Ancheta săptămânii
Marele partid liberal s-a spart cu forță civică la o bere, într-o casă de lut cu ciripituri de păsărele și lătrat de câini

Ședința liberală care a avut loc sâmbătă la Cinema Unirea trece granițele unei simple întruniri de partid. Și aceasta pentru că acolo s-au stabilit în mare proporție o parte a oamenilor care timp de patru ani ne vor reprezenta județul în Parlament. De aceea se cuvine să insistăm asupra ceea ce s-a întâmplat într-o sală de filme, dar și în zilele care au precedat importanta întâlnire.

Când PNL se bate cu PDL câștigă... Forța Civică


forta civica botosaniMarele câștigător al votului dat în Consiliul de Coordonare Județean (CCJ) este practic fostul partid Forța Civică. Formațiunea care la Botoșani a fost condusă de Cristian Roman a fuzionat cu PDL, iar PDL mai departe s-a unificat cu PNL. Deși în toată această succesiune Foța Civică era cel mai mic partid, cu un ceva peste 3% obținut la europarlamentarele din 2014, la CCJ-ul de sâmbătă a reușit să obțină două din primele patru poziții prin Cristian Roman și, uriașă surpriză Mirela Saucă, săvineanca devenită consilier județean după ce a eșuat la o mare diferență în tentativa de a câștiga Primăria Săveni.

Flutur i-a făcut campanie lui Roman


Cum s-a ajuns aici? Ei bine, deși a lipsit de la ședință, Cătălin Flutur, președintele PNL Botoșani, pare să fi avut un rol decisiv. Unii candidați la Parlament au fost de-a dreptul stupefiați când au văzut că fostul prefect împarte la intrarea în sală pliante în care mesajul principal îi aparține primarului de Botoșani.


”Cristian Roman este modelul de parlamentar pe care orice lider de partid și-l dorește – experimentat, competent, cinstit și loial. Îl susțin cu toată tăria și îi acord votul meu pentru a ne reprezenta în continuare interesele județului în Parlament”,


Cătălin Flutur, președinte PNL Botoșani.

Cristian roman catalin flutur

Foști PDL-iști rămași interziși de surpriza din pliante


Pe la jumătatea numărătorii Gabriel Alecsandru s-a ridicat nervos și a plecat spre casă, fără să mai aștepte rezultatul final. El nu și-a ascuns uimirea pentru faptul că lui i s-a transmis că președintele organizației vrea să asigure o competiție sută la sută echidistantă, fără să sprijine vreun pretendent la Senat sau Camera Deputaților, pentru ca în ziua ședinței să îl vadă pe Cătălin Flutur pe pliantele lui Cristian Roman. Iar nemulțumirile acestuia au fost confirmate inclusiv de un vechi PNL-ist, Verginel Gireadă, care a rămas la rândul lui mirat de numărul atât de redus de voturi obținut de fostul lider TDL, despre care știa că este în cărți, însă joi totul ar fi fost redirecționat pe axa cu fosta Forța Civică.

”Va cădea în capcana securiștilor?”


gabriel alecsandru pnl”Au făcut horă”, a spus fostul președinte al Tineretului Democrat Liberal, acuzând jocuri de culise prin care junii PNL-iști au fost scoși în afara luptei.
Ulterior a adus acuze și mai dure:
”PNL partidul tinerilor, partidul șanselor? Primii patru candidați pe liste au împreuna aproape 250 de ani. Și-au luat partidul înapoi?!”
El a mulțumit colegilor liberali care i-au acordat încrederea, dându-le asigurări că pe viitor nu îi va dezamăgi.


”Astăzi... sistemul a învins! Într-o bună zi... normalitatea și corectitudinea vor triumfa în fața intereselor de grup, în fața celor care nu au înțeles ce vor românii, ce vrea strada!
Sper că Partidul Național Liberal se va trezi și nu va cădea în capcana securiștilor, nu va rămâne captiv în fața intereselor de grup! Partidul Național Liberal este singurul partid care are capacitatea de a se reforma. Sper ca liderii lui să înțeleagă acest lucru și să acționeze în acest sens!”


Gabriel Alecsandru, pretendent PNL la Parlament.
124 de voturi a adunat Gabriel Alecsandru, clasându-se pe locul 8 din 14 candidați.

