Ancheta săptămânii
EXPLOZIV: Firma controlată de Conțac - cel mai mare donator la PSD Botoșani, nimeni n-a dat atâția bani

Raportul detaliat al veniturilor depus de Partidul Social Democrat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și aferent anului precedent scoate la iveală o surpriză de proporții la PSD Botoșani. Cel mai mare donator, fie el persoană fizică sau juridică, este fostul președinte al organizației județene din perioada 2004 – 2009.

20.000 de lei de la Transporturi Auto pentru PSD Botoșani

sediu transporturi autoSC Transporturi Auto SA, compania controlată de Constantin Conțac, a donat în 2015 nici mai mult, nici mai puțin de 20.000 de lei. Banii au fost virați într-o singură tranșă, pe 21 ianuarie, direct filialei de la Botoșani. Firma de lucrări la drumuri apare astfel pe lista persoanelor juridice care au făcut într-un an la PSD donații a căror valoare cumulată depășește 10 salarii de bază minime brute pe țară. Pe acestea se mai regăsescu doar alte trei persoane juridice: Viewpedia Soft SRL București cu 450.000 de lei, Euroguard International Professional București cu 60.000 de lei și cabinetul de avocatură Daniel Florea și asociații cu 40.000 de lei.

Două zile în care firmele s-au gândit că ar fi cazul să dea bani partidului

O analiză mai atentă a donațiilor efectuate scoate la iveală o coincidență bizară. Astfel, în condițiile în care anul trecut s-au strâns din amintita sursă 570.000 de lei, peste 80% din bani s-au încasat în doar două zile, 20 și 21 ianuarie, într-una dintre acestea efectuând donația și societatea comercială botoșăneană.
SC Transporturi Auto SA este singura firmă din afara Bucureștiului care a făcut într-un an donații a căror valoare cumulată depășește 10 salarii de bază minime brute pe țară. Nici o altă organizație județeană nu a mai avut un asemenea donator din rândul persoanelor juridice.

donatie transporturi auto psd botosani

Conțac scos pe ușa din dos a partidului

Apariția agentului economic controlat de Constantin Conțac pe lista celor mai mari donatori ai partidului reprezintă un lucru mai puțin așteptat dată fiind despărțirea cu un imens scandal dintre acționarul de la SC Transporturi Auto SA și partid. Constantin Conțac a preluat conducerea organizației județene în toamna anului 2004, când Mihai Baltă a fost îndepărtat de la conducere. Conțac era pe atunci președinte al Consiliului Județean Botoșani, iar marile sale probleme politice au început în vara lui 2008, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat în fruntea CJ. A reușit să dobândească o funcție de vicepreședinte la gheorghe nichita gheorghe marcuCJ Botoșani, pe care nu ocupat-o decât câteva luni. După ce fiul său, Liviu Conțac, a eșuat în tentativa de a ieși deputat pe un colegiu axat pe municipiul reședință, noii parlamentari împreună cu fostul primar de Iași, Gheorghe Nichita, care pe atunci răspundea de filiala de la Botoșani, l-au înlăturat la începutul lui 2009 pe Constantin Conțac din toate funcțiile politice și administrative, propulsându-l pe Gheorghe Marcu în postul de președinte al PSD Botoșani. Spre sfârșitul lunii august a aceluiași an, la conferința județeană de alegeri, Constantin Conțac a intrat în sală, însă chiar Gheorghe Nichita, vicepreședinte național al PSD la acea dată, i-a cerut să o părăsească, susținând că nu mai este membru de partid.

 

CITEȘTE ȘI:

Victor, campion la deșărtat saci cu bani la PSD Botoșani – AFLĂ cât a cotizat înaintea alegerilor

 

Sprijin pentru Băsescu, iar apoi la prezidiul UNPR

În toamna aceluiași an Constantin Conțac a apărut la mitingurile electorale organizate de PDL pentru sprijinirea candidaturii lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale, pentru ca în decembrie 2010 același Conțac să ia loc la prezidiul conferinței județene a UNPR. De asemenea, în 2012 a candidat ca independent la Parlament.

constantin contac unpr

PSD-iștii dau din colț în colț

Social-democrații botoșăneni cam ridică din umeri când sunt întrebați despre donația efectuată de SC Transporturi Auto SA.


”Eu nu știu despre ce este vorba. Pe mine mă puteți întreba despre ce s-a întâmplat de pe 30 iunie 2016 încoace, de când am preluat conducerea organizației, pentru ce a fost până la acea dată întrebați-l pe cel care a fost înainte”,


Doina Federovici, președinte PSD Botoșani.


