Ancheta săptămânii
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT

Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.

În 10 minute Primăria Răchiți cumpără bănci de jumătate de miliard de lei vechi de la firma cu patron care ba este, ba nu mai este angajat al Primăriei

 

A fost vorba despre o cumpărare directă perfectată pe data de 19 martie 2020. La 15:33 a fost publicat anunțul de achiziție de Primăria Răchiți.

La ora 15:43, în aceeași zi, achiziția a fost finalizată, contractul de prestări servicii fiind atribuit către SC Bulboacă Instant Electric SRL, singurul ofertant.

 

 

Această firmă îl are drept unic acționar pe Victor Claudiu Bulboacă (foto jos). Nimeni altul decât fostul asistent comunitar al Primăriei Răchiți.

Fost angajat, conform asigurărilor date de primarul Florin Bulgaru. Pentru că, din acest punct de vedere, informațiile sunt contradictorii. Primarul susține că Victor Claudiu Bulboacă, care-i este și coleg de partid, nu mai lucrează în Primărie de la începutul anului.

 

*Sursa foto - Facebook

 

 

„Nu, dl Bulboacă nu mai lucrează la noi, a plecat. Dacă vorbim de dl Bulboacă care a fost asistent medical comunitar, el nu mai lucrează la noi, a plecat, s-a dus în mediul privat. De la începutul anului”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

O sursă Botoșăneanul susține că, totuși, asistentul medical comunitar figura în luna februarie pe statul de plată al Primăriei. O a doua că de fapt este în continuare angajat, dar că în această perioadă și-ar fi luat concediu de odihnă.

 

Reporterul Botoșăneanul a sunat și la Primărie, pe telefonul fix, unde o angajată afirma că Victor Claudiu Bulboacă nu i-ar mai fi coleg de vreo două săptămâni.

 

Am încercat pe toate căile posibile să luăm legătura cu acționarul firmei SC Bulboacă Instant Electric SRL care va livra Primăriei un număr de 90 de bănci. La telefon nu a dorit să răspundă și nici la mesajele transmise pe Facebook, unde de altfel își popularizează activitățile din ultima perioada (confecționarea băncilor) și pare destul de activ. Așadar, imposibil să nu își fi citit și mesajele.

 

De altfel, tot pe Facebook, Bulboacă figura drept angajat al Primăriei Răchiți, după cum se poate vedea și din captura de ecran de mai jos.

 

 

„O să-l contactez să-i spun să-și schimbe. Nu știu nici unde e, dacă este în țară, dacă nu este în țară, că știu sigur că el a zis că nu mai, că salariile sunt mici și vrea să plece. De fapt, el mai de mult voia să plece. Nu, nu mai lucrează, cu siguranță nu, chiar am să-l contactez să văd de ce mai are el pe Facebook chestia asta”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

”Doar nu mă duc să le iau de la dânsul din curte”

 

Primarul a reușit să ia legătura cu el pentru că la scurt timp, ultimul loc de muncă al asistentului comunitar a dispărut de pe Facebook.

 

 

Într-o discuție telefonică cu primarul comunei Răchiți, am vrut să știm cum a ajuns un angajat (fost sau actual) să încheie un contract cu Primăria.

 

„Eu nu știu a cui e firma, nu mă întreba, eu personal cu dl Bulboacă nu am mai vorbit de multișor. Adică nu știu cum vă închipuiți că le luăm, doar nu mă duc să le iau de la dânsul din curte. Am mai avut cumpărări directe și achiziții, nu e singura”,

a fost răspunsul evaziv al lui Florin Bulgaru (foto jos)

 

 

Firma care livrează băncile s-a înființat în urmă cu cinci luni și se ocupă de fapt de instalații electrice

 

Interesant este faptul că achiziția s-a perfectat în doar 10 minute cu o firmă care a fost înființată abia în octombrie 2019 pe când Victor Claudiu Bulboacă lucra la Primăria Răchiți. Contractul pentru livrarea celor 90 de bănci a fost atribuit astfel unei societăți cu experiență aproape zero în astfel de servicii.

 

Iar asta nu e tot.

 

Societatea acționariată de Bulboacă Victor Claudiu are un alt domeniu de activitate înregistrat la Registrul Comerțului și anume lucrări de instalații electrice. Deci, nicio legătură cu confecționarea și montarea de bănci stradale.

 

Din descriere, firma Bulboacă Instant Electric poate furniza servicii de instalații electrice în toate tipurile de clădiri și lucrări de genul civil: instalații cablaje și armături electrice, instalații pentru telecomunicații dar și pentru rețele de calculatoare și televiziune prin cablu, inclusiv cu fibre optice, antene satelit sau alarme de semnalizare a incendiilor Și exemplele pot continua.

Dar fără nicio legătură cu băncile.

