Ancheta săptămânii
Fenomenul Cornilă – Explozie financiară de peste 5 miliarde lei vechi într-un an cu 1 angajat! CJ-ul știe... DNA-ul știe...

30 octombrie 2015 - Leii economiei de piață din Botoșani sunt premiați de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA). Companii și oameni de afaceri de calibru, cu business-uri începute la scurt timp după revoluție, de la Electroalfa și Elsaco la Five Continents, Prodalcom și Casa Pâinii, primesc distincții prin care le sunt recunoscute meritele în dezvoltarea județului. Printre ei și un tânăr apărut de mai puțini ani pe firmament. Deopotrivă în arena afacerilor și în cea politică.

Liberal de vază după că PNL-ul a ajuns la guvernare, iar Țurcanu șef la CJ


Se numește Sorin Cornilă și a aterizat în primele rânduri ale politicii într-o zi din septembrie 2012, la vreo cinci luni de la intrarea liberalilor la guvernare și vreo trei de la câștigarea alegerilor locale. L-a înlocuit atunci cu titlu de interimar pe Sergiu Zvîncă în funcția de președinte municipal al Tineretului Național Liberal, om de care brusc, Florin Țurcanu, președintele de atunci al PNL Botoșani, a început să fie nemulțumit. De numele acestuia, dar mai ales de a instituției pe care a condus-o, Consiliul Județean Botoșani, se va lega ascensiunea fulminantă în afaceri a lui Sorin Cornilă.

Peste 5 miliarde lei vechi într-un an cu un singur angajat

Așadar, mai întâi cifrele că ele nu mint niciodată. SC Powerline SRL, firmă controlată de Sorin Cornilă, a avut anul trecut o cifră de afaceri de nici mai mult, nici mai puțin 520.640 de lei și un profit brut din exploatare de 97.171 lei. ”Activități de management (gestiune și exploatare) a mijloacelor de calcul” este obiectul principal de activitate al companiei la care șochează însă o altă cifră – 1 – din dreptul angajaților. Da, potrivit datelor prezentate de CCIA Botoșani, președintele TNL Botoșani este autorul unei performanțe demne de manualele de economie, reușind să treaca granița a 5 miliarde de lei vechi cifră de afaceri și să se apropie de un miliard de lei vechi profit cu un singur salariat. Alte firme din domeniul tehnologiei informației, de la secțiunea de microîntreprinderi, care au pătruns în top și care au cifre de afaceri mai mici decât SC Powerline SRL au mai mulți angajați.

 

Dorin Floares Sorin Cornila

De la ”trei tastaturi și doi «mouși»” la peste 100.000 de euro

Președintele CCIA Botoșani, instituție care a întocmit Topul Județean al Firmelor, în care SC Powerline SRL a ajuns să fie premiată, a arătat că îl cunoaște pe Sorin Cornilă de când avea ”trei tastaturi și doi «mouși»” și, cu toate că sunt de notorietate afacerile firmei cu statul, metedologia Topului nu permite departajarea companiilor în funcție de afacerile făcute cu privații și cu statul.
”Metodologia de la Topul Firmelor se bazează pe bilanțurile depuse de fime la Finanțe ca sursă primordială de informații. Există acea metodologie care conferă punctaje diferite în funcție de domeniul de activitate”, a afirmat Dorin Floareș, președinte CCIA Botoșani.

Afacerea i-a explodat după intrarea în arena politică

Afacerile derulate de SC Powerline SRL au explodat pur și simplu după ce Sorin Cornilă a devenit președintele TNL Botoșani. În 2012, an în toamnă căruia a căpătat funcție, firma abia a atins o cifră de afaceri de două miliarde de lei vechi, pentru ca în 2013 și 2014 să salte de cinci miliarde de lei vechi. Cum a fost posibil așa ceva? Răspunsul trebuie căutat la CJ Botoșani.

Panourile, un business liberal sută la sută în care Curtea de Conturi a imputat întreaga sumă

Astfel, în 2013, în ciuda obiectului principal de activitate, SC Powerline SRL a primit nelegal, potrivit Camerei de Conturi Botoșani, 137.020 de lei pentru amplasarea a 260 de structuri metalice cu textul: "Consiliul Judeţean Botoşani prin preşedintele Florin Ţurcanu informează locuitorii judeţului Botoşani de sprijinul necondiţionat şi panouri florin turcanu pnldisponibilitatea preşedintelui în faţa tuturor problemelor acestora. Programul de lucru al cabinetului preşedintelui Florin Ţurcanu luni-joi 7:30 – 15:00, vineri 7:30 – 13:30. Telefoane cabinet: mobil: 0733…, fix 0231/511230”. Afacerea a fost cap-coadă una liberală. Referatul de necesitate a fost întocmit de Lucian Diac Milatinovici, pe atunci președinte județean al TNL Botoșani şi aprobat de administratorul public, liberalul Radu Judele. Pe atunci, Lucian Diac Milatinovici era consilier la cabinetul președintelui CJ Botoșani, nimeni altul decât Florin Țurcanu, la acea dată președinte al PNL Botoșani. Mai mult, foarte ciudat, în perioada în care s-au montat respectivele panouri, în județ au apărut și altele, de aceleași forme și mărimi, prin care se făcea propagandă electorală lui Țurcanu și PNL-ului. Panourile montate de SC Powerline SRL au devenit un etalon al bătăii de joc din ”Administrația Țurcanu”. Nu au avut autorizație de construție, unele s-au rupt, iar altele s-au exfoliat rapid. S-a întâmplat însă și un lucru bun. Pentru Powerline! Banii s-au încasat foarte rapid, în vreo două săptămâni de la emiterea facturii.

