Ancheta săptămânii
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO

Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.

Primarii de Darabani și Păltiniș au venit la PSD „bine intenționați”


La lucrări au luat parte trei primari care oficial încă mai fac parte din PNL. Prezența lui Costel Romanescu de la Păltiniș era oarecum de așteptat deoarece alesul local din nord-estul județului și-a făcut publică renunțarea la toate funcțiile de PNL. El a susținut că este nemulțumit de președintele Klaus Iohannis pentru că a atacat bugetul de stat la Curtea Constituțională, omițând însă faptul că tocmai PSD l-a adoptat cu o întârziere de două luni.


În schimb, a surprins apariția primarului de Darabani, Liviu Hrimiuc, care în 2016 și-a câștigat funcția după o bătălie crâncenă tocmai cu social-democratul Corneliu Aroșoaie.


Costel Romanescu și Liviu Hrimiuc, prieteni și vecini de localitate, au sosit împreună. Întrebați de reporterul Botoșăneanul ce caută la o manifestare a PSD, edilul de Darabani doar a început să râdă, în timp ce primarul de Păltiniș a răspuns:


”Suntem bine intenționați. Dacă alții nu au curajul să recunoască, noi o facem”.

 

liviu hrimiuc costel romanescu

 

Din tată în fiu


De asemenea, la Casa de Cultură a Sindicatelor s-a prezentat și Costel Gavril, primarul de Corlăteni. Acesta a dobândit funcția pe lista PNL, însă are o poveste politică și de familie aparte. La un moment dat tatăl său era cel mai longeviv primar PSD din județ. Până în 2008, când a pierdut în fața lui Valentin Buțincu de la fostul PDL. Ulterior, Buțincu a trecut de la PDL la PNL, pentru ca în 2016 să candideze din nou la Primăria Corlăteni din partea PSD și să piardă tocmai în fața lui Costel Gavril.


Tot acolo au sosit și Dinu Moroșanu, primar de Viișoara ales pe lista PRU și  Marcel Chelaru de la Suharău, unul dintre cei mai vechi primari din  Botoșani, care mereu a candidat ca independent.


Cu excepția acestuia din urmă, care a stat în picioare, undeva la capătul scenei, ceilalți au luat loc în primele rânduri, fiind ridicați în picioare și prezentați ca niște trofee.

 

marcel chelaru primar suharau

 

Țărăniștii și ecologiștii topiți de social-democrație


Și nu au fost singurele trofee politice de la conferința județeană. Tot în față au luat loc și Corneliu Furtună, liderul țărăniștilor botoșăneni, cel care în 2012 a dobândit un mandat de consilier local pe lista Mișcării pentru Botoșani, formată din PDL, PNȚCD și PER.

 

Și fiindcă veni vorba de ecologiști, alături de Corneliu Furtună s-a aflat Mircea Costea, fost ani buni președintele PER Botoșani și care în cadrul aceleiași alianțe politice în 2012 a obținut un mandat de consilier județean. Metamorfozarea lor politică și trecerea de la Dreapta la Stânga se poate explica și prin protocoalele pe care șefii de la București ai partidelor le-au perfectat cu PSD.

 

corneliu furtuna mircea costea

 

Directori PNL și șefele de la spital vrăjiți cu... trei trandafiri


Demonstrația de forță a social-democraților a cuprins și instituțiile publice, foști liberali care fără sprijinul PNL nu ar fi reușit să dețină posturi de directori devenind foarte interesați de politica PSD. Sorin Clim, fost director al Direcției Județene de Drumuri și Poduri, fost viceprimar al Dorohoiului și fost director al Oficiului Prefectural Dorohoi, Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole și Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, au luat parte la conferința județeană a PSD.

 

ionica nechifor cristian andrici cristian delibas

 

sorin clim

 

De la care nu au lipsit Livia Mihalache, directorul Spitalului Județean Mavromati și Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe, astfel că începem să înțelegem cum au ajuns ambele să dobândească funcțiile în guvernarea social-democrată. Lor li s-au adăugat o pleiadă de directori PSD-iști, de la Garda de Mediu la Inspectoratul Județean în Construcții, unități de stat de la care se așteaptă aplicarea corectă și unitară a legii, nu în funcție de culoarea politică a celui controlat.

