Ancheta săptămânii
Divorțata din CJ ajunsă șefă la București pentru care și-a riscat Dolineaschi cariera

Stiluri diferite, partide diferite, ascensiuni diferite, dar finaluri aproape similare. La un an de la verdictul Curții de Apel Suceava, care a pus practic carierei politice a lui Florin Țurcanu, Direcția Națională Anticorupție zdruncină serios și poziția lui Andrei Dolineaschi. După ce au fost parteneri, iar apoi s-au făcut cum le-a venit la gură, cei doi au ajuns pe buza prăpastiei din cauza... femeilor.

Florin Țurcanu a fost condamnat de magistrații suceveni în urma unei plângeri depuse de Cristina Bahrin și Aurelia Aroșoaie după excluderea lor din Consiliul Județean Botoșani.
Andrei Dolineaschi a picat pe interceptările procurorilor anticorupție pentru intervenții făcute în cazul unei angajate a Consiliului Județean, dar nu Botoșani, ci Satu Mare.

SMS-ul cu ”siviul” pentru Oana

Pe 28 martie 2014 deputatul social-democrat a fost înregistrat când purta o convorbire cu Mircea Govor, vicepreședintele CJ Satu-Mare și totodată președintele organizației PSD a județului din nord-vestul României. Vicele CJ Satu-Mare i-a trimis un SMS mai mult decât sugestiv:
”Nu mă uita cu siviul cu Dragnea pt sec de stat”.
În ciuda exprimării demne de un cocălar, parlamentarul de Dorohoi și-a dat seama că ”siviul” la care se referea Mircea Govor era de fapt un Curriculum Vitae. A inițiat o discuție cu PSD-istul sătmărean prin care îi aducea la cunoștință că a vorbit cu Liviu Dragnea, pe atunci președinte executiv național al PSD, pentru ca Oana Pîrcălab (foto sus Facebook) să preia funcția de secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Din câte se pare, Andrei Dolineaschi nu prea știa cine este femeia pentru care făcuse intervenția deoarece îl avertizase pe Mircea Govor: ”fii atent cum se face că trebuie să fie funcționar public, printr- un transfer, ceva...”
Oana Pîrcălab fusese ani de zile funcționar la CJ Satu-Mare, însă de câteva luni tocmai se transferase la Unitatea de Implementare a Proiectului european derulat de compania de apă a județului, omoloaga Nova Apaserv de la Botoșani. Mircea Govor l-a asigurat pe Andrei Dolineaschi ”o și mut săptămâna asta, o mut, că ea îi funcționar public, am întrerupt... gata! Mulțumesc!”

 

sms mircea govor andrei dolineaschi

Ce repede s-au mișcat lucrurile: în trei zile Oana e anunțată șefă la MDRAP

La trei zile de la convorbirea purtată de cei doi lideri PSD sătmăreanca era deja anunțată de Mircea Govor ca secretar general adjunct la MDRAP.
”Sătmăreanca Oana Pîrcălab va ocupa funcţia de secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării”, era titlul unui articol pe această temă scris de Sătmăreanul.net, în care se preciza:
”Oana Pîrcălab, va ocupa funcţia de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării. Anunţul a fost făcut azi, 31 martie de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor. Potrivit interlocutorului, prin numirea Oanei Pîrcălab în noua funcţie, atât echipa din Ministerul Dezvoltării cât şi poziţia judeţului Satu Mare vor fi mai puternice”.

Funcționara Pîrcălab, ascensiune fulminantă cu salariu pe măsură

Din declarațiile de avere și de interese depuse de-a lungul anilor reiese că Oana Pîrcălab (foto stânga) a avut o ascensiune fulminantă în administrația publică.
oana pircalabÎn 2008 era simplu consilier la CJ Satu-Mare, avea ceva acțiuni la Rompetrol, SIF 3 și Banca Transilvania și un salariu anual de 32.432 lei. Soțul său, Alin Pîrcălab, era ofițer la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Satu-Mare. Peste numai un an salariul Oanei Pîrcălab s-a dublat: 69.258 de lei, adică 5.771 lei/lună. Câștiga mai bine decât soțul său, care aduna din leafă 49.531 de lei, ceea ce înseamnă că împreună, numai din salarii făceau într-un an aproape 120.000 de lei, binișor peste un miliard de lei vechi, adică aproximativ 10.000 lei/lună. Și aceasta după ce funcționara căpătase funcția de șef serviciu implementare.

