Ancheta săptămânii
Afacere portocalie Termica – PDL cu sediul sechestrat al termoficării
Într-o perioadă în care are datorii de peste 30 de milioane de euro SC Termica SA a găsit bani ca să modernizeze puţin clădirea administrativă a termoficării botoşănene. Astfel, s-a cheltuit peste jumătate de miliard de lei vechi pentru ca imobilul să fie văruit în… portocaliu. Banii i-a dat Termica, dar pe imobil scrie „Modern Calor”. Clădirea este sechestrată însă de Fisc şi, pentru ca tacîmul să fie complet, lucrarea a fost efectuată de firma preşedintelui organizaţiei municipale de tineret de la PDL Botoşani.

sediu Termica - Modern calor

Ion Diaconu : Nu e portocaliu, e cărămiziu

Clădirea se situează în curtea CET-ului din strada Pacea, în spatele acesteia, departe de drumul principal. Lucrarea a fost efectuată chiar în această vară. Diaconu„Cei de la Termica o aveau deja prinsă în planul de achiziţii”, spune Ion Diaconu, fost director general al SC Termica SA. Botoşăneanul.ro a contactat o parte din membrii consiliului de administraţie al societăţii, care sub protecţia anonimatului afirmă că nu au aprobat niciodată o asemenea investiţie, cel puţin nu în mod direct. Potrivit acestora, lucrarea nu a trecut prin consiliul de administraţie şi ei bănuiesc că a fost prinsă în bugetul pe 2010, însă cel care li s-a prezentat spre adoptare era succint, fără a se evidenţia separat lucrările ce urmau să fie efectuate. Modernizarea este una exclusiv exterioară, în sensul că s-a creat un termosistem şi s-a văruit. Coincidenţă, culoarea aleasă pentru imobilul în care şi desfăşoară activitatea personalul TESA din termoficare seamănă izbitor cu cea a PDL. Ion Diaconu, consilier judeţean PDL şi secretar general al organizaţiei judeţene democrat-liberale, o vede însă de altă culoare. „E cărămiziu”, afirmă directorul general al SC Modern Calor SA, care totodată susţine că mai multe detalii despre lucrare nu poate da el, ci actualul şef de la Termica.
Florin Sandu : Nu e portocaliu, e maro spre roşu

Florin SanduSC Termica SA a organizat o selecţie de oferte, la care au participat patru agenţi economici: Conrec, Verhouse, Sonata Impex şi HMV Group Construct. „Curgeau pereţii, mai ales înspre staţia de pompare cădeau părţi bune, se vedea cărămida dedesubt”, explică Florin Sandu, directorul general al SC Termica SA, necesitatea cheltuirii banilor cu imobilul. Lucrarea a costat 45.635 de lei fără TVA, ceea ce însemnă că, adunînd şi taxa pe valoarea adăugată trece binişor de jumătate de miliard de lei vechi. Lucrarea, despre care şi noul şef al Termica susţine că era trecută în planul de achiziţii din acest an, a fost atribuită ultimei societăţi menţionate. Nici el nu o vede însă portocalie. „Nu-i portocaliu. E maro spre roşu. Dacă vreţi ne uităm pe codul de culori”, declară Florin Sandu.

Firma cîştigătoare e a şefului tineretului PDL şi este o mică minune a economiei de piaţă

Cine este însă HMV Group Construct? Este o societate cu numai şapte angajaţi, însă extrem de profitabilă în condiţiile crizei economice pe care o traversează ţara şi judeţul.

HMV

Deşi este una de apartament, adică, pur şi simplu, îşi are sediul într-un apartament din municipiul Botoşani, anul trecut a avut o cifră de afaceri de 361.977 de lei şi un profit brut de 90.858 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert. Patronul ar putea reprezenta chiar un obiect de studiu economic în condiţiile în care agentul economic a fost înfiinţat abia la jumătatea anului 2008, iar în anul ce a urmat a ajuns deja la un asemenea profit. Cu alte cuvinte, un astfel de SRL a reuşit să devanseze un agent economic de tradiţie, cu lucrări uriaşe, precum Conrec. Cum a fost posibil aşa ceva? O explicaţie ar putea sta în patronatul de la HMV Group Construct. 95% din părţile sociale sunt deţinute de Mihai Verenciuc, nimeni altul decît preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Botoşani, care este şi administrator al societăţii.
Mihai Verenciuc : Portocaliu e culoarea inteligenţei

