Ancheta săptămânii
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT

Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.

În 10 minute Primăria Răchiți cumpără bănci de jumătate de miliard de lei vechi de la firma cu patron care ba este, ba nu mai este angajat al Primăriei

 

A fost vorba despre o cumpărare directă perfectată pe data de 19 martie 2020. La 15:33 a fost publicat anunțul de achiziție de Primăria Răchiți.

La ora 15:43, în aceeași zi, achiziția a fost finalizată, contractul de prestări servicii fiind atribuit către SC Bulboacă Instant Electric SRL, singurul ofertant.

 

 

Această firmă îl are drept unic acționar pe Victor Claudiu Bulboacă (foto jos). Nimeni altul decât fostul asistent comunitar al Primăriei Răchiți.

Fost angajat, conform asigurărilor date de primarul Florin Bulgaru. Pentru că, din acest punct de vedere, informațiile sunt contradictorii. Primarul susține că Victor Claudiu Bulboacă, care-i este și coleg de partid, nu mai lucrează în Primărie de la începutul anului.

 

*Sursa foto - Facebook

 

 

„Nu, dl Bulboacă nu mai lucrează la noi, a plecat. Dacă vorbim de dl Bulboacă care a fost asistent medical comunitar, el nu mai lucrează la noi, a plecat, s-a dus în mediul privat. De la începutul anului”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

O sursă Botoșăneanul susține că, totuși, asistentul medical comunitar figura în luna februarie pe statul de plată al Primăriei. O a doua că de fapt este în continuare angajat, dar că în această perioadă și-ar fi luat concediu de odihnă.

 

Reporterul Botoșăneanul a sunat și la Primărie, pe telefonul fix, unde o angajată afirma că Victor Claudiu Bulboacă nu i-ar mai fi coleg de vreo două săptămâni.

 

Am încercat pe toate căile posibile să luăm legătura cu acționarul firmei SC Bulboacă Instant Electric SRL care va livra Primăriei un număr de 90 de bănci. La telefon nu a dorit să răspundă și nici la mesajele transmise pe Facebook, unde de altfel își popularizează activitățile din ultima perioada (confecționarea băncilor) și pare destul de activ. Așadar, imposibil să nu își fi citit și mesajele.

 

De altfel, tot pe Facebook, Bulboacă figura drept angajat al Primăriei Răchiți, după cum se poate vedea și din captura de ecran de mai jos.

 

 

„O să-l contactez să-i spun să-și schimbe. Nu știu nici unde e, dacă este în țară, dacă nu este în țară, că știu sigur că el a zis că nu mai, că salariile sunt mici și vrea să plece. De fapt, el mai de mult voia să plece. Nu, nu mai lucrează, cu siguranță nu, chiar am să-l contactez să văd de ce mai are el pe Facebook chestia asta”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

”Doar nu mă duc să le iau de la dânsul din curte”

 

Primarul a reușit să ia legătura cu el pentru că la scurt timp, ultimul loc de muncă al asistentului comunitar a dispărut de pe Facebook.

 

 

Într-o discuție telefonică cu primarul comunei Răchiți, am vrut să știm cum a ajuns un angajat (fost sau actual) să încheie un contract cu Primăria.

 

„Eu nu știu a cui e firma, nu mă întreba, eu personal cu dl Bulboacă nu am mai vorbit de multișor. Adică nu știu cum vă închipuiți că le luăm, doar nu mă duc să le iau de la dânsul din curte. Am mai avut cumpărări directe și achiziții, nu e singura”,

a fost răspunsul evaziv al lui Florin Bulgaru (foto jos)

 

 

Firma care livrează băncile s-a înființat în urmă cu cinci luni și se ocupă de fapt de instalații electrice

 

Interesant este faptul că achiziția s-a perfectat în doar 10 minute cu o firmă care a fost înființată abia în octombrie 2019 pe când Victor Claudiu Bulboacă lucra la Primăria Răchiți. Contractul pentru livrarea celor 90 de bănci a fost atribuit astfel unei societăți cu experiență aproape zero în astfel de servicii.

 

Iar asta nu e tot.

 

Societatea acționariată de Bulboacă Victor Claudiu are un alt domeniu de activitate înregistrat la Registrul Comerțului și anume lucrări de instalații electrice. Deci, nicio legătură cu confecționarea și montarea de bănci stradale.

 

Din descriere, firma Bulboacă Instant Electric poate furniza servicii de instalații electrice în toate tipurile de clădiri și lucrări de genul civil: instalații cablaje și armături electrice, instalații pentru telecomunicații dar și pentru rețele de calculatoare și televiziune prin cablu, inclusiv cu fibre optice, antene satelit sau alarme de semnalizare a incendiilor Și exemplele pot continua.