”Partaj prin convenție” și șase luni la Ministerul Dezvoltării

În 2011 Oana Pîrcălab era deja director executiv la CJ Satu-Mare, iar în 2014 fostul soț îi apare în declarația de avere ca plătitor de pensie de întreținere pentru copil, în timp ce apartamentul, de nici mai mult, nici mai puțin de 145 metri pătrați are specificat în formular ”partaj prin convenție”, ceea ce înseamnă că Oana și Titus au divorțat. Funcționara de la CJ și-a continuat însă ascensiunea, în 2014 apărea ca asociat și administrator la SC Project Strategic Team SRL, pentru ca pe 1 aprilie să ajungă la MDRAP. Nu a stat însă decât șase luni la Ministerul Dezvoltării, în toamna anului precedent revenind la CJ Satu – Mare pe un post de consilier.

CITEȘTE ȘI:

Dosarul Govor – ANAF, interceptări incendiare cu Dolineaschi: Bine, bossu. Altceva?

Dolineaschi înlocuit de partid în după-amiaza în care i-a explodat dosarul de la DNA

andrei dolineachi victor pontaÎn concluzie, pentru jumătatea de an lucrată la MDARP de Oana Pîrcălab și-a riscat cariera Andrei Dolineaschi. Incredibilă coincidență, conducerea centrală a PSD i-a stabilit acestuia înlocuitor în fruntea organizației județene Botoșani exact în ziua în care DNA a făcut public faptul că este suspect în dosarul lui Mircea Govor. Aceasta în condițiile în care parlamentarul era incompatibil cu noul statut al partidului tocmai din 18 octombrie 2015, când la congresul PSD s-a hotărât că nu se mai pot dubla funcțiile naționale cu cele județene. La câteva zile, Andrei Dolineaschi anunța că a demisionat din postul de președinte al PSD Botoșani, însă abia la exact două luni de la congres, în aceeași după-amiază în care DNA făcea public că este suspect în dosarul lui Govor, conducerea națională l-a înlocuit efectiv cu Ovidiu Portariuc.

Procurorii urmăresc însă relația Govor – Dolineaschi – ANAF

Totuși, cel puțin oficial, el este suspect în dosarul lui Mircea Govor (foto stânga) pentru intervenții făcute la ANAF. Iată cum sună comunicatul DNA:
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul Dolineaschi Andrei, deputat în Parlamentul României şi la data faptelor secretar general al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de complicitate la folosirea mircea govorinfluenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
În perioada august-octombrie 2013, inculpatul Govor Mircea Vasile în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic și vicepreședinte a Consiliului Județean Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, a făcut demersuri, prin intermediul suspectului Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.
Procedând în această manieră, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare”.

Lui Andrei Dolineaschi i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, procurorii anticorupție menționând că beneficiază în acest dosar de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

CITEȘTE ȘI:

Averea lui Dolineaschi, acuzat de DNA că l-ar fi sprijinit pe preşedintele PSD Satu Mare, luată la bani mărunți

Carieră începută la curtea lui Miki Șpagă

serban mihailescuDeputatul s-a format ca politician la cabinetul unuia dintre cei mai controversați oameni politici de după revoluție, Șerban Mihăilescu. În aceste condiții și ascensiunea sa a fost una fulminantă. În 1998, an în care a intrat în PSD, a și devenit președintele organizației de tineret de la Dorohoi. Din același an a activat la cabinetul parlamentar al celui supranumit ”Miki Șpagă”, pentru ca în Cabinetul Năstase să ocupe un post de consilier la Secretariatul General al Guvernului. În legislatura 2004 – 2008 a fost consilier județean, pentru ca în 2008, la numai 33 de ani, să devină deputat pe Colegiul Dorohoi, mandat pe care și l-a dublat în 2012. A fost un apropiat al lui Mircea Geoană, însă, ca prin minune, după ce acesta a pierdut președinția partidului în favoarea lui Victor Ponta, a ajuns apropiat al acestuia din urmă și secretar general al partidului. După ce Liviu Dragnea l-a înlocuit pe Victor Ponta, Andrei Dolineaschi a reușit să rămână în noua echipă de conducere, fiind desemnat vicepreședinte la congres cu cel mai mare număr de voturi.

CITEȘTE ȘI:

Sediu de partid parlamentar părăsit și scos la vânzare, șeful căutat pentru o șpagă de 30 miliarde lei vechi – GALERIE FOTO

Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Iata ce face clasa politica de dupa 1989 din tinerele generatii sub pretextul ca le asigura ascensiunea in politica, pentru interesul comunitatii ! Dar si moralitatea acestui tanar Dolineaschi a fost slaba intrucat educatia din familie a fost cu totul alta decat de infractor !
21 decembrie 2015, 06:00
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.