Ancheta săptămânii
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine

Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.

Târgul a durat două zile, delegaţia o săptămână


Una dintre cele mai lungi deplasări care a făcut obiectul verificării o constituie cea de la Târgul Internaţional de Mediu „Ecomondo” care s-a desfăşurat în perioada 8 – 9 noiembrie 2016 la Rimini, în Italia. Aşadar, două zile!


Excursia pusă la cale de Liga Citadină a durat însă o săptămână. Sau chiar mai mult.


Astfel, Viorel Negru, pe atunci şef al departamentului de dezvoltare al SC Urban Serv SA, a stat în delegaţie de pe 4 noiembrie până pe data de 13 a aceleiaşi luni.


Pentru Ion Sorici, care era în acea perioadă membru al consiliului de administraţie, delegaţia a început pe 5 noiembrie şi s-a întins până pe 12.  


Iar deplasarea pentru un eveniment care a avut loc pe durata a numai două zile s-a întins în cazul celor doi foşti şefi ai companiei Consiliului Local Botoşani pe minim o săptămână după ce au vizitat pe traseu câteva aşezări pe care probabil că şi alţi botoşăneni şi-ar dori să le vadă, dar ori nu îşi permit, ori nu le decontează cheltuielile unitatea la care lucrează.

 

urban serv riminiUn traseu de vis pe banii unităţii


Astfel, s-a plecat din Braşov, urbe în care domiciliază Ion Sorici, după care s-au vizitat oraşele Budapesta (capitala Ungariei), Viena (capitala Austriei) şi Veneţia. S-a stat trei nopţi la Rimini, un oraș-stațiune de pe malul Mării Adriatice, iar la întoarcere s-a schimbat traseul. Membrii delegaţiei au dormit la Ljubljana (capitala Sloveniei), au petrecut încă o noapte la Budapesta, după care s-au îndreptat spre Braşov.


Ambii conducători ai SC Urban Serv SA au avut aprobarea consiliului de administraţie pentru a merge în această deplasare. Ca atare, li s-au decontat şi cheltuielile. Astfel, Ion Sorici a beneficiat de o diurnă de 87,5 euro/zi, ceea ce ar însemna că firma a consumat nici mai mult, nici mai puţin de 612,5 euro pentru deplasarea sa.


Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Viorel Negru, numai că în cazul său apar unele probleme. Mai exact, în timp ce lui Ion Sorici i s-a acordat diurnă conform contractului de mandat valabil la momentul respectiv, la nivelul maxim deductibil pe zi ce-i drept, auditorul susţine în raport că Viorel Negru nu ar fi avut dreptul la o diurnă în acelaşi cuantum.


El nu avea contract de mandat, astfel că intra sub incidenţa Contractului Colectiv de Muncă (CCM), care prevede că nivelul maxim al diurnei pentru deplasările în străinătate este de numai 35 de euro/zi. În consecinţă, auditorul a recomandat recuperarea sumei de 367,5 euro de la Viorel Negru, care între timp s-a pensionat, pe motiv că i-ar fi fost acordată nejustificat.

 

vienaŞef şi la Liga Citadină, şi la Urban Serv


Liga Citadină, organismul prin care şefii de la SC Urban Serv SA au efectuat o deplasare cu atâtea escale, este o asociaţie patronală şi profesională cu peste o sută de membri, operatori, prestatori de servicii comunitare de utilităţi publice, precum şi autorităţi publice locale. Preşedintele acesteia este tocmai Ion Sorici, care a reuşit astfel să nu facă deplasarea pe banii ONG-ului pe care îl conduce, ci pe fondurile SC Urban Serv SA de la Botoşani, societate care încasează anual sume considerabile de la botoşăneni prin din taxa de salubrizare. Primul vicepreşedinte al Ligii Citadine, menţionat chiar pe pagina web a acesteia, este Simion Drelciuc, nimeni altul decât directorul general al SC Urban Serv SA, societate care ani buni a plătit bani frumoşi Ligii Citadine drept cotizaţie.


Acesta susţine însă că nu a avut vreo legătura cu delegaţia organizată pentru Rimini, dar care s-a întins printr-o mulţime de alte oraşe celebre.


„Am aflat ceva de raport şi această deplasare, dar nu mă priveşte, eu nu am fost în acea deplasare, alţii au fost membrii delegaţiei”,


Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA.Urban Serv i-a plătit timp de doi ani drumurile Braşov – Botoşani numai ca să vină la şedinţe


Raportul respectiv pune sub semnul întrebării şi decontările pe care societatea i le-a acordat lui Ion Sorici pentru deplasările Braşov – Botoşani. După cum am arătat deja, acesta locuieşte în primul oraş, iar şedinţele consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA aveau loc, bineînţeles, la Botoşani, localitate unde compania îşi are sediul şi îşi derulează grosul activităţii.


