Ancheta săptămânii
Mărturiile femeii care a supraviețuit celei mai mari tragedii rutiere din România: Șoferul a strigat - ne răsturnăm / Fetițele alea au murit cu garoafele în mânăVIDEO & FOTO

Margareta Hergheligiu avea 27 de ani în anul care avea să marcheze iremediabil sute de oameni din trei județe ale Moldovei și este una dintre puținele persoane care a supraviețuit teribilului accident rutier din 29 iunie 1980.

Își amintește fiecare detaliu extrem de clar, iar amintirile încă-i rănesc memoria pentru că, în cei 41 de ani care au trecut de atunci, nu s-a oprit din întrebările adresate Divinității: „De ce am trăit eu și nu unul dintre copiii care se aflau în autobuz? Sau una dintre familiile fericite care se aflau printre călători?”.

De ce eu?

 

Întrebările au continuat să o apese în timpul care s-a scurs din acea zi. În anul care a marcat cea mai mare tragedie rutieră a României, număra 27 de primăveri. Avusese deja mai multe decepții, iar uneori se simțea copleșită de sentimentul neîmplinirii. Își amintește că era zguduită și de o serie de presimțiri negre, însă la patru decenii după, gândește că acele simțiri puteau fi doar într-un cotlon al propriei închipuiri.

 

Își amintește că a avut niște presimțiri și înainte de ziua de 29 iunie 1980. Deși nu poate spune cu siguranță că acelea chiar s-au adeverit prin nenorocirea care a avut loc, însă căreia ea i-a supraviețuit.

 

 

 

Acum are 68 de ani și după două decenii lucrate la firma Concuc din Suceava s-a retras acasă, în casa părintească din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu. Și-a îngrijit mama până când a fost nevoită să o predea îngerilor, iar acum are în grijă un frate imobilizat la pat. Gândește că până la urmă asta i-a fost menirea, să aibă grijă de cei dragi. Pe sine s-a lăsat pe ultimul loc, iar întrebările fără răspuns nu i-au mai dat pace niciodată. Și-a găsit un refugiu liniștitor pentru minte și suflet în Biserică și clerici, iar părintele Justin Pârvu îi dă putere în fiecare dimineață să-și înceapă o nouă zi, cu zâmbetul pe buze.

 

Rememorează...

 

Era duminică, 29 iunie 1980, zi de mare sărbătoare pentru că erau și Sfinții Petru și Pavel. A decis să vină acasă, la Botoșani, la onomastica surorii. La fel ca ea, mânați de dorința de a fi cu cei dragi, erau mai mulți călători din „autobuzul morții” care intenționau să ajungă la rude, în localitățile dintre județele Suceava și Botoșani. Mai erau și copii care mergeau la bunici și erau cumva „în grija șoferului”, în lipsa propriilor părinți. Margareta Hergheligiu își amintește că a numărat nouă copii. Și unul nenăscut, în burta mamei.

 

„M-am urcat din oraș, autobuzul arhiplin, era duminică, Sfinții Petru și Pavel, era o sărbătoare deosebită. Autobuzul a fost aglomerat, a mai luat din Salcea, Plopeni, tot se ruga lumea, să-i ducă la rude, în orașul Botoșani. Eu am stat pe scaun, la mijlocul autobuzului, am avut loc din Suceava. Și când ne-am apropiat, aproape de cele «7 poduri», s-a auzit o explozie. La partea din față. S-a făcut panică în mașină, oamenii răcneau, șoferul a spus cu voce tare că nu poate redresa mașina și a strigat: «ne răsturnăm»”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

În primă fază, autobuzul s-a lovit de parapet și a rămas înclinat pentru câteva momente. Timpul s-a oprit atunci în loc.

 

Doi bărbați care se aflau fix lângă șofer împreună cu o tânără, așezați pe motorul autobuzului, au avut o străfulgerare și în doar câteva secunde au găsit ceva să spargă parbrizul. Au sărit toți trei pe șosea chiar înainte ca autobuzul să se încline de tot și să se răstoarne în mlaștina de sub pod, cu roțile în sus. De parcă o uriașă mână invizibilă l-ar fi împins în apă, într-o rotire pe cât de tragică, pe atât de perfectă.

 

«Parcă a făcut așa, să nu iasă lumea să trăiască», șoptește tanti Margareta.

 

„Trebuie să trăiesc”

 

Doar trei metri mai încolo, pe șosea, dacă se producea explozia la cauciucul din partea dreaptă față, autobuzul se răsturna pe marginea drumului fiindcă ar fi trecut dincolo de pod.

 

Probabil că tot ar fi fost pierderi de vieți omenești, dar nu s-ar fi ajuns la dimensiunea tragediei care a avut loc.

 

„M-am trezit în apă. Am căzut în apă. Groaza morții, s-a creat panica și sus pe șosea și căzând și în apă, am fost foarte conștientă, m-a lăsat Dumnezeu conștientă. Mi-am ținut respirația, nu am înghițit apă deloc. Am încercat tot să nu înghit apă în secundele alea. Și m-am trezit în apă și mi-am spus: «trebuie să trăiesc». Când am ieșit se vedeau roțile din spate ale autobuzului. Și atât se mai vedea pe apă, bolboroseală, bulbuci, așa cum ai băga o sticlă în apă, lumea se îneca”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

«Doamne... trăiesc»

 

 

Unii spun că mlaștina avea în jur de 15 metri adâncime, Margareta Hergheligiu își amintește că pe atunci se vorbea că ar fi avut nouă. Ea a fost dintre cei norocoși și dincolo de presimțiri, și-a dorit mult să trăiască.

 

Căutând să supraviețuiască s-a agățat de ce a putut.

