Ancheta săptămânii
Jaf la Județ, banii pentru Parc Industrial au ajuns la coafor, la mașina șefului și prin geanta secretarei

Camera de Conturi Botoșani din cadrul Curții de Conturi a României a finalizat în luna decembrie a anului precedent controlul la SC Parc Industrial SA Botoșani. Societatea care, după cum îi spune și numele, ar fi trebuit să administreze parcul industrial al județului, a sucombat după ce a cheltuit miliarde bune de lei vechi de la Consiliul Județean Botoșani, acționarul principal.

Parcul industrial la care se vând ceapă și roșii

Aceasta este principala concluzie trasă din raportul trimis CJ-ului de către auditorii financiari, care au depistat câteva lucruri uluitoare în activitatea amintitei firme, care evidențiază bătaia de joc la adresa banului public. Și aceasta fiindcă SC Parc Industrial SA Botoșani a tot fost alimentată cu fonduri de către CJ. În final a ajuns să se ocupe de vânzări de ceapă și roșii la parterul Uvertura Mall, fiindcă alte activități nu a mai fost în stare să o facă. A fost însă capabilă că cheltuiească sute de mii de lei.

Datori la mall pentru o piață închisă

piata agroalimentara uvertura mall botosaniȘi pentru că veni vorba de contractul pentru piața agroalimentară de la demisolul celui mai mare centru comercial din Botoșani, trebuie spus că s-a ajuns în situația incredibilă ca înțelegerea parafată de cele două părți să genereze obligații de plată pentru firma CJ-ului chiar și în condițiile în care aceasta nu mai desfășoară nici o activitate. Mai concret, deși începând cu 1 iulie 2015 piața agroalimentară s-a închis, în august, septembrie și octombrie SC Uvertura City Mall SRL a emis trei facturi în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Conform contractului de închiriere, SC Parc Industrial SA este obligat să achite o penalitate de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere a plății și totodată să suporte și utilități în valoare de 1.138 euro/lună fără TVA.

”Contractul de închiriere nu prevede posibilitatea reducerii suprafaței închiriate ori posibilitatea încetării acestuia pe cale amiabilă, în situația în care activitatea SC Parc Industrial SA Botoșani în spațiul închiriat nu este profitabilă, se restrânge ori încetează. Cel puțin sub acest aspect contractul cuprinde clauze dezavantajose pentru societatea comercială”.

Raport Camera de Conturi Botoșani.
Potrivit auditorilor financiari, conducerea SC Parc Industrial SA Botoșani nu a acționat pentru încetarea contractului de închiriere atunci când activitatea a devenit neprofitabilă.

Șeful se plimba cu mașina personală pe banii unității

Costel TuguiDeși suma este considerabil mai redusă, reprezintă totuși o mostră a modului în care au fost cheltuiți banii societății. Astfel, SC Parc Industrial SA Botoșani a decontat peste 1.500 de lei cu carburanții pentru mașina proprietate personală a directorului general Costel Țugui. Operațiunea a avut loc în baza unui contract de comodat parafat pe 15 noiembrie 2013, potrivit căruia directorul general are dreptul ”să utilizeze un autoturism de serviciu din proprietatea societății, întocmindu-se documentele justificative corespunzătoare, pentru realizarea sarcinilor de serviciu”.

”Nici una dintre aceste condiții nu este însă îndeplinită: autotusimul în cauză nu este în proprietatea societății comerciale, nu s-au întocmit documente justificative corespunzătoare privind utilizarea acestuia pentru realizarea sarcinilor de serviciu”.

Raport Camera de Conturi Botoșani.
În timpul controlului directorul general Costel Țugui a restituit din propria inițiativă o treime din suma primită pentru carburanți.

Directorii au luat bani nelegal și ca membri CA

Aceștia nu sunt însă singurii bani primiți... aiurisant. În 2014 unii membri ai consiliului de administrație, care erau și directori executivi, au primit și indemnizație în calitate de membri CA, deși OUG 109/2011 prevede că remunerația directorilor stabilită de CA ”este unica formă de remunerație pentru directorii care îndeplinesc și calitatea de administratori”. Și în acest caz drectorul Țugui a acceptat să plătească banii înapoi.