Și Sorescu s-a implicat cu... forță civică


Dar asta nu este tot. Pe același material de campanie internă a lui Cristian Roman a apărut cu un mesaj de susținere inclusiv Gheorghe Sorescu, a cărei retragere din cursă, după ce inițial îi fusese anunțată candidatură, rămâne una învăluită în mister. Ei bine, ieșit din competiție, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a ales să nu sprijine nici un vechi PNL-ist, ci pe fostul lider al Forței Civice, om cu care s-a înlocuit reciproc în funcția de prefect. Culmea, în declarația de spijin se sublinia tocmai că actualul deputat...


”Cristian Roman este un liberal cu state vechi, care nu a încetat niciodată să creadă în valorile liberalismului, cu conștiința muncii, foarte eficient în ducerea la îndeplinire a misiunilor pe care și le asumă”,


Gheorghe Sorescu, consilier județean PNL


Un mesaj de sprijin a avut și Romică Magopeț, primar de Ibănești și președinte județean al Asociației Comunelor din România.

”Un vot democratic de tip sovietic”


verginel gireadaVerginel Gireadă, marele perdant al scrutinului din week-end, acuză jocuri de culise pe filiera PDL-istă. El susține că, în timp ce vechii PNL-iști au lăsat votul absolut liber, foștii ”portocalii” au dat clar directivă pentru trioul Cristian Achiței – Cristian Roman – Mirela Saucă și în acest fel s-a ajuns ca unii oameni să aibă mai multe voturi în partid decât au adunat la alegerile locale, fiind îndepărtați tocmai cei care în iunie au câștigat de către cei care au pierdut.


”A fost un vot democratic de tip sovietic. Eu ar trebui să candidez de pe locul 4 la Camera Deputaților, dar nu știu dacă am să accept. Când nu erau bani la partid nici măcar pentru plata căldurii eu am susținut partidul ăsta. De la 9% l-am făcut partid de 30% și acum vin niște fripturiști să ia totul de-a gata”,


Verginel Gireadă, deputat PNL.

Vechii primari PNL amenință că nu fac campanie
În urma votului de sâmbătă, dar și a negocierilor de duminică, în urma cărora vechiul PDL deține toate posturile eligibile la Camera Deputaților, în timp ce PNL-iștii tradiționali s-au dus în grup la Senat, mai mulți primari vechi liberali, printre care cei de la Darabani, Flămânzi și Ștefănești, ar fi deciși să nu mai facă nici un fel de campanie pentru parlamentare.


945 de voturi au obținut în total foștii PNL-iști și 943 ex-PDL – iștii. Cu toate acestea, trei din primele patru poziții, cele considerate cu șanse reale de a aduce mandate de parlamentari, au plecat spre foștii ”portocalii”. Aceasta și după intrarea în cursă a mai multor vechii PNL-iști din municipiul Botoșani, care a dat aproximativ un sfert din cei 473 de delegați de la Consiliul de Coordonare Județean (CCJ). Ei au rupt astfel din voturi, unii reușind să o facă după discursuri halucinante.

Mare-i grădina liberală...


Secretarul general al organizației municipale s-a lăudat cu un alt tip de activități politice.


”Acțiunile liberale pe care le-am organizat: cafeaua liberală din fiecare duminică, de la ora 10:00, de la sediul județean al partidului sau fotbalul de joia după-amiază și mai ales berea de după, au contribuit la coeziunea echipei. Cu această ocazie invit și colegii din județ să participe la astfel de acțiuni”,


Eduardt Cozminschi, secretar general org.mun. PNL Botoșani.

eduardt cozminschi


Acesta a adăugat că se prezintă la judecată în față colegilor cu inimă curată. Și a continuat în același registru.


”Ultima fiță în materie de agroturism pentru nemți, britanici, nordici, care exploatate inteligent pot să ne aducă foarte mulți turiști, sunt tocmai casele noastre țărănești, de lut, acoperite cu stuf și garduri de nuiele, unde se aude doar ciripituri de păsărele și lătratul câinilor. Iar aici nu ducem lipsă. Deci putem transforma dezavantejele județului în avantaje”,


Eduardt Cozminschi, secretar general org.mun. PNL Botoșani.

