Ancheta săptămânii
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO

Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.

Distanță decisivă la nașterea copilului

 

Fiind familie cu venituri financiare specifice mediului rural, părinții au decis ca nașterea să aibă loc la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava. Decisivă a fost distanța dintre spitalul din Rădăuți și Maternitatea Botoșani.

 

Copilul s-a născut așadar în 16 mai 2020, în jurul orei 17:30, după un travaliu prelungit al mamei. La trei zile distanță, Liliana Andreea a observat un semn pe unul dintre pomeții copilului, dar și faptul că bebelușul plângea necontrolat.

 

S-au externat și pe actele medicale a observat că erau trecute o fractură claviculară pe partea stângă, o ecoriație la nivel facial și leziuni la nivelul capului.

 

 

Bebelușul cu fractură la externare

 

Tatăl s-a decis să depună plângere la Secția Poliției Municipale din Rădăuți și a apelat și la serviciile unui avocat pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul lui. Iar bănuielile sale, justificate și de actele medicale, ar indica faptul că pe Secția Neonatologie a spitalului din Rădăuți, copilul ar fi fost scăpat în cap de medicul de gardă.

 

Nimeni altul decât șeful Secției.

 

Odată luată legătura cu avocatul și în baza actelor medicale a fost sesizat în data de 28 mai 2020 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru cercetarea faptelor sub forma a două infracțiuni prevăzute de Codul Penal, respectiv vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

 

 

„Este nevoie de niște investigații pentru a se afla adevărul, până la urma urmei cine a fost de vină. Și la Medicina Legală la Botoșani, aceleași probleme cu mușamalizările lor de acte, cu șapte zile de spitalizare… Copilulului i-au rupt clavicula. De prins se prinde ea la loc, dar rămâne cu urmări pe viață. Acum este binișor, un 70% la modul general”,

Lulciuc Gheorghe Ionuț, tatăl copilului.

 

„Nici urmă de compasiune”

 

Avocatul Eduard Luca a preluat acest caz și a întreprins demersurile necesare aflării adevărului în cazul bebelușului Ionuț Andrei, traumatizat imediat după naștere și care poate rămâne cu sechele pe viață.

 

 „Am rămas impresionat de acest caz, pentru că acest medic nu a dovedit nici cea mai mică urmă de compasiune față de copil, ulterior acestei fapte”,

Eduard Luca, avocat din Baroul Botoșani

 

 

În loc să beneficieze de tratament la înalta calitate, a fost lovit tocmai de cea care ar fi trebuit să aibă grijă de sănătatea lui, a continuat apărătorul familiei Lulciuc.

 

„Copilașul a fost lovit în zona capului și în zona omoplatului stâng. Au rezultat leziuni traumatice la nivelul creșterii capului, o echimoză facială, adică o vânătaie produsă tot în urma unei acțiuni mecanice. Dar cea mai gravă leziune pe care acest nou născut a suferit-o, este vorba despre o fractură la nivelul omoplatului stâng. Mai exact, vorbesc despre zona claviculară, cu anumite modificări la nivelul structurii osoase”,

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

Cum de la Poliția Rădăuți, tatăl nou-născutului nu a observat o celeritate în derularea cercetărilor, în plus față de îngrijorarea privitoare la starea de sănătate a copilului s-a adăugat și stresul anchetei.

 

Cu sprijinul avocatului, bebelușul a fost dus spre examinare medico-legală și la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Botoșani.

 

Aici, noi piedici

 

„Și clientul meu s-a declarat nemulțumit de felul în care decurge ancheta, într-un mod total anevoios și cu mici influențe de la nivelul corpului medical. Acest copilaș a fost examinat imediat după comiterea acestor două infracțiuni, la data de 20 mai, de către SJML Botoșani”,

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

Legistul care a procedat la examinarea bebelușului ar fi trebuit să elibereze certificatul medico-legal în termenul legal de șapte zile, însă actul medical a ajuns la familie abia după trei săptămâni. Iar în certificat erau specificate mai puține zile de îngrijiri medicale și observații mai degrabă teoretice și generale cu privire la ce i s-ar fi putut întâmpla copilului ca să aibă asemenea leziuni.

 

„Din moment ce copilul a suferit leziuni la nivelul capului, sau a vertexului cum spun medicii, tind să cred că a fost scăpat în zona capului având în vedere și faptul că logic vorbind și fizic, la o cădere, partea cea mai grea a corpului este capul și zona trunchiului. Asta a fost o gravă neglijență din partea medicului”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

„Este posibil că mâine să cadă și un asteroid, dar nu se știe”

 

Trecuseră în jur de trei săptămâni iar certificatul, necesar și la derularea anchetei penale, întârzia.

