Ancheta săptămânii
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
  • După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.
  • Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.

Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – OPERA OMNIA trece la Primărie

 

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a emis certificatul de înregistrare al mărcii „Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – OPERA OMNIA”.

 

Durata de protecție a mărcii este de zece ani cu începere de la data de 20 mai 2021.

 

Primarul Cosmin Andrei, primul și singurul edil botoșănean care a întreprins un asemenea demers, susține că i-a convins pe cei de la OSIM că Primăria Botoșani merită exclusivitate pentru acest brand pornit de alte entități.

 

Și-a justificat gestul prin seria de polemici iscate după câteva dintre galele de decernare a acestui premiu, organizate în trecut pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale.

 

„Această marcă trebuie să fie în portofoliul Primăriei”

 

Și promite că pe viitor Ziua Culturii Naționale va fi organizată la cel mai înalt nivel la Botoșani.

 

„Consider că această marcă – Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, OPERA OMNIA - trebuie să fie în portofoliul municipiului Botoșani care să determine organizarea evenimentelor următoare de Ziua Culturii Naționale. Primăria trebuie să fie actorul principal în cadrul acestor manifestări de tradiție la Botoșani, cu cooptarea tuturor celor care pot ajuta această manifestare să fie la cel mai înalt nivel”,

Cosmin Andrei, primar

 

Pentru viitoarea ediție, din ianuarie 2023, primarul și-a propus lărgirea colectivului de lucru privind manifestările organizate pe 15 ianuarie. Chiar un concurs de proiecte care să fie finanțat de municipalitate, cu alegerea celei mai bune idei, care să vină inclusiv de la specialiști: profesori universitari, academicieni, oameni de cultură și alții care ar avea un cuvânt de spus.

 

 

„Plecând de la Fundația Hyperion care a fost organizatorul celor peste 30 de gale la Botoșani, cărora doresc să le mulțumesc pe această cale, dar care să fie completați de către oamenii de cultură din Botoșani, eminescologi renumiți, profesori, colegi din aparatul de specialitate care au organizat an de an aceste manifestări. Intenționez chiar să avem o largă consultare asupra viitoarei manifestări de pe 15 ianuarie 2023”,

Cosmin Andrei, primar

 

„Eminescu este al nostru, al tuturor”

 

Există o serie de întrebări asupra cărora este nevoie de zăbavă, pentru găsirea răspunsurilor, spune mai departe Cosmin Andrei.

 

– Dacă câștigătorul premiului trebuie să fie cetățean de onoare, așa cum s-a întâmplat până acum?

 

– Să fie stabilit nivelul premiului pentru a nu mai exista polemici.

 

– Să se vadă care este contribuția Municipiului Botoșani pentru aceste manifestări, din punctul de vedere al cheltuielilor.

 

– Cum văd botoșănenii manifestările pentru cel mai important premiu al culturii românești?

 

„Dacă trebuie să implicăm instituțiile de cultură pe care le finanțăm cu sume consistente din bugetul local și care trebuie să fie un actor mai important pentru aceste manifestări? Nu trebuie să excludem nici Consiliul Județean, care are un Centru de Studii extraordinar la Ipotești, cu oameni valoroși. Iar această reușită a noastră, prilej cu care vreau să mulțumesc colegilor care s-au implicat în toată corespondența și documentația care ne-au făcut să avem în portofoliul Primăriei Botoșani acest premiu, pentru umătorii 10 ani, în patrimoniul orașului. Nu al meu. Nu al fundației. Nu al fundațiilor. Nu al unei persoane fizice. Al nostru, al tuturor, pentru că Eminescu este al nostru, al tuturor”,

Cosmin Andrei, primar

 

O explicație a acestui demers ar fi faptul că au existat controverse inclusiv în ceea ce-i privește pe poeții nominalizați pentru cel mai important premiu de poezie din România, care este acordat de Primăria Botoșani.

 

Edilul-șef a relatat un episod petrecut iarna trecută, înainte de evenimentul restrâns care a avut loc pe 15 ianuarie 2022.

 

„Premiul Național de Poezie a fost câștigat de către o femeie. O poetă. Am intuit acest lucru și l-am scris pe hârtie. Înainte să se întâlnească juriul. L-am scris colegilor mei, am pus data și am semnat. În acest an, neavând nicio informație de la juriu. Cu alte cuvinte, ce vreau să zic? Acest premiu al poeziei a avut așa o aură de mister și au fost multe polemici în jurul acordării premiului, care de multe ori a fost determinat într-o castă închisă”.

 

 

 

Gellu Dorian: Știam că noi suntem înregistrați cu o cerere acolo 

 

Contactat pentru a comenta ultimele evenimente care vor schimba, după 31 de ani, modul de organizare a acestor manifestări, Gellu Dorian, președintele Fundației Culturale Hyperion, principalul organizator, a rămas surprins de inițiativa Primăriei. Și a declarat că urmează să verifice dacă lucrurile stau într-adevăr așa, preconizând o retragere a fundației din organizarea manifestației dedicată marelui poet.

