Ancheta săptămânii
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.

Președintele venit din Oneaga a preferat să își vadă de treaba lui


Însă nu orice tânără, ci o colaboratoare a președintelui AUR, George Simion, de vreo cinci ani, de pe vremea în care activau împreună la Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și care s-a numărat printre oamenii cheie la alegerile din 2020, când partidul a intrat în Parlament.


Pe 25 ianuarie, când în Centrul Vechi s-a inaugurat noul sediu al AUR Botoșani în prezența șefului național al formațiunii, Ariadna Cârligeanu a fost prezentată drept ”sufletul partidului” și ”coordonator județean”.


A fost numită de forurile de conducere în această funcție după ce fostul președinte, Adrian Mascan, un cetățean cu domiciliul în Oneaga, a făcut un pas în spate.


”A spus că nu se mai poate implica și că are alte priorități și s-a retras. Momentan n-am fost aleasă, sunt cu statut de interimar”,


Ariadna Cârligeanu, coordonator județean AUR Botoșani.

 

AUR Botoșani, patru președinți în patru ani


Postul de conducător al filialei AUR Botoșani pare a fi unul foarte greu de menținut.


În decembrie 2020, un student la Medicină susținea că el este președintele AUR Botoșani.


În primăvara anului 2021, Adrian Mascan organiza proteste împotriva vaccinării ca președinte al aceleiași organizații.


În luna august a aceluiași an, chiar de la Botoșani, George Simion anunța că președinte este ”un tânăr cu care colaborăm de mulți ani, Eduard Cojocaru”.


Pentru ca în 2023, Ariadna Cârligeanu să spună că, de fapt, Adrian Mascan a demisionat abia în vara lui 2022.

 

”Am fost prea mult blocați între diferite interese ale acestor ciocoi”


În 2018, pe când era elevă în clasa a X – a la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, iar România aniversa un secol de la Marea Unire, Ariadna Cârligeanu s-a aflat printre organizatorii unui miting unionist la Botoșani.


Revenită în ianuarie la Botoșani, a avut un discurs dur la adresa clasei politice județene.


”De fiecare dată când mă întorc în Botoșani aud despre faptul că noi suntem județul paielor. Nu, nu suntem județul paielor, suntem județul care a dat cele mai multe personalități și cei mai mulți oameni de seamă pentru țara aceasta. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la București și care au administrat până acum acest județ. Totuși, am fost prea mult blocați între diferite interese ale acestor ciocoi, iar potențialul județului nu a putut fi valorificat”,


Ariadna Cârligeanu, coordonator județean AUR Botoșani.

 

”Fără noi ei sunt nimeni”


Consideră că a venit vremea ca o nouă generație să administreze județul, doar că, în opinia sa, pentru a ajunge acolo, trebuie învinsă ”cea mai mare frică”, aceea de autorități, de administrație publică: ”nu votez într-un fel sau altul deoarece îmi este teamă de primar, deoarece nu mai pot să duc o viață normală în comunitatea aceasta pentru că mă va amenința, mă va vâna, mă va presa. Și atunci sunt constrâns să votez într-un anume fel”.


Studentă la drept, la Universitatea Nicolae Titulescu București, a adăugat că românii și-au câștigat prin sânge libertatea și dreptul de a vota și, ca atare, nimeni nu poate să constrângă pe cineva să voteze cum vrea el.


”Fără noi ei sunt nimeni, iar noi uniți suntem o forță. Uniți, fără frică și cu credință în Dumnezeu”,


Ariadna Cârligeanu, coordonator județean AUR Botoșani.


Și organizația municipală și-a schimbat toamna trecută președintele, conducerea fiind preluată de către Eusebiu Cilibiu, fost membru PNL mai bine de un deceniu.

 

Luată pe sus de jandarmi


Ariadna Cârligeanu a fost unul dintre actorii unui principali ai unui protest terminat cu intervenția energică a jandarmilor în toamna anului trecut. Totul s-a întâmplat în timpul nopții, pe fondul utilizării de către participanții la acțiunea AUR, printre ei regăsindu-se și George Simion, a unei stații de amplificare ce răsuna în Piața Victoriei. Atunci, studenta plecată din Botoșani a fost ridicată de jandarmi și băgată cu forța într-o autospecială a Jandarmeriei, find însă eliberată în scurt timp.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Studenta care a făcut AUR-ul botoșănean să strălucească REVINE în politică: Nu rămâne decât să mă întorc să lupt

 

Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Cum se poate să numești o tânără care abia a început să facă primii pași în studenție lider de filială județeană?! Cum?! Ce cunoștințe a dobândit, ce experiență de orice fel o recomandă? Botoșaniul ajunge într-un punct critic al istoriei sale. În 2024, "bătălia" pentru primărie se va da între doi inși care nu au realizat nimic în aproape două decenii de mandat (Cosmin Andrei și Cătălin Flutur) și o puștoaică sau un ales al acesteia. Și știți de ce? Fiindcă botoșănenii votează fără a-i interesa candidatul, ci doar partidul. Și la cât de bine își pun concitadinii problema viitorului lor, mi-e tare teamă că vom avea un CL plin de... aur începând cu anul viitor. Fetițe și băieței de 18-20 de ani, Carai, lucrători comerciali, asistați social și, desigur, octogenari care vor abandona mesele de șah din Parcul Eminescu pentru a nu întina nobilele idealuri ale... da, ați ghicit, socialismului! P.S.: Ce caută preoții în sediul unui partid politic, la o conferință asociată unor interese de partid?! Mai suntem un stat laic sau oficializăm noua dictatură a teocrației?!
10 mai 2023, 11:03
20 Ani ! As vrea sa vad ce CV are pana la 20 ani! Ce studii inalte are intr-un domeniu despre care vorbeste atat de mediocru ! Habar n-are ce vorbeste si daca intram mai adanc in detalii de istorie doar , lasa de dorit ! Nu mai spun de studii politice, juridice, economice! De mastere, de doctorate s.a.m.d A auzit la bunicu ‘ de la tara de dreptate si crede ea ca V-a face ce? AUR ? Cine-s astia ? Sa nu uitam de Rascoala de la 1907 de la Flămânzi! Noi vrem pamant!!! Si de aceea suntem cu peste 100 ani in urma tuturor ! Ipocrizie, mediocritate, pomeni cat mai multe si lipsa de cultura duce la specimene AUR care , … adica ne conduc ! … de nas ! Prostime condusa in masa de niste mediocri de o nesimtire crasa! Desteapta-te romane! … Prin scoala , cultura … nu prin pomeni si discursuri mediocre ! Cand cineva vorbeste in numele nostru si ne reprezinta interesele , trebuie sa fie un bun lider si pregatit ca atare in toate domeniile ! Botosani a dat doar genii! Nu vrem mediocritati! In rest Dumnezeu cu mila ! Ca prosti avem destui! Sa vedem daca peste alti 20 Ani mai auzim de fatuca asta si despre progresele ei politice ! Imi pare rau , dar are inca muuulta paine de mancat din banii parintilor!
24 februarie 2023, 00:22
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.1 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.1 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.