Ancheta săptămânii
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO

Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.

Catalleya țiune lumea trează până în zori


La sfârșitul lunii iulie, pe Strada 2 nr.52 din Trușești, într-un spațiu unde a mai funcționat de-a lungul timpului o discotecă, o firmă nou înființată a inaugurat ”Catalleya Club”. În scurt timp au apărut și certurile cu vecinii.

 

Zeci de oameni au început să se plângă de faptul că, mai ales în weekend-uri, nu se mai pot odihni din cauza muzicii, dar și a urletelor, bătăilor, scandalurilor care au loc la ieșirea din club. Unii locuitori din zonă au sunat la 112 timp de patru sâmbete la rând începând cu data de 27 de iulie, notând chiar și incidentele pe care le-au observat, de la agresiuni în scările de bloc și o bătaie pe mașinile din parcare la preluarea de către ambulanță a unei fete lovite lângă club și a unui minor ce părea a fi sub influența anumitor substanțe.

 

Greu să treci de agentul de la 112


Unii cetățeni au rămas însă realmente interziși de comportamentul agentului de poliție care a răspuns la telefonul de urgență. O femeie a relatat că subofițerul MAI i-a tăiat-o scurt: ”vă adresați mâine la Poliție în scris! La revedere!” După care a pus capăt convorbirii. Un bărbat a avut parte cam de aceeași atitudine, povestind că și în cazul său discuția a fost întreruptă brusc de polițist.

 

În consecință, oamenii au făcut o reclamație direct inspectorului șef al IPJ Botoșani. Rezultatul? Comisarul șef Viorel Șerbănoiu i-a comunicat unuia dintre petenți că dispecerului i s-a adus la cunoștință ca, pe viitor, ”să adopte un comportament civilizat față de cetățeni, care să nu dăuneze prestigiului instituției și funcției deținute, onoarei și demnității de polițist și să dea dovadă de solicitudine în relațiile cu cetățenii”.

 

S-a cerut ajutorul Poliției: ”Ne tremură geamurile locuințelor”


Clubul tot deschis a rămas astfel încât, cum apelurile la numărul de urgență nu au avut darul de a rezolva problema, au început să curgă petițiile.


25 de oameni au semnat o adresă către șeful serviciului de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Ei au reclamat că, sub masca deschiderii unui bar, în mijlocului satului a ajuns de fapt să funcționeze un club cu DJ, dansatoare și animatoare care în unele zile are program până dimineața pe la orele 5 – 6.


”Menționăm că locația (clădirea) este gard în gard cu locuințele noastre, nu este potrivită de club deoarece este construită din tablă, nu este antifonată, nu are izolație fonică, se aude și ce se vorbește înăuntru, mai ales muzica de la boxe, pe o rază de 1 km, deranjând jumătate de localitate. Noaptea, zgomotul provine din interior, de la boxe, ne tremură geamurile locuințelor, cât și din exterior (mașini zgomotoase, claxoane, bătăi, înjurături), persoane agresive se bat în scara blocurilor. Printre clienți sunt și copii minori”,


Din plângerea semnată de 25 de oameni.

 

S-a cerut intervenția Primăriei: Își fac nevoile pe unde apucă


Potrivit vecinilor, în ultimii 12 ani tot s-au deschis discoteci și cluburi acolo, care au fost însă închise la intervenția autorităților. Ca atare, au solicitat să se ia o măsură similară și de această dată.


Nici mai mult, nici mai puțin de 57 semnatari la CL s-au adresat Primăriei și Consiliului Local Trușești, reclamând faptul că nu li s-a cerut acordul înainte de inaugurarea clubului.


”Petrecăreții ies în stradă beți, se bat pe stradă, în scările de bloc, pe mașini, urlă pe stradă, dimineața la ora 4:00 claxonează la plecarea de la club, aruncă cu diferite obiecte în curțile oamenilor și în parcările de mașini. De asemenea, își fac nevoile pe unde apucă, aruncă ambalaje pe sub gardurile oamenilor și distrug și devastează garduri de la club și până în centrul comunei. Menționăm că noi suntem oameni bătrâni, bolnavi, cardiaci cu certificate medicale care avem nevoie de liniște și nu putem trăi în casele noastre în acest haos”,


Din petiția depusă la Primăria și Consiliul Local Trușești.

 

Primăria nu a eliberat vreo autorizație


Reprezentanții administrației publice locale susțin că ei nu poartă vreo răspundere pentru situația creată pentru că nu au eliberat vreo autorizație, lucru confirmat printr-un răspuns trimis de primarul Petru-Grișa Ailenei unui cetățean.