CITEȘTE ȘI:

Și-au bătut joc de botoșăneni sau de Țurcanu? – GALERIE FOTO unde au ajuns panourile ”made in Cornilă”

Powerline – trei ani de contract cu Direcția Copilului, după ce ”copilul teribil al PNL-ului” a devenit șef la TNL

Dar ”Afacerea Panourile” a fost doar una pe axa – CJ – Powerline. Incredibilă coincidență, odată cu preluarea președinției TNL Botoșani și câștigarea președinției Consiliului Județean de către Florin Țurcanu, firma controlată de Sorin Cornilă a devenit preferata unei mulți de directori ai instituțiilor subordonate CJ, pentru rezolvarea problemelor ce țin de IT.
Powerline Directia CopiluluiDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a perfectat în 2013 un contract de mentenanță pentru cele aproximativ 75 de computere ale aparatului propriu cu SC Powerline SRL. În 2014 a urmat un altul, cu aceeași firmă, pentru 1.200 lei/lună fără TVA. 2015 este al treilea an consecutiv în care instituția subordonată CJ Botoșani a încheiat un contract cu amintita firmă, semnat chiar de Sorin Cornilă, de această dată suma fiind de 775 lei fără TVA.
Reprezentanții DGAPSC Botoșani susțin că au organizat licitații și că de fiecare dată SC Powerline SRL a venit cu cea mai bună ofertă.
”Am luat în calcul să schimbăm organigrama și să înființăm un compartiment de IT, dar având în vedere costurile, am ales această variantă”, a afirmat Dan Șlincu, director executiv DGASPC Botoșani.
Acesta a prezentat și două avantaje ale contractelor cu Powerline: instituția plătește aceiași bani indiferent de numărul de computere reparate și nu este obligată să cumpere piesele de schimb de la societatea comercială menționată.
Actualul manager de la Spitalul Județean a preluat conducerea unității finanțate și de CJ Botoșani constatând că înregistrează datorii la o firmă specializată în tehnica de calcul. Despre cine era vorba? Ohh, ce surpriză! ”Mavromati” era dator la ”Powerline” și în timp și-a stins debitul în totalitate.

CITEȘTE ȘI:

DNA și la Direcția Copilului, vizat un contract cu firma unui liberal

Afacerea Tratoria, încă aproape un miliard de lei vechi pentru Powerline

Dacă 2013 a fost ”Afacerea Panourile” în 2014 a fost ”Afacerea Tratoria”. Nu doar firma controlată de Vasile Purice a fost câștigată de pe urma mutării SC Nova Apaserv SA, o altă unitate controlată de CJ Botoșani, ci și SC Powerline SRL. Agentul economic controlat de powerline lucrari tratoriapreședintele TNL Botoșani este autorul uneia dintre loviturile anului precedent în IT-ul județuluii. Firma a perfectat un contract de circa 90.000 de lei cu societatea de apă și canalizare a județului pentru realizarea rețelei de computere de la noul sediu. Cum de tot Powerline a ajuns să execute lucrarea?
”A fost achiziție directă, care a depus o ofertă mai ieftină, de la el am făcut achiziția. Nu m-am ocupat eu direct. Oricum, contractul a fost de sub un miliard de lei vechi, mai venise cineva cu 1,3 miliarde și am spus că, cine dă mai puțin în aceleași condiții este câștigător”, a declarat Gabriel Cîrlan, director general SC Nova Apaserv SA.
Întrebat dacă nu cumva costurile sunt exagerate, directorul de la ”Apă” a răspuns negativ, arătând că s-ar fi pus 10 kilometri de cabluri.

Hai și cu DSP-ul

Powerline dsp botosaniRelațiile societății Powerline cu statul nu s-au oprit însă doar la instituțiile subordonate CJ-ului. Direcția de Sănătate Publică a efectuat la rândul său mai multe lucrări și achiziții de piese prin SC Powerline SRL. Nu a lipsit mult să semneze și un contract de mentenanță. DSP este una dintre puținele instituții care și-a păstrat conducerea în guvernarea USL, Silvana Tudorache fiind susținută de PNL.