Nici predecesorul acesteia în funcție nu are însă prea multe informații pe această temă.


”Mergând pe aceeași linie vă pot spune și eu să îl întrebați pe cel dinainte. Donația a fost făcută în perioada în care organizația era condusă de Andrei Dolineaschi, eu am fost președinte la partid doar vreo șase luni”,


Ovidiu Portariuc, fost președinte PSD Botoșani.

lideri psd botosaniAcesta s-a interesat totuși la trezorier, de la care a aflat că SC Transporturi Auto SA ar fi făcut amintita donație în baza unui contract perfectat cu PSD Botoșani. Suma depusă de firma controlată de Constantin Conțac reprezintă aproximativ 10% din totalul veniturilor înregistrate de filiala social-democrată în 2015.

PSD Botoșani, o organizație de 2 miliarde lei vechi în an fără campanie

204.164 lei a încasat PSD Botoșani anul precedent. Cea mai mare parte a banilor, aproape 180.000 de lei, au fost strânși din donații. Potrivit raportului depus la AEP, SC Transporturi Auto SA este singura firmă care în respectivul an a donat bani organizației județene. PNL Botoșani nu a avut anul trecut nici o PJ care să fi făcut donații a căror valoare cumulată să depășească 10 salarii de bază minime brute pe țară.

 

CITEȘTE ȘI:

Firma unui milionar din Botoșani în topul național al cotizanților la PNL

Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu

Tot mai mulţi conducători auto din Botoşani sunt puşi în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legale potrivit cărora au dreptul să plătească jumătate din amendă în termen de 48 de ore de la aplicare pentru circulaţia fără rovinietă în afara localităţilor.

Primarii botoșăneni de care nu mai scapă lumea

Condamnaţi de judecători, demişi de prefect, pe alocuri şi cu procese pentru revenirea pe post pierdute în instanţă, unii primari din Botoşani au reuşit totuşi să rămână la conducerea localităţilor. Sub o formă sau alta decid direct sau „din umbră” ce se întâmplă în administraţia comunală.

Doi parlamentari PSD au locuit mai bine de un deceniu în ANL-uri din centrul orașului, dar au predat la Locativa altele, la Cișmea

Aşa cum a promis la începutul verii, Doina Federovici a renunţat la apartamentul pe care îl avea închiriat în cartierul Griviţa. La fel a procedat şi Marius Budăi, care a părăsit locuinţa de lângă bazar. Ambii însă au predat alte imobile decât cele în care au locuit efectiv.

Peste 400.000 de euro kilometrul de asfalt județean la Botoșani, ”săracii țării” ajungem să avem cele mai scumpe drumuri din România

Săraci, dar cu preţuri ca la bogaţi, asta s-ar putea spune despre politica de investiţii practicată de Consiliul Judeţean (CJ) şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP). Săptămâna trecută, consilieri judeţeni au adoptat trei hotărâri referitoare la tot atâtea căi rutiere administrate de DJDP, iar costurile prevăzute pentru investiţii ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care s-au făcut calculele.

Alarmă la sate! Firmele nu mai găsesc nici măcar tractorişti, barmanii sunt deja… parfum: Pare ceva de râs

Lipsa cronică a forţei de muncă sau mai exact a oamenilor dispuşi să lucreze loveşte şi mediul rural. Dacă la oraş antreprenorii s-au obişnuit să facă tot mai greu angajări din cauza lipsei resursei umane, unii ajungând să asigure gratuit transportul pentru locuitorii de la sate doar ca să aibă cu cine lucra, acum tocmai comunele se confruntă cu o criză generalizată a forţei de muncă.

Nova Apaserv, condusă de un textilist, un constructor de mașini și alți ”super-specialiști” - 12 șefi, nici măcar unul singur licențiat în furnizarea apei

Avem jurist, avem o pleiadă de economiști, avem chiar și un specialist în confecții-tricotaje. Plus o mulțime de ingineri specializați în tot felul de domenii, însă numai în hidrotehnică nu.
 

Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

Dincolo de discursuri sforăitoare, de defilarea oficialităților, de îndemnuri mobilizatoare, este realitatea. Iar într-o mulțime de școli botoșănene este cât se poate de crudă. Și asta reiese chiar din documentele instituțiilor care trebuie să contribuie la asigurarea condițiilor desfășurării unui act de învățământ cel puțin decent.

