Ancheta săptămânii
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
  • Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.
  • Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.

Cerere - ofertă

 

Practic, instituțiile în jurul cărora au fost purtate negocierile finale între PSD și PNL pentru împărțirea posturilor la deconcentrate au fost Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) pentru postul de director executiv, Inspectoratul Școlar Județean (postul de general și cele două de adjunct), Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP).

 

Blocajul în discuții ar fi fost cauzat de Inspectoratul Școlar Județean și astfel, săptămâni la rând, lucrurile au rămas în aer. Pentru o finalitate a negocierilor, social-democrații s-ar fi adresat comisiei de negocieri de la nivel național din care fac parte Marcel Ciolacu sau Paul Stănescu de la PSD și Mihai Ciucă de la PNL. Ar fi transmis la București blocajul din cadrul negocierilor și faptul că liberalii nu diminuează din numărul de pretenții.

 

Mărul discordiei

 

Liberalii ar fi insistat să păstreze DSVSA-ul cu Mihai Țurcanu în postura de director și unele surse indică faptul că inclusiv fostul președinte al Consiliului Județean, fratele actualului șef al medicilor veterinari, ar fi insistat pe lângă liberali și Doina Federovici pentru păstrarea sa.

 

Doar că social-democrații i-ar fi transmis o condiție aproape imposibilă: să depună adeziune la PSD.

 

Și acest lucru a fost extrem de greu de acceptat și pentru că Mihai Țurcanu ar mai avea totuși șanse să acceadă în Parlamentul European de pe lista supleanților, lucru care nu ar mai avea loc dacă ar părăsi PNL. Așa că s-a convenit ca DSVSA-ul să le fie cedat PSD-iștilor. Până la eliberarea unui loc la Bruxelles, lui Mihai Țurcanu i s-ar căuta o poziție într-o structură centrală.

 

Locul său ar urma să fie preluat de doctorul Teodor Harabagiu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari și care în trecut a ocupat și postul de director adjunct al DSVSA.

 

Blocajul ar fi apărut în cazul Inspectoratului Școlar Județean, unde PSD ar fi pretins cele două posturi de adjuncți și ar fi cedat postul de general. Condiționat de faptul ca Ada Macovei să fie înlocuită cu un alt liberal, liderii PNL nefiind de acord în primă fază cu această cerință.

 

Practic, negocierea a fost aceeași ca în cazul funcției de prim reprezentant al Guvernului în județ: luați voi prefectul, noi cele două funcții de subprefect, dar nu îl lăsați pe post pe Dan Nechifor.

 

Sacrificiul

 

Până la urmă, într-un context total nefavorabil Adei Macovei, cu nemulțumiți ajunși în audiență la ministrul Educației și sumedenie de reclamații de la profesori, liberalii s-ar fi văzut nevoiți să renunțe la ea.

 

Inclusiv în biroul președintei PSD ar fi ajuns profesori care ar fi reclamat-o pe Ada Macovei și ar fi contribuit la luarea unei decizii radicale. De altfel, această poziție fermă împotriva șefei IȘJ ar fi avut la bază și o stare de animozitate mai veche, de pe vremea în care Ada Macovei era la PSD și ar fi susținut pe altcineva decât pe Doina Federovici la o serie de alegeri din Tineretul Social Democrat. Unul dintre posturile de adjuncți ai IȘJ Botoșani ar putea fi preluat tocmai de unul dintre principalii profesori protestatari de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

 

Înțelegerea

 

Negocierile dintre PSD și PNl ar fi avut loc la începutul săptămânii trecute într-un cadru restrâns. Atunci au fost închise discuțiile pe instituțiile publice rămase și s-a convenit ca, la Inspectoratul Școlar Județean, postul de general să-i revină lui Bogdan Suruciuc, în prezent adjunct.

 

Cele două funcții de inspector școlar general adjunct ar urma să le revină, conform acelorași surse neoficiale, Cristinei Bălăucă (profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu) și lui Ciprian Manolache (profesor la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga).

