Ancheta săptămânii
Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

38 de persoane se află pe lista botoșănenilor care au intrat într-un ANL din 2012 și până în prezent, fără să urmeze etapele prevăzute de legislația în vigoare privitoare la repartiția unui apartament destinat tinerilor. Cu toții par să se fi folosit de portița legislativă prin care a reușit să ajungă într-o astfel de locuință și Dana Lăzăruc, nepoata condamnatului penal Constantin Conțac, fost președinte PSD Botoșani.

Manevra prin care zeci de tineri au ajuns ANL-iști

Botoșăneanul a solicitat de la SC Locativa SA lista integrală, începând din anul 2012 și până în prezent, a botoșănenilor care au solicitat includeri în locuințe ANL. Din documentele oficiale reiese negru pe alb metoda prin care întâietate au avut alte persoane decât cele aflate pe lista de așteptare, care nu sunt puține, vreo 2.000 în total.
Exact așa cum am prezentat și într-o anchetă anterioară, sub pretextul că solicitantul dorea să-și perfecteze actele de identitate, se aproba o includere în spațiul locativ. Iar mai departe, titularul de contract renunța la înțelegerea contractuală cu SC Locativa SA, iar aceasta era preluată de celălalt chiriaș, adică cel primit în locuință prin includere. Astfel, deși potrivit listei de așteptare cu vreo 2.000 de oameni, respectivul nu avea dreptul să intre în acel moment într-o locuință ANL, reușea totuși acest lucru.

 

 

Legiuitorul a spus STOP

Portițe legislativă prin care a fost posibil acest lucru a fost însă închisă de Legiuitor anul acesta, prin vară, după ce probabil că s-a scos la iveală metoda prin care tinerii ce hibernau pe lista de așteptare, erau săriți când se elibera o locuință.
Ca atare, Legea nr. 221/2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, a fost modificată în iulie, fiind introdus un nou alineat care INTERZICE cedarea contractului:
”(12) Cedarea dreptului de folosinţă a locuinţei, repartizată în condiţiile alin. (3), de către titularul contractului de închiriere este interzisă, sub sancţiunea rezilierii de drept a contractului”.

Oficial este chemat următorul pe listă

În cazul Dana Lăzăruc prezentat de Botoșăneanul în data de 21 septembrie 2015, cel care a semnat includerea președintelui PES Activists Botoșani a fost viceprimarul Marius Buliga. Am revenit cu o întrebare de bun simț la edil: În mod firesc, la momentul în care se eliberează o locuință, următorul chiriaș care intră într-un ANL nu ar trebui să se regăsească pe lista de așteptare?
”În mod firesc, da. Când Locativa ne transmite locuințele libere, în momentul în care ei ne transmit că locuința este liberă, locuința vine la noi, luăm lista ANL care este aprobată în decembrie 2011 și următorul pe listă este chemat și se discută cu dumnealui. Asta e procedura”, spune viceprimarul Marius Buliga.
De menționat este faptul că, la momentul în care Dana Lăzăruc a fost contactată pentru un punct de vedere privitor la adresa la care locuiește în prezent, tânăra de la PSD a arătat că nu a fost niciodată pe respectiva listă.
Viceprimarul Marius Buliga a mai continuat și a explicat că, de fapt, Primăria Botoșani aprobă doar includerile în locuințele ANL, iar mai departe, Locativa este cea care perfectează noul contract prin care titularul cedează drepturile de folosință către sub-chiriaș.

S-a terminat cu șmecheria!

Directorul adjunct al societății care gestionează spațiile locative ale municipalității a tranșat și el situația:

”S-a terminat cu chestia asta. Cine face chestia asta, vreau să o văd și pe asta”, făcând referire la modificările legislative din vară.
”Includerile în contract au fost făcute de către Primărie și s-a procedat cu acte în regulă, iar după până la 31 iulie, până a apărut noua lege, se putea, după o perioadă titularul să renunțe și renunța în favoarea lui acela care era inclus în contract. Plătit totul la zi, era OK, nu interzicea legea nicăieri. Noi Locativa nu știm cine are dosar de locuință la ANL, noi nu avem lista de așteptare”, a declarat Florinel Gornea, directorul adjunct de la Locativa.

”Românul este foarte inventiv la făcut prostii!”

Cum a fost totuși posibil să fie cerută includerea pentru perfectarea unui act de identitate când la dosar a fost anexat totuși un act de identitate? Mai exact, Dana Lăzăruc avea buletin, dar a vrut să intre într-un ANL ca să-și facă... buletin.
”Românul este foarte inventiv la prostii să facă, românul nu e inventiv la lucruri serioase. Dar la prostii, ne duce mintea cât încape. Deci, chiar dacă renunța titularul nu scria la lege că era interzis. Putea să renunțe în favoarea unuia care era în contract sau să renunțe de tot. Dacă renunța de tot, noi dădeam la Primărie și cui dădea Primăria, era problema lor”, mai explică Florinel Gornea.

