Ancheta săptămânii
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean

Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.

Aproape jumătate dintre infectații cu Covid-19 sunt cei care ar fi trebuit să îi facă bine pe alții


La data de 22 aprilie în întreg județul erau diagnosticate cu Covid-19 nici mai mult, nici mai puțin de 164 de cadre medicale dintr-un total de 364 de botoșăneni infectați.


Cele mai multe, 135 mai exact, proveneau de la Spitalul Județean, 27 de la Spitalul Municipal Dorohoi și două de la Spitalul de Recuperare ”Sfântul Gheorghe”.


Cu alte cuvinte, 45% dintre toți botoșănenii îmbolnăviți erau la acea dată medici, asistenți medicali și infirmieri. Cei care ar fi trebuit să îi îngrijească pe bolnavi au căzut ei înșiși pradă temutului virus.


Dar asta este doar o parte a dezastrului sanitar din spitalele botoșănene și cu precădere de la ”Mavromati”.


Și aceasta pentru că, din restul de 200 de botoșăneni depistați cu Covid-19, o bună parte l-au dobândit chiar în spital. Acolo unde au intrat cu o boală și s-au ales cu alta.


Două comune au cazuri care ridică serioase semne de întrebare cu privire la profesionalismul unor cadre medicale de la ”Mavromati”.

 

Toți îmbolnăviții dintr-o comună ”cred că au luat virusul din spital”


Ca mai toate comunitățile din Botoșani și România, și localitatea Albești s-a confruntat anul acesta cu o revenire masivă a oamenilor care lucrau în străinătate. De prin februarie și până în aprilie aproximativ 80 de persoane din Italia, Anglia, Franța, Germania s-au întors acasă și au intrat în autoizolare. Nici măcar una singură nu a prezentat simptome de coronavirus astfel încât trei sferturi au și ieșit din carantină.


În schimb, trei locuitori ai comunei, care nu au avut vreo rudă venită din străinătate, s-au infectat cu Covid-19.


Iar bănuiala primarului este că toți trei au dobândit boala chiar în spital.


Este vorba despre o femeie internată cu diabet în martie, un bărbat ajuns la spital pe 9 aprilie, acuzând probleme la rinichi și fiind diabetic, care pe 15 aprilie a fost confirmat cu Covid-19, și o femeie internată pe 23 martie cu accident vascular, care pe 22 aprilie a fost diagnostică cu coronavirus.


Așadar, nici una dintre cele trei persoane nu prezenta simptome de coronavirus la internare și nici nu a ajuns la spital cu probleme respiratorii.


”Toate trei, eu nu sunt specialist, dar cred că au luat virusul din spital. Cred că de acolo... Astea trei cazuri numai din spital se puteau lua”,


Mihai Amarandei, primar Albești.

 

Familiile alături de care locuiau nu au Covid-19


Iar varianta infectării pacienților cu Covid-19 chiar la ”Mavromati” este confirmată indirect de faptul că toți membrii familiei primei persoane menționate și-au ”ispășit” deja perioada de autoizolare fără să acuze vreo problemă. Ba mai mult, o fată a și fost testată pentru coronavirus și a ieșit negativ. Familia celei de-a doua persoane se află în autoizolare, dar nu prezintă simptome, în timp ce femeia cu atacul cerebral locuia singură.


Asemeni mass-media, care se confruntă cu mari dificultăți în a obține informații despre pandemie de la autorități, și Primăria Albești acuză opacitatea instituțiilor responsabile ale statului. Potrivit primarului, datele despre bolnavi sunt furnizate cu foarte mare greutate de Spitalul Județean și Direcția de Sănătate Publică (DSP), asistentele comunitare aflând vești doar de la familii sau după propriile insistențe la autoritățile în măsură să ofere informații.


”Cine trebuie să informeze medicii de familie cu privire la cazurile pacienților lor? DSP-ul, mi-a spus d-na doctor, că au răspuns că nu e treaba lor. Noi am aflat așa, fiindcă a sunat asistenta comunitară și s-a interesat. La ultimul caz, cu accidentul vascular, am aflat pentru că familia a informat-o pe d-na doctor, adică sub aspectul comunicării și informării între cei de la DSP și medicii de familie există un mare semn de întrebare”,


Mihai Amarandei, primar Albești.


