Ancheta săptămânii
L-au ”sinucis”!

S-a votat o singură zi, dar se va discuta cel puțin patru ani. Și aceasta pentru că, odată cu centralizarea rezultatelor alegerilor locale și stabilirea oficială a acestora de către Biroul Electoral Județean (BEJ) apar situații cel puțin ciudate și dificil de explicat. Iar una dintre acestea este chiar în municipiul Botoșani.

PSD-iștii nu și-au votat social-democratul

Vizat este tocmai Ovidiu Portariuc, candidatul PSD care a pierdut la o diferență de cinci procente postul de edil șef în favoarea PNL-istului Cătălin Flutur. Dar nu despre disputa primarului încă în exercițiu cu primarul nou ales este vorba în rândurile ce urmează, ci despre meciurile edilului cu social-democrații. Sau meciul social-democraților cu edilul... Iar analiza votului din 5 iunie arată că unele lucruri n-au fost tocmai în regulă la PSD.  
Și suspiciunile pleacă de la diferența consemnată între rezultatele pentru Consiliul Județean și primar. Astfel, în municipiul Botoșani, pentru CJ, PSD a adunat nici mai mult, nici mai puțin de 16.764 de voturi, în timp ce candidatul la funcția de primar a avut doar 15.691 de voturi.
1.073 este diferența dintre voturile obținute pentru CJ și cele pentru primar.

Vot politic și nu prea

Iar în aceste condiții se pot desprinde două variante.
Prima ar fi că electoratul social-democraților a dat votul partidului, dar dezamăgit fiind de prestația primarului sau din alte motive nu ar fi pus ștampila pe candidatul PSD, ci pe al altui partid. Cu alte cuvinte, PSD-ul ar fi câștigat la votul politic, dar a a pierdut la cel de persoană.
Numai că aceasta variantă este contrazisă chiar de rezultatele alegerilor locale de la municipiul reședință și tocmai de votul politic. Ovidiu Portariuc a obținut cu câteva sute de voturi mai mult decât PSD-ul a adunat pentru Consiliul Local Botoșani, adică votul la persoană ar fi avut totuși întâietate în fața celui politic.

Capitala județului, decuplată de la partid doar la CJ     

Și atunci prinde contur a doua variantă, cea a unui sabotaj intern, alimentată atât de disputele din perioadele de precampanie și campanie electorală dintre liderii de la municipiu și cei de la județ, mai exact între aripa tânără a PSD-ului și cea... tradițională, cât și de reacțiile de după alegeri. Încă din campanie au circulat zvonuri privind amenințări reciproce cu privire la modul de direcționare a voturilor din date de 5 iunie.
Iar situația ciudată de la municipiul Botoșani iese și mai mult în evidență analizând ceea ce s-a întâmplat în celelalte orașe. Astfel, la Bucecea, oraș în care PSD-ul a învins pe linie (CJ – CL – primar), diferențele au fost insignifiante, de câteva zeci de voturi. Același lucru este valabil și la Ștefănești și Flămânzi, unde PSD-ul a pierdut pe linie în fața PNL-ului, în prima localitate social-democrații având primar în funcție, în cea de-a doua liberalii având edil șef.

 

CITEȘTE ȘI:

Meci nul după şedinţa cu cuţitele sub masă de la PSD: Unitate, armonie şi respect

 

Diferențe mai mari, de peste 6%, apar la Dorohoi și Săveni, însă în ambele cazuri primarii au obținut mai multe voturi decât partidul la CJ. Practic, în afara municipiului Botoșani, doar la Darabani PSD-ul a adunat mai multe voturi la CJ decât pretendentul la funcția de primar, însă și aici nu se poate vorbi de o diferență masivă, ci de una de numai 72 de voturi.

În esență, singura localitate urbană în care PSD-ul a părut masiv decuplat de primar a fost municipiul Botoșani. Și aceasta numai în cazul votului pentru Consiliul Județean. La Consiliul Local situația a stat cu totul altfel.

Meciuri între garda nouă și cea veche

Neoficial, liderii aripei tinere i-au învinuit pe cei cu state vechi de servicii în partid că nu se implică în campania electorală de la municipiul reședință. Aceștia din urmă, la rândul lor, tot neoficial, au replicat că, în realitate, nu li se permite să se amestece în campania din capitala județului. Iar ambele mesaje ar fi ajuns la conducerea centrală a partidului, care ar urma să tranșeze cumva disputele până la finele lunii iunie.