Despărțiți la terasă


Deși mai toți candidații din cursa liberală internă pentru Parlament au făcut apel la unitate, insistând să se vorbească doar despre PNL, nu despre vechiul PNL și fostul PDL, lucrurile au stat exact invers la Consiliul de Coordonare Județean care a avut loc sâmbătă. Și poate cel mai relevant este ceea ce s-a întâmplat în timpul numărătorii voturilor. Unii candidați au așteptat rezultatele la terasa restaurantului ”La Strada”, acolo unde ex-PDL – iștii, printre care Cristian Roman și Mirela Saucă, au stat la o masă, iar vechii PNL-iști, printre care Maricel Maxim, a luat loc la altă masă.

Pressing la centru


Oricum, în ciuda votului dat la sfârșitul săptămânii precedente, bătălia pentru locurile de parlamentar, pare însă departe de a se fi încheiat. Dat fiind rezultaul, precum și negocierea de duminică, organizații și structuri din partid ar putea evita să se implice în campanie, lucru afirmat inclusiv de Gabriel Alecsandru, care duminică a refuzat de altfel să ia parte la ședința prezumtivilor candidați la Parlament, la care s-au exprimat opțiunile pentru locurile eligibile. Decizia finală aparține conducerii centrale, care va avea parte de un pressing serios făcut de unii lideri ai filialei.

Loading...
Suspectat c-a vândut partidul PDL-ului, Șoptică a dat lovitura după vot – ORDINEA pentru Parlament
Bombă pe tocuri la PNL Botoşani – CLASAMENTUL pentru Parlament

 

Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu

Tot mai mulţi conducători auto din Botoşani sunt puşi în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legale potrivit cărora au dreptul să plătească jumătate din amendă în termen de 48 de ore de la aplicare pentru circulaţia fără rovinietă în afara localităţilor.

Primarii botoșăneni de care nu mai scapă lumea

Condamnaţi de judecători, demişi de prefect, pe alocuri şi cu procese pentru revenirea pe post pierdute în instanţă, unii primari din Botoşani au reuşit totuşi să rămână la conducerea localităţilor. Sub o formă sau alta decid direct sau „din umbră” ce se întâmplă în administraţia comunală.

Doi parlamentari PSD au locuit mai bine de un deceniu în ANL-uri din centrul orașului, dar au predat la Locativa altele, la Cișmea

Aşa cum a promis la începutul verii, Doina Federovici a renunţat la apartamentul pe care îl avea închiriat în cartierul Griviţa. La fel a procedat şi Marius Budăi, care a părăsit locuinţa de lângă bazar. Ambii însă au predat alte imobile decât cele în care au locuit efectiv.

Peste 400.000 de euro kilometrul de asfalt județean la Botoșani, ”săracii țării” ajungem să avem cele mai scumpe drumuri din România

Săraci, dar cu preţuri ca la bogaţi, asta s-ar putea spune despre politica de investiţii practicată de Consiliul Judeţean (CJ) şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP). Săptămâna trecută, consilieri judeţeni au adoptat trei hotărâri referitoare la tot atâtea căi rutiere administrate de DJDP, iar costurile prevăzute pentru investiţii ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care s-au făcut calculele.

Alarmă la sate! Firmele nu mai găsesc nici măcar tractorişti, barmanii sunt deja… parfum: Pare ceva de râs

Lipsa cronică a forţei de muncă sau mai exact a oamenilor dispuşi să lucreze loveşte şi mediul rural. Dacă la oraş antreprenorii s-au obişnuit să facă tot mai greu angajări din cauza lipsei resursei umane, unii ajungând să asigure gratuit transportul pentru locuitorii de la sate doar ca să aibă cu cine lucra, acum tocmai comunele se confruntă cu o criză generalizată a forţei de muncă.

Nova Apaserv, condusă de un textilist, un constructor de mașini și alți ”super-specialiști” - 12 șefi, nici măcar unul singur licențiat în furnizarea apei

Avem jurist, avem o pleiadă de economiști, avem chiar și un specialist în confecții-tricotaje. Plus o mulțime de ingineri specializați în tot felul de domenii, însă numai în hidrotehnică nu.
 

Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

Dincolo de discursuri sforăitoare, de defilarea oficialităților, de îndemnuri mobilizatoare, este realitatea. Iar într-o mulțime de școli botoșănene este cât se poate de crudă. Și asta reiese chiar din documentele instituțiilor care trebuie să contribuie la asigurarea condițiilor desfășurării unui act de învățământ cel puțin decent.

Vitejie doar cu pensionare și cerșetori? Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală - nici o singură amendă pentru scandalul de două zile de la spital

Ameninţări, înjurături, obscenităţi, consum de băuturi alcoolice în loc public, toate acestea şi multe altele nu au fost suficiente pentru autorităţi ca să aplice măcar o singură amendă gloatei care timp de două zile s-a manifestat în curtea sau în împrejurimile celei mai mari unităţi sanitare din Botoşani.

Indicator fals în ”Intersecția morții” - eroare uluitoare a autorităților - GALERIE FOTO

Un lucru banal, care costă zero lei şi zero bani, ar fi putut salva vieţile unor oameni. Cum trăim însă în Botoşani – România, nimeni nu s-a gândit să îl facă. Iar autorităţile în puterea cărora stă o astfel de intervenţie preferă să asiste nepăsătoare la valul de tragedii produse în intersecţia de la Orăşeni Deal.

„Mogulii” de la Judeţ: Lefuri uriaşe pentru „vătămaţii” care au produs 0 euro în ultimul an

Consiliul Judeţean Botoşani a creionat o majorare copioasă a salariilor angajaţilor din aparatul propriu, care vor ajunge să câştige mult mai bine decât oameni care îşi riscă zi de zi viaţa la locul de muncă. Şi aceasta în condiţiile în care de la instalarea în urmă cu mai bine de un an a noii conduceri, instituţia nu a accesat nici măcar un program european.

Boierii de altă dată vs ciocoii noi cu bodyguard de astăzi – UNDE au ajuns bogații orașului cu mână largă

În trecut avuțiile boierilor care au trăit pe meleaguri botoșănene erau incomparabile milioanelor de euro care se află în conturile bogaților prezentului. Boierii s-au transformat de-a lungul timpului, din toate punctele de vedere. Duse sunt și actele mari de mărinimie, prezentul aduce cu sine o goană neobosită după noi și noi câștiguri.

Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii

O parte importantă a profitului înregistrat de societatea de termoficare a oraşului în 2015 şi 2016 ajunge în buzunarele angajaţilor, dar mai ales a şefilor. Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Modern Calor SA a adoptat la şedinţa din 18 mai o decizie privind împărţirea câştigului din anii menţionaţi.

Mii de euro pentru Flutur și Macaleți, prefectul bate pasul pe loc, campionul de la Apă cu ”salariu nesimțit”, aproape detronat!

Din fericire pentru el, ocupantul scaunului de director general de la Nova Apaserv iese deocamdată din atenția opiniei publice, ca persoană cu ”salariu nesimțit”. L-au ajuns la acest capitol, de la începutul lunii în curs, demnitarii care conduc orașul și județul. Mai puțin prefectul care este pus de Legiuitor, dintr-o scăpare probabil, pe ”hold”.

La ce mai avem semafoare!? Ori sunt stricate, ori funcţionează cu program de bugetar. Iar tragediile curg în intersecţii

Dincolo de neatenţia unor şoferi, de inconştienţa altora, de graba unora, de tupeul prostesc al altora, valul de accidente care s-a abătut asupra municipiului reşedinţă odată cu venirea verii au un numitor comun: s-au produs în intersecţii în care semafoarele funcţionau pe intermitent sau deloc.

Arbitrul, şeful de la asociaţie, consilierul şomerilor, femeia care face toţi banii – Leii curg pe toate căile în buzunarele aleşilor de la municipiu

Dacă unii aleşi de la municipiu n-au nici casă, nici apartament, nici teren şi nici maşină, alţii sunt cât se poate de inventivi în a-şi ridica nivelul de trai şi îşi cresc veniturile din activităţi cât se poate de diverse, unele fără nici o legătură cu studiile sau domeniul lor de activitate.