10.212


lei i-a decontat SC Urban Serv SA lui Ion Sorici pentru diurnă, transport şi cazare în 2016 şi 2017.


Iar auditorul a semnalat faptul că prin delegaţie se înţelege efectuarea unei deplasări în afara sediului societăţii, adică în altă parte decât Botoşani în cazul nostru, ori şedinţele consiliului de administraţie aveau loc la sediul firmei, deci la Botoşani şi nu în altă localitate. În consecinţă, potrivit auditorului, în astfel de cazuri nu se impune acordarea diurnei. Mai ales că atunci când a candidat pentru un mandat în CA-ul firmei, Ion Sorici ştia foarte bine că el domiciliază în Braşov, iar SC Urban Serv SA este o firmă din Botoşani.


Controlul privitor la deplasări s-a făcut la cererea consiliului de administraţie interimar.


Sigur, întrebarea este la ce a folosit societăţii şi oraşului deplasarea în Italia dacă la Botoşani s-a ajuns la o asemenea bătaie de joc privind salubrizarea? Fiindcă sunt atât de dese cazurile în care cetăţenii nu mai au efectiv unde să îşi deverseze gunoiul pentru că pubelele sunt arhipline şi pe lângă ele sunt grămezi de deşeuri.


”Păi mă teleportam, ce făceam?”


urban serv riminiVizat de o parte a constatărilor auditorului, Ion Sorici este mirat și totodată amuzat. Acesta susține că delegația în Italia a durat atâtea zile pentru că s-a efectuat rutier și nu pe calea aerului.


”Sunt documente aprobate în consiliul de administrație, reprezentanții AGA știau, iar dacă deplasarea s-a făcut cu autocarul ce putea să facă, să zboare? De moment ce nu s-a făcut cu avionul ar fi trebuit auditorul să ia în calcul așa ceva”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Locuitor al municipiului Brașov, acesta respinge opiniilor auditorului privind decontarea deplasărilor la Botoșani, arătând că, dimpotrivă, ar fi trebuit să i se pună șofer la dispoziție, așa cum procedează consiliile de administrație importante.


”Mă fac să râd lucrurile astea. Păi mă teleportam, ce făceam? Mă faci să râd. Cum să crezi asemenea inepții?”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Acesta a adăugat că SC Modern Calor SA se află în aceeași situație, președintele CA fiind din Râmnicu-Vâlcea și nu a auzit ca respectivului să i se impună asemenea reguli de deplasare la Botoșani.

 

