Ancheta săptămânii
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean

Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.

Aproape jumătate dintre infectații cu Covid-19 sunt cei care ar fi trebuit să îi facă bine pe alții


La data de 22 aprilie în întreg județul erau diagnosticate cu Covid-19 nici mai mult, nici mai puțin de 164 de cadre medicale dintr-un total de 364 de botoșăneni infectați.


Cele mai multe, 135 mai exact, proveneau de la Spitalul Județean, 27 de la Spitalul Municipal Dorohoi și două de la Spitalul de Recuperare ”Sfântul Gheorghe”.


Cu alte cuvinte, 45% dintre toți botoșănenii îmbolnăviți erau la acea dată medici, asistenți medicali și infirmieri. Cei care ar fi trebuit să îi îngrijească pe bolnavi au căzut ei înșiși pradă temutului virus.


Dar asta este doar o parte a dezastrului sanitar din spitalele botoșănene și cu precădere de la ”Mavromati”.


Și aceasta pentru că, din restul de 200 de botoșăneni depistați cu Covid-19, o bună parte l-au dobândit chiar în spital. Acolo unde au intrat cu o boală și s-au ales cu alta.


Două comune au cazuri care ridică serioase semne de întrebare cu privire la profesionalismul unor cadre medicale de la ”Mavromati”.

 

Toți îmbolnăviții dintr-o comună ”cred că au luat virusul din spital”


Ca mai toate comunitățile din Botoșani și România, și localitatea Albești s-a confruntat anul acesta cu o revenire masivă a oamenilor care lucrau în străinătate. De prin februarie și până în aprilie aproximativ 80 de persoane din Italia, Anglia, Franța, Germania s-au întors acasă și au intrat în autoizolare. Nici măcar una singură nu a prezentat simptome de coronavirus astfel încât trei sferturi au și ieșit din carantină.


În schimb, trei locuitori ai comunei, care nu au avut vreo rudă venită din străinătate, s-au infectat cu Covid-19.


Iar bănuiala primarului este că toți trei au dobândit boala chiar în spital.


Este vorba despre o femeie internată cu diabet în martie, un bărbat ajuns la spital pe 9 aprilie, acuzând probleme la rinichi și fiind diabetic, care pe 15 aprilie a fost confirmat cu Covid-19, și o femeie internată pe 23 martie cu accident vascular, care pe 22 aprilie a fost diagnostică cu coronavirus.


Așadar, nici una dintre cele trei persoane nu prezenta simptome de coronavirus la internare și nici nu a ajuns la spital cu probleme respiratorii.


”Toate trei, eu nu sunt specialist, dar cred că au luat virusul din spital. Cred că de acolo... Astea trei cazuri numai din spital se puteau lua”,


Mihai Amarandei, primar Albești.

 

Familiile alături de care locuiau nu au Covid-19


Iar varianta infectării pacienților cu Covid-19 chiar la ”Mavromati” este confirmată indirect de faptul că toți membrii familiei primei persoane menționate și-au ”ispășit” deja perioada de autoizolare fără să acuze vreo problemă. Ba mai mult, o fată a și fost testată pentru coronavirus și a ieșit negativ. Familia celei de-a doua persoane se află în autoizolare, dar nu prezintă simptome, în timp ce femeia cu atacul cerebral locuia singură.


Asemeni mass-media, care se confruntă cu mari dificultăți în a obține informații despre pandemie de la autorități, și Primăria Albești acuză opacitatea instituțiilor responsabile ale statului. Potrivit primarului, datele despre bolnavi sunt furnizate cu foarte mare greutate de Spitalul Județean și Direcția de Sănătate Publică (DSP), asistentele comunitare aflând vești doar de la familii sau după propriile insistențe la autoritățile în măsură să ofere informații.


”Cine trebuie să informeze medicii de familie cu privire la cazurile pacienților lor? DSP-ul, mi-a spus d-na doctor, că au răspuns că nu e treaba lor. Noi am aflat așa, fiindcă a sunat asistenta comunitară și s-a interesat. La ultimul caz, cu accidentul vascular, am aflat pentru că familia a informat-o pe d-na doctor, adică sub aspectul comunicării și informării între cei de la DSP și medicii de familie există un mare semn de întrebare”,


Mihai Amarandei, primar Albești.