Aproape că este inutil să mai spunem cât de importantă este comunicarea cu rapiditate a depistării unei persoane cu coronavirus, administrația locală trebuind imediat să informeze familia, rudele, prietenii pentru a-i izola.


În prezent Albeștiul mai are doar 11 persoane în izolare: patru tocmai revenite din Irlanda și șapte membri ai familiei bărbatului internat cu probleme la rinichi și depistat în spital cu Covid-19.

 

Un bolnav infectat într-o comună și acela suspectat că ar fi luat virusul din spital


O situația parcă trasă la indigo se întâlnește la Hănești, comună în care au sosit în perioada pandemiei aproximativ 30 de botoșăneni ce se aflau la muncă în străinătate. Au intrat în izolare și nu a prezentat vreunul simptome de coronavirus astfel încât majoritatea au și terminat cu bine perioada de carantină. În schimb, a fost diagnosticat cu această afecțiune un septuagenar cu afecțiuni cronice la plămâni, care inițial a trecut și pe la Secția Orășenească Săveni a Spitalului Județean și care nu a avut vreo rudă revenită de peste granițe.


”Nu a avut absolut pe nimeni și nici nu este un tip care să mai iasă. Era omul pensionar, în general stătea acasă”,


Costel Matei, primar Hănești.


A fost transportat la unitatea medicală de fratele său și de cumnată și nici unul dintre ei nu prezintă simptome, lucru care alimentează supozițiile că a dobândit boala în spital.


”Nu au nici o problemă, nimic. Deci e clar că din spital. Soția lui este acasă, e în regulă. Ceilalți, din ce știu eu, sunt în regulă. Deci e clar. Nu pot să spun că a luat musai din spital, dar altfel nu se justifică”,


Costel Matei, primar Hănești.


Concluzia sa? ”Ferească Dumnezeu să ai o problemă pentru care să fii obligat acum să mergi la spital”.

 

”Am carantinat și i-am ținut în izolare pe toți cei veniți din afară și am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean”


Senatorul Costel Șoptică susține la rândul său că are semnale de la unii primari că singurele cazuri de coronavirus din comunele pe care le conduc au apărut după ce pacienții respectivi au fost internați în spitale. Parlamentarul a arătat că Statul Român face eforturi financiare considerabile pentru a ține în carantină peste 13.000 de români, însă aceste strădanii sunt irosite tocmai de către cei care ar trebui să fie cei mai profesioniști în combaterea bolii.


”Să nu ne trezim că toți pacienții care au mers în spital cu alte diagnostice, să nu fie infectați în momentul acesta, iar la rândul lor, cei trimiși acasă în familiile lor, să nu ne trezim într-o săptămână-două cu niște probleme foarte mari. Am carantinat și i-am ținut în izolare pe toți cei veniți din afară și am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean”,


Costel Șoptică, senator.


Acestuia i se pare extrem de grav faptul că aproape jumătate dintre persoanele infectate provin din rândul cadrelor medicale și crede că a fost posibil un asemenea fenomen și fiindcă testarea angajaților din spitale nu s-a făcut la timp.  

 

Botoșănean mort după ce a fost infectat chiar în spital


Întrebat despre cazurile de la Albești și Hănești, directorul DSP Botoșani a explicat că nu poate oferi un răspuns imediat dată fiind multitudinea de îmbolnăviri.


”La câte anchete epidemiologice avem acum în derulare, vă dați seama că nu îi știu pe fiecare în parte”,


Teodor Ferariu, director DSP Botoșani.

 

Șeful Direcției de Sănătate Publică a solicitat trimiterea unor întrebări scrise pe această temă, lucru pe care reporterul Botoșăneanul l-a și făcut. Răspunsul primit nu lămurește însă în vreun fel problema.

 

”Referitor la cazurile din comunele Albești și Hănești, transmiterea este aerogenă, sursa fiind un contact cu risc cu o persoană bolnavă cu o formă asimptomatică sau în etapa preclinică. Sursa poate fi, de asemenea, comunitară, în contextul evoluției pandemice a coronavirusului. Pentru persoanele menționate, anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”,


Răspuns DSP Botoșani.


