Ancheta săptămânii
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine

Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.

Târgul a durat două zile, delegaţia o săptămână


Una dintre cele mai lungi deplasări care a făcut obiectul verificării o constituie cea de la Târgul Internaţional de Mediu „Ecomondo” care s-a desfăşurat în perioada 8 – 9 noiembrie 2016 la Rimini, în Italia. Aşadar, două zile!


Excursia pusă la cale de Liga Citadină a durat însă o săptămână. Sau chiar mai mult.


Astfel, Viorel Negru, pe atunci şef al departamentului de dezvoltare al SC Urban Serv SA, a stat în delegaţie de pe 4 noiembrie până pe data de 13 a aceleiaşi luni.


Pentru Ion Sorici, care era în acea perioadă membru al consiliului de administraţie, delegaţia a început pe 5 noiembrie şi s-a întins până pe 12.  


Iar deplasarea pentru un eveniment care a avut loc pe durata a numai două zile s-a întins în cazul celor doi foşti şefi ai companiei Consiliului Local Botoşani pe minim o săptămână după ce au vizitat pe traseu câteva aşezări pe care probabil că şi alţi botoşăneni şi-ar dori să le vadă, dar ori nu îşi permit, ori nu le decontează cheltuielile unitatea la care lucrează.

 

urban serv riminiUn traseu de vis pe banii unităţii


Astfel, s-a plecat din Braşov, urbe în care domiciliază Ion Sorici, după care s-au vizitat oraşele Budapesta (capitala Ungariei), Viena (capitala Austriei) şi Veneţia. S-a stat trei nopţi la Rimini, un oraș-stațiune de pe malul Mării Adriatice, iar la întoarcere s-a schimbat traseul. Membrii delegaţiei au dormit la Ljubljana (capitala Sloveniei), au petrecut încă o noapte la Budapesta, după care s-au îndreptat spre Braşov.


Ambii conducători ai SC Urban Serv SA au avut aprobarea consiliului de administraţie pentru a merge în această deplasare. Ca atare, li s-au decontat şi cheltuielile. Astfel, Ion Sorici a beneficiat de o diurnă de 87,5 euro/zi, ceea ce ar însemna că firma a consumat nici mai mult, nici mai puţin de 612,5 euro pentru deplasarea sa.


Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Viorel Negru, numai că în cazul său apar unele probleme. Mai exact, în timp ce lui Ion Sorici i s-a acordat diurnă conform contractului de mandat valabil la momentul respectiv, la nivelul maxim deductibil pe zi ce-i drept, auditorul susţine în raport că Viorel Negru nu ar fi avut dreptul la o diurnă în acelaşi cuantum.


El nu avea contract de mandat, astfel că intra sub incidenţa Contractului Colectiv de Muncă (CCM), care prevede că nivelul maxim al diurnei pentru deplasările în străinătate este de numai 35 de euro/zi. În consecinţă, auditorul a recomandat recuperarea sumei de 367,5 euro de la Viorel Negru, care între timp s-a pensionat, pe motiv că i-ar fi fost acordată nejustificat.

 

vienaŞef şi la Liga Citadină, şi la Urban Serv


Liga Citadină, organismul prin care şefii de la SC Urban Serv SA au efectuat o deplasare cu atâtea escale, este o asociaţie patronală şi profesională cu peste o sută de membri, operatori, prestatori de servicii comunitare de utilităţi publice, precum şi autorităţi publice locale. Preşedintele acesteia este tocmai Ion Sorici, care a reuşit astfel să nu facă deplasarea pe banii ONG-ului pe care îl conduce, ci pe fondurile SC Urban Serv SA de la Botoşani, societate care încasează anual sume considerabile de la botoşăneni prin din taxa de salubrizare. Primul vicepreşedinte al Ligii Citadine, menţionat chiar pe pagina web a acesteia, este Simion Drelciuc, nimeni altul decât directorul general al SC Urban Serv SA, societate care ani buni a plătit bani frumoşi Ligii Citadine drept cotizaţie.


Acesta susţine însă că nu a avut vreo legătura cu delegaţia organizată pentru Rimini, dar care s-a întins printr-o mulţime de alte oraşe celebre.


„Am aflat ceva de raport şi această deplasare, dar nu mă priveşte, eu nu am fost în acea deplasare, alţii au fost membrii delegaţiei”,


Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA.Urban Serv i-a plătit timp de doi ani drumurile Braşov – Botoşani numai ca să vină la şedinţe


Raportul respectiv pune sub semnul întrebării şi decontările pe care societatea i le-a acordat lui Ion Sorici pentru deplasările Braşov – Botoşani. După cum am arătat deja, acesta locuieşte în primul oraş, iar şedinţele consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA aveau loc, bineînţeles, la Botoşani, localitate unde compania îşi are sediul şi îşi derulează grosul activităţii.


