Ancheta săptămânii
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine

Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.

Târgul a durat două zile, delegaţia o săptămână


Una dintre cele mai lungi deplasări care a făcut obiectul verificării o constituie cea de la Târgul Internaţional de Mediu „Ecomondo” care s-a desfăşurat în perioada 8 – 9 noiembrie 2016 la Rimini, în Italia. Aşadar, două zile!


Excursia pusă la cale de Liga Citadină a durat însă o săptămână. Sau chiar mai mult.


Astfel, Viorel Negru, pe atunci şef al departamentului de dezvoltare al SC Urban Serv SA, a stat în delegaţie de pe 4 noiembrie până pe data de 13 a aceleiaşi luni.


Pentru Ion Sorici, care era în acea perioadă membru al consiliului de administraţie, delegaţia a început pe 5 noiembrie şi s-a întins până pe 12.  


Iar deplasarea pentru un eveniment care a avut loc pe durata a numai două zile s-a întins în cazul celor doi foşti şefi ai companiei Consiliului Local Botoşani pe minim o săptămână după ce au vizitat pe traseu câteva aşezări pe care probabil că şi alţi botoşăneni şi-ar dori să le vadă, dar ori nu îşi permit, ori nu le decontează cheltuielile unitatea la care lucrează.

 

urban serv riminiUn traseu de vis pe banii unităţii


Astfel, s-a plecat din Braşov, urbe în care domiciliază Ion Sorici, după care s-au vizitat oraşele Budapesta (capitala Ungariei), Viena (capitala Austriei) şi Veneţia. S-a stat trei nopţi la Rimini, un oraș-stațiune de pe malul Mării Adriatice, iar la întoarcere s-a schimbat traseul. Membrii delegaţiei au dormit la Ljubljana (capitala Sloveniei), au petrecut încă o noapte la Budapesta, după care s-au îndreptat spre Braşov.


Ambii conducători ai SC Urban Serv SA au avut aprobarea consiliului de administraţie pentru a merge în această deplasare. Ca atare, li s-au decontat şi cheltuielile. Astfel, Ion Sorici a beneficiat de o diurnă de 87,5 euro/zi, ceea ce ar însemna că firma a consumat nici mai mult, nici mai puţin de 612,5 euro pentru deplasarea sa.


Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Viorel Negru, numai că în cazul său apar unele probleme. Mai exact, în timp ce lui Ion Sorici i s-a acordat diurnă conform contractului de mandat valabil la momentul respectiv, la nivelul maxim deductibil pe zi ce-i drept, auditorul susţine în raport că Viorel Negru nu ar fi avut dreptul la o diurnă în acelaşi cuantum.


El nu avea contract de mandat, astfel că intra sub incidenţa Contractului Colectiv de Muncă (CCM), care prevede că nivelul maxim al diurnei pentru deplasările în străinătate este de numai 35 de euro/zi. În consecinţă, auditorul a recomandat recuperarea sumei de 367,5 euro de la Viorel Negru, care între timp s-a pensionat, pe motiv că i-ar fi fost acordată nejustificat.

 

vienaŞef şi la Liga Citadină, şi la Urban Serv


Liga Citadină, organismul prin care şefii de la SC Urban Serv SA au efectuat o deplasare cu atâtea escale, este o asociaţie patronală şi profesională cu peste o sută de membri, operatori, prestatori de servicii comunitare de utilităţi publice, precum şi autorităţi publice locale. Preşedintele acesteia este tocmai Ion Sorici, care a reuşit astfel să nu facă deplasarea pe banii ONG-ului pe care îl conduce, ci pe fondurile SC Urban Serv SA de la Botoşani, societate care încasează anual sume considerabile de la botoşăneni prin din taxa de salubrizare. Primul vicepreşedinte al Ligii Citadine, menţionat chiar pe pagina web a acesteia, este Simion Drelciuc, nimeni altul decât directorul general al SC Urban Serv SA, societate care ani buni a plătit bani frumoşi Ligii Citadine drept cotizaţie.


Acesta susţine însă că nu a avut vreo legătura cu delegaţia organizată pentru Rimini, dar care s-a întins printr-o mulţime de alte oraşe celebre.


„Am aflat ceva de raport şi această deplasare, dar nu mă priveşte, eu nu am fost în acea deplasare, alţii au fost membrii delegaţiei”,


Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA.Urban Serv i-a plătit timp de doi ani drumurile Braşov – Botoşani numai ca să vină la şedinţe


Raportul respectiv pune sub semnul întrebării şi decontările pe care societatea i le-a acordat lui Ion Sorici pentru deplasările Braşov – Botoşani. După cum am arătat deja, acesta locuieşte în primul oraş, iar şedinţele consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA aveau loc, bineînţeles, la Botoşani, localitate unde compania îşi are sediul şi îşi derulează grosul activităţii.