loading...
ALARMĂ GENERALĂ: Urban Serv NU are sare și nisip pentru deszăpezire, șoferii NU vor să iasă pe utilaje – VIDEO
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate
Anul 2005.Uniunea Europeană interzice extracția, fabricarea și prelucrarea produselor din azbest considerat cancerigen Clasa 1.Anul 2006.România se aliniază normelor europene și interzice acest material și în țara noastră.Anul 2019.La Botoșani sunt utilizați 44 km de conductă din azbociment la furnizarea apei potabile.
FC Botoșani, 11 înfrângeri și 0 victorii cu FCSB, dar 1,8 milioane euro în conturi de la Becali: «Nicht fusball mit Steaua, freundschaft!»
FC Botoșani a pierdut din nou fără drept de apel cu FCSB și insinuările privind corectitudinea meciului disputat duminică seară pe Stadionul Municipal au început din nou să curgă.
Proiect FĂRĂ PRECEDENT la spital: Secţie pentru bolnavii în stare terminală în aceeaşi clădire cu Maternitatea
Directorul interimar al Spitalului Judeţean doreşte să înfiinţeze o secţie de îngrijiri paleative. Şi nu oriunde, ci în aceeaşi clădire în care îşi desfăşoară activitatea Maternitatea Botoşani.
DEZVĂLUIRE: De asta stăm în zăpadă? Șeful de la Drumuri dă consultanţă pe PFA, directorul de la Urban conduce la Apă şi Modern Calor
Ceea ce s-a întâmplat luni, 19 noiembrie, la Botoşani, atât în municipiul reşedinţă, cât şi în judeţ, ar trebui, într-un stat civilizat să se termine cu sancţionarea celor responsabili. Mai ales că un om şi-a pierdut viaţa, alţii au fost răniţi şi mulţi alţii au suportat avarii serioase.
Apa curge pe bani grei la ”Nova”, peste un milion de euro profit într-un an
Compania de apă şi canalizare a judeţului a devenit a 11 – a cea mai profitabilă firmă din Botoşani. SC Nova Apaserv SA a fost introdusă de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani pe această poziţie ţinând cont de rezultatele financiare de anul trecut.
Deşteptăciunea judeţului a dat un chix de 10 milioane de euro care duhneşte
Botoşaniul se confruntă cu o criză a salubrizării fără precedent în ultimele două decenii. Şi culmea, aceasta vine după ce s-au investit peste 10 milioane de euro în amenajarea unei noi rampe de depozitare a deşeurilor.
PSD-iştii se execută între ei: director rămas fără post în războiul găştilor din partid, suferă tot oraşul
Social-democratul Liviu Toma s-a trezit după mai bine de doi ani de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani că nu mai are asigurat postul de director adjunct la SC Urban Serv SA, deşi legea prevede foarte clar că trebuie să îi fie suspendat până la încetarea mandatului de la CJ. Aşa cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Cătălin Flutur care în 2012 a revenit pe postul de director general la SC Locativa SA după două mandate de primar.
Anchetă unicat în educaţie: Inspector şcolar acuzat că a luat 3 ANI bani pentru cursuri cu un copil bolnav fără să fi ţinut o singură oră
Un inspector şcolar de la Botoşani este acuzat că a primit bani pentru a ţine ore cu un copil cu dizabilităţi fără ca în realitate să le fi făcut. Şi aceasta nu s-ar fi întâmplat printr-o conjunctură nefericită, ci timp de trei ani.
Vendetă polițienească(?) Șef din Poliție surprins băut la volan, în uniforma de serviciu, scăpat de proces de avocat
Un veritabil „episod CSI Botoșani” s-a consumat în sânul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), unde doi agenți s-au regăsit în situația în care trebuiau să-și cerceteze șeful direct. Martori la incidentul care l-a avut în centru pe șeful din Poliție au fost funcționarii unei primării din județ.
Tinerelul parașutat de PSD în capitală să găsească securiştii, descoperit de “americani”: Mă recomandă tinereţea, entuziasmul și puterea de muncă
În ultimii ani, când în Colegiul CNSAS încă nu pătrunseseră consilieri locali de prin orășele din sudul României, anonimi din nordul ţării recomandaţi de personaje precum Costică Macaleţi sau foști magazineri la Dacia (!), instituţia a ţinut să se afirme precum o cutie ermetică din care nu au scăpat cu voie de la stăpânire decât personaje insignifiante. De azi înainte, nici măcar speranţa nu mai este o opţiune.
CLASARE!!! Unul dintre cele mai groaznice accidente de la Botoșani, terminat cu netrimitere în judecată; tată și fiu morți în aceeași zi
Era 25 decembrie 2015, prima zi de Crăciun. O amiază mohorâtă, fără zăpadă, însă cu ceață din belșug, mai ales în apropierea municipiului, pe drumul ce duce spre Dorohoi. La ora 12:45 timpul şi viaţa s-au oprit în loc pentru câţiva oameni.
Iubita elevului de la Pacea scoasă din povestea crimei de-un fir de păr din mâna liceenei omorâte
După ceva peste patru luni de la crima săvârșită în păduricea de la Pacea procurorii au finalizat dosarul în care inculpat este un adolescent de numai 17 ani. El este acuzat că a omorât o fată cu un an mai mare decât el.
Omul acesta conduce Botoşaniul? Şeful CJ se laudă în raportul de activitate cu citirea regulată a ziarelor şi cu postările pe Facebook
Raportul de activitate al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, făcut public oficial în cadrul şedinţei ordinare din iulie, cuprinde şi un capitol special dedicat activităţii de informare, relaţii publice şi mass-media.
