Ancheta săptămânii
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
  • Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.
  • Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.

Îngrijitoarele de lux

 

Am luat exemplul îngrijitoarelor, cum sunt preferate în nomenclatorul de meserii. Posturi cu activități considerate adeseori rușinoase, însă extrem de necesare, pentru că vorbim de servicii la care nu se poate renunța.

 

Unele femei de serviciu muncesc câte opt ore pe zi, uneori și în plus dacă activează în privat, iar la final de lună se mulțumesc cu salariul minim pe economie.

 

Altele, în schimb, pentru un volum de muncă mai mic sunt remunerate după 30 de zile cu salarii care concurează cu cele de ingineri, economiști sau chiar directori.

 

Bineînțeles că, de departe, cele mai bine plătite îngrijitoare par a fi cele de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Pe lângă salariul de bază, femeile de serviciu de aici mai beneficiază de spor dacă lucrează de sărbătorile legale, spor pentru turele de noapte sau normă de hrană.

 

Cel mai mare salariu încasat de o îngrijitoare de la Spitalul Județean, conform situației financiare publicată la data de 16 martie 2022, este de 9.683 de lei, fiind compus din: 3.092 lei salariul de bază + 671 lei spor pentru ore lucrate în zile de sărbătoare + 5.256 lei spor de epidemie + 346 lei norma de hrană.

 

Iar acesta este un singur exemplu. În cazul femeilor de serviciu de la „Mavromati”, care sunt de ordinul zecilor în organigramă, salariile de bază pornesc undeva de la 3.000 de lei. Sporurile diferă de la o angajată la alta, însă adunate se ajunge la venituri lunare de 6.610 lei sau 6.760 lei sau 7.942 lei sau 8.663 lei.

 

 

O eroare... adică au luat într-o lună sporurile pe două luni

 

La Anatomopatologie, adică la Morgă, salariile de bază ale îngrijitoarelor pornesc de la 4.000 de lei, la care se adaugă sporurile amintite mai sus, care variază în jurul sumei de 2.000 de lei. Norma de hrană este neschimbată pe toate secțiile, cuantumul fix fiind de 346 lei.

 

Contactați, sindicaliștii din sfera serviciilor sanitare au explicat că ar fi vorba despre o eroare. 

 

„A fost o problemă, o excepție, o greșeală la nota de fundamentare care s-a făcut pentru sporul de epidemie. Acesta este de 85% din salariul de bază. S-a făcut o greșeală la o notă de fundamentare, prin urmare nu le-au dat banii în luna ianuarie și le-au dat în februarie, cumulat pentru două luni. 85% din 3.092 cât are îngrijitoarea vine vreo 2.600 de lei. Pentru două luni vine 5.200 și de acolo este suma respectivă”,

Daniel Bulboacă, președintele Cartel Alfa

 

Dincolo de erori în notele de fundamentare, respectivele îngrijitoare au beneficiat efectiv de respectivele sume și nu se regăsesc în situația de a înapoia eventual diferența de calcul. 

 

Cum este în administrație

 

La Consiliul Județean Botoșani, conform statutului de funcții aprobat de plenul consilierilor județeni, salariile îngrijitoarelor sunt de la zero la 5 gradații de ocupare și pornesc de la 2.684 de lei, suma brută.

 

Cele mai mari salarii sunt de 3.660 lei (3.183 salariul de bază + 477 lei spor de condiții vătămătoare), respectiv 3.847 lei (3.345 lei salariul de bază + 502 lei spor de condiții vătămătoare de muncă).

 

Salariile de la CJ Botoșani AICI

 

Femeile de serviciu de la Primăria Botoșani nu se pot lăuda cu venituri de bugetar. Pentru că pleacă acasă cu sume apropiate de cele din mediul privat. Pentru un îngrijitor gradația 4, la Primăria Botoșani se plătește un salariu de 2.984 lei brut, și un altul în cuantum de 3.059 lei pentru gradația 5.

 

(*gradațiile sunt acordate în funcție de vechimea la locul de muncă).

 

Salariile îngrijitoarelor de la Primăria Botoșani AICI

 

La Prefectură nu se cunoaște venitul unei îngrijitoare, având în vedere că situațiile financiare nu sunt publicate pe posturi profesionale distincte.

 

Există un paragraf unde se prevede că salariile personalului contractual sunt cuprinse între 2.344 lei și 5.592 lei. De altfel, situația veniturilor salariale din Prefectura Botoșani, anul acesta încă nu a fost actualizată.

 

Detalii AICI

 

În lista locurilor de muncă vacante publicată săptămânal de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) apar și posturi de îngrijitoare. Spre exemplu, un liceu din Botoșani oferă un salariu brut de doar 2.163 lei, adică minimul pe economie. În cel mai fericit caz, conform aceleiași surse, în privat, o femeie de serviciu poate avea un salariu brut de 2.550 de lei.

 

Exact cât se oferă unui economist. Sau unui inginer.

 

loading...
”Săracii” care muncesc la bancă: În Botoșani sunt cele mai mici salarii din România
Doi foști directori din termoficare la un pas să fie dați în judecată pentru măriri de salarii de aproape 300.000 de lei

 

 

 

”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
Loading...
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
Loading...
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Cât și cui trebuie să dau șpagă pentru un post? Fară șpagă nu se fac angajări, dar nu știu cui să dau.
11 aprilie 2022, 13:31
Vom scăpa curând și de Guvernul Trădării Naționale cu maciuci supuse președintelui Iohannis care încurajează în continuare tinerii sa plece din tara. Vor rămâne în tara doar bugetarii si asistații sociali.
11 aprilie 2022, 13:22
De ce sunteti carcotasi? Femeile de serviciu se pot " accidenta " grav atunci cand folosesc matura sau mopul si de aceea au dreptul la sporul privind conditii vatamatoare de munca.
11 aprilie 2022, 13:19
Noi platim din salar pt sistemul de sanatate ca sa fim bine ingrijiti cand ajungem la spital nu ca sa li se faca salarii nesimtite la acelea care dau cu mopul.Asta ma face sa cred ca exista mult nepotism prin spitale si de aceea li se dau asa de multi bani.La spitalul de copii am vazut ca femeea de servici dormea la schimbul de noapte impreuna cu asistenta .Cei de la CJ ce fac dorm si ei nu vad unde se duc banii nostri ?Cate masterate au aceste maturatoare de li s a facut salarii asa de mari ?
11 aprilie 2022, 10:22
NU SE POT VEDEA SALARIILE DIN GRILA LA SPITAL.CAT DESPRE BULBOACA ...SE STIE CU CE SE OCUPA SI CUM PROSPERA EROII DIN SPITALE...FARA COMENTARII
11 aprilie 2022, 10:06
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.8 o C
Dorohoi
19.8 o C
Bucecea
22.7 o C
Darabani
19.0 o C
Saveni
19.9 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.