Ancheta săptămânii
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat

Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

”Nu putem vorbi de luat sau de dat”


Fostul cadru MAI a trecut la ALDE, unde a fost deja însărcinat să coordoneze Colegiul Darabani împreună cu omul de afaceri Iulian Mandraburcă, stabilindu-i-se și poziția a treia pe lista candidaților pentru Consiliul Județean.


„Suntem convinși că împreună cu domnia sa vom aduce un număr consistent de voturi în plus pentru lista Consiliului Județean și pentru candidatura lui Bogdan Dăscălescu la președinția CJ și pentru candidații noștri din Colegiul Darabani. Vă mulțumesc și vă asigur de toată corectitudinea pe care o avem alături de echipă. Nu am luat nimic, nu am luat nici un om. Dl. Nazare a venit alături de noi pentru că am căzut pe aceleași idei politice, nu putem vorbi de luat sau de dat pentru că aceasta este situația în politică”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

 

Plecare pe axa Concești – Darabani – Botoșani


Gheorghe Nazare a evitat să ofere prea multe detalii despre conjunctura plecării sale din rândurile social-democraților, însă neoficial totul pare să fi plecat de la Primăria Darabani.


costel nazareLiderii PSD Botoșani au tot insistat pe lângă Costel Nazare (foto tricou albastru), fratele actualului consilier județean, să se mute în cel mai nordic oraș din România și să intre acolo în cursa pentru funcția de primar, însă cel în cauză a preferat să rămână la Concești și să candideze tot ca independent. Neoficial, ar fi pus o condiție de genul: candidez și eu la Darabani dacă și Budăi candidează la Botoșani. Cum deputatul a refuzat cu obstinație intrarea în cursa pentru postul de edil șef, țelul său fiind obținerea unui nou mandat de parlamentar, părțile nu au căzut la înțelegere.


În aceste condiții, social-democrații s-au reorientat și ar fi decis să trimită alt reprezentant de pe Colegiul Darabani pe lista pentru CJ, în detrimentul lui Gheorghe Nazare.


”Nu mi-am dat efectiv nici o demisie, dar am înțeles din luptele interne, din discuțiile contradictorii care au fost la Colegiul Darabani, la care au venit factorii de conducere ai partidului, am înțeles că nu se dorește apropierea mea în cadrul partidului și atunci am decis să vin la ALDE”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Costel Nazare s-a remarcat de-a lungul timpului prin scorurile astronomice pe care le obținea pentru PSD la alegeri, chiar dacă oficial și în 2016 el a candidat ca independent.

 

”Ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației”


gheorghe nazarePe de altă parte, comisarul șef în rezervă s-a săturat să asiste de patru ani la războiul dintre cele două mari tabere din cadrul filialei județene.


”Mie nu îmi place să arunc cu noroi în foștii colegi alături de care am lucrat foarte bine și pe care îi apreciez, dar ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației care șubrezesc partidul, aspect care nu mi-a plăcut. Din acest motiv am decis să vin alături de ALDE pentru că este un partid cu o altă coeziune, altă înțelegere, mă gândesc că n-or să fie lupte interne, iar experiența mea de consilier județean în cadrul PSD-ului și cea de președinte ATOP sper să aducă un plus de valoare acestui partid”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Darabani, un oraș deschis... electoral


Primăria Darabani reprezintă un caz aparte în administrația publică locală botoșăneană, fiind singura din mediul urban alături de Bucecea, în care primarul în funcție nu mai candidează, lucru care reprezintă de obicei o mare oportunitate pentru câștigarea postului de către alt partid.


Ori în cel mai nordic oraș din România edil șef încă este liberalul Liviu Hrimiuc, care a hotărât de câteva luni să nu încerce să își dubleze mandatul.


Corneliu Aroșoaie, primar PSD timp de trei mandate, a refuzat o nouă candidatură astfel încât social-democrații s-au văzut în situația de a nu identifica un membru de calibru care să îl contracandideze pe Alin Gârbaci, actual viceprimar, preferatul liberalilor pentru postul de edil șef.