Vitejie doar cu pensionare și cerșetori? Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală - nici o singură amendă pentru scandalul de două zile de la spital

Ameninţări, înjurături, obscenităţi, consum de băuturi alcoolice în loc public, toate acestea şi multe altele nu au fost suficiente pentru autorităţi ca să aplice măcar o singură amendă gloatei care timp de două zile s-a manifestat în curtea sau în împrejurimile celei mai mari unităţi sanitare din Botoşani.

Indicator fals în ”Intersecția morții” - eroare uluitoare a autorităților - GALERIE FOTO

Un lucru banal, care costă zero lei şi zero bani, ar fi putut salva vieţile unor oameni. Cum trăim însă în Botoşani – România, nimeni nu s-a gândit să îl facă. Iar autorităţile în puterea cărora stă o astfel de intervenţie preferă să asiste nepăsătoare la valul de tragedii produse în intersecţia de la Orăşeni Deal.

„Mogulii” de la Judeţ: Lefuri uriaşe pentru „vătămaţii” care au produs 0 euro în ultimul an

Consiliul Judeţean Botoşani a creionat o majorare copioasă a salariilor angajaţilor din aparatul propriu, care vor ajunge să câştige mult mai bine decât oameni care îşi riscă zi de zi viaţa la locul de muncă. Şi aceasta în condiţiile în care de la instalarea în urmă cu mai bine de un an a noii conduceri, instituţia nu a accesat nici măcar un program european.

Boierii de altă dată vs ciocoii noi cu bodyguard de astăzi – UNDE au ajuns bogații orașului cu mână largă

În trecut avuțiile boierilor care au trăit pe meleaguri botoșănene erau incomparabile milioanelor de euro care se află în conturile bogaților prezentului. Boierii s-au transformat de-a lungul timpului, din toate punctele de vedere. Duse sunt și actele mari de mărinimie, prezentul aduce cu sine o goană neobosită după noi și noi câștiguri.

Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii

O parte importantă a profitului înregistrat de societatea de termoficare a oraşului în 2015 şi 2016 ajunge în buzunarele angajaţilor, dar mai ales a şefilor. Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Modern Calor SA a adoptat la şedinţa din 18 mai o decizie privind împărţirea câştigului din anii menţionaţi.

Mii de euro pentru Flutur și Macaleți, prefectul bate pasul pe loc, campionul de la Apă cu ”salariu nesimțit”, aproape detronat!

Din fericire pentru el, ocupantul scaunului de director general de la Nova Apaserv iese deocamdată din atenția opiniei publice, ca persoană cu ”salariu nesimțit”. L-au ajuns la acest capitol, de la începutul lunii în curs, demnitarii care conduc orașul și județul. Mai puțin prefectul care este pus de Legiuitor, dintr-o scăpare probabil, pe ”hold”.

La ce mai avem semafoare!? Ori sunt stricate, ori funcţionează cu program de bugetar. Iar tragediile curg în intersecţii

Dincolo de neatenţia unor şoferi, de inconştienţa altora, de graba unora, de tupeul prostesc al altora, valul de accidente care s-a abătut asupra municipiului reşedinţă odată cu venirea verii au un numitor comun: s-au produs în intersecţii în care semafoarele funcţionau pe intermitent sau deloc.

Arbitrul, şeful de la asociaţie, consilierul şomerilor, femeia care face toţi banii – Leii curg pe toate căile în buzunarele aleşilor de la municipiu

Dacă unii aleşi de la municipiu n-au nici casă, nici apartament, nici teren şi nici maşină, alţii sunt cât se poate de inventivi în a-şi ridica nivelul de trai şi îşi cresc veniturile din activităţi cât se poate de diverse, unele fără nici o legătură cu studiile sau domeniul lor de activitate.

Metoda ”Rănitul”: Doctorița, primarul și oamenii cu handicap închipuit care nu mai pot de grija alegerilor

Corectitudinea alegerilor desfăşurate duminică, 11 iunie, la Vlăsineşti, pentru desemnarea noului primar este pusă sub semnul întrebării de numărul mare de persoane care au votat cu urna mobilă.

Falimentara Termica face bani frumoși și-i cheltuiește pe „proceduri” , unități de stat care așteaptă banii primesc... de-o pizza

Mai mult de jumătate din sumele încasate de fosta societate de termoficare a oraşului în al doilea semestru al anului trecut s-au dus pe cheltuieli de procedură. Mai pe româneşte spus, majoritatea banilor ajunşi în contul unităţii au fost cheltuiţi ca să se… aducă bani.