 

Avocatul a sesizat că medicul legist refuza să elibereze certificatul medical legal întrucât exista o neconcordanță între concluziile de specialitate formulate de către el și concluziile sau punctul de vedere al șefului Serviciului de Medicină Legală Botoșani.

 

Concluziile medicului legist care a examinat băiețelul ar fi fost formulate mult prea general și creau anumite dubii, în sensul în care nu stabilea exact modalitatea de producere a leziunilor și nici contextul în care ele puteau fi generate, ceea ce afectează în mod grav bunul mers al anchetei.

 

Drept urmare, familia prin avocat a făcut o sesizare și în privința acestui medic de la SJML Botoșani.

 

 

 

Într-un final, s-a parcurs și această etapă de eliberare a acestui act medical, prin care medicul legist se exprimă că leziunile au fost cauzate de mamă, de fapt, în momentul nașterii.

 

 „…În momentul nașterii, din cauza contracțiilor uterine a intervenit o fractură la nivelul claviculei. I-am spus: «dl medic, vă rog să mă iertați, îmi depășește gândirea mea. Poate nu sunt destul de pregătit, dar eu nu știu, au mai existat asemenea nașteri să se rupă spatele copilului în momentul nașterii?» Și a început să-mi explice de la nivel teoretic, că este posibil orice. I-am spus că este posibil că mâine să cadă și un asteroid, dar nu se știe. Până la urmă trebuie să mergem pe o certitudine”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

 

 

Medic: Se mai întâmplă…

 

În completare, avocatul arată că eventualele traumatisme cauzate de contracții puternice nu ar fi ieșit la iveală abia după trei zile de la naștere, ci imediat. Mai ales că, actele de la neonatologie nu au indicat contracții atipice, puternice la momentul nașterii.

 

„Un alt aspect care m-a siderat, m-a lăsat fără cuvinte, a fost faptul că la SJML, în momentul în care s-a prezentat a doua oară tatăl copilului, medicul legist a făcut o afirmație mai puțin deontologică sau mai puțin profesională. A spus că astfel de cazuri se mai întâmplă și nu este o nenorocire și nu există o culpă atât de gravă încât să atragă aplicarea unor sancțiuni”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

În certificat pentru bebeluș sunt prevăzute 13 – 15 zile de îngrijiri medicale, însă și acest interval de timp pentru vindecare este considerat de familie prea redus, în condițiile în care băiețelul încă pare să resimtă dureri în partea claviculară stângă.

 

Certificatul, contestat

 

Certificato-medico legal va fi contestat în procedura judiciară în cadrul fazei de urmărire penale, urmând a se propune efectuarea unei expertize în cadrul SJML, pentru ca medicii să se propunțe cu privire la numărul real al zilelor de îngrijiri medicale. Despre care familia consideră că ar trebui să fie considerabil peste cel specificat în cel actual.

 

„Vom solicita totodată ca pe baza expertizei să se stabilească cu exactitate modalitatea prin care s-au produs aceste leziuni având în vedere că până în a treia zi de viață a copilașului nu au fost evidențiate aceste leziuni traumatice”

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

De asemenea, avocatul a sesizat și Ministerul Sănătății asupra presupusei culpe medicale de la Spitalul Rădăuți, plângerea fiind redirecționată către Colegiul Medicilor din județul vecin.

 

La Spitalul Municipal Rădăuți au mai fost astfel de cazuri, o femeie și bebelușul ei au murit pe aceeași secție de neonatologie, conform portalului de știri protv.

 

loading...
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Moarte cumplită a unui bebeluş născut ACASĂ de o copilă de 16 ani, mama fetei a intervenit prea tarziu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Loading...
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Loading...
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Prietena mea e româncă. Fetele din zona mea, Los Angeles, sunt foarte frumoase, dar caracterul lor e… special. Nu neapărat în sensul bun”,Sebastian Dobrincu, milionarul din Silicon Valley, originar din Botoșani  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8743 lei
USD
Dolarul SUA
4.1768 lei
CHF
Francul elveţian
4.5595 lei
GBP
Lira sterlină
5.4111 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0006 lei
XAU
Gramul de aur
251.6793 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3269 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9377 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1343 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1785 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6545 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.7 o C
Dorohoi
7.9 o C
Bucecea
7.3 o C
Darabani
8.9 o C
Saveni
7.7 o C
Ştefăneşti
8.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.