Dar fără nicio legătură cu băncile.

 

 

Mai mult decât atât, oamenii din comună pun sub semnul întrebării și necesitatea acestei achiziții de 50.000 de lei, în vremuri în care oamenii sunt obligați să stea acasă.

 

„Nu are importanță faptul că în această perioadă există o Ordonanță Militară care interzice ieșirea fără motiv din propria locuință și se recomandă izolarea la domiciliu, dl primar Bulgaru Florin cumpără bănci pentru a le da cetățenilor din comuna Răchiți. Această acțiune nu este pentru prima dată pusă în practică. Anul trecut au mai fost achiztionate bănci pentru a fi montate pe domeniul public, în schimb au fost împărțite discreționar și puse în interiorul gospodăriilor, și nu la limita de proprietate, și toate acestea pentru a mai câștiga puțin capital politic”,

este mesajul unui cetățean din comuna Răchiți

 

Ne-am liniștit: băncile doar se cumpără acum, dar o să se monteze după pandemie

 

Primarul Florin Bulgaru a dat totuși asigurări că aceste bănci urmează să fie montate după ce România iese din starea de urgență și vor fi ridicate și restricțiile impuse de ordonanțele militare.

Și că, în același timp, a luat și măsurile necesare pentru achiziția de substanțe pentru dezinfecție, dar și pentru sprijinirea persoanelor aflate în categorii de risc.

 

„Ai impresia că băncile deja s-au dat, s-au pus? Nu. Vor sta aici la Primărie până se va termina absolut toată starea de urgență. Noi am făcut o rectificare bugetară și am luat dezinfectante pentru blocuri, le-am și montat. Am cumpărat echipamente. Pentru toate astea am alocat peste 150.000 de lei. Noi vrem să ne pregătim inclusiv pentru alimente, am trimis echipe de la asistență socială, monitorizăm toți bătrânii sau toate persoanele singure să le asigurăm tot necesarul pentru a sta în casă”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

Prin comună, însă, la o simplă trecere pot fi observate mai multe bănci care au fost montate de-a lungul timpului de Primărie și care, cel mai probabil pentru următoarele două luni, nu își vor demonstra utilitatea.

 