DNA a pus tunurile pe afacerile Powerline cu statul

Explozia afacerilor derulate de SC Powerline SRL, sprijinită masiv de business-urile perfectate cu instituții de stat, a intrat și în atenția DNA. Procurorii anticorupție au ridicat documentele privitoare la relația cu firma controlată de Cornilă de la DGASPC și DSP și îl acuză pe Florin Țurcanu că, prin prisma funcției, având influență asupra funcționarilor publici din cadrul CJ Botoșani și a unităților subordonate, i-a determinat să atribuie preferențial, uneori prin încredințare directă, activități de prestări servicii și de execuție lucrări către SC Powerline SRL Botoșani. Astfel, firma ar fi încheiat în perioada 2012-2014 un  număr de 15 contracte de prestări servicii, în valoare totală de 298.077 lei, plătite din bugetul unor instituţiilor publice subordonate CJ, la care se adaugă contractul cu panourile. În contrapartidă, Sorin Cornilă ar fi trebuit să presteze anumite servicii pentru PNL Botoșani.

CITEȘTE ȘI:

Țurcanu acuzat că a făcut presiuni pentru ”afaceri” de miliarde de lei vechi cu Sorin Cornilă

O poveste de succes... politic

Curioși să aflăm cum este posibil să faci peste 5 miliarde de lei vechi într-un an și să duci la îndeplinire atâtea contracte cu statul cu doar un singur angajat, i-am adresat două întrebări lui Sorin Cornilă:
- Cât la sută din cifra de afaceri reprezintă contractele cu statul?
- Cum se poate ca o firmă cu un singur angajat să atingă o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro?
Am primit un fel de istoric al firmei, pe care îl redăm integral mai jos:
POWERLINE SRL este unul dintre principalii competitori de pe piaţa IT&C din Botoşani încă din 2006, oferind produse şi servicii informatice complete şi complexe partenerilor săi, persoane fizice, persoane juridice cât şi instituţii publice şi asociaţii care au apelat la serviciile şi produsele noastre.
Anexăm un grafic cu cifra de afaceri din 2006 până în 2014, cifră de afaceri în care relaţiile comerciale cu instituţii publice au un aport de maxim 20%, cele desfăşurate cu parteneri persoane juridice de 65% şi restul din cele cu persoane fizice.

 

sorin cornila presedinte tnl botosani


În anul 2008 am fost unul din partenerii programului “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, program prin care am furnizat beneficiarilor din Botoşani un număr de 374 de calculatoare, clasându-ne pe locul doi pe judeţ cu o cotă de piaţă de aproximativ 30%.
Am fost parteneri în acest program şi în anii următori şi am furnizat calculatoare beneficiarilor.
Am furnizat şi furnizăm din 2006 produse şi servicii unor firme importante din Botoşani pe domeniul lor de activitate, soluţii şi consultanţă în proiectele pe care aceştia le desfăşoară. Furnizorii noştri sunt importatorii principali din România pe domeniul nostru de activitate, fapt care ne face să fim competitivi pe piata
locală si sa avem rezultatele date de cifra de afaceri cu o echipa formată din doi profesionişti dedicaţi în ceea ce fac.
Premiul obtinut pentru anul 2014 de la CCIA Botoşani care ne clasează pe locul IV dupa domeniul de activitate si codul CAEN nu este singurul obţinut de POWERLINE, avem incă două astfel de premii pentru clasarea in top 10 pe domeniul nostru de activitate.
Pentru a veni în ajutorul clienţilor noştri şi pentru a completa gama de servicii oferite acestora, în perioada următoare vom deschide un centru IT&C în care, pe lângă produse şi soluţii informatice, vom oferi servicii complete de tipografie digitală, copiere, scanare, plotare şi legătorie.
Cu respect,
Sorin Cornila
IT Sales Manager

CITEȘTE ȘI:

Băiatul care vrea la Primărie și-a început campania : duce deja grija banului public


 

Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
vezi ce prost esti? te a vandut GIREADA presei ca sa nu se mai ia de el da l in gat cu ce stii nu fi fraier!!!!!
7 decembrie 2015, 19:21
Ăsta-i un Sebastian Ghiță mai mic. Totul sta în contractele de achiziții publice pe care DNA-ul trebuie să le ia rapid la puricat
7 decembrie 2015, 00:52
... Vin alegerile dar sa vedem ce alegem? Cred ca trebuie sa spunem stop oportunistilor si sa lansam noi oameni cu valoare si cu har. Ps; fost coleg si fost prieten (asa consideram ca era) Doamne ajuta!
7 decembrie 2015, 00:50
In politica se intra doar pentru banii, daca nu reusrsti sa te impui renunta... Acest Sorin Cornila sa impus si a reusit! Faza e ca a reusit cu ajutorul nostru a tinerilor naivi si cu frica de Dumnezeu, Sorin zi dece in ultimi doi ani ai neglijat organizatia de tineret? Tineri adevarati au ridicat PNL-ul si acum stau ca prostii si se minuneaza ce proste au facut ca va sustinut.
7 decembrie 2015, 00:36
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.