Aproape că este inutil să mai spunem cât de importantă este comunicarea cu rapiditate a depistării unei persoane cu coronavirus, administrația locală trebuind imediat să informeze familia, rudele, prietenii pentru a-i izola.


În prezent Albeștiul mai are doar 11 persoane în izolare: patru tocmai revenite din Irlanda și șapte membri ai familiei bărbatului internat cu probleme la rinichi și depistat în spital cu Covid-19.

 

Un bolnav infectat într-o comună și acela suspectat că ar fi luat virusul din spital


O situația parcă trasă la indigo se întâlnește la Hănești, comună în care au sosit în perioada pandemiei aproximativ 30 de botoșăneni ce se aflau la muncă în străinătate. Au intrat în izolare și nu a prezentat vreunul simptome de coronavirus astfel încât majoritatea au și terminat cu bine perioada de carantină. În schimb, a fost diagnosticat cu această afecțiune un septuagenar cu afecțiuni cronice la plămâni, care inițial a trecut și pe la Secția Orășenească Săveni a Spitalului Județean și care nu a avut vreo rudă revenită de peste granițe.


”Nu a avut absolut pe nimeni și nici nu este un tip care să mai iasă. Era omul pensionar, în general stătea acasă”,


Costel Matei, primar Hănești.


A fost transportat la unitatea medicală de fratele său și de cumnată și nici unul dintre ei nu prezintă simptome, lucru care alimentează supozițiile că a dobândit boala în spital.


”Nu au nici o problemă, nimic. Deci e clar că din spital. Soția lui este acasă, e în regulă. Ceilalți, din ce știu eu, sunt în regulă. Deci e clar. Nu pot să spun că a luat musai din spital, dar altfel nu se justifică”,


Costel Matei, primar Hănești.


Concluzia sa? ”Ferească Dumnezeu să ai o problemă pentru care să fii obligat acum să mergi la spital”.

 

”Am carantinat și i-am ținut în izolare pe toți cei veniți din afară și am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean”


Senatorul Costel Șoptică susține la rândul său că are semnale de la unii primari că singurele cazuri de coronavirus din comunele pe care le conduc au apărut după ce pacienții respectivi au fost internați în spitale. Parlamentarul a arătat că Statul Român face eforturi financiare considerabile pentru a ține în carantină peste 13.000 de români, însă aceste strădanii sunt irosite tocmai de către cei care ar trebui să fie cei mai profesioniști în combaterea bolii.


”Să nu ne trezim că toți pacienții care au mers în spital cu alte diagnostice, să nu fie infectați în momentul acesta, iar la rândul lor, cei trimiși acasă în familiile lor, să nu ne trezim într-o săptămână-două cu niște probleme foarte mari. Am carantinat și i-am ținut în izolare pe toți cei veniți din afară și am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean”,


Costel Șoptică, senator.


Acestuia i se pare extrem de grav faptul că aproape jumătate dintre persoanele infectate provin din rândul cadrelor medicale și crede că a fost posibil un asemenea fenomen și fiindcă testarea angajaților din spitale nu s-a făcut la timp.  

 

Botoșănean mort după ce a fost infectat chiar în spital


Întrebat despre cazurile de la Albești și Hănești, directorul DSP Botoșani a explicat că nu poate oferi un răspuns imediat dată fiind multitudinea de îmbolnăviri.


”La câte anchete epidemiologice avem acum în derulare, vă dați seama că nu îi știu pe fiecare în parte”,


Teodor Ferariu, director DSP Botoșani.

 

Șeful Direcției de Sănătate Publică a solicitat trimiterea unor întrebări scrise pe această temă, lucru pe care reporterul Botoșăneanul l-a și făcut. Răspunsul primit nu lămurește însă în vreun fel problema.

 

”Referitor la cazurile din comunele Albești și Hănești, transmiterea este aerogenă, sursa fiind un contact cu risc cu o persoană bolnavă cu o formă asimptomatică sau în etapa preclinică. Sursa poate fi, de asemenea, comunitară, în contextul evoluției pandemice a coronavirusului. Pentru persoanele menționate, anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”,


Răspuns DSP Botoșani.