VerenciucAcesta a evitat să dea prea multe detalii despre lucrare. „N-aş lansa discuţia ceasta în contextul actual, sunt multe probleme, mult mai importante”, crede Mihai Verenciuc. Acesta susţine că societatea sa a primit o invitaţie de a participa la procedura de achiziţie publică de la Termica şi că a contat experienţa în lucrări similare, societatea fiind specializată pe crearea de termosisteme, domeniu în care are şi personal calificat. În sfîrşit, acesta acceptă evidenţa, adică faptul că imobilul a fost văruit în portocaliu. Cum s-a ajuns însă la această culoare? „Culoarea a fost cea mai ieftină. Probabil asta era în stoc… Dar, din cîte ştiu eu, portocaliu este culoarea inteligenţei”,afirmă şeful tineretului PDL din municipiul Botoşani.
Sediul portocalizat e pus sub sechestru

Cel puţin amuzant este că, deşi vechea societate de termoficare a cheltuit banii pentru văruirea clădirii, pe aceasta s-a scris „Modern Calor” şi nu „Termica”. De altfel, situaţia imobilului nu este una tocmai clară.

sechetru

El se află pe o listă a bunurilor imobile întocmită la începutul anului şi care în procesul de formare a noii societăţi furnizoare de căldură şi apă caldă ar urma să treacă la aceasta. Directorul Termica susţine însă că imobilul încă aparţine unităţi pe care o conduce, deşi, aşa cum arătam, pe acesta este scris mare numele noului agent economic. Dar asta nu e tot. După cum se poate observa şi în fotocopia alăturată, conform unui document oficial semnat pe 13 ianuarie 2010 de conducerea executivă de atunci a SC Termica SA în frunte cu Ion Diaconu, clădirea, alături de alte imobile, este pusă sub sechestru de Fisc din cauza datoriilor pe care Termica le înregistrează la bugetul de stat, lucru recunoscut de altfel şi de actualul director al societăţii. „Asta nu înseamnă că trebuie să o lăsăm să se dărîme peste noi ca să nu mai aibă Fiscul ce recupera”, spune Florin Sandu.
Termoficarea ca o portocală

