Ancheta săptămânii
Afacere portocalie Termica – PDL cu sediul sechestrat al termoficării
Într-o perioadă în care are datorii de peste 30 de milioane de euro SC Termica SA a găsit bani ca să modernizeze puţin clădirea administrativă a termoficării botoşănene. Astfel, s-a cheltuit peste jumătate de miliard de lei vechi pentru ca imobilul să fie văruit în… portocaliu. Banii i-a dat Termica, dar pe imobil scrie „Modern Calor”. Clădirea este sechestrată însă de Fisc şi, pentru ca tacîmul să fie complet, lucrarea a fost efectuată de firma preşedintelui organizaţiei municipale de tineret de la PDL Botoşani.

sediu Termica - Modern calor

Ion Diaconu : Nu e portocaliu, e cărămiziu

Clădirea se situează în curtea CET-ului din strada Pacea, în spatele acesteia, departe de drumul principal. Lucrarea a fost efectuată chiar în această vară. Diaconu„Cei de la Termica o aveau deja prinsă în planul de achiziţii”, spune Ion Diaconu, fost director general al SC Termica SA. Botoşăneanul.ro a contactat o parte din membrii consiliului de administraţie al societăţii, care sub protecţia anonimatului afirmă că nu au aprobat niciodată o asemenea investiţie, cel puţin nu în mod direct. Potrivit acestora, lucrarea nu a trecut prin consiliul de administraţie şi ei bănuiesc că a fost prinsă în bugetul pe 2010, însă cel care li s-a prezentat spre adoptare era succint, fără a se evidenţia separat lucrările ce urmau să fie efectuate. Modernizarea este una exclusiv exterioară, în sensul că s-a creat un termosistem şi s-a văruit. Coincidenţă, culoarea aleasă pentru imobilul în care şi desfăşoară activitatea personalul TESA din termoficare seamănă izbitor cu cea a PDL. Ion Diaconu, consilier judeţean PDL şi secretar general al organizaţiei judeţene democrat-liberale, o vede însă de altă culoare. „E cărămiziu”, afirmă directorul general al SC Modern Calor SA, care totodată susţine că mai multe detalii despre lucrare nu poate da el, ci actualul şef de la Termica.
Florin Sandu : Nu e portocaliu, e maro spre roşu

Florin SanduSC Termica SA a organizat o selecţie de oferte, la care au participat patru agenţi economici: Conrec, Verhouse, Sonata Impex şi HMV Group Construct. „Curgeau pereţii, mai ales înspre staţia de pompare cădeau părţi bune, se vedea cărămida dedesubt”, explică Florin Sandu, directorul general al SC Termica SA, necesitatea cheltuirii banilor cu imobilul. Lucrarea a costat 45.635 de lei fără TVA, ceea ce însemnă că, adunînd şi taxa pe valoarea adăugată trece binişor de jumătate de miliard de lei vechi. Lucrarea, despre care şi noul şef al Termica susţine că era trecută în planul de achiziţii din acest an, a fost atribuită ultimei societăţi menţionate. Nici el nu o vede însă portocalie. „Nu-i portocaliu. E maro spre roşu. Dacă vreţi ne uităm pe codul de culori”, declară Florin Sandu.

Firma cîştigătoare e a şefului tineretului PDL şi este o mică minune a economiei de piaţă

Cine este însă HMV Group Construct? Este o societate cu numai şapte angajaţi, însă extrem de profitabilă în condiţiile crizei economice pe care o traversează ţara şi judeţul.

