Ancheta săptămânii
Anchetă unicat în educaţie: Inspector şcolar acuzat că a luat 3 ANI bani pentru cursuri cu un copil bolnav fără să fi ţinut o singură oră

Un inspector şcolar de la Botoşani este acuzat că a primit bani pentru a ţine ore cu un copil cu dizabilităţi fără ca în realitate să le fi făcut. Şi aceasta nu s-ar fi întâmplat printr-o conjunctură nefericită, ci timp de trei ani.

O elevă ar fi beneficiat doar pe hârtie de învăţământ la domiciliu


Mama unui copil din clasa a V – a de la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” a sesizat pe 19 septembrie conducerea unităţii de învăţământ cu privire la faptul că profesorul Cătălina Hodan, nu s-ar fi prezentat în anii de învăţământ 2015-2016, 2016-2017 şi 2017-2018 nici măcar o singură dată la ora „Terapia Tulburărilor de Limbaj”.


Cadrul didactic menţionat trebuia să meargă la domiciliul respectivei eleve fiindcă aceasta nu se poate deplasa singură şi beneficiază de învăţământ la domiciliu.


Iar în cazul amintitei discipline ar fi avut parte doar pe hârtie de această facilitate.

 

O anchetă internă a confirmat plângerea mamei


Sesizarea părintelui a fost discutată în consiliul de administraţie al şcolii, care a hotărât constituirea unei comisii de disciplină în fruntea căruia s-a aflat directorul adjunct, Aurel Răileanu.


„Au fost chemate la audieri persoane care au avut legătură cu cazul în speţă: secretara şcolii, alt profesor care are învăţământ la domiciliu, la acel copil. A fost invitată apoi şi d-na Hodan”,


Aurel Răileanu, director adjunct Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.


liceul special Sfantul StelianTrei săptămâni a durat cercetarea internă. Concluzia?


„Faptele se confirmă, raportul a fost prezentat în consiliul de administraţie şi d-na director a propus sancţionarea d-nei Hodan cu avertisment. Dumneaei nu recunoaşte învinuirile, susţine că a fost la acele ore, dar nu a adus probe în apărarea sa”,


Aurel Răileanu, director adjunct Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.


Şase membri ai CA au votat pentru această sancţiune şi unul s-a abţinut. Nu s-a înregistrat nici măcar un singur vot împotriva pedepsei.


De asemenea, s-a decis imputarea sumei pe care Cătălina Hodan ar fi încasat-o necuvenit, serviciul de contabilitate fiind însărcinat să efectueze un calcul exact.

 

Mama nu recunoaşte semnăturile de confirmare a prezenţei la ore


Mai departe, cazul ar putea îmbrăca şi o formă mai gravă. Şi aceasta pentru că, potrivit reglementărilor în vigoare, prezenţa unui cadru didactic la orele de la domiciliu trebuie confirmată prin semnătură de către părinte.

Cătălin Hodan avea iscălitura necesară, numai că mama fetiţei în cauză neagă faptul că ar fi semnat ea, lucru care ridică semne de întrebare asupra veridicităţii documentelor prezentate de profesoară şi care au stat la baza decontării respectivelor ore.


Preşedintele comisiei de disciplină arată că, uneori, se mai telefonează de la şcoală la părinţi pentru o confirmare suplimentară a prezenţei profesorului la ore, lucru care, din motive încă neelucidate, nu s-ar fi întâmplat însă nici măcar o singură dată şi în cazul Cătălinei Hodan.

 

„Nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie”


liceul Sfantul Stelian BotosaniCulmea ironiei, Cătălina Hodan ocupă de cinci ani funcţia de inspector şcolar socio-umane şi învăţământ special, adică are atribuţii de verificare tocmai în domeniul în care presta ca profesor.


„Nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie. Practic, noi a trebuit să anchetăm pe cineva superior nouă. Ne pare rău că s-a întâmplat lucrul acesta, nu s-a mai întâmplat până acum şi sperăm să nu se mai întâmple. Noi nu ne-am gândit că tocmai inspector şcolar pentru învăţământul special ar putea face aşa ceva. Nu am mai avut un asemene caz, este o premieră absolută”,


Aurel Răileanu, director adjunct Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.


Iar toate aceste lucruri se întâmplă în condiţiile în care Cătălina Hodan este profesor psihopedagog tocmai la unitatea de învăţământ menţionată, acolo îşi are catedra. Fiind însă şi inspector şcolar, cursurile la domiciliu cu fetiţa în cauză au intrat la categoria „plata cu ora”.

 

Reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar


Mama copilei a depus o reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Instituţia a cerut Şcolii Speciale să efectueze o anchetă, lucru care a şi avut loc după cum am arătat mai sus, iar Gabriel Hârtie a arătat la gabriel hartierândul său că plângerea părintelui se confirmă.