 

loading...
Costel Nazare primar în comuna Conceşti cu 95% din voturi
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Loading...
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
Loading...
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Avem încredere în domnul Nazare , fostul comisar, că va lupta ptr Concești, Darabani și toată zona daca va ieși consilier județean la ALDE , e om de cuvânt și cu suflet ptr oameni. Va doresc multă sănătate și mult succes! Sper sa nu ne dezamăgiți! Votul meu și al familiei mele este ptr d-voastră!
10 august 2020, 14:24
incet, incet ALDE , arata de cine a fost creat, esalonul 2 si rezervistii din structuri, oameni cu experienta, dar in obtinerea si folosirea informatiilor NU in Economie......
10 august 2020, 14:19
Înseamna ca Nazare nu îl mai sustine pe barmanul Vasile. Orcum nu il vota nimeni. Cu asemenea candidat va faceti de rusine. Psd nu mai exista in Darabani. Rusine Psd!
10 august 2020, 13:32
Felicitări domnule Nazare Ghe pentru alegerea făcută! Va susține și va votez ! Federovici și Budai nu își doresc oameni capabili langa ei, pt că nu i poate manipula cum vor ei și lumea va face diferența. Vor vota oamenii cu caracter și corecți! Mult succes domnule Nazare Ghe ! Decizia de a pleca în ALDE e înțeleaptă! PSD a decăzut rău....rău ! Daca cineva din PSD deschide gura , e dat la o parte, iar d-l Nazare e OM cu caracter! Federovici ai pierdut un om cu care aveai de câștigat!
10 august 2020, 13:27
Speram sa se organizeze alegerile cât de repede și sa ieșim cu toții la vot sa scăpăm de Ciumele Dragniste.
10 august 2020, 13:25
Felicitari domnule colonel pentru decizie ! PSD-ul nu are nevoie de oameni valoroși .
10 august 2020, 13:15
Nu voi uita de 10 August 2018 și nu voi vota niciodată cu slugile drakniste, oricum PSD-ul nu-si va reveni pana nu se debaraseaza de aceste slugi.
10 august 2020, 13:07
Toți pleacă de la PSD. Motivul ?- Feferovici
10 august 2020, 12:55
Federovici s-a înconjurat doar de slugi și cumătri, oameni fără valoare. Ea trăiește în altă lume și va pierde, oricum va fi degeaba, pentru că nu va face majoritatea în CJ. Doamnă ai mare grijă la Trufin, mai bine ascunde-l că pierzi multe voturi cu el.....
10 august 2020, 12:47
Nazare avea șanse sa câștige la Darabani dar Budai și-a dat seama ca PSD-ul nu prinde primăria Botosani datorita lui Federovici și Tincu, personaje fără scrupule și atunci dorește sa se salveze politic crezând ca va fi deputat in continuare. Botoșănenii nu mai vor in funcții publice cumatri, fini, nepoți și slugi !!!!
10 august 2020, 11:43
Multi se retrag ca nu vor sa o sustina pe nevasta soferului.Nazare e baiat destept si oricum e prietenul imparatului.
10 august 2020, 11:35
“ Epoca Dragnea a fost o adevarata tragedie pentru PSD in care politica pumnului in gura a consfințit dictatura absoluta a unui individ ce a adus și promovat in conducerea PSD-ului la Botosani multe nulității, a căror singura calitate a fost aceea de a latră la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda STĂPÂNULUI DRAGNEA “ Nu mai votez PSD din cauza lui Federovici, Budai și Trufin .
10 august 2020, 11:34
Daca PSD nu mai are susținerea fraților Nazare pe comunele arondate Darabaniului au cam incurcat-o pt că vor pierde alegerile. Deci...ALDE va câștiga în aceste comune! Ce îmi vine să râd ptr că aici este puterea fraților Nazare , nu a PSD -ului că a câștigat până acum. PSD până acum a câștigat acolo ptr că a fost susținut de primarul Nazare, dar daca si-a luat mana........vor pierde cei din PSD! Abia aștept să văd rezultatul!
10 august 2020, 11:12
Mult succes, d-le Nazare Gheorghe. Toată stima și respectul pt d-voastră!
10 august 2020, 09:59
Slugile lui dragnea-pușcărie ne garantează că vom trăi bine...pe bune?! Dacă or mai fi isteți care cred asemenea bazaconii, au compătimirea mea sinceră...
10 august 2020, 08:33
Fug toti de Veorica de Botosani.Dupa 30 de ani de ciuma rosie in care am ajuns pe ultimul loc din tara,menajera are nesimtirea sa spuna ca ne ofera ,,siguranta unui trai mai bun in Botosani,,..fugi la facut clatite,lasa-ne cu priceputul tau!
10 august 2020, 07:50
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
 „Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,Ludovic Orban, premierul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.2 o C
Dorohoi
22.2 o C
Bucecea
22.2 o C
Darabani
22.2 o C
Saveni
22.2 o C
Ştefăneşti
22.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.