Ancheta săptămânii
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO

3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.

Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.

Autobuzele care consumă din banii orașului (?!)

 

 

Un contract păgubos pentru oraș și implicit pentru compania de transport public a orașului. Așa descrie această înțelegere contractuală consilierul local USR Raluca Curelariu. A atins acest subiect în direct la Botoșăneanul TV, această societate fiind în directa subordonare a Consiliului Local Botoșani.

 

 

 

Raluca Curelariu a dorit să-și justifice votul din plen, care a fost pentru schimbarea fostei conduceri a companiei, sprijinită de PNL: „Am susținut că trebuie schimbată conducerea Eltrans și dacă mâine ar trebui să votez din nou același lucru, aș vota la fel”.

 

 

„Am văzut de ce este capabilă conducerea PNL”

 

 

Evident că au existat o serie de negocieri la numirea șefilor care au urmat, atât din Consiliul de Administrație, cât și din structura directorială. USR a negociat un post de director adjunct și două de membri în CA-ul de la Etrans.

 

„Am văzut ce a fost capabilă să facă conducerea susținută politic de către PNL în Eltrans și discuția a fost extrem de simplă: au făcut bine sau au făcut nu? Răspunsul a fost nu. OK, atunci trebuie schimbată, atât. Pentru că, ce aveam în față era menținerea conducerii respective”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

 

De ce nu au fost buni liberalii?

 

„Nu am uitat de tramvaiele care deraiau în fiecare săptămână, nu am uitat de faptul că nu am mai avut blocări de mașini timp de un an de zile, dacă nu mai bine, și era un haos în tot orașul. Nu mai zic de ridicări de mașini. Lucrurile astea s-au ameliorat odată cu noua conducere. Și având în vedere presiunea care a fost pusă în momentul acela atât pe mine, cât și pe colegul meu Marcel Gheorghiță la Eltrans, pentru a vota într-un fel sau altul, era evident că vom descoperi acolo lucruri cât se poate de serioase. Lucru care s-a și întâmplat”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

 

 

Raluca Curelariu susține că negocierile au fost de bun augur.

 

 

Pentru că odată ajunși la Eltrans, noii șefi ar fi analizat contractul de leasing operațional aflat în plină derulare și ar fi identificat inclusiv o taxă reziduală care este percepută la depășirea numărului de kilometri parcurși de fiecare autobuz, pe an.

 

„Este extrem de dăunător pentru oraș. În momentul ăsta, contractul de leasing operațional, așa cum a fost susținut el de conducerea de la PNL, include taxă suplimentară pentru fiecare kilometru suplimentar făcut de autobuze. Contractul va expira la un moment dat, în 2025 dacă nu mă înșel. Știți cât vom plăti în plus conform calculalelor actuale? 14 miliarde de lei vechi”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

 

Contractul a fost încheiat cu BCR Fleet Management, furnizorul autobuzelor fiind compania Anadolu din Turcia care a livrat 9 autobuze Isuzu Citybus.

 

 

Acestea se află la Botoșani cu titlu de chirie, la final fiind returnate primei firme menționate.

 

 

Autobuze cu număr limitat de kilometri

 

 

Pentru fiecare dintre cele 9 autobuze s-a stabilit un număr maxim de 50.000 de kilometri pe an, pentru a fi parcurși în limitele contractuale.

 

 

Care au fost depășiți deja.

 

 

Pentru a reduce din numărul total de kilometri, Eltrans și-a exprimat deja intenția în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru perfectarea unui nou contract de leasing operațional. Pentru a aduce la Botoșani încă două autobuze, pe același principiu.

 

„În momentul în care s-a făcut contractul, noi am primit un număr de 50.000 de km pe an, per autobuz. La finalul contractului fiecare autobuz trebuie să fie predat cu o sumă de 250.000 de km. Orice kilometru în plus va fi taxat cu prețul de 2,5 lei. Într-un an și ceva avem mai mult de 100.000 de km peste. Tocmai de aceea vrem să luăm încă două autobuze, pentru a mai reduce din numărul de km”,

Andrei Turcoman, director SC Eltrans SA

 

 

65.000 de km

 

ar fi fost un număr ideal pentru fiecare mijloc de transport în comun.