HMV

Deşi este una de apartament, adică, pur şi simplu, îşi are sediul într-un apartament din municipiul Botoşani, anul trecut a avut o cifră de afaceri de 361.977 de lei şi un profit brut de 90.858 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert. Patronul ar putea reprezenta chiar un obiect de studiu economic în condiţiile în care agentul economic a fost înfiinţat abia la jumătatea anului 2008, iar în anul ce a urmat a ajuns deja la un asemenea profit. Cu alte cuvinte, un astfel de SRL a reuşit să devanseze un agent economic de tradiţie, cu lucrări uriaşe, precum Conrec. Cum a fost posibil aşa ceva? O explicaţie ar putea sta în patronatul de la HMV Group Construct. 95% din părţile sociale sunt deţinute de Mihai Verenciuc, nimeni altul decît preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Botoşani, care este şi administrator al societăţii.
Mihai Verenciuc : Portocaliu e culoarea inteligenţei

VerenciucAcesta a evitat să dea prea multe detalii despre lucrare. „N-aş lansa discuţia ceasta în contextul actual, sunt multe probleme, mult mai importante”, crede Mihai Verenciuc. Acesta susţine că societatea sa a primit o invitaţie de a participa la procedura de achiziţie publică de la Termica şi că a contat experienţa în lucrări similare, societatea fiind specializată pe crearea de termosisteme, domeniu în care are şi personal calificat. În sfîrşit, acesta acceptă evidenţa, adică faptul că imobilul a fost văruit în portocaliu. Cum s-a ajuns însă la această culoare? „Culoarea a fost cea mai ieftină. Probabil asta era în stoc… Dar, din cîte ştiu eu, portocaliu este culoarea inteligenţei”,afirmă şeful tineretului PDL din municipiul Botoşani.
Sediul portocalizat e pus sub sechestru

Cel puţin amuzant este că, deşi vechea societate de termoficare a cheltuit banii pentru văruirea clădirii, pe aceasta s-a scris „Modern Calor” şi nu „Termica”. De altfel, situaţia imobilului nu este una tocmai clară.

sechetru

El se află pe o listă a bunurilor imobile întocmită la începutul anului şi care în procesul de formare a noii societăţi furnizoare de căldură şi apă caldă ar urma să treacă la aceasta. Directorul Termica susţine însă că imobilul încă aparţine unităţi pe care o conduce, deşi, aşa cum arătam, pe acesta este scris mare numele noului agent economic. Dar asta nu e tot. După cum se poate observa şi în fotocopia alăturată, conform unui document oficial semnat pe 13 ianuarie 2010 de conducerea executivă de atunci a SC Termica SA în frunte cu Ion Diaconu, clădirea, alături de alte imobile, este pusă sub sechestru de Fisc din cauza datoriilor pe care Termica le înregistrează la bugetul de stat, lucru recunoscut de altfel şi de actualul director al societăţii. „Asta nu înseamnă că trebuie să o lăsăm să se dărîme peste noi ca să nu mai aibă Fiscul ce recupera”, spune Florin Sandu.
Termoficarea ca o portocală