Cum au ajuns banii județului la coafor

Înființată ca să administreze măcar un parc industrial și ocupându-se în realitate de o piață, firma CJ Botoșani a ajuns să cheltuiască banii pentru... sonorizare. Astfel, SC Parc Industrial SA Botoșani a plătit 2.000 de lei către SC Anmari Business Invest SRL pentru, potrivit contractului, sonorizarea unor salon afrodita uvertura mall botosanievenimente artistice care au avut loc în perioada 16 – 19 ianuarie 2014 în piața agroalimentară. Iar aceasta în condițiile în care contractul care fusese încheiat pe 15 ianuarie prevedea plata a doar 1.000 de lei. SC Anmari Business Invest SRL este de fapt o firmă care se ocupă de ”coafură și alte activități de înfrumusețare” și care este controlată de soția lui Marius Honceru, cel care în realitate realizează sonorizări prin SC Mixt Honceriu SNC Dorohoi. Cele două firme au ajuns și în atenția DNA Suceava tocmai pentru faptul că o societate care pe hârtie se ocupă de înfrumesețare corporală închiriază scenă de spectacole și asigură sonorizări la evenimente organizate din bani publici. De altfel, soția lui Marius Honceru a avut o bună perioadă de timp deschis un salon de înfrumusețare chiar la Uvertura Mall.

MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT CITIȚI AICI:
Cu coaforul la DNA!!! Firma nevestei unui afacerist anchetată pentru afaceri pe filiera Țurcanu

Explicațiile date de Costel Țugui scot la iveală că, în realitate, contractul prevedea un lucru, dar s-a făcut altceva.

”Aceste contract se referă la sonorizarea care s-a realizat în felul următor:
1.Publicitate în oraș cu o mașină cu megafoane pentru informarea orașului că s-a deschis piața.
2.Pe o perioadă de aproximativ o lună s-a pus la dispoziția noastră o stație și boxe la care s-a difuzat muzică și reclame în permiterul pieței”.

Consiliu mamut, doi directori, 300 de lei pentru o ședință

SC Parc Industrial SA Botoșani s-a înființat în 2013, având ca acționari și fondatori Consiliul Județean Botoșani și consiliile locale Dorohoi, Bucecea, Flămânzi, Mihai Eminescu și Răchiți, domeniul principal de activitate fiind ”administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract”. Inițial, s-a convenit ca firma să aibă un consiliu de administrație format din nici mai mult, nici mai puțin de nouă membri, remunerați cu 300 lei/ședință. Directorului general i s-a stabilit un salariu de 3.000 de lei, iar celui economic de 2.200 de lei. Dintr-atâția șefi, după cheltuirea miliardelor de lei vechi pe care CJ tot le-a pompat în societate, s-a ajuns ca aceasta să nu mai aibă organe de conducere, după demisiile succesive ale membrilor CA și directorilor. CA-ul a fost dizolvat în martie 2015, în iulie 2015 Costel Țugui a renunțat la funcția de director general, iar de atunci n-a mai fost desemnat un alt conducător.

Aproape 600.000 de lei băgați de CJ în... parc

CJ BotosaniDe la început și până la sfârșit societatea a mers pe minus. Toți anii, adică 2013, 2014 și 2015, au fost terminați cu pierderi, care cumulat trec de 300.000 de lei. Iar acest lucru a fost posibil și pentru că, pe 2013 de exemplu, chiar CA a aprobat o pierdere prin buget. Iar toate acestea în condițiile în care acționarii fondatori au tot cotizat cu bani frumuși la bugetul SC Parc Industrial SA Botoșani. Astfel, inițial capitalul social a fost stabilit la 100.000 de lei, pentru ca în 2014 să fie majorat cu 551.000 de lei. Majorarea de capital s-a efectuat prin aport în numerar, adică pur și simplu CJ Botoșani, în cea mai mare parte, dar și localitățile menționate, au virat bani în conturile SC Parc Industrial SA Botoșani, unitate care, în ciuda faptului că a tot fost alimentată cu bani, a mers doar în pierdere.

