Ancheta săptămânii
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere

O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.

10 lei dacă vrei să depui declarația unică


De exemplu, dacă dorești să obții un certificat fiscal privind plata dărilor la stat, obligatoriu pentru participarea la o licitație publică, de la ghișeele Fiscului ești îndrumat spre un altul, unde tipizatele respective se găsesc din belșug.


Doar că pe bani!


Amintitul certificat fiscal costă 1 leu. Dacă ai completat ceva greșit mai trebuie să plătești o dată.


”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” se vinde teoretic cu 5 lei.


”Aveți nevoie de două”, li se transmite însă cetățenilor astfel încât oamenii ajung să plătească în realitate 10 lei dacă vor să depună amintita declarație.


Nicăieri nu este semnalizat undeva, cât de cât vizibil, faptul că respectivul ghișeu este de fapt unul privat.


În schimb, sunt postate mai multe anunțuri impozante cu sigla ANAF, dând astfel impresia oamenilor că ar fi vorba de un birou al Administrației Financiare.


Fiindcă despre aceasta este vorba: în sediul Finanțelor o firmă privată vinde formulare fiscale.


Iar gestionara respectivă transmite contribuabililor că nu pot descărca anumite declarații de pe internet fiindcă nu se găsesc decât variantele pe 2018.


Și astfel oamenii sunt constrânși să plătească 10 lei pentru amintita declarație unică.

 

afacere fise fiscale

 

Șefii Fiscului botoșănean n-au idee cum a ajuns un privat să facă afaceri în sediul Finanțelor


Greu de crezut și dificil de înțeles, reprezentanții AJFP Botoșani nu știu cum a ajuns o firmă privată să facă acest comerț cu tipizate fiscale chiar în Palatul Finanțelor.


”Pur și simplu ne-am trezit cu ei aici, tot așa cum la un moment dat ne-am dat seama că am rămas fără pază. Nu avem noi nici o legătură. Întrebați la Direcția Regională Iași”,


Doru Alupoaie, director adjunct AJFP Botoșani.


Nici de la biroul de comunicare al instituției nu am reușit să obținem o explicație. Șeful era vineri în concediu, iar un înlocuitor nu credea că în sediul Fiscului se desfășoară o asemenea activitate.


”Cred că la mijloc este o neînțelegere”,


Liliana Gherase, funcționar biroul de comunicare AJFP Botoșani.


Firma în cauză emite însă bon fiscal și când reporterul Botoșăneanul a arătat reprezentanților unității statului dovada nu au mai putut nega evidențele.

 

Finanțiștii n-au bani de formulare și nici n-au postat toate declarațiile pe internet


Așa că a fost chemată o altă salariată, care, atunci când a fost întrebată care angajat de la parter îndrumă oamenii să cumpere formulare fiscale de la un privat a răspuns dezarmant de sincer: TOȚI!


Și există un motiv pentru asta.


”Când s-a trecut din nou de la declarațiile online la cele pe hârtie nu s-au mai prevăzut în buget bani pentru multiplicarea declarațiilor. Noi nu avem fonduri pentru copii”,


Dana Glonț, șef birou AJFP Botoșani.


Inițial, reprezentanții Fiscului botoșănean au susținut că ”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” poate fi descărcată gratuit de pe Internet. Două salariate de la Finanțe au încercat să o facă, însă au realizat că, într-adevăr, respectivul formular nu este disponibil online. Și cum AJFP nu îl pune la dispoziție, contribuabilii sunt puși în situație de a da bani unui privat.


Altfel spus, în loc să încarce formularul respectiv pe site, ANAF preferă să trimită lumea să îl cumpere de la un operator privat.

 

Iar sistemul este unul gândit în amănunt. Pentru a te adresa unui ghișeu al Fiscului de la parter îți trebuie un bon de ordine. Ia ghiciți de unde se ridică acel bon? Ei bine, tocmai de la ghișeul privat care face comerț cu tipizate fiscale.

 

declaratie fiscala

 


”Răspuns” de la Regionala Iași: Deci firma cum... vinde în incinta...?


Cum reprezentanții AJFP Botoșani ne-au răspuns că firma privată în cauză își desfășoară activitatea fără ca instituția să fi fost consultată și că, probabil, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) și-a dat acordul, am încercat să aflăm de acolo cum e posibil să deruleze un particular afaceri cu fișe fiscale în sediul Fiscului.


Ghinion!


Fostul prefect al Botoșanilor, Dan Nechifor, actual director executiv servicii interne la DGRFP, ne-a comunicat că este în concediu. Am cerut la purtătorul de cuvânt. Și el este în vacanță. Am fost redirecționați spre o altă persoană de la biroul de comunicare. Iată dialogul purtat:


-    Deci firma cum... vinde în incinta...?


-    Da, exact, la parterul Palatului de Finanțe de la Botoșani.


-    Am înțeles. Deci nu știu ce să vă spun în momentul ăsta. Tot ce vă pot ruga este să îmi dați un număr de telefon, să mă interesez și revin la dvs.  


I-am dat numărul de telefon. N-a mai sunat.

 

O firmă de apartament din București vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor de la Botoșani


SC Marfor SRL este denumirea firmei care vinde formulare fiscale în casa Finanțelor botoșănene. Agentul economic nici măcar nu este din Botoșani, ci din București. În județul nostru are doar un punct de lucru în Piața Revoluției 5, adică exact la adresa AJFP Botoșani.


În capitală compania funcționează într-un apartament de la parterul unui bloc din strada Dealului. A fost înființată în 2001 și se ocupă de activități de fotocopiere, de pregătire a documentelor și alte activități specializate de secretariat.

 

Are în jur de zece angajați, iar în 2017, potrivit Firme.info, cifra de afaceri a fost de 317.188 lei, iar profitul de 144.818 lei, adică aproape jumătate din totalul veniturilor, o performanță cum rar se poate vedea în economia românească.

 

anaf botosani

 

loading...
Afacere la negru cu fişe de protecţia muncii în subsolul ITM
FOTOGALERIE: Toţi funcţionarii de la ghişeele unei instituţii au plecat din timpul programului la chef cu directorul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Loading...
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Loading...
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
aceeasi treaba este si la inmatriculari auto. de unde si pina unde exista obiect de activitate sa pregatesti acte pentru inmatricularea auto? oare cine este smecherul care tace si inchide ochii la astfel de practici?
24 iunie 2019, 19:10
Da, vreun contract de chirie? Ca doar nu stau așa ! Mâine ma duc și eu cu o imprimanta și pana se prind astia ma îmbogățesc ! Nu plătesc nici curent și nici caldura !
24 iunie 2019, 19:03
S-a rezolvat.....nu stim nimic.banii curg in directia firmelor afiliate la partide, capuse sunt peste tot....
24 iunie 2019, 13:19
Ei, chiar așa?? Sî nu știe nici un șef de la ANAF ce se întâmplă în propria ogradă?? De ce nu ați întrebat cine este fericitul ,, întreprinzător”? S-ar putea să vă cruciți auzind că, de fapt, întreprinzătorul este un șef chiar de la ANAF.
24 iunie 2019, 10:41
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Nu uitați că suntem principalul vector de imagine al municipiului Botoșani la ora actuală. Nu știu dacă într-adevăr în bugetul de cheltuieli preconizat de dv. aveți posibilitatea să măriți aceste sume sau doar să modifica ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7789 lei
USD
Dolarul SUA
4.4241 lei
CHF
Francul elveţian
4.4982 lei
GBP
Lira sterlină
5.7446 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0100 lei
XAU
Gramul de aur
229.0604 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2502 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4222 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9619 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1914 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6398 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.