10.212


lei i-a decontat SC Urban Serv SA lui Ion Sorici pentru diurnă, transport şi cazare în 2016 şi 2017.


Iar auditorul a semnalat faptul că prin delegaţie se înţelege efectuarea unei deplasări în afara sediului societăţii, adică în altă parte decât Botoşani în cazul nostru, ori şedinţele consiliului de administraţie aveau loc la sediul firmei, deci la Botoşani şi nu în altă localitate. În consecinţă, potrivit auditorului, în astfel de cazuri nu se impune acordarea diurnei. Mai ales că atunci când a candidat pentru un mandat în CA-ul firmei, Ion Sorici ştia foarte bine că el domiciliază în Braşov, iar SC Urban Serv SA este o firmă din Botoşani.


Controlul privitor la deplasări s-a făcut la cererea consiliului de administraţie interimar.


Sigur, întrebarea este la ce a folosit societăţii şi oraşului deplasarea în Italia dacă la Botoşani s-a ajuns la o asemenea bătaie de joc privind salubrizarea? Fiindcă sunt atât de dese cazurile în care cetăţenii nu mai au efectiv unde să îşi deverseze gunoiul pentru că pubelele sunt arhipline şi pe lângă ele sunt grămezi de deşeuri.


”Păi mă teleportam, ce făceam?”


urban serv riminiVizat de o parte a constatărilor auditorului, Ion Sorici este mirat și totodată amuzat. Acesta susține că delegația în Italia a durat atâtea zile pentru că s-a efectuat rutier și nu pe calea aerului.


”Sunt documente aprobate în consiliul de administrație, reprezentanții AGA știau, iar dacă deplasarea s-a făcut cu autocarul ce putea să facă, să zboare? De moment ce nu s-a făcut cu avionul ar fi trebuit auditorul să ia în calcul așa ceva”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Locuitor al municipiului Brașov, acesta respinge opiniilor auditorului privind decontarea deplasărilor la Botoșani, arătând că, dimpotrivă, ar fi trebuit să i se pună șofer la dispoziție, așa cum procedează consiliile de administrație importante.


”Mă fac să râd lucrurile astea. Păi mă teleportam, ce făceam? Mă faci să râd. Cum să crezi asemenea inepții?”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Acesta a adăugat că SC Modern Calor SA se află în aceeași situație, președintele CA fiind din Râmnicu-Vâlcea și nu a auzit ca respectivului să i se impună asemenea reguli de deplasare la Botoșani.

 

loading...
ALARMĂ GENERALĂ: Urban Serv NU are sare și nisip pentru deszăpezire, șoferii NU vor să iasă pe utilaje – VIDEO
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
bre daca nu iesi prin ieuropa sa vezi si acolo cum se strang ,,gunoaiele"" in jurul banului public, cum vrem sa stim sa salubrizam botosaniul ; iar saful de la brasov este o mare pierdere pt. botosani , venea cu management performant ,,citadin,, a la brasoave, nu vedeti ca de cand nu mai ieste in CA s-a stricat linistea. Habar n-aveti au vizitat venezia ca sa vada cum se strang peturile din apa , sa aiba iexperienta pentru cornisa.
19 martie 2019, 18:30
Mult gunoi la aceasta companie patronata de hotii de la consiliul local.
12 februarie 2019, 17:01
Orasul geme de gunoaie ne inecam in gunoaie ,iar babele se plimba.
11 februarie 2019, 10:11
Consiliul Local le-a aprobat bani sa-si doteze parcul auto cu utilaje pt interventie in teren la deszapezire si sefii se plimba la Venezia, utilajele inca nu au fost luate nici dupa jumate de an, a trecut si iarna, au scapat si de Micuta care le strica socotelile si utilajele tot nu au fost luate pt ca nu este un director care sa vrea si nici un CA competent care sa puna directorul la munca. Toata lumea munceste si nimic nu se vede
11 februarie 2019, 08:53
Așa stand lucrurile este timpul ca Drelciuc sa fie înlocuit.
11 februarie 2019, 08:53
Da da ....Urban Serv o /vaca de muls/ pe care Tincu si Drelciug nu vor sa o scape din mana, cica Drelciug a auzit de delegatiile astea,..., si...el nu a vrut sau nu fost ,..., nu cred,..., cred ca a fost si el la plimbare dar a avut grija cu auditorii sa nu-l treaca pe lista
11 februarie 2019, 08:18
plateste persoana/persoanele care au decontat cheltuielile in cauza, care au acceptat la plata, respectiv controlul preventiv, ca doar salariatii pana la urma au vizitat Europa dupa aprobarile din partea superiorilor nu au mers de capul lor
11 februarie 2019, 08:10
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7669 lei
USD
Dolarul SUA
4.3343 lei
CHF
Francul elveţian
4.3832 lei
GBP
Lira sterlină
5.5740 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9887 lei
XAU
Gramul de aur
204.6051 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4287 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2672 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6380 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.