„Durerea noastră cea mai mare nu sunt atât banii, fiindcă se vor imputa şi se recuperează, ci faptul că este un copil cu cerinţe speciale care nu a beneficiat de aceste ore, cu toate că am avut bugetate acele ore. Acel copil, după trei ani, poate se afla la alt nivel”,


Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.


Şeful educaţiei botoşănene a adăugat însă că rezultatul cercetării interne de la şcoală i-a fost comunicat profesoarei inspector pe 12 octombrie, dată de la care Cătălina Hodan are la dispoziţie 15 zile pentru a formula o contestaţie. Dacă va fi depusă se va discuta în comisia de disciplină a IŞJ Botoşani, structură condusă de o colegă de-a Cătălinei Hodan, inspectorul şcolar general adjunct Paula Gavriluţă.

 

„Sunt fără fond acuzaţiile”


Nici conducătorii IŞJ şi nici cei ai şcolii nu au putut face o estimare a sumei care ar urma să i se impute profesoarei inspector. Cert este însă că, în funcţie de vechime şi de specializare, un profesor primeşte pentru o oră între 30 şi 50 de zile, iar Cătălina Hodan avea două ore pe săptămână la acea fetiţă.


inspector scolar catalina hodanProfesoara inspector neagă însă în totalitate acuzaţiile care i se aduc şi afirmă cu tărie că a ţinut acele ore şi că nu înţelege atitudinea şi acţiunile mamei respectivei copile.


„Acum pregătesc materialele. Eu nu am nimic de declarat, sunt fără fond acuzaţiile d-nei. Nu ştiu ce doreşte dumneaei de fapt. Probabil defăimarea mea. Eu fac şi activităţi foarte frumoase cu copiii din învăţământul special, mi-ar plăcea, m-aş bucura foarte mult dacă veniţi să vedeţi aceste activităţi cât de frumos sunt organizate şi desfăşurate”,


prof. Cătălina Hodan inspector şcolar socio-umane şi învăţământ special.


În paralel cu activitatea de inspector şcolar şi cea de profesor, Cătălin Hodan şi-a găsit timpul necesar pentru a presta și activităţi în cadrul comisiei de evaluare a copiilor cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, funcţie pentru care este remunerată.

 

loading...
Debut de concurs cu surprize la IȘJ, o inspectoare și o aspirantă s-au retras
PSD-iștii mătrășesc liberalii din Inspectoratul Școlar Județean și-și pun propriioameni