Partidele din Botoșani, de la PNL la... dispărute prin fuziuni - datorii nesimțite la chirie

Faptul că politicienii au un statut special în România și la Botoșani deopotrivă, reiese și din istoria recentă a orașului. Spre deosebire de persoanele fizice sau operatorii economici, în cazul politicienilor ”statul” de cele mai multe ori închide ochii când este vorba de recuperat bani.

Albert a început să rezolve ”marile probleme”: Prima femeie a PSD-iștilor face PR la ”Apă”

Încă un concurs organizat pentru ocuparea unui post la SC Nova Apaserv SA a fost câștigat de un PSD-ist. Dominația social-democrată asupra operatorului de apă și canalizare nu se oprește doar la noul consiliu de administrație, unde cinci din șapte membri sunt membri ai formațiunii de guvernământ, ci se întinde până inclusiv la ”public relations”.

Securiştii elevului erou, la plimbare... de pe pietonal până la Cotroceni, după revoluţie: de la şefi la serviciile secrete la respectabili afacerişti – LISTA

„Un vis frumos mi-a fost viaţa / Cât am trăit pe acest pământ / La 20 de ani s-a stins lumina / Şi zac de tânăr în mormânt”… Sunt versurile emoţionante care se pot citi pe monumentul funerar ridicat la Cimitirul Pacea în memoria lui Mugur Călinescu, elevul care în 1981 a avut curajul de a protesta de unul singur faţă de neajunsurile şi nedreptăţile regimului comunist.

Care-i știrea? Ce-i exploziv? Unde-i ancheta?
18 iulie 2016, 22:17
mai pesedisti mici (adica chiar aia mici), dar ce interesant va razboiti cu peseditii mari. oare nu ar fi mai corect sa va rupeti gaturile la sediu si apoi sa iesiti cu declaratii comune? observ ca toti aveti o problema cu doina. dar, intre voi tinerii, nu s-au strecurat oare niste scursuri, niste omuleti care nu au facut nimic si acu rad in hohote? si chiar asa mai, tinerilor, sa revenim la subiect, de ce acceptati donaţii de la dinozauri, dar apoi va dati mari? ati papat banii de la contac, atunci mucles
18 iulie 2016, 14:31
Contac a dat bani si altele si-au cumparat fustite si rochite:))))
18 iulie 2016, 13:52
Pai unii duc la partid, altii mai isteti acasa. Oare Doinita in care categorie este?
18 iulie 2016, 11:42
Doinita stie tot dar nu vrea sa declare. Ar fi interesant sa vedeți si câți zero lei a dat aceasta coniță la partid. Unii dau ca fraierii si sunt executați iar altii nu dau nimic si sunt pe functii. Doamna senator știm si noi oamenii simpli ce se intampla in PSD
18 iulie 2016, 10:55
Interesante donatiile si sumele de care " nu se stie mai nimic "! Firme din Bucuresti care fac donatii organizatiei psd Botosani ! Doinita nu stie nimic, ea mana intinsa in teritoriu a liderilor de la Bucuresti ! Si nici Portariuc cel care a adus firme din Bucuresti pentru organizare de evenimente, pentru audit etc ? Si nici Hunca trei case ? Oare institutiile statului vegheaza ?
18 iulie 2016, 08:44
Intr-adevar este interesant ! De ce sa fi facut donatia asta mos Costică burtă mare minte mică? Toți cei care s-au întâlnit cu el în ultima vreme povestesc ca vorbește numai în șoaptă si se uită speriat în toate direcțiile simultan afirmând sus si tare că nu îl mai interesează politica. La câte a făcut e oarecum explicabil. Sau poate că vrea să și-o promoveze pe Viorica. Cum care Viorica? Hahaha, șugubăț mosneag.
18 iulie 2016, 07:32
ma Sergiu, daca pt tine 20.000 lei e o suma colosala, inseamna ca esti invatat numai cu sume mici si atentie tot atata, de fapt ce vrei sa spui?, ia uite si celelalte firme din BT, cat au donat, ca toate au donat!, toate! si e legal sa faca asta !, de fapt ce vrei sa spui?, ca esti negru in cerul gurii, asa cum esti de fapt........pe unii ii latri la comanda, pe altii ii lauzi la comanda!
18 iulie 2016, 07:31
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.