10.212


lei i-a decontat SC Urban Serv SA lui Ion Sorici pentru diurnă, transport şi cazare în 2016 şi 2017.


Iar auditorul a semnalat faptul că prin delegaţie se înţelege efectuarea unei deplasări în afara sediului societăţii, adică în altă parte decât Botoşani în cazul nostru, ori şedinţele consiliului de administraţie aveau loc la sediul firmei, deci la Botoşani şi nu în altă localitate. În consecinţă, potrivit auditorului, în astfel de cazuri nu se impune acordarea diurnei. Mai ales că atunci când a candidat pentru un mandat în CA-ul firmei, Ion Sorici ştia foarte bine că el domiciliază în Braşov, iar SC Urban Serv SA este o firmă din Botoşani.


Controlul privitor la deplasări s-a făcut la cererea consiliului de administraţie interimar.


Sigur, întrebarea este la ce a folosit societăţii şi oraşului deplasarea în Italia dacă la Botoşani s-a ajuns la o asemenea bătaie de joc privind salubrizarea? Fiindcă sunt atât de dese cazurile în care cetăţenii nu mai au efectiv unde să îşi deverseze gunoiul pentru că pubelele sunt arhipline şi pe lângă ele sunt grămezi de deşeuri.


”Păi mă teleportam, ce făceam?”


urban serv riminiVizat de o parte a constatărilor auditorului, Ion Sorici este mirat și totodată amuzat. Acesta susține că delegația în Italia a durat atâtea zile pentru că s-a efectuat rutier și nu pe calea aerului.


”Sunt documente aprobate în consiliul de administrație, reprezentanții AGA știau, iar dacă deplasarea s-a făcut cu autocarul ce putea să facă, să zboare? De moment ce nu s-a făcut cu avionul ar fi trebuit auditorul să ia în calcul așa ceva”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Locuitor al municipiului Brașov, acesta respinge opiniilor auditorului privind decontarea deplasărilor la Botoșani, arătând că, dimpotrivă, ar fi trebuit să i se pună șofer la dispoziție, așa cum procedează consiliile de administrație importante.


”Mă fac să râd lucrurile astea. Păi mă teleportam, ce făceam? Mă faci să râd. Cum să crezi asemenea inepții?”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Acesta a adăugat că SC Modern Calor SA se află în aceeași situație, președintele CA fiind din Râmnicu-Vâlcea și nu a auzit ca respectivului să i se impună asemenea reguli de deplasare la Botoșani.

 

loading...
ALARMĂ GENERALĂ: Urban Serv NU are sare și nisip pentru deszăpezire, șoferii NU vor să iasă pe utilaje – VIDEO
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
inpuff.ro
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Loading...
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
bre daca nu iesi prin ieuropa sa vezi si acolo cum se strang ,,gunoaiele"" in jurul banului public, cum vrem sa stim sa salubrizam botosaniul ; iar saful de la brasov este o mare pierdere pt. botosani , venea cu management performant ,,citadin,, a la brasoave, nu vedeti ca de cand nu mai ieste in CA s-a stricat linistea. Habar n-aveti au vizitat venezia ca sa vada cum se strang peturile din apa , sa aiba iexperienta pentru cornisa.
19 martie 2019, 18:30
Mult gunoi la aceasta companie patronata de hotii de la consiliul local.
12 februarie 2019, 17:01
Orasul geme de gunoaie ne inecam in gunoaie ,iar babele se plimba.
11 februarie 2019, 10:11
Consiliul Local le-a aprobat bani sa-si doteze parcul auto cu utilaje pt interventie in teren la deszapezire si sefii se plimba la Venezia, utilajele inca nu au fost luate nici dupa jumate de an, a trecut si iarna, au scapat si de Micuta care le strica socotelile si utilajele tot nu au fost luate pt ca nu este un director care sa vrea si nici un CA competent care sa puna directorul la munca. Toata lumea munceste si nimic nu se vede
11 februarie 2019, 08:53
Așa stand lucrurile este timpul ca Drelciuc sa fie înlocuit.
11 februarie 2019, 08:53
Da da ....Urban Serv o /vaca de muls/ pe care Tincu si Drelciug nu vor sa o scape din mana, cica Drelciug a auzit de delegatiile astea,..., si...el nu a vrut sau nu fost ,..., nu cred,..., cred ca a fost si el la plimbare dar a avut grija cu auditorii sa nu-l treaca pe lista
11 februarie 2019, 08:18
plateste persoana/persoanele care au decontat cheltuielile in cauza, care au acceptat la plata, respectiv controlul preventiv, ca doar salariatii pana la urma au vizitat Europa dupa aprobarile din partea superiorilor nu au mers de capul lor
11 februarie 2019, 08:10
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8387 lei
USD
Dolarul SUA
4.3203 lei
CHF
Francul elveţian
4.5005 lei
GBP
Lira sterlină
5.4094 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9642 lei
XAU
Gramul de aur
237.1382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9737 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.