”Putem specula și interpreta la nesfârșit”


Ovidiu Portariuc, care deține simultan funcțiile de președinte al organizațiilor județeană și municipală, evită să intre în dispute publice pe această temă cu ai săi colegi de partid.


”Speculații se pot face la nesfârșit. Votul trebuie respectat, nu obligatoriu înțeles în motivațiile sale. Unii votează ambele partide pentru a nu da prea multă putere unei singure părți, alții poate și-au făcut calcule politice. De exemplu, fostul PDL, care e posibil să fi votat Cătălin Flutur la Primărie și PSD la CJ pentru a-și elimina rivalii din vechiul PNL, din partid. Așa cum am spus, putem specula și interpreta la nesfârșit. Important este că alegerile s-au terminat și că trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repde, că sunt atâtea de făcut pentru Botoșani”,


Ovidiu Portariuc, președinte PSD Botoșani.

La CJ votul politic a funcționat... liberal

Și fiindcă liderul social-dermocrat a amintit de PNL, trebuie menționat că aici, spre deosebire de PSD, partidul a avut cu 2.143 mai puține voturi la CJ, în municipiu, decât a adunat Cătălin Flutur pentru primar. Ceea ce este însă cu adevărat interesant este însă că la CJ și CL partidul a avut aproape același număr de voturi, în timp ce la PSD este o diferență semnificativă între CJ și CL. În rezumat, la PSD votul politic a funcționat doar când a fost vorba de Consiliul Județean, în timp ce la PNL a funcționat atât la Consiliul Județean, cât și la Consiliul Local.

 

CITEȘTE ȘI:

Social-democrații și liberalii au dat-o la pace cu pupături, doar pe Eugen nu l-au ținut nervii – GALERIE FOTO

 

Unde-i buletinul de vot pentru primar?

Imediat după închiderea secțiilor de votare, președintele executiv al PSD Botoșani a transmis un mesaj care poate explica rezultatele ciudate din municipiul Botoșani ale social-democraților, însă responsabilitatea este împinsă spre PNL.  


”A fost o zi dificilă deoarece ne-am confruntat cu noi metode de fraudare a voturilor. Au fost secții de votare în care paginile buletinelor de vot erau lipite chiar pe foaia unde era imprimată lista de candidați a PSD. În același timp, au fost mai multe situații în care președinții secțiilor de votare au înmânat intenționat alegătorilor două buletine de vot pentru Consiliul Local și unul pentru Consiliul Județean, în ideea de a nu fi votat primarul localității respective, în condițiile în care legea prevede că fiecare alegător primește câte un buletin de vot pentru alegerea primarului, Consiliului Local și Consiliului Județean”,


Doina Federovici, președinte executiv PSD Botoșani.


Senatoarea anunța atunci că toate aceste situații au fost aduse la cunoștința Biroului Electoral Județean și s-au luat măsuri pentru rezolvarea acestor probleme.

Istoria PSD-istă se repetă cu happy-end liberal

Dincolo de cifre și declarații, istoria se repetă la Botoșani. În 2004 Florin Egner a pierdut funcția de primar, acuzând mai mult sau mai puțin voalat neimplicarea sau chiar anticampania pe care i-ar fi făcut-o liderii social-democrați de la județ. După 12 ani, neoficial, reproșurile sunt cam aceleași. Și atunci, dar și acum, învingătorul este de la PNL și este același om: Cătălin Flutur.  

loading...
Șmecheriile de la urne – 4 metode prin care voturile bune au devenit nule la Botoșani

 