”Fapta nu există”! Dosarul Tratoria clasat: Țurcanu a scăpat, Gheorghincă și Purice la fel, 6 fapte de posibilă corupție au picat
La patru ani de la strămutarea operatorului de apă și canalizare, dosarul de la Direcția Națională Anticorupție privind închirierea unui nou sediu administrativ a fost clasat de către procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava.
Un ”fleac” de 170.000: Modern Calor pregăteşte din nou mutarea unei părţi a profitului în buzunarele șefilor şi salariaţilor
În luna mai a acestui an, SC Modern Calor SA a trimis o adresă către Adunarea Generală a Acţionarilor prin care propunea modul de împărţire a profitului contabil rămas după deducerea impozitului pe profit.
Curtea de Conturi caută o sută de mii ”la gunoi”, directorii ar fi luat niște bani pe care ”au uitat” să-i mai dea înapoi
Situația de la una dintre societățile Consiliului Local Botoșani se complică de la o zi la alta. Controlorii financiari au revenit pentru a prinde urma unor bani nerecuperați din unitate.
BMW-ul e viața lor :) Dar merge și un Audi sau Mercedes - Capii PSD-ului s-au umplut de mașini de lux după dobândirea mandatelor
Cele 18 luni trecute din actuala legislatură par să nu se fi scurs în zadar pentru unii parlamentari social-democrați. Cel puțin în ceea ce privește realizările… auto strict personale.
Copiii ăştia trăiesc doar cu aer? Băiatul care doarme pe câmp şi fata care merge cu „ia-mă nene” , tinerii din politica botoşăneană se întrec în sărăcie... declarată
Nu tu casă, nu tu maşină şi nici măcar o garsonieră pe la capătul oraşului… Şi dacă nu ar fi ceva bănuţi de pe la stat, mai-mai că te-ai gândi că mor de foame.Cam acestea sunt coordonatele „averilor” unei bune părţi a tinerilor din politica botoşăneană, care, dacă ar fi să ne luăm exclusiv după declaraţiile de avere pe care tocmai le-au completat la jumătatea acestei luni, îşi duc traiul de pe o zi pe alta.
Zero, nimic, mulţimea vidă: CJ-ul condus de Macaleţi n-a cheltuit nici măcar 1 euro din ciclul de finanţare 2014 – 2020
Se împlinesc luna aceasta doi ani de la preluarea şefiei Consiliului Judeţean de către Costică Macaleţi, iar instituţia pe care o conduce are un bilanţ catastrofal în privinţa proiectelor europene.
kalapod.net%20
Lidera femeilor din PSD a ajuns expertă la Construcții fără concurs, după un an de PR la ”Apă”
Lidera Organizației Femeilor Social Democrate de la Botoșani și-a schimbat din nou locul de muncă. După doar un an și câteva zile la SC Nova Apaserv SA, fiica vicepreședintelui PSD Botoșani, Gheorghe Vâzdoagă, a plecat de la această societate. Și, ca de fiecare dată, nu s-a angajat la vreo firmă privată, ci tot la o unitate a statutului.
Mult gunoi la aceasta companie patronata de hotii de la consiliul local.
12 februarie 2019, 17:01
Orasul geme de gunoaie ne inecam in gunoaie ,iar babele se plimba.
11 februarie 2019, 10:11
Consiliul Local le-a aprobat bani sa-si doteze parcul auto cu utilaje pt interventie in teren la deszapezire si sefii se plimba la Venezia, utilajele inca nu au fost luate nici dupa jumate de an, a trecut si iarna, au scapat si de Micuta care le strica socotelile si utilajele tot nu au fost luate pt ca nu este un director care sa vrea si nici un CA competent care sa puna directorul la munca. Toata lumea munceste si nimic nu se vede
11 februarie 2019, 08:53
Așa stand lucrurile este timpul ca Drelciuc sa fie înlocuit.
11 februarie 2019, 08:53
Da da ....Urban Serv o /vaca de muls/ pe care Tincu si Drelciug nu vor sa o scape din mana, cica Drelciug a auzit de delegatiile astea,..., si...el nu a vrut sau nu fost ,..., nu cred,..., cred ca a fost si el la plimbare dar a avut grija cu auditorii sa nu-l treaca pe lista
11 februarie 2019, 08:18
plateste persoana/persoanele care au decontat cheltuielile in cauza, care au acceptat la plata, respectiv controlul preventiv, ca doar salariatii pana la urma au vizitat Europa dupa aprobarile din partea superiorilor nu au mers de capul lor
11 februarie 2019, 08:10
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
„Eu vreau să spun că este foarte trist ce facem astăzi aici. Nu ne mai încap morții. Și discutăm despre faptul că trebuie să distrugem niște morminte, în condițiile în care avem hectare întregi de vreo patru ani de zile. De ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7559 lei
USD
Dolarul SUA
4.1941 lei
CHF
Francul elveţian
4.1867 lei
GBP
Lira sterlină
5.4795 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7885 lei
XAU
Gramul de aur
180.0916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2450 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4983 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9815 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1792 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6374 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3 o C
Dorohoi
3 o C
Bucecea
3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
3 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.