Oricum, faptul că Spitalul Județean a devenit un veritabil pericol pentru pacienți a fost confirmat pe 22 aprilie chiar de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului, care a făcut public cazul unui botoșănean care a murit după ce a intrat chiar în spital în contact cu o persoană confirmată pozitivă la testarea pentru Covid-19.


Cine răspunde pentru oamenii îmbolnăviți în spitalul care ar fi trebuit să îi însănătoșească?


Și asta după ce, cei mai mulți pacienți au plătit zeci de ani contribuții la fondurile de sănătate și asigurări sociale.

 

loading...
Tragedia Covid de la ”Mavromati” a ajuns cu scandal pe masa Guvernului, liderul local a izbucnit: O inconștiență totală
Prefectura începe ANCHETĂ la DSP! Comisie trimisă să verifice modul în care s-a acționat în pandemie

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
Loading...
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
@MedicDesi nu o cunoasrem personal si noi am simtit -o dupa toate ce a facut ca e un manager dezastru. Cum poate fi trasa la raspundere? Daca este cineva jurist de aici, il rugam sa ne spuna. Cum o putem trage la raspundere pentru dezastrul facut la Spitalul Judetean? Este atentat la siguranta cetateanului!
27 aprilie 2020, 19:21
Totul pleaca de la INCOMPETENTA si INDIFERENTA echipei manageriale.De la circuite ,echipamente,atitudinea fata de personalul medical...TOT!Femeia aceea n-ar fi trebuit sa ajunga niciodata pe acea functie .Si-a format o clica de cca.4-5 oameni care au hotarat tot:de la concedierea a cca 100 de asistente medicala in plina pandemie pana la refuzarea unor echipamente sau neutilizarea acestora(vezi tunelul pentru dezinfectie de la UPU)!
27 aprilie 2020, 18:28
vad ca unii tot de veorica si dragnea se iau, asta denota neputirinta si netrebnicie, ce va oprea ba desteptilor sa schimbati cu desteptii vostri, toti managerii din tara?, acu ca s-a intamplat tot dati vina pe caii morti......de aici se vede cam cine comenteaza, cine ne conduce..........niste nimeni care latra cand ii intrebi de ce am ajuns la un astfel de dezastru?.....latra ca aia dinainte.......ahaaa, am inteles .....voi erati ocupati cu anticipatele si n u aveati grija covrigului, de care ati fost instiintati in timp util.............dar na, daca tot e o fost si un fost......hai sa dam vina pe ei...................vai de capul vostru de t...........ti cu aere.....
27 aprilie 2020, 17:53
@ElenaCa sa iti fi cumparat niste saci de gunoi si apoi sa-ti faci echipament sa te protejezi pe tine in primul rand si familia ta de acasa, nu costa mai nimic. Intre 5 si 10 lei costa un set de saci menajeri (25 sau 30 de bucati). Si vrei sa zici a pentru viata ta nu merita sa investeti 50 sau 100 lei in niste bande de adeziv si saci menajeri si cateva masti? Cu mastile am inteles ca nu au fost probleme dup aaia deci erau gratis de la spital. Pentru viata ta ca medic nu merita sa investeti din buzunarul tau niste bani? Care nu sunt multi. Stiu, spitalul trebuia sa asigure aceste lucruri dar asa cum vedem managera spitalului a fost o incompetenta care dupa ce se va termina chestia asta cat de cat , trebuie sa suporte rigorile legii! Sa ai tu in subordine un spital unde lumea vine sanatoasa si se infecteaza acolo de COVID, asta este deja atentat la siguranta cetateanului! Dar uitati-va la tanti manager cum arata si cum vorbeste ca sa va dati seama ca nu a fost pusa pe criterii de profesionalism in a manageria un spital asa mare. Ca sa o dirijeze pe tanti Veorica Dancila spre o rezerva cu doua babute de ii pupa mana, asta a stiut foarte bine sa faca, sa organizeze ca la carte, vizita de lucru a tovarasei Veorica acolo a fost foarte priceputa, sa-si puna medicii simpatizanti PSD pe treptele spitalului cu buchete uriase in mana., mai ales ca o doamna medic simpatizanta PSD este casatorita cu baiatul unei foste senatoare si baiatul mare simpatizant PSD. Nu trebuie sa aiba nimic politica cu acest text dar uite cum se leaga toate chestiile cu politica si punerea in functie a simpatizantilor politici care sunt o catastrofa ca si pregatire profesionala si manageriala.
