Ancheta săptămânii
Anchetă unicat în educaţie: Inspector şcolar acuzat că a luat 3 ANI bani pentru cursuri cu un copil bolnav fără să fi ţinut o singură oră

Un inspector şcolar de la Botoşani este acuzat că a primit bani pentru a ţine ore cu un copil cu dizabilităţi fără ca în realitate să le fi făcut. Şi aceasta nu s-ar fi întâmplat printr-o conjunctură nefericită, ci timp de trei ani.

O elevă ar fi beneficiat doar pe hârtie de învăţământ la domiciliu


Mama unui copil din clasa a V – a de la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” a sesizat pe 19 septembrie conducerea unităţii de învăţământ cu privire la faptul că profesorul Cătălina Hodan, nu s-ar fi prezentat în anii de învăţământ 2015-2016, 2016-2017 şi 2017-2018 nici măcar o singură dată la ora „Terapia Tulburărilor de Limbaj”.


Cadrul didactic menţionat trebuia să meargă la domiciliul respectivei eleve fiindcă aceasta nu se poate deplasa singură şi beneficiază de învăţământ la domiciliu.


Iar în cazul amintitei discipline ar fi avut parte doar pe hârtie de această facilitate.

 

O anchetă internă a confirmat plângerea mamei


Sesizarea părintelui a fost discutată în consiliul de administraţie al şcolii, care a hotărât constituirea unei comisii de disciplină în fruntea căruia s-a aflat directorul adjunct, Aurel Răileanu.


„Au fost chemate la audieri persoane care au avut legătură cu cazul în speţă: secretara şcolii, alt profesor care are învăţământ la domiciliu, la acel copil. A fost invitată apoi şi d-na Hodan”,


Aurel Răileanu, director adjunct Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.


liceul special Sfantul StelianTrei săptămâni a durat cercetarea internă. Concluzia?


„Faptele se confirmă, raportul a fost prezentat în consiliul de administraţie şi d-na director a propus sancţionarea d-nei Hodan cu avertisment. Dumneaei nu recunoaşte învinuirile, susţine că a fost la acele ore, dar nu a adus probe în apărarea sa”,


Aurel Răileanu, director adjunct Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.


Şase membri ai CA au votat pentru această sancţiune şi unul s-a abţinut. Nu s-a înregistrat nici măcar un singur vot împotriva pedepsei.


De asemenea, s-a decis imputarea sumei pe care Cătălina Hodan ar fi încasat-o necuvenit, serviciul de contabilitate fiind însărcinat să efectueze un calcul exact.

 

Mama nu recunoaşte semnăturile de confirmare a prezenţei la ore


Mai departe, cazul ar putea îmbrăca şi o formă mai gravă. Şi aceasta pentru că, potrivit reglementărilor în vigoare, prezenţa unui cadru didactic la orele de la domiciliu trebuie confirmată prin semnătură de către părinte.

Cătălin Hodan avea iscălitura necesară, numai că mama fetiţei în cauză neagă faptul că ar fi semnat ea, lucru care ridică semne de întrebare asupra veridicităţii documentelor prezentate de profesoară şi care au stat la baza decontării respectivelor ore.


Preşedintele comisiei de disciplină arată că, uneori, se mai telefonează de la şcoală la părinţi pentru o confirmare suplimentară a prezenţei profesorului la ore, lucru care, din motive încă neelucidate, nu s-ar fi întâmplat însă nici măcar o singură dată şi în cazul Cătălinei Hodan.

 

„Nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie”


liceul Sfantul Stelian BotosaniCulmea ironiei, Cătălina Hodan ocupă de cinci ani funcţia de inspector şcolar socio-umane şi învăţământ special, adică are atribuţii de verificare tocmai în domeniul în care presta ca profesor.


„Nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie. Practic, noi a trebuit să anchetăm pe cineva superior nouă. Ne pare rău că s-a întâmplat lucrul acesta, nu s-a mai întâmplat până acum şi sperăm să nu se mai întâmple. Noi nu ne-am gândit că tocmai inspector şcolar pentru învăţământul special ar putea face aşa ceva. Nu am mai avut un asemene caz, este o premieră absolută”,


Aurel Răileanu, director adjunct Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.