Oricum, faptul că Spitalul Județean a devenit un veritabil pericol pentru pacienți a fost confirmat pe 22 aprilie chiar de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului, care a făcut public cazul unui botoșănean care a murit după ce a intrat chiar în spital în contact cu o persoană confirmată pozitivă la testarea pentru Covid-19.


Cine răspunde pentru oamenii îmbolnăviți în spitalul care ar fi trebuit să îi însănătoșească?


Și asta după ce, cei mai mulți pacienți au plătit zeci de ani contribuții la fondurile de sănătate și asigurări sociale.

 

loading...
Tragedia Covid de la ”Mavromati” a ajuns cu scandal pe masa Guvernului, liderul local a izbucnit: O inconștiență totală
Prefectura începe ANCHETĂ la DSP! Comisie trimisă să verifice modul în care s-a acționat în pandemie

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
@MedicDesi nu o cunoasrem personal si noi am simtit -o dupa toate ce a facut ca e un manager dezastru. Cum poate fi trasa la raspundere? Daca este cineva jurist de aici, il rugam sa ne spuna. Cum o putem trage la raspundere pentru dezastrul facut la Spitalul Judetean? Este atentat la siguranta cetateanului!
27 aprilie 2020, 19:21
Totul pleaca de la INCOMPETENTA si INDIFERENTA echipei manageriale.De la circuite ,echipamente,atitudinea fata de personalul medical...TOT!Femeia aceea n-ar fi trebuit sa ajunga niciodata pe acea functie .Si-a format o clica de cca.4-5 oameni care au hotarat tot:de la concedierea a cca 100 de asistente medicala in plina pandemie pana la refuzarea unor echipamente sau neutilizarea acestora(vezi tunelul pentru dezinfectie de la UPU)!
27 aprilie 2020, 18:28
vad ca unii tot de veorica si dragnea se iau, asta denota neputirinta si netrebnicie, ce va oprea ba desteptilor sa schimbati cu desteptii vostri, toti managerii din tara?, acu ca s-a intamplat tot dati vina pe caii morti......de aici se vede cam cine comenteaza, cine ne conduce..........niste nimeni care latra cand ii intrebi de ce am ajuns la un astfel de dezastru?.....latra ca aia dinainte.......ahaaa, am inteles .....voi erati ocupati cu anticipatele si n u aveati grija covrigului, de care ati fost instiintati in timp util.............dar na, daca tot e o fost si un fost......hai sa dam vina pe ei...................vai de capul vostru de t...........ti cu aere.....
27 aprilie 2020, 17:53
@ElenaCa sa iti fi cumparat niste saci de gunoi si apoi sa-ti faci echipament sa te protejezi pe tine in primul rand si familia ta de acasa, nu costa mai nimic. Intre 5 si 10 lei costa un set de saci menajeri (25 sau 30 de bucati). Si vrei sa zici a pentru viata ta nu merita sa investeti 50 sau 100 lei in niste bande de adeziv si saci menajeri si cateva masti? Cu mastile am inteles ca nu au fost probleme dup aaia deci erau gratis de la spital. Pentru viata ta ca medic nu merita sa investeti din buzunarul tau niste bani? Care nu sunt multi. Stiu, spitalul trebuia sa asigure aceste lucruri dar asa cum vedem managera spitalului a fost o incompetenta care dupa ce se va termina chestia asta cat de cat , trebuie sa suporte rigorile legii! Sa ai tu in subordine un spital unde lumea vine sanatoasa si se infecteaza acolo de COVID, asta este deja atentat la siguranta cetateanului! Dar uitati-va la tanti manager cum arata si cum vorbeste ca sa va dati seama ca nu a fost pusa pe criterii de profesionalism in a manageria un spital asa mare. Ca sa o dirijeze pe tanti Veorica Dancila spre o rezerva cu doua babute de ii pupa mana, asta a stiut foarte bine sa faca, sa organizeze ca la carte, vizita de lucru a tovarasei Veorica acolo a fost foarte priceputa, sa-si puna medicii simpatizanti PSD pe treptele spitalului cu buchete uriase in mana., mai ales ca o doamna medic simpatizanta PSD este casatorita cu baiatul unei foste senatoare si baiatul mare simpatizant PSD. Nu trebuie sa aiba nimic politica cu acest text dar uite cum se leaga toate chestiile cu politica si punerea in functie a simpatizantilor politici care sunt o catastrofa ca si pregatire profesionala si manageriala.