loading...
Încăierare cu un afacerist la marginea orașului, polițistul a scos înjurând pistolul: ”Ce-i aici, să-mi bag... ”VIDEO
Un primar amână sărbătoarea satului din cauza dezastrului provocat de ploi – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
inpuff.ro
Loading...
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Loading...
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Că Bulgaru achiziționează bănci pentru spațiul public nu pare a fi un lucru rău,deși perioada aleasă are un puternic iz electoral( politică liberală). Grav este altceva: încălcarea grosolană a prevederilor legilor în materie( Legea 98//2006 și HG 395/2006, modificate ulterior) și anume: a)de la publicarea anunțului pe SEAP trebuie să treacă un număr de zile pentru ca societățile interesate să aibă timp să citească anunțul; cum să faci o achiziție în 10 minute??; b) chiar și în cazul achizițiilor directe, legislația spune că această comandă( sau contract) trebuie încheiat cu un operator specializat. Din câte citim noi, domnul Bulboacă produce și montează instalații electrice, ÎN NICI UN CAZ BĂNCI.In plus, Bulgaru minte de îngheață apele, afirmând că nu a mai vorbit ,,de multișor” cu Bulboacă, de vreme ce fac parte din același partid și se pregătesc pentru alegeri locale???!!! Care-i adevărul, Bulgarule?
6 aprilie 2020, 17:51
Bulgarule.....ai scapat cand vindeai tigari de contrabanda.....acu nu mai scapi....
6 aprilie 2020, 15:54
Scuze că am spus ceva de bine, adică adevărul despre niste semeni. Trăim in țara in care lichelismul are tupeul de-a cenzura, a interzice , a jigni. Domnule drag, stai linistit- nu Radasanu a scris comentariul. Daca nu ma crezi, cere de la SRI IP-ul!
6 aprilie 2020, 15:31
Eu ma gandesc ca profesionistului de Radasanu nu i e rusine sa intre sa comenteze cu numele lui sau ii e se pare!!!Tot mereu rămâi pe dinafara mai liviusor asa va fi si acum,ai sa fugi cu bulgarul tau a.m.r câteva luni
6 aprilie 2020, 15:22
Bancile sunt bune pentru batrani ,parinti si copii nostri unde sa stea pe vreme frumoasa! Acest primar tot ceea ce face face totul pentru cetatenii acestei Comune ,e un Primar de nota 10,apreciez ce face pentru oameni !
6 aprilie 2020, 15:20
cum aflati ip-ul?
6 aprilie 2020, 15:18
Dacă faci de ce faci, dacă nu faci de ce nu faci. Asta e mizeria clasica.
6 aprilie 2020, 14:57
Comentariile cu acelasi IP și nume diferite vor fi eliminate!
6 aprilie 2020, 14:51
Rădăsanu este un profesionist. Printre putinii, ce-i drept, dar este! Iar Bulgaru este un mare om, un bun gospodar. Vezi-ti de varful propriului nas pe care sta o musca cat tot Rachitiul!
6 aprilie 2020, 14:32
O achizitie perfect legala si in beneficiul cetatenilor. Sau poate respectivul fost angajat al primariei nu mai are nici macar dreptul la viata? Asa se distrug oamenii buni si respectabili din administratie, cu barfe de doi lei. Nu mai vrea sa faca temenele, sau nu le-a facut niciodata in fata Luminatiei-sale (sau intunecimii, dupa caz), si ”pac la razboiu”- o mare descoperire- primaria cumpara niste banci. Cu rahaturi din astea am aruncat in oamenii cuminti si am pus in administratia publica batalioane de tzurcani. Ba chiar i-am si mediatizat pozitiv.
6 aprilie 2020, 14:28
Marea majoritate a cetățenilor comunei doresc o bancă preferabil in fața porții. Prețul total pare mare, dar când am văzut cât costă una bancă, m-am mirat că e așa ieftină. Am tras concluzia că articolul e doar propagandă electorală.
6 aprilie 2020, 14:21
Nu vad ce articol de senzatie ati scris.Doamne daca sar caută la toate primăriile atunci ati vedea cata carcasei este intre primari si asa zisi patroni de diverse produse.Uitativa acum cu produsele pentru coronavirus sau pentru piatra pentru drumuri.Daca s ar analiza toata cantitatea de piatra cat s a pus pe drumurile comunale cred ca ar trece de un metru pe fiecare drum,am merge in sandale si pe timp de ploaie.Dar cum se repara masinele primariilor cand se strica cele personale ale unor salariati ,cred ca ar trebui date la rabla asa de multe reparatii au masinile unităților.Asta este e timpul hoților cu acte in regula.Poate se va treziți cei care trebuie sa audă si va face niste controale serioase pe la toate primăriile si pe la primaria primarului facebok.
6 aprilie 2020, 13:50
Sunt bune băncile!Dupa această pandemie,oamenii din Răchiți vor dori să mai stea pe bancă și să discute între ei.Bine gândit,bine punctat!!!
6 aprilie 2020, 12:41
pana la urma , ce a facut?, o achizitie directa permisa de lege, nu stiu de ce va ofticati?.la noi daca se face ceva, urla toti ca de ce se face, daca nu se face, la fel..........ia mai taceti din gura, ca acusi vine corona pe la voi
6 aprilie 2020, 12:38
Bravo!!! Așa face un primar destoinic. Sprijină mediul de afaceri local :-). Sprijină locurile de muncă. Dacă esti prost de mic, cand esti mare numai te joci.
6 aprilie 2020, 11:38
Tot el l-a pus pe analfabetul de frate director la APIA. Dacă vorbiti cu el va puneti mainele în cap. In toate instituțiile statului pe agricultură la Botosani colcăie analfabeti, fufe pnl-iste și psd-iste ale lui Trufin, Budai, Rotaru, Federovici, Lupașcu cât și Grigoraș, Soptica, Gireada. După ce ii plasează în instituții se aduc unii pe alții prin transfer, prin examenele de doi lei. Nici unul din ei să aibă profesionalism în domeniul agricol. Dar se dau profesioniști.
6 aprilie 2020, 11:36
chiar nu are nicio legatura ca dl bulboaca a fost si probabil va fi candidatul pnl la primaria comunei Nicseni?!!!!sau cred ca e doar o concidenta cum e si venirea lui radasanu mare pnl ist la primaria Rachiti,si cred ca daca ar face cineva cercetari s-ar vedea ce oameni a angaajat Bulgaru la Rachiti si pe ce criterii.distruge aceasta comuna pentru ca el nu e interesat de bunastarea cetatenilor de aici ca el nu e de fapt rachitean el e un propasit de pe la stefanesti.
6 aprilie 2020, 09:26
Ziar de rahat
6 aprilie 2020, 09:09
Chiar oamenii din comuna au cerut sa se puna banci. Farte bine a facut primaria ca le-a luat. Arricolul e rautacios!
6 aprilie 2020, 08:48
Prietenii stiu de ce !
6 aprilie 2020, 07:25
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8387 lei
USD
Dolarul SUA
4.3203 lei
CHF
Francul elveţian
4.5005 lei
GBP
Lira sterlină
5.4094 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9642 lei
XAU
Gramul de aur
237.1382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9737 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.