5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
RADIOGRAFIA unui județ sărac… dar fudul: Numai 1 din 4 botoșăneni merg la muncă, restul ajung slugi la străini, iar statul își omoară fabricile
1 din 4 botoșăneni apți de muncă merg la serviciu în prezent la Botoșani. Este drept, mare parte dintre oamenii aflați în floarea vârstei care pot munci, o fac, dar în alte țări. Iar cei rămași sunt fie copii, fie pensionari sau bolnavi. Și botoșănenii care pur și simplu NU vor să muncească, în ciuda văicărelilor, de pe rețelele de socializare mai ales.
Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT
După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.
Vama Racovăț, scheletul din dulapul politicienilor – SECRET bine păstrat cu punctul de trecere ținut la naftalină de un deceniu - FOTO
În 2010 punctul vamal Racovăț se închidea pentru lucrări de modernizare care aveau să dureze câțiva ani. Se împlinește aproape un deceniu de atunci, iar în zona Vămii Racovăț imaginea dominantă este aceea a unui gard peste care atârnă un lanț gros cu lacăt. Și pustiul care cuprinde puținii vizitatori ce se încumetă să meargă, din curiozitate, până acolo.
RECORD negativ: 67 de plângeri penale împotriva unui singur om, familia și copiii amenințați după o decizie colectivă - VIDEO
Probabil că nici pentru copii maltratați sau trimiși la cerșit, bolnavi infectați în spitale, drumuri care omoară oameni în accidente rutiere sau femei violate nu există așa o organizare impecabilă ca atunci când vine vorba despre câini omorâți. Exemplele au fost multe la Botoșani și nu mai au nevoie de o trecere în revistă, în acest articol.
Mii de copii din Botoșani abandonați acasă, unii ajung criminali, alții se apucă de droguri, culmea, DIN CAUZA părinților
„Pentru tine plec. Plec ca să te pot susține în școală, plec să îți fie ție bine”. Sunt cuvintele ce se aud ca un ecou și se împletesc în eter și apoi se desprind din miile de convorbiri telefonice care au loc frecvent între copiii din Botoșani și mamele sau tații lor plecați la muncă în Italia, Spania, Grecia sau Anglia.
O înmormântare a ajuns să coste aproape cât o mașină: Nici să murim nu ne mai permitem? – CE spune religia
Se pare că decesul unei persoane dragi din familie nu este doar un moment foarte trist. Este cu adevărat o situație de cumpănă, mai ales pentru membrii familiei, deoarece în zilele noastre o înmormântare a ajuns să coste cât o mașină, la mâna a doua, mai puțin pretențioasă.
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul
Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine
Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.
Maternitate pericol public? Botoșaniul, locul 3 pe țară la infecțiile nou-născuților - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puțin de 178 de pacienți s-au îmbolnăvit în spitalele din Botoșani într-un an și jumătate. Din nefericire, cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești s-au înregistrat pe secțiile de nou-născuți.
Personalitate de 80 de ani lăsată fără titlul de cetăţean de onoare fiindcă soţia a făcut infarct şi el n-a putut veni la decernare
Pentru al doilea an consecutiv Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu a generat o dispută cu reverberații naționale. Dacă anul trecut scandalul a fost generat de citirea unei poezii obscene, în 2019 adevăratul câștigătorul a fost deposedat de premiu și automat de titlul de cetățean al Botoșanilor pentru că nu s-a putut deplasa până în oraș din motive de sănătate.
Passat-ul directorului de „Apă”, dat de CJ pe mâna Poliţiei într-o poveste cu parfum de răzbunare
Consiliul Judeţean Botoşani a sesizat organele de cercetare penală cu privire la utilizarea automobilului Volkswagen Passat deţinut de SC Nova Apaserv SA de către directorul general al societăţii, Albert Tănasă.
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate
Anul 2005.Uniunea Europeană interzice extracția, fabricarea și prelucrarea produselor din azbest considerat cancerigen Clasa 1.Anul 2006.România se aliniază normelor europene și interzice acest material și în țara noastră.Anul 2019.La Botoșani sunt utilizați 44 km de conductă din azbociment la furnizarea apei potabile.
Portariuc a fost ,,aranjat” ospătărește...se știe cine e specialista.
14 iunie 2016, 08:04