Iar toate aceste lucruri se întâmplă în condiţiile în care Cătălina Hodan este profesor psihopedagog tocmai la unitatea de învăţământ menţionată, acolo îşi are catedra. Fiind însă şi inspector şcolar, cursurile la domiciliu cu fetiţa în cauză au intrat la categoria „plata cu ora”.

 

Reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar


Mama copilei a depus o reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Instituţia a cerut Şcolii Speciale să efectueze o anchetă, lucru care a şi avut loc după cum am arătat mai sus, iar Gabriel Hârtie a arătat la gabriel hartierândul său că plângerea părintelui se confirmă.


„Durerea noastră cea mai mare nu sunt atât banii, fiindcă se vor imputa şi se recuperează, ci faptul că este un copil cu cerinţe speciale care nu a beneficiat de aceste ore, cu toate că am avut bugetate acele ore. Acel copil, după trei ani, poate se afla la alt nivel”,


Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.


Şeful educaţiei botoşănene a adăugat însă că rezultatul cercetării interne de la şcoală i-a fost comunicat profesoarei inspector pe 12 octombrie, dată de la care Cătălina Hodan are la dispoziţie 15 zile pentru a formula o contestaţie. Dacă va fi depusă se va discuta în comisia de disciplină a IŞJ Botoşani, structură condusă de o colegă de-a Cătălinei Hodan, inspectorul şcolar general adjunct Paula Gavriluţă.

 

„Sunt fără fond acuzaţiile”


Nici conducătorii IŞJ şi nici cei ai şcolii nu au putut face o estimare a sumei care ar urma să i se impute profesoarei inspector. Cert este însă că, în funcţie de vechime şi de specializare, un profesor primeşte pentru o oră între 30 şi 50 de zile, iar Cătălina Hodan avea două ore pe săptămână la acea fetiţă.


inspector scolar catalina hodanProfesoara inspector neagă însă în totalitate acuzaţiile care i se aduc şi afirmă cu tărie că a ţinut acele ore şi că nu înţelege atitudinea şi acţiunile mamei respectivei copile.


„Acum pregătesc materialele. Eu nu am nimic de declarat, sunt fără fond acuzaţiile d-nei. Nu ştiu ce doreşte dumneaei de fapt. Probabil defăimarea mea. Eu fac şi activităţi foarte frumoase cu copiii din învăţământul special, mi-ar plăcea, m-aş bucura foarte mult dacă veniţi să vedeţi aceste activităţi cât de frumos sunt organizate şi desfăşurate”,


prof. Cătălina Hodan inspector şcolar socio-umane şi învăţământ special.


În paralel cu activitatea de inspector şcolar şi cea de profesor, Cătălin Hodan şi-a găsit timpul necesar pentru a presta și activităţi în cadrul comisiei de evaluare a copiilor cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, funcţie pentru care este remunerată.

 

loading...
Debut de concurs cu surprize la IȘJ, o inspectoare și o aspirantă s-au retras
PSD-iștii mătrășesc liberalii din Inspectoratul Școlar Județean și-și pun propriioameni