Metoda ”Rănitul”: Doctorița, primarul și oamenii cu handicap închipuit care nu mai pot de grija alegerilor

Corectitudinea alegerilor desfăşurate duminică, 11 iunie, la Vlăsineşti, pentru desemnarea noului primar este pusă sub semnul întrebării de numărul mare de persoane care au votat cu urna mobilă.

Falimentara Termica face bani frumoși și-i cheltuiește pe „proceduri” , unități de stat care așteaptă banii primesc... de-o pizza

Mai mult de jumătate din sumele încasate de fosta societate de termoficare a oraşului în al doilea semestru al anului trecut s-au dus pe cheltuieli de procedură. Mai pe româneşte spus, majoritatea banilor ajunşi în contul unităţii au fost cheltuiţi ca să se… aducă bani.

Partidele din Botoșani, de la PNL la... dispărute prin fuziuni - datorii nesimțite la chirie

Faptul că politicienii au un statut special în România și la Botoșani deopotrivă, reiese și din istoria recentă a orașului. Spre deosebire de persoanele fizice sau operatorii economici, în cazul politicienilor ”statul” de cele mai multe ori închide ochii când este vorba de recuperat bani.

Albert a început să rezolve ”marile probleme”: Prima femeie a PSD-iștilor face PR la ”Apă”

Încă un concurs organizat pentru ocuparea unui post la SC Nova Apaserv SA a fost câștigat de un PSD-ist. Dominația social-democrată asupra operatorului de apă și canalizare nu se oprește doar la noul consiliu de administrație, unde cinci din șapte membri sunt membri ai formațiunii de guvernământ, ci se întinde până inclusiv la ”public relations”.

Securiştii elevului erou, la plimbare... de pe pietonal până la Cotroceni, după revoluţie: de la şefi la serviciile secrete la respectabili afacerişti – LISTA

„Un vis frumos mi-a fost viaţa / Cât am trăit pe acest pământ / La 20 de ani s-a stins lumina / Şi zac de tânăr în mormânt”… Sunt versurile emoţionante care se pot citi pe monumentul funerar ridicat la Cimitirul Pacea în memoria lui Mugur Călinescu, elevul care în 1981 a avut curajul de a protesta de unul singur faţă de neajunsurile şi nedreptăţile regimului comunist.