 

Bogdan Suruciuc este originar din Bucecea, unde a fost director adjunct al Grupului Școlar Industrial. În 2020 a candidat la Primăria Bucecea împotriva actualului primar de la PSD, Angel Gheorghiu.

 

 

În cazul celorlalte instituții s-ar fi preferat șefii care sunt la acest moment și în cazul cărora nu există declarații ostile. Monica Adăscăliței a fost agreată pentru continuitatea la Direcția de Sănătate Publică (DSP) iar Gheorghe Lușneac va fi susținut pentru postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), având în vedere că este specialist și nu are porniri de discreditare a colegilor din instituție, cum s-a întâmplat în cazul altor personale care ar fi râvnit funcția de conducere.

 

La Administrația Județeană a Finanțelor Publice, locul lui Doru Alupoaie a fost preluat de Corneliu Aionițoaie, fost șef la serviciul inspecție fiscală. Pentru postul de adjunct, Corneliu Aionițoaie a avut susținere în urmă cu doi ani, inclusiv de la PMP.

 

Sătui să aștepte, pesediștii au încercat să își rezolve oamenii și funcțiile la București


După intrarea la guvernare, în luna noiembrie a anului trecut, social-democrații au cerut liberalilor mai multe posturi de conducere la instituțiile botoșănene cu subordonare guvernamentală, pe principiul că, dacă la Guvern, după mica parte ce a revenit UDMR, totul s-a împărțit jumătate-jumătate între PNL și PSD, așa trebuie procedat și la Botoșani.


Liberalii au tot încercat să tragă de timp, iar social-democrații botoșăneni și-au pierdut răbdarea astfel încât unele posturi, precum cel de la Inspectoratul Teritorial de Muncă și Registrul Auto Român și le-au rezolvat pe filieră proprie.


În continuare, s-ar fi plâns șefilor de la București să sunt ignorați de partenerii de coaliție județeni, iar în final peneliștii au fost nevoiți să cedeze.


Doina Federovici, Marius Budăi și Relu Tîrzioru au făcut parte din comisia de negociere a PSD și Costel Șoptică, Sorin Cornilă și Verginel Gireadă din cea a PNL.
 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
PNL și PSD, negocieri la sânge pentru împărțirea posturilor de directori: cereri grele de la social-democrați, unii liberali se îmbolnăvesc sau își pregătesc alte posturi

 