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul
Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine
Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.
Maternitate pericol public? Botoșaniul, locul 3 pe țară la infecțiile nou-născuților - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puțin de 178 de pacienți s-au îmbolnăvit în spitalele din Botoșani într-un an și jumătate. Din nefericire, cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești s-au înregistrat pe secțiile de nou-născuți.
Personalitate de 80 de ani lăsată fără titlul de cetăţean de onoare fiindcă soţia a făcut infarct şi el n-a putut veni la decernare
Pentru al doilea an consecutiv Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu a generat o dispută cu reverberații naționale. Dacă anul trecut scandalul a fost generat de citirea unei poezii obscene, în 2019 adevăratul câștigătorul a fost deposedat de premiu și automat de titlul de cetățean al Botoșanilor pentru că nu s-a putut deplasa până în oraș din motive de sănătate.
Passat-ul directorului de „Apă”, dat de CJ pe mâna Poliţiei într-o poveste cu parfum de răzbunare
Consiliul Judeţean Botoşani a sesizat organele de cercetare penală cu privire la utilizarea automobilului Volkswagen Passat deţinut de SC Nova Apaserv SA de către directorul general al societăţii, Albert Tănasă.
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate
Anul 2005.Uniunea Europeană interzice extracția, fabricarea și prelucrarea produselor din azbest considerat cancerigen Clasa 1.Anul 2006.România se aliniază normelor europene și interzice acest material și în țara noastră.Anul 2019.La Botoșani sunt utilizați 44 km de conductă din azbociment la furnizarea apei potabile.
FC Botoșani, 11 înfrângeri și 0 victorii cu FCSB, dar 1,8 milioane euro în conturi de la Becali: «Nicht fusball mit Steaua, freundschaft!»
FC Botoșani a pierdut din nou fără drept de apel cu FCSB și insinuările privind corectitudinea meciului disputat duminică seară pe Stadionul Municipal au început din nou să curgă.
Proiect FĂRĂ PRECEDENT la spital: Secţie pentru bolnavii în stare terminală în aceeaşi clădire cu Maternitatea
Directorul interimar al Spitalului Judeţean doreşte să înfiinţeze o secţie de îngrijiri paleative. Şi nu oriunde, ci în aceeaşi clădire în care îşi desfăşoară activitatea Maternitatea Botoşani.
DEZVĂLUIRE: De asta stăm în zăpadă? Șeful de la Drumuri dă consultanţă pe PFA, directorul de la Urban conduce la Apă şi Modern Calor
Ceea ce s-a întâmplat luni, 19 noiembrie, la Botoşani, atât în municipiul reşedinţă, cât şi în judeţ, ar trebui, într-un stat civilizat să se termine cu sancţionarea celor responsabili. Mai ales că un om şi-a pierdut viaţa, alţii au fost răniţi şi mulţi alţii au suportat avarii serioase.
Apa curge pe bani grei la ”Nova”, peste un milion de euro profit într-un an
Compania de apă şi canalizare a judeţului a devenit a 11 – a cea mai profitabilă firmă din Botoşani. SC Nova Apaserv SA a fost introdusă de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani pe această poziţie ţinând cont de rezultatele financiare de anul trecut.
Deşteptăciunea judeţului a dat un chix de 10 milioane de euro care duhneşte
Botoşaniul se confruntă cu o criză a salubrizării fără precedent în ultimele două decenii. Şi culmea, aceasta vine după ce s-au investit peste 10 milioane de euro în amenajarea unei noi rampe de depozitare a deşeurilor.
PSD-iştii se execută între ei: director rămas fără post în războiul găştilor din partid, suferă tot oraşul
Social-democratul Liviu Toma s-a trezit după mai bine de doi ani de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani că nu mai are asigurat postul de director adjunct la SC Urban Serv SA, deşi legea prevede foarte clar că trebuie să îi fie suspendat până la încetarea mandatului de la CJ. Aşa cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Cătălin Flutur care în 2012 a revenit pe postul de director general la SC Locativa SA după două mandate de primar.
Vendetă polițienească(?) Șef din Poliție surprins băut la volan, în uniforma de serviciu, scăpat de proces de avocat
Un veritabil „episod CSI Botoșani” s-a consumat în sânul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), unde doi agenți s-au regăsit în situația în care trebuiau să-și cerceteze șeful direct. Martori la incidentul care l-a avut în centru pe șeful din Poliție au fost funcționarii unei primării din județ.