Mai Cristian lingau in dos la Porty...inca mai esti platit sa bagi comentarii? Chiar ma scarbeste minciuna de care te-ai molipsit, sarac nevinovat fara neuroni! Cel mai mare numar de voturi directe din judet le are Doina Federovici iar pe municipiu Tamara Ciofu. Uita-te pe statisticile de pe acest site. Dar nu stii ce-s alea ca esti prea ocupat sa-ti ingrijesti cosurile pubere. Vezi ca a aparut in Botosani tanatopraxia. Poate reusesc aia sa va pastreze pe fata zambetele tampe. Aviz Iolly:-)))))
14 iunie 2016, 06:47
Cofetarul este un pdlist probabil care tremura deja! Portariuc are cele mai multe voturi directe din judetul Botsani, dupa Flutur care ramane primar, deci e cel mai legitimat sa reprezinte Botosaniul la Bucuresti! Nu mor caii cand vor cainii!
13 iunie 2016, 22:34
Adevaratul sucid pentru PSD ar fi sa il propuna pe Portariuc pentru alegerile parlamentare. Sper sa fie oameni cerebrali si sa-si dea seama ca mitomania, infumurarea, lipsa de comunicare si grandomania lui Pinochio trebuie rasplatite doar cu un sut sanatos in spate. Pentru el nu va fi un pas inainte ci indrumarea corecta spre locatia precisa care o merita: cosul de gunoi!!!
13 iunie 2016, 21:19
În plus, echipa PSD-ului la Consiliul Local a fost una absolut jalnică! Dacă în 2012 mai era câte-un medic, câte-un avocat, câte-un profesor...anul ăsta numai NULITĂȚI în frunte cu măscăriciul Andrei. Studiați lista pe care ați votat-o și veți constata că am încăput pe "mâini bune"! Apropo, domnule Portariuc, de ce a dispărut Mihaela Epure de pe lista de candidați la CL? Era cam singurul om de valoare de-acolo, probabil discrepanțele față de ceilalți era cam mare...sau poate banii unor v-au înduplecat. Vai și-amar de orașul ăsta blestemat, condamnat la prostie și sărăcie!
13 iunie 2016, 13:51
Foarte bună analiza, dealtfel s-a tot vehiculat ideea unei sabotări din interior, aproape nimeni din PSD nu l-a vrut pe Portariuc candidat și primar, inclusiv cei de la centru care cu 2-3 luni înainte de alegeri încă căutau candidat, fiind vehiculat inclusiv numele lui Onișa. Într-o realitate în care cele două partide "mari" nu colaborau (mai mult sau mai puțin legal) pentru a rade tot în județ și-n țară, ar fi inexplicabil cum au reușit să intre doar două partide la putere, pentru prima data din 1990 încoace! Au fost alegerile fără locurile 3-4-5, doar 1 și 2! Asta ar trebui să dea de gândit multora...iar la parlamentare în toamnă va fi la fel, își vor împărți frățește mandatele de deputați și senatori, chiar la ora asta probabil discută care și pe ce colegiu să candideze astfel încât să fie toată lumea mulțumită. Înafara culiselor puterii, stau amărâții de botoșăneni care se scaldă în sărăcie și trag speranțe la zile mai bune...Oameni buni, ăștia chiar au de gând să pustiască de tot orașul ăsta?
13 iunie 2016, 13:46
Oamenii inteligenti au remarcat inca de lunea trecuta ca ceva este dubios in legatura cu rezultatele obtinute, acest om a fost tradat din interior. Femeile sunt foarte rele, iar conitza Doinitza nu face exceptie. Cine a vazut declaratia lui Portariuc de duminica seara cand statea intre conitza Doinitza si nenea Maca si a urmarit-o pe aceasta conitza cat de "afectata" se chinuia sa para si cum la un moment dat se scremea sa verse o lacrima, va intelege cat de malefica este doamna senator de BT. Portariuc, fruntea sus! "Pe caii buni îi mănâncă hamul!"
13 iunie 2016, 13:43
Portariuc, a fost pe post de cobai in 2012 (USL) si a reusit experimentul.. In 2016 cobaiul (Portariuc) a insistat sa ma fie o data experimentat si din pacate experimentul a dat gres. Botosanenii nu au mai votat un cobai... Portariuc dute la Ponta ca el te salveaza!
13 iunie 2016, 12:32
Doina nu a tras, ba chiar a indemnat lumea sa nu ol voteze penportariuc. Vizdoaga, corespondent telefonic pt cumatrul flutur si telem nu a facut nimic pt partid, si acu imoarte functii, spera sa mai pape ceva bani pr panga cj si atop ca doar "a muncit" si trebuie rasplatit. Portatiuc are de partea lui conducerea centrala a psd, care stie ce e la botosani...
13 iunie 2016, 11:50
PSD istii trădători se stiu f bine care sunt. Sper sa plătiți pentru tot răul facut,sa va lovească acolo unde va doare mai rau ca asta meritați.
13 iunie 2016, 11:42
Intrebare intrebatoare: de ce vreme de 4 ani niciun jurnalist de la postul local de televiziune subordonat politic lui Flutur nu a atacat pe nimeni altcineva din PSD ci doar pe Ovidiu Portariuc? Suna cumva a blat intre garda veche a PSD si PDL? Doar DNA mai poate face curatenie in orasul asta, altfel suntem pierduti cu totii!