27 aprilie 2020, 17:14
Aici ne-a adus hoarda de viorici si dragnizi cu toti prostii care i-au pupincurat - Vehorica de Botosani cu latraii.
27 aprilie 2020, 16:57
Problema majora este ca toți cei care vb legat de subiectul asta, sigur nu au întrat in contact cu vreun cadru medical din spitalul Mavromati, pentru ca altfel ar înțelege de ce acești oameni sunt infectați (tot de la vreun pacient, ca altfel ar fi toți membrii familiei lor pozitivi, dacă stam sa gândim logic!), de ce nu au purtat echipament (pentru ca nu au primit nici măcar o mască sau o pereche de mănuși banală, iar ca să-ți cumperi tu echipament de muncă, e de ajuns ca sunt obligați să-și cumpere uniforme, care nu sunt deloc ieftine!) si de ce chiar si acum sunt oameni, nu aruncă vb urate asupra nimănui deși sunt îndreptățiți sa o facă! As vrea sa va văd pe unii din voi, ăștia cu gura mare, cum ati merge la muncă, fără echipament, fără nicio sursă de informare, căci nici ei nu au primit decât tot ce a știut toată lumea din presă, TV si net
27 aprilie 2020, 16:38
Noi si sucevenii suntem prostii tarii! Cum Dumnezeule sa fe mai multe cadre medicale infectate decat paienti? Au facut totusi o facultate de medicina acesti oameni.Cand se stia ce era in Italia si incepuse si in Spania, cum au intrat fara masti, ochelari si combinezoane pe sectii? Ca medic, era imposibil sa nu ai posibilitatea sa ti cumperi personal niste masti si manusi si ochelari. Nu erau combinezoane? Ok, improvizai ca medicii din Spania, din folii de material plastic mai subtiri si legate cu banda scotch. Pe youtube eraumulte filmulete cum niste medici spanioli aratau cum sa iti improvizezi tu singur echipament de protectie. Dar pentru chestia asta iti trebuieCREIER si un manager de spital bun care sa faca aceasta instructie cu personalul. Nu intra nimeni pe sectie fara echipament de protectie! Dar sefa spitalului este direct raspunzatoare. Am vauzt un filmulet pe net unde managera spitalului judetean era topita dupa Veorica Dancila. Cand a venit in vizita la spitalul judetean au primit o ca pe Ceausescu. S-au amenajat spatiile verzi, s-au spalat geamurile, medici simpatizanti PSD stateau pe trepte cu buchete imense de flori, oameni din spital care ii pupau mana distinsei Veorica!
27 aprilie 2020, 15:35
asta denota nivelul de pregatire profesionaqla a managerilor, pusi politic, ca odinioara secretarii de partid pe fabrica......
27 aprilie 2020, 14:39
guvernul si grupul mirific de gestionare a situatiei ttrebuia din start sa faca o procedura clara, cine numara, cine testeaza, cine raporteaza, pe unde intra pacientii, pe unde ies, unde stau, cat stau, când ies.......asa a iesit o varza mare in toata tara, toata lumea este responsabila insa de fapt nimeni, concluzia este dragi autoritati , mai bine lasati bolnavii la casele lor, dati-le acolo tratament, caci la spital se imbolnavesc toti si mor degeaba
27 aprilie 2020, 13:59
Cine a hotărât ca cel mai mare spital din județ, cu cele mai multe cadre medicale pe diverse specialități -Spitalul Județean sa fie Spital Covid al județului ??? Cineee ???? Vom afla.
27 aprilie 2020, 13:53
Sant deja ingrozita despre ce s-ar putea intampla odata cu desciderea scolilor in Botosani. Aud ca ”se iau masuri de distantare” si ”vor fi doar 15 elevi intr-o clasa”, adica pe 15 metri patrati vom avea 15 elevi care vor trebui sa raspunda la ore si un profesor care va preda, toti cu masti ,la 35 de grade celsius. Totusi, avem conducatori?
27 aprilie 2020, 11:29
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.2 o C
Dorohoi
27.5 o C
Bucecea
29.1 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
25.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.