Tinerelul parașutat de PSD în capitală să găsească securiştii, descoperit de “americani”: Mă recomandă tinereţea, entuziasmul și puterea de muncă
În ultimii ani, când în Colegiul CNSAS încă nu pătrunseseră consilieri locali de prin orășele din sudul României, anonimi din nordul ţării recomandaţi de personaje precum Costică Macaleţi sau foști magazineri la Dacia (!), instituţia a ţinut să se afirme precum o cutie ermetică din care nu au scăpat cu voie de la stăpânire decât personaje insignifiante. De azi înainte, nici măcar speranţa nu mai este o opţiune.
astratex.ro
CLASARE!!! Unul dintre cele mai groaznice accidente de la Botoșani, terminat cu netrimitere în judecată; tată și fiu morți în aceeași zi
Era 25 decembrie 2015, prima zi de Crăciun. O amiază mohorâtă, fără zăpadă, însă cu ceață din belșug, mai ales în apropierea municipiului, pe drumul ce duce spre Dorohoi. La ora 12:45 timpul şi viaţa s-au oprit în loc pentru câţiva oameni.
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”
Noul consiliu de administraţie al SC Urban Serv SA s-a întrunit vineri după-amiază în şedinţă extraordinară şi a avizat noua organigramă. Există două modificări şi ambele îl vizează direct pe Cezar Nicuţă.
Iubita elevului de la Pacea scoasă din povestea crimei de-un fir de păr din mâna liceenei omorâte
După ceva peste patru luni de la crima săvârșită în păduricea de la Pacea procurorii au finalizat dosarul în care inculpat este un adolescent de numai 17 ani. El este acuzat că a omorât o fată cu un an mai mare decât el.
Omul acesta conduce Botoşaniul? Şeful CJ se laudă în raportul de activitate cu citirea regulată a ziarelor şi cu postările pe Facebook
Raportul de activitate al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, făcut public oficial în cadrul şedinţei ordinare din iulie, cuprinde şi un capitol special dedicat activităţii de informare, relaţii publice şi mass-media.
”Fapta nu există”! Dosarul Tratoria clasat: Țurcanu a scăpat, Gheorghincă și Purice la fel, 6 fapte de posibilă corupție au picat
La patru ani de la strămutarea operatorului de apă și canalizare, dosarul de la Direcția Națională Anticorupție privind închirierea unui nou sediu administrativ a fost clasat de către procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava.
kalapod.net%20
Un ”fleac” de 170.000: Modern Calor pregăteşte din nou mutarea unei părţi a profitului în buzunarele șefilor şi salariaţilor
În luna mai a acestui an, SC Modern Calor SA a trimis o adresă către Adunarea Generală a Acţionarilor prin care propunea modul de împărţire a profitului contabil rămas după deducerea impozitului pe profit.
Inspectoarea are neamuri la Consiliu judetean, care o sustin, de asta are tupeu sa minta. Sper sa se faca dreptate si sa plateasca pentru nedreptatea facuta unui copil cu probleme. Ce fel de mama este, asemenea individa nu are ce cauta in invatamant. Dar ce sa astepti de la un om care abia a reusit sa ia bacalaureatul si noroc cu facultatile particulare, ca a ajuns mare specialista si uite asa i s-a urcat sefia la cap si a crezut ca poate face ce vrea. RUSINE!!!!
22 octombrie 2018, 21:10
si hunca are doctorat in ucraina,,,cumnatul doamnei holdan are si asta functie...?!! neamuri, intre neamuri
22 octombrie 2018, 19:09
In ISJ toti inspectorii si-au luat multe ore la ,,plata cu ora" , ore pe care bineinteles nu se obosesc sa le presteze. Dar ore care le sunt remunerate luna de luna. Domnilor reporteri faceti un lucru de bunsimt. Mergeti si va informati unde au ore platite fiecare inspector. La ce scoala si la ce clase. Apoi mergeti neanuntati la sfarsitul programului, cand ies copii pe poarta scolii si intervievati-i daca au facut orele, daca il cunosc pe profesorul(inspectorul) ...cutare, daca vine pe la scoala si cand vine!! In ISJ este FURT PE FATA DIN BANUL PUBLIC. Se ponteaza ore domnilor inspectori pe care acestia nu le-au facut niciodata. Iar cazul doamnei care a iesit la iveala acum este unul minor in comparatie cu evaziunea si delapidatile de acolo. Daca aveti capul pe umeri veti descoperi adevarul. Doamna este un fel de Acar Paun. In realitate sute de ore se deconteaza saptamanal inspectorilor fara ca acestia sa le presteze. Coruptia si evaziunea sunt la ele acasa aici.
22 octombrie 2018, 16:00
Stai linistită și Hartie e la fel ca ceilalți... nu ajungea acolo daca nu era lingau. Cat despre profa stati linistiti nu păteste nimic,are relatii sus.
22 octombrie 2018, 15:24