curte Termica
Stranie coincidenţă, tot mai multe lucruri din curtea termoficării botoşănene au căpătat culoarea PDL-ului. De exemplu, o sumedenie de stîlpi, fie că sunt din metal sau ciment, sunt coloraţi în portocaliu. Chiar şi locurile de parcare sunt delimitate nu cu alb, ca în oraş ci cu… culoarea inteligenţei.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
RADIOGRAFIA unui județ sărac… dar fudul: Numai 1 din 4 botoșăneni merg la muncă, restul ajung slugi la străini, iar statul își omoară fabricile
1 din 4 botoșăneni apți de muncă merg la serviciu în prezent la Botoșani. Este drept, mare parte dintre oamenii aflați în floarea vârstei care pot munci, o fac, dar în alte țări. Iar cei rămași sunt fie copii, fie pensionari sau bolnavi. Și botoșănenii care pur și simplu NU vor să muncească, în ciuda văicărelilor, de pe rețelele de socializare mai ales.
cititi http://www.evenimentuldebotosani.ro/viewArticol.php?articol_id=24230&_showc=1
2 octombrie 2010, 07:40
CITITI http://www.roportal.ro/stiri/avocatul-striblea-a-fost-urecheat-de-judecatori-644121.htm
29 septembrie 2010, 19:24
faptul ca Nicoleta Spataru i s-a acordat salariu asa mare, nu stiu pe ce CRITERII, tinan cont ca mai mult sat decat munceste. Poate i se acorda pentru imagine si nu pentru competenta. Poate Diaconu realizeaza ca mare parte nu este mertitul ei in societate, ci slugile care ii fac treaba in birou. Sunt perosoane mai capabile decat ea, dar nu prea le place sa iasa in fata. Ei sunt cu munca, iar asa zisa jurista, culege laurii, binenteles pe bani multi. Rusine !!!!!
29 septembrie 2010, 15:55
PRIN 2002 A VENIT CURTEA DE CONTURI LA CET, TRIMISA DE BALTA, CA SA-L PUNA CU BOTUL PE LABE PE EGNER SI PE PANTIRU. UN SPECIALIST DE LA CURTEA DE CONTURI A LUAT UN CUI, A ZGARIAT TOTI PERETII DINTR-UN PUNCT TERMIC, SI A ZIS: AICI NU PREA SUNT DOUA RANDURI DE VAR ! SI A TAIAT DIN COSTURI UN RAND DE VAR. APOI A LUAT UN CUTIT, S-A URCAT PE ALT PUNCT TERMIC, A FACUT O GAURA IN IZOLATIE SI A ZIS: AICI NU ESTE SUFICIENT MAGLAVAIS INTRE RANDURILE DE CARTON. SI A DAT JOS DIN CANTITATILE DE MAGLAVAIS. ACUMA...E BINE. TOTUL ESTE IN REGULA, BALASCAU SCRIE, UNII COMENTEAZA,...SI CE? LA BOTOSANI, OPOZITIA A BATUT PALMA CU PUTEREA. VAZDOAGA E CUMATRU CU CUTARE, ALTUL E NASUL LUI CUTARE, ALTUL A PRIMIT UN APARTAMENT LA ANL, ETC. TRAIASCA ...AI NOSTRI !
29 septembrie 2010, 08:08
si ce aveti voi cu noi daca ne iubim?!?
28 septembrie 2010, 13:15
si ce daca jurista spatariu e buna de aruncat dpdv profesional , Diaconu a adus-o si i-a facut un salariu imens (vreo 2500 lei,) el o vede foarte buna si apoi sta la dispozitia lui cum vrea el, in rest ca nu face nimic asta e ca doar sunt prostii care sa munceasca, ea trebuie sa fie odihnita, aranjata si imbracata cu haine de firma, sa i placa lui Marian, profesional, face experienta pe banii nostrii si nu putini, a fost si este cel mai slab jurist din termica, impinge hirtiile la altii sa le rezolve ca ea trebuie sa se macheze toata ziua si fura ideile altora si i le spune lui Diaconu ca fiind ale ei, de asta o vede asta asa desteapta, de fapt cred ca Diaconu stie ca aceasta nu are nimic in cap dar ii convine asa ca i face jocurile
28 septembrie 2010, 11:36
cu nICOLETA spatariu ce aveti? este buna... de aruncat (dpdv profesional) In rest nu ai traba cu ea! 2 ore se rujeaza, 2 mananca, 2 ore in instanta si in rest Nimic!!!!!!!
27 septembrie 2010, 21:53
Pe fata domnului Verenciuc intr-adevar se citeste inteligenta... Domnul Sandu... dansului cred ca substanta cenusie i-a devenit maro sau "maro spre rosu"... Iar domnul Diaconu, acest aservit caracatitei portocalii, nu este decat un pet care face sluj in fata celor care i-au aruncat un os de ros si care din seful celor care faceau gardulete pentru locuri de veci a ajuns DIRECTOR TERMICA. Manageriatul lui de inalta tinuta a facut din Termica o corabie ce sta sa se scufunde si, ca in realitate, primii care parasesc o corabie sunt sobolanii, infiintand o alta societate care cred ca va avea aceeasi soarta. Acesti 3 domni la care se face referire nu sunt decat niste metastaze ale unui neoplasm de care sufera Romania... Neoplasmul inteligent portocaliu. Punct.
27 septembrie 2010, 20:36
,,
27 septembrie 2010, 15:19
Blascau e presedintele PP Botosani, e un subiect la fel de tare ca cel despre "strepteas", esti in criza de idei? Suna-l pe Diaconescu!!!!!
27 septembrie 2010, 11:54
dle Balascau, dar Verenciuc e amantul juristei Spataru de la Modern, nu stiati?
27 septembrie 2010, 10:20
Excroci, excroci, excroci!
27 septembrie 2010, 09:00
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7592 lei
USD
Dolarul SUA
4.2607 lei
CHF
Francul elveţian
4.3260 lei
GBP
Lira sterlină
5.5323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9243 lei
XAU
Gramul de aur
204.2784 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2457 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4413 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9314 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2512 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1857 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6370 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.