« »
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
Pentru to?i - Ne pare rău să vă dezamăgim, articolul cu pricina bineînțeles că este în continuare pe Botosaneanul.ro, vă invităm să-l citiți. Ca să găsești un articol poți, de exemplu, să dai căutare după numele ”eroului principal”. Încercați și dvs., cu siguranță veți reuși.https://botosaneanul.ro/top-news/ada-macovei-urmeaza-sa-paraseasca-inspectoratul-colar-adversarii-politici-si-din-sistem-au-facut-coada-pentru-a-o-ajuta/
9 mai 2022, 23:52
„Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.” Am dat citat la fraza din articolul dumneavoastră. Articol pe care l-ați șters ulterior, probabil la plângerea doamnei Macovei. Fiți consecvenți și nu ne trimiteți la articole ale dumneavoastră retrase între timp, de genul „ Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele”. Păstrați articolul cu „„Doamna de fier a învățământului botoșănenan”. Când or să curgă reclamațiile cu abuzurile ei poate vă reconsiderați poziția editorială. Atenție mare, e o diferență extremă între „poza” doamnei Macovei și ce e ea de fapt. A făcut zeci de oameni, femei și bărbați, să plângă, nu are niciun scrupul, consideră Inspectoratul școlar ca pe tarlaua publică în care face ceea ce vrea. Imaginile de pe facebook?Apă de ploaie. A distrus cariere și unități de învățământ!
9 mai 2022, 22:29
Ca in toate domeniile conducatorii nu sunt desemnati dupa competenta profesionala. Au fost lipitori de afise, au dat spaga, ori au adus alte servicii partidului. Domnul Turcanu a lucrat ca medic veterinar 10-20 de ani la tratarea animalelor ca sa merite sa fie sef? Domnul Suruciuc a fost profesor 10-20 de ani a avut rezultate cu elevii ca sa fie sef?
9 mai 2022, 20:20
Adică că sunt prea puține posturi publice cu bani muți, prea puține sinecuri după câți doritori de ”ciolan” găsești prin partide. Măriți impozitele, mai creați posturi, lipitori mai sunt... Trăiască dezmățul, nu lăsați nicio canalie de partid fără post!
9 mai 2022, 16:20
Dar în județul asta nu mai exista decât profesori de sport sa conducă învățământul botosanean ? Au murit toți profesorii de discipline de baza ? Înseamnă că copii vor pune accent doar pe sport. Fizica, chimia, lb româna, matematica nu mai au nici o importanta. Soptica spuneai ca și fost profesor, de ce numești iarăși un profesor de sport la conducere ? Chiar nu mai și bun simt ?
9 mai 2022, 11:15
In loc sa rezolve problemele municipiului, pentru care au fost alesi/numiti, ei isi rezolva problemele personale. Consum inutil de energie si timp din banii alegatorilor.
9 mai 2022, 11:05
Cat timp o sa fim condusi de politruci...o sa fie vai de noi
9 mai 2022, 10:30
Catastrofa macovei, inapoi la locul ei. Cu tupeu de tradatoare a ocupat vremelnic un scaun, permitandu-si sa umileasca profesionisti si sa-i inlocuiasca cu o turma supusa. Sa-si ia si turma cu ea.
9 mai 2022, 10:15
Cine seamănă vânt culege furtună! A făcut vraiște, din nou, în învățământul botoșăneanul. A executat inspectori, directori și profesori cu acel zâmbet malefic pe buze. A crezut că e stăpâna adevărului absolut și a luat decizii aberante, cei din jurul ei fiind niște ghiocei. În biroul său, unii dintre cei care au trecut pragul au fost umiliți, înjosiți În același timp,bare grijă de imaginea ei, cu postări zilnice în care își face cultul propriei persoane.
9 mai 2022, 09:18
Cu astfel de făcături penibile se ocupă Fedorovici, fapte concrete pentru botoșăneni = ZERO..o macină ura și răutatea, iar asta se vede pe figură..un personaj tragi-comic, pe care nu cred că acest județ istoric l-ar fi ,,meritat” vreodată.
9 mai 2022, 08:47
Toate tranzacțiile cu doctorii favorizați care trebuie sa câștige licitațiile se petrec la Lebada la Aurel Fediuc...el este maestrul de ceremonii...
9 mai 2022, 08:40
Marele director interimar Turcanu Mihai pretinde sume de bani de la medicii veterinari concesionari din comune și abatoare cu sume de 20-30 mii euro...alo DNA...acum când este perioada licitațiilor DNA-ul ce face?Doarme?
9 mai 2022, 08:38
Simplu:"Soptica pus de Doina cu botul pe labe".
9 mai 2022, 07:56
Ada plătește prețul trădării politice. Credea ca Soptica o va tine veșnic în brate, nici vorba. Eu cred ca Soptica urmărește sa rămână cel care închide prăvălia partidului, cu speranța că psd ii va da un loc eligibil în 2024. Pana atunci mai vinde tot ce poate fi vândut politic. Părerea mea.
9 mai 2022, 07:50
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Bucuria pe care o oferi copiilor este molipsitoare! Când am avut activitatea în Republica Moldova, ”Mens sana in corpore sano”, eram așa de bucuroși, nu ne puteam stăpâni bucuria văzându-i și pe ai noștri, și pe cei din ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9148 lei
USD
Dolarul SUA
4.5152 lei
CHF
Francul elveţian
4.9264 lei
GBP
Lira sterlină
5.5638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4759 lei
XAU
Gramul de aur
279.6982 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2604 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1945 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3913 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2067 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6607 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.4 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
-0.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.