Pilele politrucilor au băgat firma în rahat

Toate aceste lucruri au fost posibile și prin politizarea masivă a conducerii societății, care a ajuns să aibă în frunte oameni ce nu prea aveau legătură cu administrarea unui agent economic. Câteva fraze din raportul Camerei de Conturi Botoșani sunt elocvente, auditorii financiari menționând cauzele abaterilor de la legalitate.

”Desemnarea unor administratori fără ca aceștia să aibă experiență în activitatea de administrare și management a unor entități economice”.
”Nestabilirarea și neincluderea în contractele de mandat încheiate cu administratorii și directorii executivi a criteriilor de performanță specifice și a unor obiective privind: reducerea pierderilor, creșterea profitului, a cifrei de faceri, precum și creșterea productivității munci”.
”Necunoașterea de către administratori și directorii executivi a dispozițiilor legale în vigoare”.
”Prezentarea de către acționari a unui dezintere total față de implementarea unor politici care să conducă la îmbunătățirea performanțelor economico-financiare a societății”.

loading...
10 ani şi 200.000 lei pentru piaţa de la mall - AFLĂ planurile lui Țurcanu

Cine au fost însă oamenii care au condus SC Parc Industrial SA Botoșani într-un asemenea hal?

Costel Țugui – director general, membru CA, iunie 2013 – iunie 2015
Dan Pădurariu – director economic, membru CA, iunie 2013 – iulie 2014
cabinet cj botosani florin turcanuTudorel Tupiluși – membru CA, iunie 2013 – iulie 2014
Viorel Bălăucă – membru CA, iunie 2013 – martie 2015
Anamaria Mighiu – membru CA, noiembrie 2013 – martie 2015
Nicușor Păun, membru CA, noiembrie 2013 – iulie 2014
Andrei Leonte, membru CA, noiembrie 2013 – martie 2015
Ionuț Gireadă, membru CA, iunie 2013 – martie 2015
Mihai Platon – membru CA
Așadar, directorul general a fost un apropiat al PNL, cel economic este PSD-ist, în timp ce printre membri CA îi regăsim pe fosta secretară a lui Florin Țurcanu și pe fostul consilier al său de la cabinet.

Explicații stupefiante ale membrilor CA

Camera de Conturi Botoșani le-a solicitat explicații pentru cele întâmplate la SC Parc Industrial SA Botoșani, iar unele dintre acestea au fost stupefiante.
Astfel, Nicușor Păun a arătat că ”a participat doar la o singură ședință CA și nu are cunoștință de asemenea cheltuieli”, iar Viorel Bălăucă a menționat că de pe 1 septembrie 2013 nu a mai participat la actul decizional al CA, deși a fost membru până în martie 2015.
În general, atât membrii CA, cât și directorul general au motivat activitatea în pierdere prin faptul că societatea nu a ajuns să desfășoare activitatea pentru care de fapt fusese constituită, aceea de administrare a unui parc industrial.

”Nu s-a avut în vedere că activitatea va fi de scurtă durată. De asemenea, orice contract poate înceta prin acordul părților sau prin denunțare unilaterală, cu respectarea prevederilor legale”.
”Obiectul principal de activitate al societății este Parc Industrial, la întocmirea BVC s-a ținut cont și de alte activități”.
”Consiliul Județean Botoșani a hotărât fuzionarea societății cu SC Eco Sal SA, iar dacă se realiza și înființarea de parc industrial se realizau și venituri suplimentare”.
”Din motive care nu țin de director sau CA ceste obiective nu s-au finalizat”.

Somn dulce cu dl. Radu

Radu JudeleCa și la alte societăți din subordinea CJ Botoșani și la SC Parc Industrial SA Botoșani reprezentantul Județului este Radu Judele. Auditorii financiari au concluzionat că administratorul public al județului nu a evaluat periodic activitatea CA. Într-o ședință care a avut loc spre sfârșitul lunii martie 2015, AGA a hotărât continuarea activității la piața agroalimentară până în septembrie 2015, deși era în continuare una în pierdere, fără a solicita însă conducerii executive a societății rezilierea contractului cu Uvertura Mall.
Iată câteva explicații date de administratorul public al Județului.