Dănuța a cam dispărut de pe listă (?!)

Dana Lăzăruc a înaintat cerere de includere în ANL Cișmea pe data de 29 ianuarie 2015. S-a mutat acolo și a locuit în tot acest timp, explicând chiar ea că avea grijă de apartamentul titularei care a plecat la București să nască. Totuși, în lista furnizată de SC Locativa SA numele său nu mai apare, deși există o adresă oficială în acest sens. Ulterior, aceeași Dana Lăzăruc a deschis o acțiune în instanță împotriva publicației Botoșăneanul, a autorului articolului care a arătat șmecheria de care s-a folosit pentru a se muta la ANL Cișmea, a Primăriei, dar și a societății Locativa.

CITEȘTE ȘI:

Greu cu ANL-ul! Prima PSD-istă a tineretului, proces cu Primăria condusă de Portariuc și Locativa condusă de Flutur

 

Lăzăruc jr. pe filiera social-democrată: Mama, unchiul și, mai nou, primarul Portariuc

CITEȘTE ȘI:

Conţac în pas alergător din închisoare: Ce avem noi aicea? - VIDEO

 

Dana Lăzăruc a intrat în PSD, partidul pe care l-a condus unchiul său Constantin Conțac, fost deținut la Penitenciarul Botoșani pentru o spălare uriașă de bani, de mai mulți ani de zile. Ascensiunea sa pe funcții din partid a fost posibilă cu largul sprijin al primarului Ovidiu Portariuc, care mai întâi a susținut-o pentru funcția de Dana Lazaruc Elena Lazarucpreședinte al Organizației Municipale a Tinerilor din PSD, mai apoi pe cea de la Organizația Județeană TSD Botoșani, pentru ca la un moment dat să-i cedeze practic inclusiv locul său de la conducerea PES Activists.

 

CUM ȘI UNDE S-A DUS PREȘEDINȚIA PES ACTIVISTS BOTOȘANI DE LA PORTARIUC LA LĂZĂRUC

Ovidiu Portariuc a rămas fără preşedinţia PES Botoşani

 

Dar proptelile social-democrate nu se opresc aici. Dana Lăzăruc este nimeni alta decât fiica Elenei Lăzăruc, care în aprilie 2013, când fratele său se afla după gratii, a fost reconfirmată ca membru în Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD Botoşani. Și asta după ce, în 2009, când PSD și PDL guvernau împreună (ce interesant, Primăria și Locativa, responsabile de accederea lui Lăzăruc jr. într-un ANL, sunt conduse acum de lideri ai celor două formațiuni!) ea a ajuns director adjunct la Direcția Agricolă. În perioada în care Constantin Conțac conducea PSD Botoșani, Elena Lăzăruc era inclusiv consilier județean. Social-democrat, bineînțeles.

Dincolo de toate aceste lucruri, rămâne o întrebare de bun simț: la ce bun mai face Primăria Botoșani condusă de PSD-istul Ovidiu Portariuc liste de așteptare dacă vine lidera TSD Botoșani, Dana Lăzăruc, cu buletinul și primește locuință ca să-și facă... buletin? Ar fi fost interesant și un răspuns și de la Dana Lăzăruc. Nu s-a obosit însă să răspundă întrebărilor pe care i le-am adresat încă de pe 21 octombrie.
CU CE SE OCUPA MAMA DANEI LĂZĂRUC ÎN PSD BOTOȘANI:
PSD Botoşani, un partid de 7 miliarde în care morala este împărţită de Răzvan Rotaru, sora lui Conţac şi fiica lui Vâzdoagă
 

Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO
17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Loading...
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Loading...
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Va e ciuda ca omu are bani faceti si voi munciti
28 ianuarie 2016, 21:48
Interesant articolul....Lasand la o parte glumele rautacioase la adresa ei, Dana este rezultatul oamenilor politici pe care voi i-ati ales. Aveti impresia ca se va schimba ceva?
23 noiembrie 2015, 19:48
locuintele de la locativa se obtin? ....cine da mai mult ,ca doar na sunt locuinte sociale si in blocurile ANL locuiesc cei cu rude la partide....si locuintele de la Condacia modernizate cu bani europeni si cu mare fast cu vizita lui BLAGA sa le vedeti acum cit de de frumos arata ! tigani au devastat tot , BRAVO D-NU GORNEA
10 noiembrie 2015, 13:21
Și la Dorohoi la fel poate și mai rău
27 octombrie 2015, 11:35
TOTI CEI APROAPE 3000 CARE SUNTEM INSCRISI PE LISTE IESIM IN STRADA SUNT MII DE LOCUINTE IN BOTOSANI DATE PE SPAGA PILE SI SMECHERII DANA LAZARUC SA IASA DIN ACEA LOCUINTA LUATA ABUZIV SI SA ISI DE DEMISIA DIN PSD ! LA SERVICIILE STOMATOLOGICE EA NU ELIBEREAZA CHITANTA A ZIS CA EA FACE LEGEA IN BOTOSANI POATE NU AM AUZIT DE NEAMUL CONTAC SI LAZARUC ! ANAF SI FISCUL NU SE SESIZEAZA ?!
26 octombrie 2015, 21:59
Comentariul semnat mai sus cu numele meu (buhaianu) nu imi apartine...si in plus are greseli gramaticale...
26 octombrie 2015, 21:25
tu o plangi pe Danuca.aresteti toti si confiscat conturile.ca cei care au luat ANL,AU IMPINS BANI GREI.sunt multi care sau murdarit pe mana cu bani de la ANL.si sunt familii care nu au unde sta si nu le baga primaria in seama.
26 octombrie 2015, 19:49
pesedista asta e smenara , saptamana trecuta am citit de un consilier pesedist interlop , ce i cu rahatul asta de pardid ? oameni de calitate nu mai gasiti? adunati toate laturile?
26 octombrie 2015, 19:32
Ar fi interesant de vazut cati din cei de pe lista de asteptare facuta dupa ultima repartizare de ANL-uri au fost chemati la Primarie si li s-a dat repartitie pe un apartament eliberat. Am o oarecare banuiala ca nici unul :)
26 octombrie 2015, 19:17
trebuie sa iesim in srada ,toti cei 2000 oameni de pe listele de asteptare si sa tragem un semnal de alarma.. asa nu se mai poate..... nu uitati ,...... nimic nu se semneaza fara stirea primarului......
26 octombrie 2015, 10:09
Nu este bar cafenea restaurant etc unde sa nu o fi vazut pe Dana. Are bani de cafele daca nu a trebuit sa-si cumpere casa. Fiind in partid la ea vine totul gratis.
26 octombrie 2015, 09:48
Sa va fie rusine nesimtitilor. Sunt pe lista de asteptare din 2005 indeplinesc toate conditiile si am 3 copii si stau in chirie. Multumesc ziarului botosaneanul pentru implicare ca alt fel nu mai stia nimeni.
26 octombrie 2015, 09:46
Eu ma bucur ca tai iarba prin oras mai ies cu Dana la cafea poate pana la urma primesc si eu ceva.
26 octombrie 2015, 09:38
Vedem zi de zi ce fel de oameni avem in fruntea orasului, ce administratie?Daca vreti sa primiti o casa trebuie sa aveti pile sau relatii ca domnu Bogdan sta pe lista de asteptare din 2004 cu toate actele in regula daca era in partid si era la cafele cu lumea ,, buna,, avea o casa. Asa mai asteapta poate pana te pensionezi iesi de pe lista de asteptare.
26 octombrie 2015, 09:37
Cerem Institutiilor abilitate macar de data asta sa se autosesizeze si sa demareze o ancheta intr u cat frauda este de peste 30 de mii euro din bani publici. Asa se incurajeaza infractionalitatea si amantlacul politic din societate. Asteptam o ancheta serioasa si cu rezultate.
26 octombrie 2015, 09:33
Ia si da chitante la lume si asa faci dinti aiurea si le cad plombele pe care le pui,faci lucrari la lume cum a facut Contac la drumuri. Cere de la portariuc sa iti dea si o bicicleta daca tot ti-a dat ANL.
26 octombrie 2015, 09:13
Zi de zi parcheaza masina pe spatiul verde, lasati-o in pace pe Danuca ca si asa nu are noroc la nimic, macar la o casuta de la ANL. Functiile pentru ea sa-i tina loc macar de sentimente. Pentru toti ceilalti 2000 de pe lista de asteptare a locuintelor ANL va recomand sa aveti peste o suta.... kg si sigur o sa impresionati pentru a primi o casa.
26 octombrie 2015, 09:11
balena ucigasa
26 octombrie 2015, 09:07
Sa va fie rusine la obraz, sunt pe lista ANL din anul 2004 si am dosarul cu toate actele in regula si nu am primit nici pana acum, sunt dus cu fofarlica de azi pe maine si altii obtin locuinta ANL intr-o zi sau pe loc. Asta este corectitudine domnilor din conducere?. Sa va fie RUSINE ca umblati cu favoritisme.
26 octombrie 2015, 08:34
la serviciile stomatologice ea nu elibereaza chitanta
26 octombrie 2015, 08:09
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Sancțiunile nu sunt prevăzute în acest ordin de ministru, dar în legislație este prevăzută această sancțiune pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, atunci când refuzi să anunți în condițiile în care tu știi că eș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9484 lei
USD
Dolarul SUA
4.2646 lei
CHF
Francul elveţian
4.6171 lei
GBP
Lira sterlină
5.8523 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7293 lei
XAU
Gramul de aur
244.4451 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3760 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1622 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6651 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.3 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.6 o C
Darabani
10.2 o C
Saveni
11.4 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.