curte Termica
Stranie coincidenţă, tot mai multe lucruri din curtea termoficării botoşănene au căpătat culoarea PDL-ului. De exemplu, o sumedenie de stîlpi, fie că sunt din metal sau ciment, sunt coloraţi în portocaliu. Chiar şi locurile de parcare sunt delimitate nu cu alb, ca în oraş ci cu… culoarea inteligenţei.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
inpuff.ro
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Loading...
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
cititi http://www.evenimentuldebotosani.ro/viewArticol.php?articol_id=24230&_showc=1
2 octombrie 2010, 07:40
CITITI http://www.roportal.ro/stiri/avocatul-striblea-a-fost-urecheat-de-judecatori-644121.htm
29 septembrie 2010, 19:24
faptul ca Nicoleta Spataru i s-a acordat salariu asa mare, nu stiu pe ce CRITERII, tinan cont ca mai mult sat decat munceste. Poate i se acorda pentru imagine si nu pentru competenta. Poate Diaconu realizeaza ca mare parte nu este mertitul ei in societate, ci slugile care ii fac treaba in birou. Sunt perosoane mai capabile decat ea, dar nu prea le place sa iasa in fata. Ei sunt cu munca, iar asa zisa jurista, culege laurii, binenteles pe bani multi. Rusine !!!!!
29 septembrie 2010, 15:55
PRIN 2002 A VENIT CURTEA DE CONTURI LA CET, TRIMISA DE BALTA, CA SA-L PUNA CU BOTUL PE LABE PE EGNER SI PE PANTIRU. UN SPECIALIST DE LA CURTEA DE CONTURI A LUAT UN CUI, A ZGARIAT TOTI PERETII DINTR-UN PUNCT TERMIC, SI A ZIS: AICI NU PREA SUNT DOUA RANDURI DE VAR ! SI A TAIAT DIN COSTURI UN RAND DE VAR. APOI A LUAT UN CUTIT, S-A URCAT PE ALT PUNCT TERMIC, A FACUT O GAURA IN IZOLATIE SI A ZIS: AICI NU ESTE SUFICIENT MAGLAVAIS INTRE RANDURILE DE CARTON. SI A DAT JOS DIN CANTITATILE DE MAGLAVAIS. ACUMA...E BINE. TOTUL ESTE IN REGULA, BALASCAU SCRIE, UNII COMENTEAZA,...SI CE? LA BOTOSANI, OPOZITIA A BATUT PALMA CU PUTEREA. VAZDOAGA E CUMATRU CU CUTARE, ALTUL E NASUL LUI CUTARE, ALTUL A PRIMIT UN APARTAMENT LA ANL, ETC. TRAIASCA ...AI NOSTRI !
29 septembrie 2010, 08:08
si ce aveti voi cu noi daca ne iubim?!?
28 septembrie 2010, 13:15
si ce daca jurista spatariu e buna de aruncat dpdv profesional , Diaconu a adus-o si i-a facut un salariu imens (vreo 2500 lei,) el o vede foarte buna si apoi sta la dispozitia lui cum vrea el, in rest ca nu face nimic asta e ca doar sunt prostii care sa munceasca, ea trebuie sa fie odihnita, aranjata si imbracata cu haine de firma, sa i placa lui Marian, profesional, face experienta pe banii nostrii si nu putini, a fost si este cel mai slab jurist din termica, impinge hirtiile la altii sa le rezolve ca ea trebuie sa se macheze toata ziua si fura ideile altora si i le spune lui Diaconu ca fiind ale ei, de asta o vede asta asa desteapta, de fapt cred ca Diaconu stie ca aceasta nu are nimic in cap dar ii convine asa ca i face jocurile
28 septembrie 2010, 11:36
cu nICOLETA spatariu ce aveti? este buna... de aruncat (dpdv profesional) In rest nu ai traba cu ea! 2 ore se rujeaza, 2 mananca, 2 ore in instanta si in rest Nimic!!!!!!!
27 septembrie 2010, 21:53
Pe fata domnului Verenciuc intr-adevar se citeste inteligenta... Domnul Sandu... dansului cred ca substanta cenusie i-a devenit maro sau "maro spre rosu"... Iar domnul Diaconu, acest aservit caracatitei portocalii, nu este decat un pet care face sluj in fata celor care i-au aruncat un os de ros si care din seful celor care faceau gardulete pentru locuri de veci a ajuns DIRECTOR TERMICA. Manageriatul lui de inalta tinuta a facut din Termica o corabie ce sta sa se scufunde si, ca in realitate, primii care parasesc o corabie sunt sobolanii, infiintand o alta societate care cred ca va avea aceeasi soarta. Acesti 3 domni la care se face referire nu sunt decat niste metastaze ale unui neoplasm de care sufera Romania... Neoplasmul inteligent portocaliu. Punct.
27 septembrie 2010, 20:36
,,
27 septembrie 2010, 15:19
Blascau e presedintele PP Botosani, e un subiect la fel de tare ca cel despre "strepteas", esti in criza de idei? Suna-l pe Diaconescu!!!!!
27 septembrie 2010, 11:54
dle Balascau, dar Verenciuc e amantul juristei Spataru de la Modern, nu stiati?
27 septembrie 2010, 10:20
Excroci, excroci, excroci!
27 septembrie 2010, 09:00
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.