Ancheta săptămânii
Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

38 de persoane se află pe lista botoșănenilor care au intrat într-un ANL din 2012 și până în prezent, fără să urmeze etapele prevăzute de legislația în vigoare privitoare la repartiția unui apartament destinat tinerilor. Cu toții par să se fi folosit de portița legislativă prin care a reușit să ajungă într-o astfel de locuință și Dana Lăzăruc, nepoata condamnatului penal Constantin Conțac, fost președinte PSD Botoșani.

Manevra prin care zeci de tineri au ajuns ANL-iști

Botoșăneanul a solicitat de la SC Locativa SA lista integrală, începând din anul 2012 și până în prezent, a botoșănenilor care au solicitat includeri în locuințe ANL. Din documentele oficiale reiese negru pe alb metoda prin care întâietate au avut alte persoane decât cele aflate pe lista de așteptare, care nu sunt puține, vreo 2.000 în total.
Exact așa cum am prezentat și într-o anchetă anterioară, sub pretextul că solicitantul dorea să-și perfecteze actele de identitate, se aproba o includere în spațiul locativ. Iar mai departe, titularul de contract renunța la înțelegerea contractuală cu SC Locativa SA, iar aceasta era preluată de celălalt chiriaș, adică cel primit în locuință prin includere. Astfel, deși potrivit listei de așteptare cu vreo 2.000 de oameni, respectivul nu avea dreptul să intre în acel moment într-o locuință ANL, reușea totuși acest lucru.

 

 

Legiuitorul a spus STOP

Portițe legislativă prin care a fost posibil acest lucru a fost însă închisă de Legiuitor anul acesta, prin vară, după ce probabil că s-a scos la iveală metoda prin care tinerii ce hibernau pe lista de așteptare, erau săriți când se elibera o locuință.
Ca atare, Legea nr. 221/2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, a fost modificată în iulie, fiind introdus un nou alineat care INTERZICE cedarea contractului:
”(12) Cedarea dreptului de folosinţă a locuinţei, repartizată în condiţiile alin. (3), de către titularul contractului de închiriere este interzisă, sub sancţiunea rezilierii de drept a contractului”.

Oficial este chemat următorul pe listă

În cazul Dana Lăzăruc prezentat de Botoșăneanul în data de 21 septembrie 2015, cel care a semnat includerea președintelui PES Activists Botoșani a fost viceprimarul Marius Buliga. Am revenit cu o întrebare de bun simț la edil: În mod firesc, la momentul în care se eliberează o locuință, următorul chiriaș care intră într-un ANL nu ar trebui să se regăsească pe lista de așteptare?
”În mod firesc, da. Când Locativa ne transmite locuințele libere, în momentul în care ei ne transmit că locuința este liberă, locuința vine la noi, luăm lista ANL care este aprobată în decembrie 2011 și următorul pe listă este chemat și se discută cu dumnealui. Asta e procedura”, spune viceprimarul Marius Buliga.
De menționat este faptul că, la momentul în care Dana Lăzăruc a fost contactată pentru un punct de vedere privitor la adresa la care locuiește în prezent, tânăra de la PSD a arătat că nu a fost niciodată pe respectiva listă.
Viceprimarul Marius Buliga a mai continuat și a explicat că, de fapt, Primăria Botoșani aprobă doar includerile în locuințele ANL, iar mai departe, Locativa este cea care perfectează noul contract prin care titularul cedează drepturile de folosință către sub-chiriaș.

S-a terminat cu șmecheria!

Directorul adjunct al societății care gestionează spațiile locative ale municipalității a tranșat și el situația:

”S-a terminat cu chestia asta. Cine face chestia asta, vreau să o văd și pe asta”, făcând referire la modificările legislative din vară.
”Includerile în contract au fost făcute de către Primărie și s-a procedat cu acte în regulă, iar după până la 31 iulie, până a apărut noua lege, se putea, după o perioadă titularul să renunțe și renunța în favoarea lui acela care era inclus în contract. Plătit totul la zi, era OK, nu interzicea legea nicăieri. Noi Locativa nu știm cine are dosar de locuință la ANL, noi nu avem lista de așteptare”, a declarat Florinel Gornea, directorul adjunct de la Locativa.

”Românul este foarte inventiv la făcut prostii!”

Cum a fost totuși posibil să fie cerută includerea pentru perfectarea unui act de identitate când la dosar a fost anexat totuși un act de identitate? Mai exact, Dana Lăzăruc avea buletin, dar a vrut să intre într-un ANL ca să-și facă... buletin.
”Românul este foarte inventiv la prostii să facă, românul nu e inventiv la lucruri serioase. Dar la prostii, ne duce mintea cât încape. Deci, chiar dacă renunța titularul nu scria la lege că era interzis. Putea să renunțe în favoarea unuia care era în contract sau să renunțe de tot. Dacă renunța de tot, noi dădeam la Primărie și cui dădea Primăria, era problema lor”, mai explică Florinel Gornea.