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Inspectoarea are neamuri la Consiliu judetean, care o sustin, de asta are tupeu sa minta. Sper sa se faca dreptate si sa plateasca pentru nedreptatea facuta unui copil cu probleme. Ce fel de mama este, asemenea individa nu are ce cauta in invatamant. Dar ce sa astepti de la un om care abia a reusit sa ia bacalaureatul si noroc cu facultatile particulare, ca a ajuns mare specialista si uite asa i s-a urcat sefia la cap si a crezut ca poate face ce vrea. RUSINE!!!!
22 octombrie 2018, 21:10
si hunca are doctorat in ucraina,,,cumnatul doamnei holdan are si asta functie...?!! neamuri, intre neamuri
22 octombrie 2018, 19:09
In ISJ toti inspectorii si-au luat multe ore la ,,plata cu ora" , ore pe care bineinteles nu se obosesc sa le presteze. Dar ore care le sunt remunerate luna de luna. Domnilor reporteri faceti un lucru de bunsimt. Mergeti si va informati unde au ore platite fiecare inspector. La ce scoala si la ce clase. Apoi mergeti neanuntati la sfarsitul programului, cand ies copii pe poarta scolii si intervievati-i daca au facut orele, daca il cunosc pe profesorul(inspectorul) ...cutare, daca vine pe la scoala si cand vine!! In ISJ este FURT PE FATA DIN BANUL PUBLIC. Se ponteaza ore domnilor inspectori pe care acestia nu le-au facut niciodata. Iar cazul doamnei care a iesit la iveala acum este unul minor in comparatie cu evaziunea si delapidatile de acolo. Daca aveti capul pe umeri veti descoperi adevarul. Doamna este un fel de Acar Paun. In realitate sute de ore se deconteaza saptamanal inspectorilor fara ca acestia sa le presteze. Coruptia si evaziunea sunt la ele acasa aici.
22 octombrie 2018, 16:00
Stai linistită și Hartie e la fel ca ceilalți... nu ajungea acolo daca nu era lingau. Cat despre profa stati linistiti nu păteste nimic,are relatii sus.
22 octombrie 2018, 15:24
Durerea cea mai mare e ca profesorii ăștia înveninați ne educa copiii. In loc sa-și vadă de lecții, caută sa împroaște cu noroi orice prind. Justiția își va face treaba și vinovatul va plăti. In locul mamei as cere despăgubiri sa poată recupera anii pierduți in clinici de specialitate. Cât despre Hîrtie, e tare cumsecade, se implica sa ajute pe toată lumea, vorbește frumos, nu ca predecesorii. Face treaba buna. Dar pe unii nu-i mai mulțumești. Așa nu-i bun, așa-i rau... Manole ar fi bun.
22 octombrie 2018, 14:38
Sef ISI mediocru-inspectori școlari mediocri-profesori mediocri-elevi mediocri-societate de doi bani cu hoti si mincinoși în frunte. Asta e Romania, cum sa nu fugi afara...
22 octombrie 2018, 13:08
Oare cine ii ia apararea paiatei din fruntea inspectoratului? Sa fie sotia lui care a intrat pe usa din dos a invatamantului si a schimbat vreo cateva unitati scolare sau poate surioara lui ofticata , asa in general pe viata, pe masine si flori?
22 octombrie 2018, 13:04
D-na HODAN a ajuns să se creadă o stăpână a înv. special botoșănean ,dând lecții de morală prin școli și tocmai ea încalca regulile ,ascundea mereu greșelile directorilor mai ales la școala din Dorohoi
22 octombrie 2018, 12:34
Manole, surpriza! Nu toți îs așa “proaste”ca tine. Și ofticați... Vrei tu in frunte?
22 octombrie 2018, 11:54
Orice punct de pornire pentru un delir alarmat si progresiv in evolutie este sa pui un om slab pregatit in fruntea invatamantului. De la educatie pleaca totul intr-o societate bazata pe principii sanatoase, lucru care la noi nu se intampla. L-am vazut pe un post local pe inpectorul general cum nu stia sa raspunda la cele mai elementare intrebari in fata reporterului Poclid. La unele intrebari de genul cum a ajuns sora unui parlamentar prin inspectorat a tacut si se uita pierdut . De ce ?Stie si el ca si sora lui a ajuns prin invatamantul local fara a respecta anumite reguli si cum roata se intoarce...
22 octombrie 2018, 10:43
Ți s-a înfundat, madam hodan. Roagă-te să nu înceapă și alții să vorbească. Vezi că, de obicei, primii care te lovesc sunt pupincuriștii.
22 octombrie 2018, 10:40
bombonica dracnea de botosani!
22 octombrie 2018, 10:27
Ar trebui o ancheta. Macar jurnalistica. Intrebati copii de la clasele unde domnii inspectori au ore de cate ori i-au vazut la fata ? Ca ei forteaza directorii de scoli sa le puna ore dar in realitate incaseaza doar banii fara munca. Directorii nu-i vor da in gat dar mergeti prin scoli si intrebati copii.
22 octombrie 2018, 09:36
Din pacate traim inca cu frica din perioada comunista si nimeni nu are curaj sa vorbeasca. Daca profesorii ar fi mai corecti , nu ar umbla numai dupa mariri de salarii si bani ceruti de la elevi sub diferite pretexte, daca si-ar face orele cum ar trebui nu ar permite unor nulitati sa fie in fruntea inspectoratului si in general al MINISTERULUI INVATAMANTULUI.
22 octombrie 2018, 09:23
Toti inspectorii scolari au ore prin diverse scoli si nu le fac niciodata. Altcineva semneaza condica si ei incaseaza banii. Ar fi necesara o ancheta extinsa.
22 octombrie 2018, 08:48
Durerea cea mai mare este ca in fruntea inspectoratului este un incapabil , cumatrul lui Hunca, un geniu trist care nu stie nici sa scrie , nici sa citeasca , dar stie sa ascunda cazurile de violuri, bataile incasate de elevi nevinovati, banii care se dau pentru posturile de director etc. Este vizibil ca cel mai slab inspector este Hirtie Gabriel din toata istoria invatamantului botosanean. Si poate ar fi bine sa-i fie verificate si actele de studii si aici ma refer la diplomele de master si doctorat (daca-l are , asa cum se lauda ca l-a obtinut prin Ucraina).
22 octombrie 2018, 08:46
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Mergeți duminică la vot?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
“Atenţie la propaganda electorală în şcoli! Solicităm inspectorilor şcolari, directorilor de şcoli şi cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unităţile de învăţământ. Ne-a fost ...
fashiondays.ro
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7759 lei
USD
Dolarul SUA
4.3145 lei
CHF
Francul elveţian
4.3522 lei
GBP
Lira sterlină
5.5810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9646 lei
XAU
Gramul de aur
203.3031 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4262 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9420 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2666 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1868 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6391 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.