 

Gellu Dorian a explicat că nici Fundația Hyperion și nici Uniunea Scriitorilor din România nu au fost contactate sau consultate în privința înregistrării mărcii la OSIM.

 

„Deocamdată Fundația Culturală Hyperion, care este inițiatoarea acestui premiu de 30 de ediții, nu a fost întrebată, consultată de Primăria municipiului Botoșani, în legătură cu această înregistrare la OSIM a acestui premiu. Noi am avut o cerere mai veche la OSIM, a fost luată în evidență, urma să fim contactați, dar nu ne-am mai ocupat de lucrul acesta. Știam că noi suntem înregistrați cu această cerere acolo”,

Gellu Dorian, președintele Fundației Culturale Hyperion

 

În orice caz, lucrurile nu ar urma să rămână așa, întrucât conducerea Fundației Hyperion intenționează să depună o contestație împotriva emiterii certificatului de marcă înregistrată către Primăria Botoșani.

 

„Poate are altă titulatură, nu neapărat «Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – OPERA OMNIA». Dacă are altă titulatură: Premiul Eminescu, Premiul eu știu care, da, poate să înregistreze în formula asta. În rest, se va afla într-un litigiu, că noi vom face o contestație la OSIM și vom vedea în ce a constat, o să vedem despre ce este vorba”,

Gellu Dorian, președintele Fundației Culturale Hyperion

 

 

A ajuns un brand acest premiu...

 

Mai mult decât atât, președintele Fundației Hyperion nu vede șanse de succes în organizarea activităților dedicate poetului Mihai Eminescu, fără implicarea organizației pe care o conduce sau a Uniunii Scriitorilor.

 

„Dacă Primăria dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care și Poliția și Jandarmeria și nu știu care instituție, e treaba lui. Noi am dus acest premiu să devină de importanță națională, este de importanță națională, nu a avut niciun fel de reproș în afara acelor contestări care erau firești din partea unor scriitori nemulțumiți de anumite decizii ale juriului, dar în rest, cele 30 de ediții au în spate o anumită glorie națională, dacă vreți. A ajuns să fie un brand acest premiu, dar dumnealui, dacă dorește să-l facă de importanță locală, e problema dumnealui. Trebuia să ne consulte și pe noi, ca în această situație noi să ne fi retras, să-l fi lăsat și să înceapă cu ediția 1. Nu cu ediția 32-a, cum ar urma să fie acest premiu”,

Gellu Dorian, președintele Fundației Culturale Hyperion

 

Și concluzionează: „Dacă va fi așa, premiul se poate duce la Uniunea Scriitorilor, se poate duce la Iași, Primăria Iași vrea să-l preia de ani de zile”.

 

loading...
DOCUMENT: Premiul Eminescu și cei 7.500 euro, acordați fără semnăturile a doi membri ai juriului
DEZVĂLUIRE: Banii pentru Premiul Eminescu au fost trimiși altui poet - A trebuit să merg la bancă să îi trimit înapoi
ACUM: Ședință festivă la Primărie pentru Premiul Național „Mihai Eminescu” – GALERIE FOTO

 

 