 

 

Actualul director pune această „scăpare” pe seama lipsei de experiență a fostei conduceri în transportul cu autobuzele.

 

„Nu avea experiență deloc pe transport cu autobuze. Domnii s-au raportat la tramvaie care merg pe linie fixă, mergeau pe electricitate, service-ul se făcea aici, la noi. După încheierea acestui contract de leasing operațional cei de la Fleet Management și Anadolu au găsit ca partener de mentenanță Apetrans care se află la 14 km de sediul Eltrans, respectiv 10 km de unde ținem noi acum autobuzele, la gară”,

Andrei Turcoman, director SC Eltrans SA

 

 

Ori, la service-ul de reparații s-au făcut deja 200 de deplasări în mai puțin de doi ani. La acestea se adaugă drumurile la stațiile de carburanți, care au mărit numărul de kilometri parcurși. Această a doua problemă a fost rezolvată printr-o nouă licitație pentru achiziția de carburant, fiind agreată o stație PECO aflată pe traseele Eltrans.

 

 

Lipsă de experiență?

 

 

Greșit, răspunde Victor Ivănescu, fost director al SC Eltrans SA.

 

 

 

În leasing operațional se merge pe uzură și numărul de kilometri era normal să fie stabilit, explică fostul director situația.

 

 

Dacă s-ar fi trecut în contract un număr mai mare de kilometri și rata lunară ar fi fost mai mare, într-o logică antreprenorială, susține Victor Ivănescu: „La numărul acela de kilometri sunt calculate costurile de uzură. Dacă noi treceam 100.000 de km pe an, evident costurile erau de două ori mai mari. Este logic”.

 

 

S-a ținut cont de această texă reziduală, doar că viziunea conducerii din 2020 era ca după livrarea primelor 9 autobuze să mai fie închiriate încă trei.

 

„Noi inițial trebuia să luăm 12 autobuze. Am pornit cu 9 autobuze, fiindcă la pachet au venit, cu pandemie cu tot. Și am zis că după ce trece pandemia intervenim și mai luăm trei. În septembrie, noi avem memoriu făcut să mai cumpărăm trei autobuze. Am rămas fără Consiliu de Administrație și s-a suspendat tot. Cine să mai cumpere autobuze? Am circulat pe graficul aprobat în iulie 2020”,

Victor Ivănescu, fostul director al SC Eltrans SA

 

 

 

Restul... e poveste. Pentru că se cunoaște foarte bine istoria Consiliului de Administrație de la Eltrans care s-a soldat cu trei procese aflate în acest moment pe rol, pentru că atât PSD cât și PNL au urmărit să-și impună propriii oameni în funcțiile de conducere. Și cum nu s-au înțeles s-a uitat de priorități.

 

 

45.000 km pe an,

 

efectua un tramvai care circula însă pe linie fixă.

 

 

S-a mers astfel pe o marjă estimată de 5.000 km în plus pentru fiecare autobuz. Și s-a ajuns la numărul de 50.000 de km pe an care nu ar fi fost depășiți în cazul în care întreg demersul ar fi fost finalizat și flota ar fi fost mărită.

 

 

3.600 de euro

 

este rata lunară plătită de Eltrans pentru fiecare autobuz.

 

 

Contractul de leasing operațional a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani, iar la final societatea trebuie să predea flota de autobuze în stare perfectă și cu numărul de kilometri agreați.

 

 

Victor Ivănescu susține că nu s-a optat pentru un contract de leasing financiar, adică autobuzele să fie efectiv cumpărate, pentru că teoretic, la acea vreme se așteptau noile tramvaie.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Eltrans vinde spații publicitare pe autobuzele de pe traseele orașului - FOTO
Misiune imposibilă: Ori face, ori nu face uriașul proiect cu liniile și tramvaiele noi, Primăria devine datoare vândută pe o mulțime de ani

 

 