 

Hai și cu afaceriștii


Pentru ca tabloul să fie complet, tot asemenea unor trofee au fost aduși și câțiva oameni de afaceri: doi membri ai familiei Bidașcă, Daniel Moruzi, Cristian Andrici. Apariția lui Ciprian Bidașcă la o acțiune a PSD nu reprezintă o noutate, managerul general de la SC Mecanex SA participând în trecut inclusiv la o conferință de presă a social-democraților botoșăneni.

 

În schimb, a surprins apariția asociatului de la Casa Pâinii – Casa Dulce, fost subprefect în guvernarea PDL, susținut fiind la acea dată de UNPR. De altfel, Daniel Moruzi a părut jenat și oarecum luat prin surprindere de situația în care se afla, părând că nu se aștepta la o asemenea expunere, și a părăsit sala de ședințe la scurt timp de la debutul lucrărilor.

 

Culmea este că fermierul Cristian Andrici a cerut, nu cu mult timp în urmă, redacției Botoșăneanul să revină asupra unui articol motivând tocmai faptul că... nu are treabă cu politica. Se vede treaba că nu are.

 

ciprian bidasca

 

daniel moruzi

Rămâne de văzut câți dintre primarii, directorii și oamenii de afaceri prezenți la conferința PSD vor mai fi dați pe spate de social-democrație în momentul în care partidul nu va mai fi la guvernare.

 

Oricum, cert este că în timp ce în sală cu toții ascultau discursuri aiuritoare despre sute de milioane de euro investite în Botoșani, afară se difuza asurzitor ”Oda Bucuriei” pentru a acoperi strigătele protestarilor adresate celor dinăuntru: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „Fără penali!” și...  „Botoşani, trezeşte-te!”

 

loading...
Tânăr afacerist botoșănean atras în sediul PSD: Nu trebuie să plătesc mediul politic ca să mă asculte
Primarii care au trecut cu onoarea pe ROŞU - LISTA migratorilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Loading...
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Loading...
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Sa vedeti unii care au furat de au stins,cum dau lectii gratuite de omenie si corectitudinearatand poze din afara tarii, unor gura casca care au uitat de la mana pana la gura,cum se comportau acesti parveniti cand erau la putere...
26 aprilie 2019, 14:23
Ati fi putut scrie ca tradarea e galbena,ca nu cei de la PSD au tradat.
24 aprilie 2019, 07:39
pentru cei din redacție, vă rog mult, poate mai postați căteva fotografii, vreau să identific cât mai mulți disidenți...democrați, progresiști...pro europeni, că vreo două -trei cozi de topor care ” nu au absolut nimic de-a face cu politica ” îi văd în primele rânduri !
22 aprilie 2019, 15:45
Sa-i tineti minte pe acesti mercenari si dupa ce nu va mai fi PSD- ul la putere sa aruncat1 cu pietre in ei.
22 aprilie 2019, 09:45
se pare ca toti penalii din tara se aduna in jurul lui Daddy, Romania trezeste-te !
22 aprilie 2019, 09:40
Era firesc sa fie partenerii de guvernare de la ALDE.
22 aprilie 2019, 08:41
ce cauta acolo mare pnl ist radasanu,sclavul lui bulgaru?
22 aprilie 2019, 08:13
Urmasii lui iuda iscarioteanul..cat de mic sa fii incat sa te inchini unui infractor?multa greata...
22 aprilie 2019, 08:05
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Nu uitați că suntem principalul vector de imagine al municipiului Botoșani la ora actuală. Nu știu dacă într-adevăr în bugetul de cheltuieli preconizat de dv. aveți posibilitatea să măriți aceste sume sau doar să modifica ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7834 lei
USD
Dolarul SUA
4.4307 lei
CHF
Francul elveţian
4.5078 lei
GBP
Lira sterlină
5.7074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9526 lei
XAU
Gramul de aur
229.4268 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2506 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4151 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3420 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1914 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6404 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.