Dănuța a cam dispărut de pe listă (?!)

Dana Lăzăruc a înaintat cerere de includere în ANL Cișmea pe data de 29 ianuarie 2015. S-a mutat acolo și a locuit în tot acest timp, explicând chiar ea că avea grijă de apartamentul titularei care a plecat la București să nască. Totuși, în lista furnizată de SC Locativa SA numele său nu mai apare, deși există o adresă oficială în acest sens. Ulterior, aceeași Dana Lăzăruc a deschis o acțiune în instanță împotriva publicației Botoșăneanul, a autorului articolului care a arătat șmecheria de care s-a folosit pentru a se muta la ANL Cișmea, a Primăriei, dar și a societății Locativa.

CITEȘTE ȘI:

Greu cu ANL-ul! Prima PSD-istă a tineretului, proces cu Primăria condusă de Portariuc și Locativa condusă de Flutur

 

Lăzăruc jr. pe filiera social-democrată: Mama, unchiul și, mai nou, primarul Portariuc

CITEȘTE ȘI:

Conţac în pas alergător din închisoare: Ce avem noi aicea? - VIDEO

 

Dana Lăzăruc a intrat în PSD, partidul pe care l-a condus unchiul său Constantin Conțac, fost deținut la Penitenciarul Botoșani pentru o spălare uriașă de bani, de mai mulți ani de zile. Ascensiunea sa pe funcții din partid a fost posibilă cu largul sprijin al primarului Ovidiu Portariuc, care mai întâi a susținut-o pentru funcția de Dana Lazaruc Elena Lazarucpreședinte al Organizației Municipale a Tinerilor din PSD, mai apoi pe cea de la Organizația Județeană TSD Botoșani, pentru ca la un moment dat să-i cedeze practic inclusiv locul său de la conducerea PES Activists.

 

CUM ȘI UNDE S-A DUS PREȘEDINȚIA PES ACTIVISTS BOTOȘANI DE LA PORTARIUC LA LĂZĂRUC

Ovidiu Portariuc a rămas fără preşedinţia PES Botoşani

 

Dar proptelile social-democrate nu se opresc aici. Dana Lăzăruc este nimeni alta decât fiica Elenei Lăzăruc, care în aprilie 2013, când fratele său se afla după gratii, a fost reconfirmată ca membru în Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD Botoşani. Și asta după ce, în 2009, când PSD și PDL guvernau împreună (ce interesant, Primăria și Locativa, responsabile de accederea lui Lăzăruc jr. într-un ANL, sunt conduse acum de lideri ai celor două formațiuni!) ea a ajuns director adjunct la Direcția Agricolă. În perioada în care Constantin Conțac conducea PSD Botoșani, Elena Lăzăruc era inclusiv consilier județean. Social-democrat, bineînțeles.

Dincolo de toate aceste lucruri, rămâne o întrebare de bun simț: la ce bun mai face Primăria Botoșani condusă de PSD-istul Ovidiu Portariuc liste de așteptare dacă vine lidera TSD Botoșani, Dana Lăzăruc, cu buletinul și primește locuință ca să-și facă... buletin? Ar fi fost interesant și un răspuns și de la Dana Lăzăruc. Nu s-a obosit însă să răspundă întrebărilor pe care i le-am adresat încă de pe 21 octombrie.
CU CE SE OCUPA MAMA DANEI LĂZĂRUC ÎN PSD BOTOȘANI:
PSD Botoşani, un partid de 7 miliarde în care morala este împărţită de Răzvan Rotaru, sora lui Conţac şi fiica lui Vâzdoagă
 

Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Va e ciuda ca omu are bani faceti si voi munciti
28 ianuarie 2016, 21:48
Interesant articolul....Lasand la o parte glumele rautacioase la adresa ei, Dana este rezultatul oamenilor politici pe care voi i-ati ales. Aveti impresia ca se va schimba ceva?
23 noiembrie 2015, 19:48
locuintele de la locativa se obtin? ....cine da mai mult ,ca doar na sunt locuinte sociale si in blocurile ANL locuiesc cei cu rude la partide....si locuintele de la Condacia modernizate cu bani europeni si cu mare fast cu vizita lui BLAGA sa le vedeti acum cit de de frumos arata ! tigani au devastat tot , BRAVO D-NU GORNEA
10 noiembrie 2015, 13:21
Și la Dorohoi la fel poate și mai rău
27 octombrie 2015, 11:35
TOTI CEI APROAPE 3000 CARE SUNTEM INSCRISI PE LISTE IESIM IN STRADA SUNT MII DE LOCUINTE IN BOTOSANI DATE PE SPAGA PILE SI SMECHERII DANA LAZARUC SA IASA DIN ACEA LOCUINTA LUATA ABUZIV SI SA ISI DE DEMISIA DIN PSD ! LA SERVICIILE STOMATOLOGICE EA NU ELIBEREAZA CHITANTA A ZIS CA EA FACE LEGEA IN BOTOSANI POATE NU AM AUZIT DE NEAMUL CONTAC SI LAZARUC ! ANAF SI FISCUL NU SE SESIZEAZA ?!
26 octombrie 2015, 21:59
Comentariul semnat mai sus cu numele meu (buhaianu) nu imi apartine...si in plus are greseli gramaticale...
26 octombrie 2015, 21:25
tu o plangi pe Danuca.aresteti toti si confiscat conturile.ca cei care au luat ANL,AU IMPINS BANI GREI.sunt multi care sau murdarit pe mana cu bani de la ANL.si sunt familii care nu au unde sta si nu le baga primaria in seama.
26 octombrie 2015, 19:49
pesedista asta e smenara , saptamana trecuta am citit de un consilier pesedist interlop , ce i cu rahatul asta de pardid ? oameni de calitate nu mai gasiti? adunati toate laturile?
26 octombrie 2015, 19:32
Ar fi interesant de vazut cati din cei de pe lista de asteptare facuta dupa ultima repartizare de ANL-uri au fost chemati la Primarie si li s-a dat repartitie pe un apartament eliberat. Am o oarecare banuiala ca nici unul :)
26 octombrie 2015, 19:17
trebuie sa iesim in srada ,toti cei 2000 oameni de pe listele de asteptare si sa tragem un semnal de alarma.. asa nu se mai poate..... nu uitati ,...... nimic nu se semneaza fara stirea primarului......
26 octombrie 2015, 10:09
Nu este bar cafenea restaurant etc unde sa nu o fi vazut pe Dana. Are bani de cafele daca nu a trebuit sa-si cumpere casa. Fiind in partid la ea vine totul gratis.
26 octombrie 2015, 09:48
Sa va fie rusine nesimtitilor. Sunt pe lista de asteptare din 2005 indeplinesc toate conditiile si am 3 copii si stau in chirie. Multumesc ziarului botosaneanul pentru implicare ca alt fel nu mai stia nimeni.
26 octombrie 2015, 09:46
Eu ma bucur ca tai iarba prin oras mai ies cu Dana la cafea poate pana la urma primesc si eu ceva.
26 octombrie 2015, 09:38
Vedem zi de zi ce fel de oameni avem in fruntea orasului, ce administratie?Daca vreti sa primiti o casa trebuie sa aveti pile sau relatii ca domnu Bogdan sta pe lista de asteptare din 2004 cu toate actele in regula daca era in partid si era la cafele cu lumea ,, buna,, avea o casa. Asa mai asteapta poate pana te pensionezi iesi de pe lista de asteptare.
26 octombrie 2015, 09:37
Cerem Institutiilor abilitate macar de data asta sa se autosesizeze si sa demareze o ancheta intr u cat frauda este de peste 30 de mii euro din bani publici. Asa se incurajeaza infractionalitatea si amantlacul politic din societate. Asteptam o ancheta serioasa si cu rezultate.
26 octombrie 2015, 09:33
Ia si da chitante la lume si asa faci dinti aiurea si le cad plombele pe care le pui,faci lucrari la lume cum a facut Contac la drumuri. Cere de la portariuc sa iti dea si o bicicleta daca tot ti-a dat ANL.
26 octombrie 2015, 09:13
Zi de zi parcheaza masina pe spatiul verde, lasati-o in pace pe Danuca ca si asa nu are noroc la nimic, macar la o casuta de la ANL. Functiile pentru ea sa-i tina loc macar de sentimente. Pentru toti ceilalti 2000 de pe lista de asteptare a locuintelor ANL va recomand sa aveti peste o suta.... kg si sigur o sa impresionati pentru a primi o casa.
26 octombrie 2015, 09:11
balena ucigasa
26 octombrie 2015, 09:07
Sa va fie rusine la obraz, sunt pe lista ANL din anul 2004 si am dosarul cu toate actele in regula si nu am primit nici pana acum, sunt dus cu fofarlica de azi pe maine si altii obtin locuinta ANL intr-o zi sau pe loc. Asta este corectitudine domnilor din conducere?. Sa va fie RUSINE ca umblati cu favoritisme.
26 octombrie 2015, 08:34
la serviciile stomatologice ea nu elibereaza chitanta
26 octombrie 2015, 08:09
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.6 o C
Dorohoi
20.4 o C
Bucecea
20.7 o C
Darabani
20.8 o C
Saveni
20.6 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.