Dosarul șpăgilor: Doina Caba și-a tras soțul în infracțiuni, șefa de la ATI plină de datorii dar cu mașină de peste 100.000 de euro – AVERILE șefelor arestate de la spital
Spitalul este zguduit de arestările VIP-urilor care au ajuns în cătușe.Neașteptate în ancheta de la Spitalul Județean Mavromati aflată în derulare la DNA Suceava sunt mai degrabă numele unora dintre cei implicați.
”Descoperirea” din canal: Muncitorii de la ”Apă” NU ar avea, de fapt, salariul minim pe economie - Nimeni nu prea ia sub 3.000 de lei
Ideea salarizării muncitorilor din echipajele de intervenții ale Nova Apaserv la nivel minim care circulă pe piață de ani la rând este una falsă.O susține conducerea companiei județului prin calcule făcute cu titlu de exemplu dar și sindicaliștii de la nivelul unității.
Parada Erorilor de Ziua Națională a României: cine și de ce a furat startul, unde au dispărut avioanele
1 Decembrie 2023 va rămâne probabil în memoria colectivă a botoșănenilor ca fiind Ziua Națională în care erorile s-au ținut lanțBotoșăneanul a încercat să afle ce s-a întâmplat și a discutat cu șefii instituțiilor implicate în organizarea evenimentului
Magistrații și-au mărit salariile retroactiv! La Botoșani un fost procuror va primi 50.000 de euro: Îmi tremura pixul în mână
250.000 de lei sau 50.000 de euro este suma pe care urmează să o primească un fost procuror de la Botoșani, într-o singură tranșă.Asta alături de un alt „cadou” oferit de colegii magistrați activi: majorarea pensiei de serviciu, cunoscută publicului larg drept „specială”.
Mesajul care poate fi decisiv în dosarul morții Alexandra Ivanov: Tânăra a trimis zeci de SMS-uri, unul singur amintit în anchetă
Alexandra, tânăra mamă din Botoșani care a murit în Maternitate în dimineața zilei de 18 august 2023 a trimis numeroase mesaje în ultima noapte din viața sa.Familiei, doctorului curant dar și celui care se afla de gardă. Mesajele au fost identificate la percheziția informatică efectuată ulterior decesului.
Facturi de aproape 2.000 de lei la apă în comuna fără... apă: Se plătește apa din fântâni – DOCUMENT
Unele persoane juridice din comuna Blândești au primit toamna aceasta de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad documente privind actualizarea abonamentelor de utilizare / exploatare a resurselor de apă care prevăd scumpiri drastice.
Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
gogule, ai greșit. este contractul făcut de cosminel al tău....asa ca plimba ursul...și tot cosminel al tău renunță la tramvaie, folosite peste tot în lumea asta civilizata, pentru a face o "afacere" cu autobuze...gogule
2 mai 2022, 17:41
Nu vreți vă rog să cântați acea melodie pe care ați cântat-o cu toții, după rezultatul alegerilor (din mai 2019 - pe la etajul 1 pe undeva central).Noapte târziu se auzea în tot cartierul "bucuria" ...acea melodie parcă compusa de BUG MAFIA...Acum ne dați lecții!
2 mai 2022, 16:47
Abia aștept să văd noile tramvaie la Botoșani!!
2 mai 2022, 15:11
Pai din cate vad se pricepe doamna consiliera USR la tramvaie și autobuze ca baba la mitraliera. Părerea mea este ca nu are nici o treaba.
2 mai 2022, 14:27
ce descoperire importanta......daca nu finalizati ancheta / SENZATIONALA / sunteti nimeni in drum!.........poate anchetati si angajarile pe mii de euro din acelasi aparat.
2 mai 2022, 14:25
Este contractul făcut de Fluturașul cel isteț!
2 mai 2022, 08:51
Aoleu! E jumuleală! Domn primarele, când vor fi gata lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului??
2 mai 2022, 08:27
De cand se pricepe la toate tanti fosta sef la pacanele? Banuiesc ca de cand pupa inelul primarului pentru niscaiva functii ! Asa se intampla cand politicul se amesteca in administrativ! Nu era mai simplu sa se gaseasca solutii la probleme si daca exista suspiciuni sa se fac sesizari la organele in drept?
2 mai 2022, 08:03
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
11.0 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.