 

 

Mai mult decât atât, oamenii din comună pun sub semnul întrebării și necesitatea acestei achiziții de 50.000 de lei, în vremuri în care oamenii sunt obligați să stea acasă.

 

„Nu are importanță faptul că în această perioadă există o Ordonanță Militară care interzice ieșirea fără motiv din propria locuință și se recomandă izolarea la domiciliu, dl primar Bulgaru Florin cumpără bănci pentru a le da cetățenilor din comuna Răchiți. Această acțiune nu este pentru prima dată pusă în practică. Anul trecut au mai fost achiztionate bănci pentru a fi montate pe domeniul public, în schimb au fost împărțite discreționar și puse în interiorul gospodăriilor, și nu la limita de proprietate, și toate acestea pentru a mai câștiga puțin capital politic”,

este mesajul unui cetățean din comuna Răchiți

 

Ne-am liniștit: băncile doar se cumpără acum, dar o să se monteze după pandemie

 

Primarul Florin Bulgaru a dat totuși asigurări că aceste bănci urmează să fie montate după ce România iese din starea de urgență și vor fi ridicate și restricțiile impuse de ordonanțele militare.

Și că, în același timp, a luat și măsurile necesare pentru achiziția de substanțe pentru dezinfecție, dar și pentru sprijinirea persoanelor aflate în categorii de risc.

 

„Ai impresia că băncile deja s-au dat, s-au pus? Nu. Vor sta aici la Primărie până se va termina absolut toată starea de urgență. Noi am făcut o rectificare bugetară și am luat dezinfectante pentru blocuri, le-am și montat. Am cumpărat echipamente. Pentru toate astea am alocat peste 150.000 de lei. Noi vrem să ne pregătim inclusiv pentru alimente, am trimis echipe de la asistență socială, monitorizăm toți bătrânii sau toate persoanele singure să le asigurăm tot necesarul pentru a sta în casă”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

Prin comună, însă, la o simplă trecere pot fi observate mai multe bănci care au fost montate de-a lungul timpului de Primărie și care, cel mai probabil pentru următoarele două luni, nu își vor demonstra utilitatea.

 