”Aspectele privind fundamentarea tarifelor țin de decizia conducerii executive și CA”
”La aprobarea BVC tarifele păreau corecte, realiste”.
”Realizarea efectivă și atingerea pragurilor propuse în BVC este sarcina directorilor și a CA”.
”AGA nu are posibilitatea legală de a dispune măsuri pe parcursul exericițiului financiar cu privire la efectuarea de cheltuieli funcție de gradul de realizare a veniturilor, aceste aspecte intrând în obligația directorilor executivi”.
”Nu am avut cunoștință de negocierile purtate de către conducerea executivă a societății cu SC Uvertura City Mall SRL”.

Radu Judele, reprezentant CJ Botoșani în AGA de la SC Parc Industrial SA Botoșani.

Camera de Conturi Botoșani a dispus încetarea contractului cu SC Uvertura City Mall SRL, parafat pe 10 ani, stabilirea prejudiciului și recuperarea acestuia. Ultimele două măsuri s-au trasat și pentru plata carburanților, serviciile de sonorizare și acordarea de indemnizații unor membri CA care erau și directori executivi.

CITEȘTE ȘI:

Piaţa de la mall, o afacere de 34 miliarde lei vechi „made in Ţurcanu” CJ – Parc Industrial – Uvertura

 

Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Bai habarnistilor! Nu mai comentati aiurea! Administratorul judetului aplica cele mai noi tehnici de management in adminstratia publica: scuba management! Adica tu faci scufundari, judetul se scufunda dupa tine!
2 februarie 2016, 07:34
sper ca nici unul ce sunt acum la conducerea CJ nu se vor mai regasi pe listele de candidati la viitoarele alegeri atfel PNL va pierde alegerile.
1 februarie 2016, 22:02
in aprilie si mai o sa avem parte de catuse !
1 februarie 2016, 14:56
Tugui este prietenul bun al actualului presedinte de cj,cel ce a condus de facto toata activitatea cj Botosani de la preluarea catastrofala a acestei institutii de catre mafia liberala.PNL trebuie scos inafara scenei politice botosanene din simplul fapt ca in istoria cj nu au axistat asemenea magarii.
1 februarie 2016, 10:50
Serios, mai Raducule? Asa crezi tu ca AGA nu are posibilitatea legala sa intervina in timpul exercitiului financiar? Mai citeste o data Legea societatilor comerciale. Vei vedea cu surprindere ca actionarii pot convova o adunare generala extraordinara pentru a discuta aspecte care pun in pericol patrimoniul societatii, inclusiv pentru demiterea CA si a directorului general. In plus, tot legea ne spune ca toti membrii CA sunt responsabili pentru pierderile cauzate din nepricepere sau gura casca, In realitate, aceasta societate a fost infiintata de Turcanu pentru ca asa a vrut el, urmarind acordarea unor salarii oamenilor care l-au ajutat in campania electorala. Dupa opinia mea, Judele trebuie sa fie destituit din functia pe care o are la CJ pentru faptul ca a adus prejudicii grave institutiei.
1 februarie 2016, 09:15
Cine nu vede parazitarea acestei tari de catre politruci? Odata ales, parazitul se inmulteste si suge pana moare victima, adica ROMANIA. Toate vilele si masinile de sute de mii fe € luate din salariu de bugetar, sunt defat bani furati din buzunarul spart al statuluo nostru.Tot ce pot si stiu este acest lucru. Inventeaza tot felul de functii de director si presedinte de CA, de scara de... Daca noi vom continua sa ii vedem ca singura noastra sansa de supravietuire, ne vom arunca sa le pupam cururile si vom linge bucurosi oasele ce ni le arunca si nu le vom da peste bot, ne meritam soarta. NU MAI VOTATI OAMENII CARE FORMEAZA CLASA POLITICA ACTUALA.
1 februarie 2016, 08:30
Acesta este episodul "Ce fac pupătorii" din serialul de mare succes "Boacănele lui fluorine". Așteptam episoadele cu săltări.
1 februarie 2016, 07:40
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8406 lei
USD
Dolarul SUA
4.2942 lei
CHF
Francul elveţian
4.5591 lei
GBP
Lira sterlină
5.3770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9919 lei
XAU
Gramul de aur
248.8638 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3607 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9776 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1562 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1807 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.