”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
Loading...
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
Loading...
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Valoarea unui premiu este dată de autoritatea organizatorului, de prestigiul juriului și, fără îndoială, de calitatea premianților. Onoarea acestui premiu nu este nici a Primăriei, nici a ”aprozarului”, nici măcar a sponsorului, onoarea este a comunității, gazda și beneficiară adevărată a evenimentul. ”Autoritatea” și priceperea de administrator în domeniul cultural ale Primăriei s-a văzut în acești ani în alegerea căii celei mai scumpe a demolării Teatrului Mihai Eminescu, o ruină ce rușinează orice știutor de carte din acest oraș. Și asta ca să fiu foarte blând, foarte zgârcit în critici... Datoria Primăriei este de a crea cadrul administrativ optim pentru o viață culturală la nivelul tradiției acestor locuri. Iar creația și aprecierea calității creației artistice (inclusiv prin jurizarea de premii) este o chestiune a comunității artiștilor și nu a Consiliului local, cu atât mai puțin a Instituției primarului. Nu valoarea în bani a unui premiu îi dă prestigiu, ci calitatea juriului. Bunăoară, valoarea în bani a Premiului Nobel este nesemnificativă pe lângă sumele rulate în transferul unui fotbalist de provincie...Voi repeta până obosesc: nu-i nici o onoarea că aici s-a născut Eminescu, Iorga și, la doi pași, Enescu sau Luchian, nume cu care unii ”patrioți” locali își umflă gușa și pieptul pronunțându-le. Ar fi fost o onoare ca aceste personalități, care s-au realizat în alte locuri din țară, din lume, să fi ajuns în plenitudinea creației lor aici. Onorarea lor de către autoritățile locale de astăzi? Nici una dintre aceste personalități nu are, la Botoșani, măcar un monument care să-i onoreze cu adevărat creația, memoria. Să-mi amintesc cum se demolează cu spor veritabile monumente arhitectonice, cum alte clădiri emblematice sunt batjocorite fiind destinate unor activități mizerabile?Straniu, pentru mine, este interesul acut al Primăriei de azi ca, din principalul partener al Concursului Național, să devină unicul. Deci, cu Primăria ca organizator în ”exclusivitate”, nu vor mai fi polemici? Care premiu și unde - nu a creat polemici? Apoi, ”efortul financiar” al Premiului nu-i suportat de Primărie, ci de un sponsor iar titlul de ”Cetățean de onoare” este total gratuit în toate sensurile... Alte cheltuieli de organizare ale Premiului oricând pot fi comparate, spre rușinarea primarilor ziși organizatori, cu banii cheltuiți în alte ocazii asemănătoare. Ia puneți toate cheltuielile pe masă, dacă tot vorbim de transparență! Fără îndoială că problemele culturale ale comunității pot solicita competența largă a unor oameni de cultură de prestigiu iar autoritățile vor face tot ce doresc sub legitimitatea sufragiului... Dar nu am încredere că votul democratic poate discerne cu adevărat valoarea unei opere, a creației unui artist. Deocamdată văd că, la noi, democrația are încă mari probleme în a discerne asupra valorii morale, a onestității ca și asupra capacității de administratori a celor care ne conduc.Acestea rămân părerile unui simplu contribuabil, singura calitate pe care mi-o revendic în calitate de locuitor al acestui oraș.
4 aprilie 2022, 20:59
Va rog sa inregistrati la OSIM si tramvaiul din Botosani. Poate, in acest fel, nu va mai fi distrus.
4 aprilie 2022, 19:45
Ar trebui să multumească Primăriei că a înregistrat acet eveniment. Era frumos sa-l fi înregistrat altcineva neavizat ca apoi să vedem ce s-ar fi întâmplat. A se vedea ce s-a întâmplat dupa ce un intreprinzător a înregistrat la OSIM marca Arsenie Boca.....
4 aprilie 2022, 15:41
Un primar oportunist care a tras preșul de sub picioare unui arogant celebru pentru caracterul lui profund discutabil. Ipotența unei primarii de municipiu de a crea ceva propriu vs căpușarea banului public de catre un mic impostor care se legitimeaza pe numele lui Eminescu.
4 aprilie 2022, 11:31
Omul e la faza pe marci si trotinete in vreme ce viespea ofilita de la judet e la vesnicele iscalituri cu rezultat zero cu care ii pacaleste pe prosti.
4 aprilie 2022, 10:46
Bre, primarul neputincios, lasă brandurile și te apucă odată de treabă, că Botoșaniul arată mai distrus decât Kievul..ce pacoste a dat peste orașul nostru, nu mai zic de județ..
4 aprilie 2022, 10:30
„Consider că această marcă – Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, OPERA OMNIA - trebuie să fie în portofoliul municipiului Botoșani care să determine organizarea evenimentelor următoare de Ziua Culturii Naționale. Primăria trebuie să fie actorul principal în cadrul acestor manifestări de tradiție la Botoșani, cu cooptarea tuturor celor care pot ajuta această manifestare să fie la cel mai înalt nivel”,Cosmin Andrei, primar
4 aprilie 2022, 10:18
Gogule, e vorba despre un furt, ce nu intelegi?
4 aprilie 2022, 10:01
Primarul spune clar, premiul va fi transferat la Ipotești, unde avem... Ce avem la Ipoteși? Am văzut la 15 ianuarie, vedem de când a plecat Coșereanu ce avem acolo, o șleahtă care încasează salarii pentru spectole on line, făra ca această activitate să se regăsească în logica pentru care a fost înființată instituția. Luna mai 2021 este luna în care Memorialul Ipotești, prin managerul Sainenco a tăiat definitiv finanțarea revistei Hyperion, luna în care primarul Andrei a amânat înca o dată decernarea Premiului Național 2021 fără un motiv credibil, a fost și luna în care s-au făcut presiuni indirecte din partea unei doamne a politicii botoșănene pentru subordonarea politică a culturii și i-a reușit în mare parte, aducând pe posturile de manageri ai culturii numai basarabeni. A se vedea structurile de personal de la Ipotești, Rapsozi, Muzeu,Teatru etc. Eminescu n-a fost niciodată al vostru, politicienilor care, atunci când în numele lui s-a cerșit o rentă, nu i-ați acordat-o decât în bătaie de joc, după moartea lui provocată tot de voi. Faptul că ați pus gheara pe un brand, la modul cel ma jalnic, spune multe despre calitatea umană a celor care au făcut-o.
4 aprilie 2022, 09:11
Dacă nu-i place ca Primăria să se ocupe de organizarea Zilelor Eminescu, Dorian poate organiza pe banii lui, orice manifestare culturală dorește!
4 aprilie 2022, 09:09
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.9 o C
Dorohoi
21.5 o C
Bucecea
24.6 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
21.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.