Durerea cea mai mare e ca profesorii ăștia înveninați ne educa copiii. In loc sa-și vadă de lecții, caută sa împroaște cu noroi orice prind. Justiția își va face treaba și vinovatul va plăti. In locul mamei as cere despăgubiri sa poată recupera anii pierduți in clinici de specialitate. Cât despre Hîrtie, e tare cumsecade, se implica sa ajute pe toată lumea, vorbește frumos, nu ca predecesorii. Face treaba buna. Dar pe unii nu-i mai mulțumești. Așa nu-i bun, așa-i rau... Manole ar fi bun.
22 octombrie 2018, 14:38
Sef ISI mediocru-inspectori școlari mediocri-profesori mediocri-elevi mediocri-societate de doi bani cu hoti si mincinoși în frunte. Asta e Romania, cum sa nu fugi afara...
22 octombrie 2018, 13:08
Oare cine ii ia apararea paiatei din fruntea inspectoratului? Sa fie sotia lui care a intrat pe usa din dos a invatamantului si a schimbat vreo cateva unitati scolare sau poate surioara lui ofticata , asa in general pe viata, pe masine si flori?
22 octombrie 2018, 13:04
D-na HODAN a ajuns să se creadă o stăpână a înv. special botoșănean ,dând lecții de morală prin școli și tocmai ea încalca regulile ,ascundea mereu greșelile directorilor mai ales la școala din Dorohoi
22 octombrie 2018, 12:34
Manole, surpriza! Nu toți îs așa “proaste”ca tine. Și ofticați... Vrei tu in frunte?
22 octombrie 2018, 11:54
Orice punct de pornire pentru un delir alarmat si progresiv in evolutie este sa pui un om slab pregatit in fruntea invatamantului. De la educatie pleaca totul intr-o societate bazata pe principii sanatoase, lucru care la noi nu se intampla. L-am vazut pe un post local pe inpectorul general cum nu stia sa raspunda la cele mai elementare intrebari in fata reporterului Poclid. La unele intrebari de genul cum a ajuns sora unui parlamentar prin inspectorat a tacut si se uita pierdut . De ce ?Stie si el ca si sora lui a ajuns prin invatamantul local fara a respecta anumite reguli si cum roata se intoarce...
22 octombrie 2018, 10:43
Ți s-a înfundat, madam hodan. Roagă-te să nu înceapă și alții să vorbească. Vezi că, de obicei, primii care te lovesc sunt pupincuriștii.
22 octombrie 2018, 10:40
bombonica dracnea de botosani!
22 octombrie 2018, 10:27
Ar trebui o ancheta. Macar jurnalistica. Intrebati copii de la clasele unde domnii inspectori au ore de cate ori i-au vazut la fata ? Ca ei forteaza directorii de scoli sa le puna ore dar in realitate incaseaza doar banii fara munca. Directorii nu-i vor da in gat dar mergeti prin scoli si intrebati copii.
22 octombrie 2018, 09:36
Din pacate traim inca cu frica din perioada comunista si nimeni nu are curaj sa vorbeasca. Daca profesorii ar fi mai corecti , nu ar umbla numai dupa mariri de salarii si bani ceruti de la elevi sub diferite pretexte, daca si-ar face orele cum ar trebui nu ar permite unor nulitati sa fie in fruntea inspectoratului si in general al MINISTERULUI INVATAMANTULUI.
22 octombrie 2018, 09:23
Toti inspectorii scolari au ore prin diverse scoli si nu le fac niciodata. Altcineva semneaza condica si ei incaseaza banii. Ar fi necesara o ancheta extinsa.
22 octombrie 2018, 08:48
Durerea cea mai mare este ca in fruntea inspectoratului este un incapabil , cumatrul lui Hunca, un geniu trist care nu stie nici sa scrie , nici sa citeasca , dar stie sa ascunda cazurile de violuri, bataile incasate de elevi nevinovati, banii care se dau pentru posturile de director etc. Este vizibil ca cel mai slab inspector este Hirtie Gabriel din toata istoria invatamantului botosanean. Si poate ar fi bine sa-i fie verificate si actele de studii si aici ma refer la diplomele de master si doctorat (daca-l are , asa cum se lauda ca l-a obtinut prin Ucraina).
22 octombrie 2018, 08:46
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am făcut punctul acela de frontieră și așa stă. Cum l-am făcut noi, frumos, dar nu trece nimeni pe acolo. Sincer, nu găsesc o explicație pentru ceva ce există, este funcțional și nu se deschide, chiar nu am nici o explicație ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7564 lei
USD
Dolarul SUA
4.1881 lei
CHF
Francul elveţian
4.1890 lei
GBP
Lira sterlină
5.5660 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7657 lei
XAU
Gramul de aur
176.1682 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2433 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5168 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9738 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1465 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1857 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6373 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.