loading...
Încăierare cu un afacerist la marginea orașului, polițistul a scos înjurând pistolul: ”Ce-i aici, să-mi bag... ”VIDEO
Un primar amână sărbătoarea satului din cauza dezastrului provocat de ploi – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Loading...
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Loading...
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
Că Bulgaru achiziționează bănci pentru spațiul public nu pare a fi un lucru rău,deși perioada aleasă are un puternic iz electoral( politică liberală). Grav este altceva: încălcarea grosolană a prevederilor legilor în materie( Legea 98//2006 și HG 395/2006, modificate ulterior) și anume: a)de la publicarea anunțului pe SEAP trebuie să treacă un număr de zile pentru ca societățile interesate să aibă timp să citească anunțul; cum să faci o achiziție în 10 minute??; b) chiar și în cazul achizițiilor directe, legislația spune că această comandă( sau contract) trebuie încheiat cu un operator specializat. Din câte citim noi, domnul Bulboacă produce și montează instalații electrice, ÎN NICI UN CAZ BĂNCI.In plus, Bulgaru minte de îngheață apele, afirmând că nu a mai vorbit ,,de multișor” cu Bulboacă, de vreme ce fac parte din același partid și se pregătesc pentru alegeri locale???!!! Care-i adevărul, Bulgarule?
6 aprilie 2020, 17:51
Bulgarule.....ai scapat cand vindeai tigari de contrabanda.....acu nu mai scapi....
6 aprilie 2020, 15:54
Scuze că am spus ceva de bine, adică adevărul despre niste semeni. Trăim in țara in care lichelismul are tupeul de-a cenzura, a interzice , a jigni. Domnule drag, stai linistit- nu Radasanu a scris comentariul. Daca nu ma crezi, cere de la SRI IP-ul!
6 aprilie 2020, 15:31
Eu ma gandesc ca profesionistului de Radasanu nu i e rusine sa intre sa comenteze cu numele lui sau ii e se pare!!!Tot mereu rămâi pe dinafara mai liviusor asa va fi si acum,ai sa fugi cu bulgarul tau a.m.r câteva luni
6 aprilie 2020, 15:22
Bancile sunt bune pentru batrani ,parinti si copii nostri unde sa stea pe vreme frumoasa! Acest primar tot ceea ce face face totul pentru cetatenii acestei Comune ,e un Primar de nota 10,apreciez ce face pentru oameni !
6 aprilie 2020, 15:20
cum aflati ip-ul?
6 aprilie 2020, 15:18
Dacă faci de ce faci, dacă nu faci de ce nu faci. Asta e mizeria clasica.
6 aprilie 2020, 14:57
Comentariile cu acelasi IP și nume diferite vor fi eliminate!
6 aprilie 2020, 14:51
Rădăsanu este un profesionist. Printre putinii, ce-i drept, dar este! Iar Bulgaru este un mare om, un bun gospodar. Vezi-ti de varful propriului nas pe care sta o musca cat tot Rachitiul!
6 aprilie 2020, 14:32
O achizitie perfect legala si in beneficiul cetatenilor. Sau poate respectivul fost angajat al primariei nu mai are nici macar dreptul la viata? Asa se distrug oamenii buni si respectabili din administratie, cu barfe de doi lei. Nu mai vrea sa faca temenele, sau nu le-a facut niciodata in fata Luminatiei-sale (sau intunecimii, dupa caz), si ”pac la razboiu”- o mare descoperire- primaria cumpara niste banci. Cu rahaturi din astea am aruncat in oamenii cuminti si am pus in administratia publica batalioane de tzurcani. Ba chiar i-am si mediatizat pozitiv.
6 aprilie 2020, 14:28
Marea majoritate a cetățenilor comunei doresc o bancă preferabil in fața porții. Prețul total pare mare, dar când am văzut cât costă una bancă, m-am mirat că e așa ieftină. Am tras concluzia că articolul e doar propagandă electorală.
6 aprilie 2020, 14:21
Nu vad ce articol de senzatie ati scris.Doamne daca sar caută la toate primăriile atunci ati vedea cata carcasei este intre primari si asa zisi patroni de diverse produse.Uitativa acum cu produsele pentru coronavirus sau pentru piatra pentru drumuri.Daca s ar analiza toata cantitatea de piatra cat s a pus pe drumurile comunale cred ca ar trece de un metru pe fiecare drum,am merge in sandale si pe timp de ploaie.Dar cum se repara masinele primariilor cand se strica cele personale ale unor salariati ,cred ca ar trebui date la rabla asa de multe reparatii au masinile unităților.Asta este e timpul hoților cu acte in regula.Poate se va treziți cei care trebuie sa audă si va face niste controale serioase pe la toate primăriile si pe la primaria primarului facebok.
6 aprilie 2020, 13:50
Sunt bune băncile!Dupa această pandemie,oamenii din Răchiți vor dori să mai stea pe bancă și să discute între ei.Bine gândit,bine punctat!!!
6 aprilie 2020, 12:41
pana la urma , ce a facut?, o achizitie directa permisa de lege, nu stiu de ce va ofticati?.la noi daca se face ceva, urla toti ca de ce se face, daca nu se face, la fel..........ia mai taceti din gura, ca acusi vine corona pe la voi
6 aprilie 2020, 12:38
Bravo!!! Așa face un primar destoinic. Sprijină mediul de afaceri local :-). Sprijină locurile de muncă. Dacă esti prost de mic, cand esti mare numai te joci.
6 aprilie 2020, 11:38
Tot el l-a pus pe analfabetul de frate director la APIA. Dacă vorbiti cu el va puneti mainele în cap. In toate instituțiile statului pe agricultură la Botosani colcăie analfabeti, fufe pnl-iste și psd-iste ale lui Trufin, Budai, Rotaru, Federovici, Lupașcu cât și Grigoraș, Soptica, Gireada. După ce ii plasează în instituții se aduc unii pe alții prin transfer, prin examenele de doi lei. Nici unul din ei să aibă profesionalism în domeniul agricol. Dar se dau profesioniști.
6 aprilie 2020, 11:36
chiar nu are nicio legatura ca dl bulboaca a fost si probabil va fi candidatul pnl la primaria comunei Nicseni?!!!!sau cred ca e doar o concidenta cum e si venirea lui radasanu mare pnl ist la primaria Rachiti,si cred ca daca ar face cineva cercetari s-ar vedea ce oameni a angaajat Bulgaru la Rachiti si pe ce criterii.distruge aceasta comuna pentru ca el nu e interesat de bunastarea cetatenilor de aici ca el nu e de fapt rachitean el e un propasit de pe la stefanesti.
6 aprilie 2020, 09:26
Ziar de rahat
6 aprilie 2020, 09:09
Chiar oamenii din comuna au cerut sa se puna banci. Farte bine a facut primaria ca le-a luat. Arricolul e rautacios!
6 aprilie 2020, 08:48
Prietenii stiu de ce !
6 aprilie 2020, 07:25
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Prietena mea e româncă. Fetele din zona mea, Los Angeles, sunt foarte frumoase, dar caracterul lor e… special. Nu neapărat în sensul bun”,Sebastian Dobrincu, milionarul din Silicon Valley, originar din Botoșani  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8743 lei
USD
Dolarul SUA
4.1768 lei
CHF
Francul elveţian
4.5595 lei
GBP
Lira sterlină
5.4111 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0006 lei
XAU
Gramul de aur
251.6793 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3269 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9377 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1343 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1785 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6545 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.7 o C
Dorohoi
7.9 o C
Bucecea
7.3 o C
Darabani
8.9 o C
Saveni
7.7 o C
Ştefăneşti
8.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.