27 aprilie 2020, 17:14
Aici ne-a adus hoarda de viorici si dragnizi cu toti prostii care i-au pupincurat - Vehorica de Botosani cu latraii.
27 aprilie 2020, 16:57
Problema majora este ca toți cei care vb legat de subiectul asta, sigur nu au întrat in contact cu vreun cadru medical din spitalul Mavromati, pentru ca altfel ar înțelege de ce acești oameni sunt infectați (tot de la vreun pacient, ca altfel ar fi toți membrii familiei lor pozitivi, dacă stam sa gândim logic!), de ce nu au purtat echipament (pentru ca nu au primit nici măcar o mască sau o pereche de mănuși banală, iar ca să-ți cumperi tu echipament de muncă, e de ajuns ca sunt obligați să-și cumpere uniforme, care nu sunt deloc ieftine!) si de ce chiar si acum sunt oameni, nu aruncă vb urate asupra nimănui deși sunt îndreptățiți sa o facă! As vrea sa va văd pe unii din voi, ăștia cu gura mare, cum ati merge la muncă, fără echipament, fără nicio sursă de informare, căci nici ei nu au primit decât tot ce a știut toată lumea din presă, TV si net
27 aprilie 2020, 16:38
Noi si sucevenii suntem prostii tarii! Cum Dumnezeule sa fe mai multe cadre medicale infectate decat paienti? Au facut totusi o facultate de medicina acesti oameni.Cand se stia ce era in Italia si incepuse si in Spania, cum au intrat fara masti, ochelari si combinezoane pe sectii? Ca medic, era imposibil sa nu ai posibilitatea sa ti cumperi personal niste masti si manusi si ochelari. Nu erau combinezoane? Ok, improvizai ca medicii din Spania, din folii de material plastic mai subtiri si legate cu banda scotch. Pe youtube eraumulte filmulete cum niste medici spanioli aratau cum sa iti improvizezi tu singur echipament de protectie. Dar pentru chestia asta iti trebuieCREIER si un manager de spital bun care sa faca aceasta instructie cu personalul. Nu intra nimeni pe sectie fara echipament de protectie! Dar sefa spitalului este direct raspunzatoare. Am vauzt un filmulet pe net unde managera spitalului judetean era topita dupa Veorica Dancila. Cand a venit in vizita la spitalul judetean au primit o ca pe Ceausescu. S-au amenajat spatiile verzi, s-au spalat geamurile, medici simpatizanti PSD stateau pe trepte cu buchete imense de flori, oameni din spital care ii pupau mana distinsei Veorica!
27 aprilie 2020, 15:35
asta denota nivelul de pregatire profesionaqla a managerilor, pusi politic, ca odinioara secretarii de partid pe fabrica......
27 aprilie 2020, 14:39
guvernul si grupul mirific de gestionare a situatiei ttrebuia din start sa faca o procedura clara, cine numara, cine testeaza, cine raporteaza, pe unde intra pacientii, pe unde ies, unde stau, cat stau, când ies.......asa a iesit o varza mare in toata tara, toata lumea este responsabila insa de fapt nimeni, concluzia este dragi autoritati , mai bine lasati bolnavii la casele lor, dati-le acolo tratament, caci la spital se imbolnavesc toti si mor degeaba
27 aprilie 2020, 13:59
Cine a hotărât ca cel mai mare spital din județ, cu cele mai multe cadre medicale pe diverse specialități -Spitalul Județean sa fie Spital Covid al județului ??? Cineee ???? Vom afla.
27 aprilie 2020, 13:53
Sant deja ingrozita despre ce s-ar putea intampla odata cu desciderea scolilor in Botosani. Aud ca ”se iau masuri de distantare” si ”vor fi doar 15 elevi intr-o clasa”, adica pe 15 metri patrati vom avea 15 elevi care vor trebui sa raspunda la ore si un profesor care va preda, toti cu masti ,la 35 de grade celsius. Totusi, avem conducatori?
27 aprilie 2020, 11:29
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.