Nu-i cunosc prea bine pe majoritatea liberalilor aflati pe primele locuri pentru Parlamentul Romaniei si, ca urmare, nu pot sa-mi spun opinia, insa un lucru este cert: la capitolul respectarea procedurilor interne si a criteriilor ( daca au fost!) ceva este putred in Danemarca. Naivi sunt liberalii botosaneni sa creada a Flutur nu-si va impinge vechiul grupuscul PDL-ist inainte. S-a vazut acest lucru din ,,fluturasii" jucausi si din comentariile participantilor.In orice caz. nu i-as vota pe Roman, Achitei et. company
11 octombrie 2016, 12:58
Ne-am lamurit ce valoare au penelistii! Ei au condus (Distrus) judetul si l-au ingropat in rusine in ultimii patru ani. Ma ia rasul cand ma gandesc la Grigoras ,activistul PCR platit cu salariu pe vremea lui Ceasca si ajuns spuma la liberali. Sau clipici... Dar ce ne facem fara Virgil? Doi de(r)putati si un senator ! Maximum! Bine ca Sorescu a stiut ca daca mai sta il inhata DNA-ul.Si-asa nu se stie !
3 octombrie 2016, 17:19
ghebos, cu burta in fata si maxilarele cazute, cu voce taraganata si care la ceas de sara intr-o caruta la aburii unei cafele sau a unui vin isi aduna armata (cam amarata si fara minte ) si da comanada - ciripiti pasarele ! Sunt fat frumos cel drgastos si aratos si spre parlament ma indrept vartos !
3 octombrie 2016, 16:26
imi place poza! Cefele astea groase conduc politica botosaneana ! Cefele groase, masini puternice si femei probabil ! Cap nu au , clar doar cefe groase! Ne intrebam de sauca cu fustite scurte si decolteu pana in buzele sanului,, Asa a inteles ea de la udrea probabil ca se reuseste in politica si a reusit! Va sta acasa nu votam asemenea personaje !
3 octombrie 2016, 16:21
Aceasta sedinta e fara valoare. ! Lista se face la Bucuresti! De altii! Iar cei din primele 4 pozitii nu sunt conectati! Posibil Soptica si Achitei ( are piedici) sa prinda lista , posibil! In rest locurile celealte sunt decise pe alte criterii ( axa Johanis -Ciolos).Va urma...
3 octombrie 2016, 14:39
Inca un mic efort sa faca PNl-ul si sa-i lase langa Verginel si pe cei doi muschetari, Achitei si Grigoras,si lista poate fi eligibila cu un Alexandru sau Iliuta. Cu orice risc ,armata de lichele trebuie lasata pe margine.
3 octombrie 2016, 13:12
in articol se mentioneaza ca , citez : " mai mulți primari vechi liberali, printre care cei de la Darabani, Flămânzi și Ștefănești, ar fi deciși să nu mai facă nici un fel de campanie pentru parlamentare " .... care primari vechi liberali de la darabani si stefanesti???...is primari aflati de abia la primul mandat, de ce spuneti ca sunt vechi liberali?? iar cel de la flamanzi e la al doilea mandat....deci nu sunt deloc vechi primari liberali, cum eronat mentionati in articol...Dar na... senzationalismul si bagatul batului prin gard e in floare la Botosaneanul
3 octombrie 2016, 12:50
Asteptam sal vad in primi 4 pe Gabriel Alexandru cu toate ca nus PNL al votam orcum ,dar dupa cum sau facut cartie e clar banul stabileste erarhia pentru parlament ,acelas lucru e sin PSD ,prioritate e cotizatia . Cum a zis si Verginel ca a cotizat la greu dar ca na esit in primi 4 e cu musca pe caciula mai bine zis penal asa ca e bine sa stea in banca lui fara a mai avea pretenti la vreun portofoliu de parlamentar.
3 octombrie 2016, 11:17
Toata panarama asta se face doar pentru ca "nemaipomenitul, popularul si mult iubitul" Verginel a fost lasat la vatra de colegi, pentru ca el compromite orice lista.
3 octombrie 2016, 11:03
eu unul n-as vota cu Șoptică și ceilalți „ liberali vechi” nici dacă mi-ar cere votul pentru adunarea generală de la CAP. De ce nu a candidat Sorescu sau Iliuță, oricum au mai multă credibilitate.
3 octombrie 2016, 09:09
Vai de noi!!!!Achitei,Roman,Saucă sau Hunca,Budai,Rotaru....Chiar au căzut in cap conducerile celor 2 partide???Cu asa oameni va fi populat Parlamentul???Prostie mare cu votul pe lista căci asa pot intra tot felul de nulitati...Trist!!!!Probabil nu vor merge prea multi la vot din lipsa de opțiuni...Poate ca asta se urmărește,nu?
3 octombrie 2016, 09:07
PNL isi merita soarta...Usor ,usor dispare si PDL înghite tot...Doar naivii pot crede ca PNL e partid liberal...E partidul portocaliilor hapsani...Trădarea electoratului acum se plătește...Achitei,Roman,Saucă????Cu astia vreți voi sa mergeți in Parlament????JALE...
3 octombrie 2016, 09:01
Un Flutur de mare clasă în grupa corupților , încregături, aranjamente, totul pus la cale de acest bețiv , drogat și pokerist. Acest tip de oameni conduce Botoșaniul.
3 octombrie 2016, 08:31
rușine sa va fie ...cu Sauca și Roman veți câștiga vai mama voastră 10 la suta scrie pe voi ...
3 octombrie 2016, 08:18
Pana la urma a iesit din urna ce-a hotarat fluturasul insa...multe ar mai fi de spus...voi chiar ati crezut ca piticania aia de Maxim o sa adune voturi? sau ca Virinel penalu mai e la fel de popular? sau ca gluma aia de edil- Rotundu a fi luat in serios? sau ca Gabi de la tineret cu tovarasul lui de matrapazlacuri de la Rachiti sunt atat de importanti( asta a fost atat de dobitoc incat le-a pus sa-i imparta fluturasii pe doua tinere din oras care de regula ofera altfel de servicii).
3 octombrie 2016, 00:48
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.