Ancheta săptămânii
Cum ucizi un om în bătaie și scapi cu tentativă de omor: Era fărmat, un picior era ținut de piele, avea un ochi scosGALERIE FOTO & VIDEO

A fost singura crimă din ultimii ani dintr-o localitate cu 800 de suflete, și-a produs o undă de șoc printre oamenii care au purtat din gură în gură modul în care a sfârșit Mihai Pădurariu. Au trecut doi ani de atunci și nimeni nu a fost tras la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat. Ba, culmea, mortul care-i cum spune o vorbă din popor, oale și ulcele, în evidențele procurorilor este încă viu.

Mihai Pădurariu era în depresie spun cei care l-au știut. Divorțase și se retrăsese în casa părintească din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești. În casă stătea cu mama și fratele lui, Aurel. Frații, se zice, s-au înțeles precum câinele cu pisica.

 

Ziua fatidică, 5 martie 2013.

 

Mihai, care avea pe atunci 56 de ani se întorsese de la munca câmpului. A tăiat drumul printr-o grădină pentru a ajunge acasă, pe scurtătură. A fost prins acolo, la nici 100 de metri de casa părintească, de doi vecini: Andrici T. Neculai și Prisacaru Constantin. L-au bănuit că vrea să le fure ceva de prin ogradă. Și l-au bătut până l-au omorât.

”Când m-am dus era căzut acolo. E greu, na. L-am luat, l-am adus acasă. Au pozat acolo pe grădină cum era sângele acela. Cum l-am luat eu… La două ore e decedat după ce l-am luat eu cu vecinul, în casă. După ce s-a întâmplat mă duc la el (unul dintre agresori n.r.)- cum, l-ai bătut? A murit. – Păi nu că eu i-am tras numai doi pumni și cestălalt i-a tras cu un leaț”

își amintește Aurel Pădurariu, fratele victimei.

 

Nu a mai trăit decât două ore.

 

”Șosetele încă erau acolo, era dezbrăcat, l-au dezbrăcat de la jumătate și l-au lăsat acolo pe omăt. Era umărul așa băgat înăuntru, un picior, când l-a adus, era așa ținut numai de piele, osul era ieșit așa prin piele. Și ochiul era scos. Era fărmat, dom’le”

Aurel Pădurariu, fratele victimei.

 

În certificatul medico-legal s-au scris următoarele:

Cauză directă care a dus la deces: Șoc traumatico-hemoragic
Hematoame, excoriații, echimoze, fracturi costale
Politraumatism
Asfixie mecanică cu aspirat gastric, intoxicație etilică acută

 

Cei doi vecini care se spune că l-au bătut își trăiesc viața în continuare. Fără să fi răspuns câtuși de puțin pentru fapta lor. Dosarul a fost preluat de un procuror, fratele a fost una dintre persoanele audiate, o dată în martie 2013 și încă o dată un an mai târziu.

De atunci, liniște. Întrebări fără răspuns, faptă fără făptași.

 


”Ce s-a făcut cu dosarul acela, cu pozele pe care le-a făcut aici? Cine-i vinovat, noi asta vrem să știm. Adică cum, omori un om și tu stai…
Mihai Melesteu, verișor.

Mama mortului, Maria, s-a stins la un an după ce i-au omorât băiatul. Nu a mai apucat să vadă că s-a făcut dreptate. A vândut vaca din grajd pentru a-l putea înmormânta creștinește.

”Mama lor, Dumnezeu să o ierte a avut o văcuță și mânca oleacă de lapte de la ea. Și l-a îngropat pe fecioru-său și ăștia nu i-au dat măcar un leu. Și a vândut vaca ca să îngroape băiatul”, mai spune cu obidă vărul mortului.


”Mama spunea, măi băiete măcar de ne-ar plăti vaca ceea, că în rest, văd că se astupă, să plătească înmormântarea și cum am vândut casa. Încă zice procurorul acela: Măi băiete, să știi că eu nu acopăr lucrurile astea, se descoperă și la doi ani, numai ca să vie de la București niște rezultate. Și-s doi ani și nu a mai venit nimic”, îl aprobă și fratele rămas.

 

Dosarul se află într-adevăr, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și este instrumentat de procurorul Dumitru Croitoru. Fiind o anchetă în desfășurare, nu au putut fi obținute informații legate de stadiul la care s-a ajuns cu cercetarea faptelor.

”Dosarul se află încă în lucru și este la procuror. Persoanele interesate se pot prezenta la procuror, în audiență” – procuror Valeriu Chihaia, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Culmea însă, conform evidențelor Parchetului, Mihai Pădurariu este viu, pentru că dosarul este înregistrat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Și asta în condițiile în care decesul victimei a survenit la două ore după ce a fost găsită de familie. Cu toate că în mod normal, procurorul în baza probatoriului administrat în dosar reîncadrează fapta, în cazul lui Mihai Pădurariu, din motive neștiute, nu s-a întâmplat acest lucru.  

 

Dumitru Croitoru, procurorul, nu a putut fi contactat pentru declarații.

 

Gura satului

Varianta prezentată polițiștilor și procurorului a fost că Mihai Pădurariu se întorcea de la muncă în momentul în care a fost prins de cei doi vecini și bătut până la moarte. Alții însă spun altceva.
La priveghi, mama celor doi frați ar fi povestit plângând că, de fapt, Mihai ar fi fugit din casa părintească de frica fratelui, Aurel. Acesta l-ar fi lovit primul. De frică să nu fie bătut mai rău, s-a refugiat în grădină. Acolo a dat de vecinii care i-au pus capăt zilelor.
Fratele lui, văzând ce s-a întâmplat, înainte de a fi chemată Poliția și-ar fi implorat mama: ”Să nu spunem la nimeni, hai să-l tăiem bucăți și să-l punem pe foc”.

 

Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.