Ancheta săptămânii
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere

O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.

10 lei dacă vrei să depui declarația unică


De exemplu, dacă dorești să obții un certificat fiscal privind plata dărilor la stat, obligatoriu pentru participarea la o licitație publică, de la ghișeele Fiscului ești îndrumat spre un altul, unde tipizatele respective se găsesc din belșug.


Doar că pe bani!


Amintitul certificat fiscal costă 1 leu. Dacă ai completat ceva greșit mai trebuie să plătești o dată.


”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” se vinde teoretic cu 5 lei.


”Aveți nevoie de două”, li se transmite însă cetățenilor astfel încât oamenii ajung să plătească în realitate 10 lei dacă vor să depună amintita declarație.


Nicăieri nu este semnalizat undeva, cât de cât vizibil, faptul că respectivul ghișeu este de fapt unul privat.


În schimb, sunt postate mai multe anunțuri impozante cu sigla ANAF, dând astfel impresia oamenilor că ar fi vorba de un birou al Administrației Financiare.


Fiindcă despre aceasta este vorba: în sediul Finanțelor o firmă privată vinde formulare fiscale.


Iar gestionara respectivă transmite contribuabililor că nu pot descărca anumite declarații de pe internet fiindcă nu se găsesc decât variantele pe 2018.


Și astfel oamenii sunt constrânși să plătească 10 lei pentru amintita declarație unică.

 

afacere fise fiscale

 

Șefii Fiscului botoșănean n-au idee cum a ajuns un privat să facă afaceri în sediul Finanțelor


Greu de crezut și dificil de înțeles, reprezentanții AJFP Botoșani nu știu cum a ajuns o firmă privată să facă acest comerț cu tipizate fiscale chiar în Palatul Finanțelor.


”Pur și simplu ne-am trezit cu ei aici, tot așa cum la un moment dat ne-am dat seama că am rămas fără pază. Nu avem noi nici o legătură. Întrebați la Direcția Regională Iași”,


Doru Alupoaie, director adjunct AJFP Botoșani.


Nici de la biroul de comunicare al instituției nu am reușit să obținem o explicație. Șeful era vineri în concediu, iar un înlocuitor nu credea că în sediul Fiscului se desfășoară o asemenea activitate.


”Cred că la mijloc este o neînțelegere”,


Liliana Gherase, funcționar biroul de comunicare AJFP Botoșani.


Firma în cauză emite însă bon fiscal și când reporterul Botoșăneanul a arătat reprezentanților unității statului dovada nu au mai putut nega evidențele.

 

Finanțiștii n-au bani de formulare și nici n-au postat toate declarațiile pe internet


Așa că a fost chemată o altă salariată, care, atunci când a fost întrebată care angajat de la parter îndrumă oamenii să cumpere formulare fiscale de la un privat a răspuns dezarmant de sincer: TOȚI!


Și există un motiv pentru asta.


”Când s-a trecut din nou de la declarațiile online la cele pe hârtie nu s-au mai prevăzut în buget bani pentru multiplicarea declarațiilor. Noi nu avem fonduri pentru copii”,


Dana Glonț, șef birou AJFP Botoșani.


Inițial, reprezentanții Fiscului botoșănean au susținut că ”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” poate fi descărcată gratuit de pe Internet. Două salariate de la Finanțe au încercat să o facă, însă au realizat că, într-adevăr, respectivul formular nu este disponibil online. Și cum AJFP nu îl pune la dispoziție, contribuabilii sunt puși în situație de a da bani unui privat.


Altfel spus, în loc să încarce formularul respectiv pe site, ANAF preferă să trimită lumea să îl cumpere de la un operator privat.

 

Iar sistemul este unul gândit în amănunt. Pentru a te adresa unui ghișeu al Fiscului de la parter îți trebuie un bon de ordine. Ia ghiciți de unde se ridică acel bon? Ei bine, tocmai de la ghișeul privat care face comerț cu tipizate fiscale.

 

declaratie fiscala

 


”Răspuns” de la Regionala Iași: Deci firma cum... vinde în incinta...?


Cum reprezentanții AJFP Botoșani ne-au răspuns că firma privată în cauză își desfășoară activitatea fără ca instituția să fi fost consultată și că, probabil, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) și-a dat acordul, am încercat să aflăm de acolo cum e posibil să deruleze un particular afaceri cu fișe fiscale în sediul Fiscului.


Ghinion!


Fostul prefect al Botoșanilor, Dan Nechifor, actual director executiv servicii interne la DGRFP, ne-a comunicat că este în concediu. Am cerut la purtătorul de cuvânt. Și el este în vacanță. Am fost redirecționați spre o altă persoană de la biroul de comunicare. Iată dialogul purtat:


-    Deci firma cum... vinde în incinta...?


-    Da, exact, la parterul Palatului de Finanțe de la Botoșani.


-    Am înțeles. Deci nu știu ce să vă spun în momentul ăsta. Tot ce vă pot ruga este să îmi dați un număr de telefon, să mă interesez și revin la dvs.  


I-am dat numărul de telefon. N-a mai sunat.

 

O firmă de apartament din București vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor de la Botoșani


SC Marfor SRL este denumirea firmei care vinde formulare fiscale în casa Finanțelor botoșănene. Agentul economic nici măcar nu este din Botoșani, ci din București. În județul nostru are doar un punct de lucru în Piața Revoluției 5, adică exact la adresa AJFP Botoșani.


În capitală compania funcționează într-un apartament de la parterul unui bloc din strada Dealului. A fost înființată în 2001 și se ocupă de activități de fotocopiere, de pregătire a documentelor și alte activități specializate de secretariat.

 

Are în jur de zece angajați, iar în 2017, potrivit Firme.info, cifra de afaceri a fost de 317.188 lei, iar profitul de 144.818 lei, adică aproape jumătate din totalul veniturilor, o performanță cum rar se poate vedea în economia românească.

 

anaf botosani

 

loading...
Afacere la negru cu fişe de protecţia muncii în subsolul ITM
FOTOGALERIE: Toţi funcţionarii de la ghişeele unei instituţii au plecat din timpul programului la chef cu directorul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
aceeasi treaba este si la inmatriculari auto. de unde si pina unde exista obiect de activitate sa pregatesti acte pentru inmatricularea auto? oare cine este smecherul care tace si inchide ochii la astfel de practici?
24 iunie 2019, 19:10
Da, vreun contract de chirie? Ca doar nu stau așa ! Mâine ma duc și eu cu o imprimanta și pana se prind astia ma îmbogățesc ! Nu plătesc nici curent și nici caldura !
24 iunie 2019, 19:03
S-a rezolvat.....nu stim nimic.banii curg in directia firmelor afiliate la partide, capuse sunt peste tot....
24 iunie 2019, 13:19
Ei, chiar așa?? Sî nu știe nici un șef de la ANAF ce se întâmplă în propria ogradă?? De ce nu ați întrebat cine este fericitul ,, întreprinzător”? S-ar putea să vă cruciți auzind că, de fapt, întreprinzătorul este un șef chiar de la ANAF.
24 iunie 2019, 10:41
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7669 lei
USD
Dolarul SUA
4.3343 lei
CHF
Francul elveţian
4.3832 lei
GBP
Lira sterlină
5.5740 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9887 lei
XAU
Gramul de aur
204.6051 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4287 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2672 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6380 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.