, singura informaţie pe care o avea fiind că nu a ajuns vicepreşedinte, aşa cum îşi dorea. Nedumerit era şi Cătălin Alexa, care nu a putut înţelege cum de a adunat doar 40 de voturi.
“Scrutinul a fost cât se poate de corect, mi se pare dubios, dar ăsta este rezultatul, asta a hotărât organizaţia, n-am nimic de comentat. Mi se pare dubios pentru că… aşa mi se pare mie dubios”, ne-a spus
viceprimarul. Acesta a adăugat că “absolut” se aştepta să adune mai multe voturi şi că nu ştie dacă s-a format o alianţă împotriva sa.
“Dacă s-a făcut… foarte bine, mergem înainte”, a mai menţionat
Alexa, care a arătat şi că numărarea voturilor a durat foarte mult timp. De altfel,o mulţime de participanţi la conferinţă au reclamat tocmai faptul că operaţiunea de numărare a durat suspect de mult în condiţiile în care au fost doar aproximativ 180 de persoane cu drept de vot, la preşedinte, secretar general şi secretar general adjunct a fost “omul şi locul”, pentru prim-vicepreşedinte trei pe două locuri, iar despre o adevărată concurenţă s-a putut vorbi doar la funcţiile de vicepreşedinţi, 19 pe 10 posturi, secretarii executivi fiind aleşi ulterior anunţării rezultatelor la celelalte funcţii menţionate. Mai mulţi oameni din tabăra viceprimarului Alexa şi-au exprimat neînţelegerea faţă de faptul că, în timp ce Florin Ghiorghiţă şi Ion Diaconu au avut voturi pentru şi anulate, la Cătălin Alexa s-au anunţat voturi pentru şi împotrivă, fără anulate.
“Nu pot să vă dau explicaţii din Triunghiul Bermudelor”
Dar cel mai dubios lucru s-a întâmplat chiar pentru postul de preşedinte.
Deşi exista un singur candidat, iar procedura de vot a fost ca membrul care vrea să îl voteze să nu îl taie, iar cel care nu îl vrea să îl taie, eliminând practic posibilitatea votului nul, s-au anunţat totuşi şase voturi nule. Nici măcar cel vizat nu a putut da o explicaţie pentru ciudatul fenomen.
“Dar întrebaţi pe cei care au votat, nu mă întrebaţi pe mine că nu pot să vă dau explicaţii din Triunghiul Bermudelor”, a afirmat
Daniel Humelnicu. Senatorul a cerut să ne adresăm celor ale căror voturi au fost anulate, deşi acesta lucru este imposibil atât timp cât procedura a fost secretă. Toate aceste lucruri au determinat apariţia unor sumedenii de vociferări şi reproşuri. Unul dintre acestea a fost că printre responsabilii cu număratul a fost nimeni altul decât Andrei Lupu, consilier la cabinetul senatorului, el fiind de altfel şi cel care a anunţat rezultatele. Alţi membri au refuzat să mai intre în sală când au trebuit să îşi exprime opţiunile pentru secretarii executivi.
“Degeaba votăm noi aici, că tot cine trebuie iese”, “votează cine vrea, iese cine trebuie” şi
“nu contează cine votează, contează cine numără”, au fost câteva din cele mai dese afirmaţii făcute după anunţarea primelor rezultate.