13 iunie 2016, 11:08
Inclusiv Vazdoaga se lauda prin oras ca el va pune viceprimarii! Domnule Vazdoaga chiar nu te-ai saturat sa faci atâta rau?
13 iunie 2016, 10:41
Portariuc a castigat alegerile in centru orasului dar a pierdut periferiile si tiganii si de aici diferenta!
13 iunie 2016, 10:32
Analiza de mai sus intitulata ,,L-au sinucis!" nu pare a fi tocmai corecta in niciuna din variantele sale. De ce? Din urmatoarele motive: 1) Strategia electorala aplicata de Portariuc si micul sau grup de activisti nu a fost una cistigatoare, lipsindu-i tocmai elementele de forta - foarte clare si concise; 2) Madame Tereza a fost calul troian, rupindu-i din voturile care, de regula, se indreptau spre PSD; chiar aceasta cucoana a declarat ca ,,si-a indeplinit misiunea cu brio" ;3) candidatul Portariuc nu a fost capabil sa contracareze - elegant si eficient - atacurile directe si uneori jignitoare - ale postacilor lui Flutur, destul de multi , cu intrare ,,libera" la toata presa locala; 4) lipsa de eficienta administrativa si chiar de necunoastere in primii doi ani de guvernare locala din partea domnului Portariuc; 5) o slaba comunicare cu alegatorii; 6) nu poti cistiga alegerile cu o echipa de 6-7 tinerei pe care nu-i asculta nimeni. Daca PSD-ul vrea sa aiba mai multe voturi in orasul Botosani, atunci va avea nevoie de oameni maturi, credibili, carismatici, buni oratori,dar si de candidati pe masura.
13 iunie 2016, 10:16
Pai sa va explice senatoarea Doina cum ii facea anticampanie pe la diferite intalniri private!Nu e normal ce se intampla ,sa ti doresti sa castige adversarul,inclusiv umbla zvonul despre o intalnire intre Doina si Flutur prin care sa faca blat la municipiu.
13 iunie 2016, 09:42
Domnule Portariuc,daca dvs erați ajutat si din interiorul partidului cu siguranta câștigați. Sunt înregistrări cum cei cu functii mari din partid spuneau ca nu va vor vota.... Știți de ce? Pentru ca dvs sunteți un om deștept,cu facultăți făcute la universități reale,pentru ca proveniți dintr-o familie înstărita,pentru ca dvs nu trăiți de pe urma partidului cum fac altii.
13 iunie 2016, 09:40
Dle portariuc, in politică, contrar a ceea ce spui, este obligatoriu sa intelegi modul in care s-a votat. Cum poti afirma ca nu trebuie inteles votul? Si tu mai faci o greseala, compari merele cu perele, respectiv votul primit de Flutur cu voturile primite de PNL la CJ. Drept dovadă, Flutur a fost peste scorul partidului la municipiu, ceea ce denotă ca oamenii au votat omul si nu partidul. Ori tu ai fost sub scorul partidului. Dar ori nu pricepi, ori te faci.
13 iunie 2016, 09:32
Se aude ca Vazdoaga vinde tot la cumatrul Flutur! Portariuc a fost sabotat din interior de moșnegii care sunt disperați dupa functii si putere. Rusine Vazdoaga,tu esti exemplul cel mai elocvent!
13 iunie 2016, 09:20
Interesant ca dupa 4 ani de uzura administrativa, asediu din partea televiziunii lui Flutur, a unor jurnalisti care au scris sute de articole, a doua partide PNL-PDL dar si a unei parti retrograde din Psd, Portariuc obtine 40% din voturile botosanenilor! Tot inainte tinere, nu mor caii cand vor cainii!
13 iunie 2016, 09:08
Cum apare un om pregatit si corect cum sar toti mediocrii si hotii si il fac albie de porci ca asa e la romani! Dovada, comentariile de aici!Eu cred ca i-ati facut un bine omului, care are educatie si pregatire profesionala potrivita pentru politica la alt nivel, cu siguranta in Parlament va face o figura frumoasa iar noi vom ramane cu Fluturii,Turcanii si Lupascele noastre!
13 iunie 2016, 09:03
Foarte reusita fotografia, ilustreaza perfect personajul fara calitati morale si profesionale care accidental, cu totul accidental a fost primar patru ani. Eu una nu imi explic de unde a adunat totusi atatea voturi ca peste tot pe unde te invarteai in oras lumea il injura. Probabil pensionarii balosi care il imbratisau de zor la revelioanele sau chermezele lor l-au votat ca altfel nu imi explic. Bine ca e istorie acuma ,sper ca pesedistii lui sa il excluda rapid ca ne-om mai trezi prin parlament cu capabilul asta.
13 iunie 2016, 08:11
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Am văzut că se fac anchete peste anchete și după aceea se mușamalizează tot. Eu m-am săturat de aceste mușamalizări, iar oamenii să moară cu zile”, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.