”Firma care a deschis clubul nu a depus documentație pentru eliberarea autorizației de funcționare pe raza comunei Trușești. Primăria nu a eliberat autorizație de funcționare. Nu au așa ceva! Eu nu știu cum funcționează. Noi am făcut adresă către secția de poliție rurală de la Hlipiceni, așteptăm un răspuns de la dumnealor. Deci ei nu au dreptul de a funcționa pe raza comunei Trușești pentru că nu au aprobare de la Primăria Trușești și nici orarul nu este aprobat de către Primăria Trușești”,


Liviu Coteață, viceprimar Trușești.

 

Patronul are 25 de ani, firma... vreo două luni


Spațiul în care funcționează clubul aparține unui cetățean din Trușești. Acesta lucrează însă în UE și l-a închiriat unei firme care a fost înființată pe 27 iunie 2019.

 

SC Catalleya Hidro SRL își are de fapt sediul în satul Orășeni Deal, unic asociat și administrator fiind Florin Brânzei, un tânăr de 25 de ani născut la Botoșani, dar despre care unii petenți spun că locuiește în Strahotin – Dângeni. Contactat de Botoșăneanul, a părut mirat și oarecum amuzat de faptul că scandalul de la Trușești ajunge și în presă.


”Sunt niște cetățeni mai în vârstă, niște persoane de 70 de ani sau 60, cât or avea. Lipsa de ocupație, invidia și ce o mai fi... au ajuns la reclamațiile astea. Despre autorizații, nu are cum să nu le am pentru că nu puteam deschide. Am avut și control acolo și Poliția Economică și tot ce este. Numai că sunt niște persoane care... N-are cum să fie muzica prea tare, muzica este în interior, ușa se închide tot timpul, adică eu stau la ușă și o închid tot timpul când iese și intră cineva”,


Florin Brânzei, administrator SC Catalleya Hidro SRL.


Acesta a adăugat că program de club există doar vinerea și sâmbăta.

 

”Noi nu avem nevoie de autorizație de funcționare de la Primărie”


Firma are ca obiect principal de activitate ”baruri și alte activități de servire a băuturilor” și are și un manager în persoana lui Florin Merticaru, care a arătat că prin deschiderea clubului s-au creat șase locuri de muncă.  


Atât acesta cât și patronul susțin că, în realitate, toate acțiunile împotriva lor sunt orchestrate de două persoane: un bărbat care a lucrat ca bodyguard când clubul funcționa pe o altă firmă și pe care au refuzat să îl angajeze și un antreprenor care are un magazin, unde i-ar fi convins pe o parte dintre cumpărători să semneze petiția.


Managerul ”Catalleya Club” susține și că acesta se situează la peste 15 metri de case și blocuri, condiții în care nu are nevoie de acordul vecinilor. Numai că aceștia s-ar fi specializat în depunerea de reclamații la adresa tuturor firmelor care au avut acolo discotecă.


”Noi nu avem nevoie de autorizație de funcționare de la Primărie. Noi avem autorizație de funcționare, noi funcționăm, suntem capabili și îndreptățiți să funcționăm de către Registrul Comerțului. De la Primărie ne trebuie doar avizarea programului”,


Florin Merticaru, ”Catalleya Club”.


Acesta a adăugat că de la inaugurare a avut parte de o mulțime de controale de la mai multe instituții, fără să i se aplice vreo amendă și că a solicitat din proprie inițiativă Direcției de Sănătate Publică să vină la fața locului și să măsoare nivelul zgomotului.

 

30.000 de euro și pleacă


Vineri, Consiliul Local Trușești s-a întrunit în ședință și a dezbătut cazul ”Catalleya Club”. În cadrul acesteia reprezentanții ”Catalleya Club” au explicat că au plătit chiria în avans pe trei ani și că au investit 30.000 de euro, astfel încât acceptă să renunțe la business-ul de acolo doar dacă le returnează cineva banii băgați. Bineînțeles că nu a existat vreo persoană disponibilă să suporte o asemenea cheltuială și cum efectiv la vot nu s-a supus ceva, totul a rămas ca înaintea ședinței de CL.


FOTO: Botoșăneanul & Facebook.com/CatalleyaClub

 

loading...
PERICOL în cluburile de la Botoșani: S-au dat amenzi, tinerii găsiți cu țigara în mână
SEARA ACEASTA: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul transportat la spital – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
Loading...
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Loading...
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Loading...
Loading...
epantofi.ro
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Tatal meu este în stare gravă, internat la Spitalul Municipal Dorohoi, secția ATI și are nevoie urgentă de sânge! Vă rugăm, dacă puteți, donați sânge - grupa B3 negativ, cât mai repede posibil la Centrul de Transfuzii Boto ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
27 martie 2020
EUR
Euro
4.8332 lei
USD
Dolarul SUA
4.3890 lei
CHF
Francul elveţian
4.5616 lei
GBP
Lira sterlină
5.3759 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0357 lei
XAU
Gramul de aur
228.9056 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6686 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1169 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1776 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6477 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.