Ancheta săptămânii
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere

O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.

10 lei dacă vrei să depui declarația unică


De exemplu, dacă dorești să obții un certificat fiscal privind plata dărilor la stat, obligatoriu pentru participarea la o licitație publică, de la ghișeele Fiscului ești îndrumat spre un altul, unde tipizatele respective se găsesc din belșug.


Doar că pe bani!


Amintitul certificat fiscal costă 1 leu. Dacă ai completat ceva greșit mai trebuie să plătești o dată.


”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” se vinde teoretic cu 5 lei.


”Aveți nevoie de două”, li se transmite însă cetățenilor astfel încât oamenii ajung să plătească în realitate 10 lei dacă vor să depună amintita declarație.


Nicăieri nu este semnalizat undeva, cât de cât vizibil, faptul că respectivul ghișeu este de fapt unul privat.


În schimb, sunt postate mai multe anunțuri impozante cu sigla ANAF, dând astfel impresia oamenilor că ar fi vorba de un birou al Administrației Financiare.


Fiindcă despre aceasta este vorba: în sediul Finanțelor o firmă privată vinde formulare fiscale.


Iar gestionara respectivă transmite contribuabililor că nu pot descărca anumite declarații de pe internet fiindcă nu se găsesc decât variantele pe 2018.


Și astfel oamenii sunt constrânși să plătească 10 lei pentru amintita declarație unică.

 

afacere fise fiscale

 

Șefii Fiscului botoșănean n-au idee cum a ajuns un privat să facă afaceri în sediul Finanțelor


Greu de crezut și dificil de înțeles, reprezentanții AJFP Botoșani nu știu cum a ajuns o firmă privată să facă acest comerț cu tipizate fiscale chiar în Palatul Finanțelor.


”Pur și simplu ne-am trezit cu ei aici, tot așa cum la un moment dat ne-am dat seama că am rămas fără pază. Nu avem noi nici o legătură. Întrebați la Direcția Regională Iași”,


Doru Alupoaie, director adjunct AJFP Botoșani.


Nici de la biroul de comunicare al instituției nu am reușit să obținem o explicație. Șeful era vineri în concediu, iar un înlocuitor nu credea că în sediul Fiscului se desfășoară o asemenea activitate.


”Cred că la mijloc este o neînțelegere”,


Liliana Gherase, funcționar biroul de comunicare AJFP Botoșani.


Firma în cauză emite însă bon fiscal și când reporterul Botoșăneanul a arătat reprezentanților unității statului dovada nu au mai putut nega evidențele.

 

Finanțiștii n-au bani de formulare și nici n-au postat toate declarațiile pe internet


Așa că a fost chemată o altă salariată, care, atunci când a fost întrebată care angajat de la parter îndrumă oamenii să cumpere formulare fiscale de la un privat a răspuns dezarmant de sincer: TOȚI!


Și există un motiv pentru asta.


”Când s-a trecut din nou de la declarațiile online la cele pe hârtie nu s-au mai prevăzut în buget bani pentru multiplicarea declarațiilor. Noi nu avem fonduri pentru copii”,


Dana Glonț, șef birou AJFP Botoșani.


Inițial, reprezentanții Fiscului botoșănean au susținut că ”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” poate fi descărcată gratuit de pe Internet. Două salariate de la Finanțe au încercat să o facă, însă au realizat că, într-adevăr, respectivul formular nu este disponibil online. Și cum AJFP nu îl pune la dispoziție, contribuabilii sunt puși în situație de a da bani unui privat.


Altfel spus, în loc să încarce formularul respectiv pe site, ANAF preferă să trimită lumea să îl cumpere de la un operator privat.

 

Iar sistemul este unul gândit în amănunt. Pentru a te adresa unui ghișeu al Fiscului de la parter îți trebuie un bon de ordine. Ia ghiciți de unde se ridică acel bon? Ei bine, tocmai de la ghișeul privat care face comerț cu tipizate fiscale.

 

declaratie fiscala

 


”Răspuns” de la Regionala Iași: Deci firma cum... vinde în incinta...?


Cum reprezentanții AJFP Botoșani ne-au răspuns că firma privată în cauză își desfășoară activitatea fără ca instituția să fi fost consultată și că, probabil, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) și-a dat acordul, am încercat să aflăm de acolo cum e posibil să deruleze un particular afaceri cu fișe fiscale în sediul Fiscului.


Ghinion!


Fostul prefect al Botoșanilor, Dan Nechifor, actual director executiv servicii interne la DGRFP, ne-a comunicat că este în concediu. Am cerut la purtătorul de cuvânt. Și el este în vacanță. Am fost redirecționați spre o altă persoană de la biroul de comunicare. Iată dialogul purtat:


-    Deci firma cum... vinde în incinta...?


-    Da, exact, la parterul Palatului de Finanțe de la Botoșani.


-    Am înțeles. Deci nu știu ce să vă spun în momentul ăsta. Tot ce vă pot ruga este să îmi dați un număr de telefon, să mă interesez și revin la dvs.  


I-am dat numărul de telefon. N-a mai sunat.

 

O firmă de apartament din București vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor de la Botoșani


SC Marfor SRL este denumirea firmei care vinde formulare fiscale în casa Finanțelor botoșănene. Agentul economic nici măcar nu este din Botoșani, ci din București. În județul nostru are doar un punct de lucru în Piața Revoluției 5, adică exact la adresa AJFP Botoșani.


În capitală compania funcționează într-un apartament de la parterul unui bloc din strada Dealului. A fost înființată în 2001 și se ocupă de activități de fotocopiere, de pregătire a documentelor și alte activități specializate de secretariat.

 

Are în jur de zece angajați, iar în 2017, potrivit Firme.info, cifra de afaceri a fost de 317.188 lei, iar profitul de 144.818 lei, adică aproape jumătate din totalul veniturilor, o performanță cum rar se poate vedea în economia românească.

 

anaf botosani

 

loading...
Afacere la negru cu fişe de protecţia muncii în subsolul ITM
FOTOGALERIE: Toţi funcţionarii de la ghişeele unei instituţii au plecat din timpul programului la chef cu directorul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
aceeasi treaba este si la inmatriculari auto. de unde si pina unde exista obiect de activitate sa pregatesti acte pentru inmatricularea auto? oare cine este smecherul care tace si inchide ochii la astfel de practici?
24 iunie 2019, 19:10
Da, vreun contract de chirie? Ca doar nu stau așa ! Mâine ma duc și eu cu o imprimanta și pana se prind astia ma îmbogățesc ! Nu plătesc nici curent și nici caldura !
24 iunie 2019, 19:03
S-a rezolvat.....nu stim nimic.banii curg in directia firmelor afiliate la partide, capuse sunt peste tot....
24 iunie 2019, 13:19
Ei, chiar așa?? Sî nu știe nici un șef de la ANAF ce se întâmplă în propria ogradă?? De ce nu ați întrebat cine este fericitul ,, întreprinzător”? S-ar putea să vă cruciți auzind că, de fapt, întreprinzătorul este un șef chiar de la ANAF.
24 iunie 2019, 10:41
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.