 

„M-am prins de mâna unui bărbat din Bucecea. El venea cu un băiețel de 7 ani de la Suceava, l-a scos de la spital. Și m-am prins de mâna lui și nu i-am mai dat drumul. De mine nu s-a agățat nimeni, cred că scăparea mea asta a fost. Eu m-am ținut de mâna lui, el a știut să înoate, m-a scos înspre mal. Când m-a scos la mal eu am zis: «Doamne, trăiesc»”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

Când a simțit aerul invadându-i plămânii a eliberat mâna salvatorului său. A simțit că apa parcă o trăgea înapoi. S-a împins spre mal și s-a prins cu mâinile puternic de iarbă, pentru a se trage afară.

 

A privit în urmă către omul care a salvat-o mai degrabă instinctual, decât conștient.

 

„Omul a intrat din nou în apă să-și scoată băiețelul și a ieșit doar cu săndăluța în mână, plângând. Pe băiețel i l-a prins cineva și i l-a luat din mână, că doar groaza morții, atâta lume, 80 de oameni... Toți cei care au murit, au murit prinși unul de altul, fiecare voiau să se agațe de ceva, să iasă”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

Omul plângându-și copilul tras în disperare la fundul mlaștinii avea să-i fie primul șoc din seria ce a urmat. Mai încolo, pe mal, o fată de 17 ani era întinsă și părea inconștientă. S-a îndreptat spre ea, împreună cu un tânăr din Vlădeni. Când și-au dat seama că fata respiră, au apăsat-o pe stomac. Apa înghițită i-a năvălit pe nas și pe gură.

 

Un șofer care trecea pe drum a văzut nenorocirea. Avea copii în mașină și din acest motiv nu a oprit, a plecat mai departe pentru a nu-i traumatiza.

 

În schimb, a oprit la primul post de poliție și a sunat la Botoșani pentru a anunța accidentul.

 

 

”Prima care a ajuns la spital am fost eu”

 

În acest timp, un alt bărbat cu o Dacia 1310 a oprit la rândul său și s-a îndreptat către supraviețuitori. Le-a luat în mașină pe Margareta Hergheligiu și pe fata de 17 ani. A mai urcat o femeie care se afla în autobuz cu soțul ei. Țipând disperată, s-a răzgândit și a cerut să coboare pentru a-și căuta bărbatul care nu reușise să iasă din apă.  

 

Șoferul cu Dacia 1310 a condus cu o viteză amețitoare până la Botoșani și cu mâna pe claxon. Striga la Margareta Hergheligiu să țină fata conștientă, să nu leșine. Tânăra de 27 de ani o lovea ușor peste față pe adolescenta de 17 ani pentru a o ține în simțiri, neștiind cum altfel să procedeze.

 

„Prima care a ajuns la spital am fost eu. Șoferul m-a adus. Doamna aia s-a oprit, a început să răcnească după bărbatu-său, a oprit alt șofer care a dus-o pe dânsa înapoi, la locul accidentului. Noi am plecat la spital. A mers cu o viteză nimicitoare, cu claxonul pornit, că nu veneau salvările și atâta lume se îneca. Când eu am intrat pe porțile spitalului, s-au deschis repede, obligatoriu că lumea m-a sesizat”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

Tânăra Margareta Hergheligiu prezenta o bucată din tabloul nenorocirii când a intrat pe porțile spitalului, desculță, murdară de nămol, într-o rochiță de vară.

 

Avea doar o tăietură la un deget și ceva lovituri, însă nu foarte grave. Pe actul care-i atesta concediul medical, medicul a consemnat: „Chirurgie – diagnostic: multiple contuzii, escoriații și plăgi toraco-abdominale, membre superioare și inferioare”.

 

*certificatul medical eliberat în 1980

 

 

„Era o alarmă mare, de groază. Și atunci au pornit, că nu știau unde să trimită salvările. Trimiteau spre Bucecea. Și le-am spus că la cele «7 poduri» și-apoi au ieșit atunci vreo șapte salvări de la spital. M-am dus și eu înapoi, la locul accidentului. M-am întors înapoi pentru că voiam să văd cine mai trăiește. Prea multă lume a murit. Când am văzut niște fetițe în fața mea, le-am dat lor florile să le țină (în autobuz, n.r.). Era vacanță, mulți copii se întorceau de la țară, cred că vreo 10 copii au murit. Și fetițele alea au murit cu garoafele în mână. Îmi părea rău de toată lumea aia care murea”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

Mamă însărcinată moartă de mână cu un copil de doi ani

 

Când a revenit la podul de la Huțani, șesul era plin de lume. S-a auzit despre tragicul accident rutier cu autobuzul căzut în mlaștină. Unii de prin localități ale Sucevei care au căutat disperați „ocazii” ca să vină la Huțani să vadă dacă rudele au supraviețuit.

 

Un cioban care păștea oile s-a oprit și el pentru a da o mână de ajutor, atât cât a fost capabil să gândească în acele momente de groază: „Erau niște copăcei, niște tei. A rupt crengi și arunca pe baltă ca să se agațe lumea. Au ieșit vreo 20 din ăia 80 și, care s-au ținut de pernele de la scaunele autobuzului care s-au desprins. Ei au mai ieșit sau cumva au știut să înoate, de dânșii nu s-a agățat nimeni”.

 

În autobuz s-a urcat și o femeie însărcinată care era însoțită de o fetiță de 2 ani. Tanti Margareta își amintește de ele pentru că a vrut să le cedeze locul. Nu a reușit, aglomerația din autobuz era atât de mare încât femeia însărcinată nu a putut străbate distanța scurtă până la scaunul oferit.

 

Nici ea, nici fetița nu ar fi supraviețuit.

 

„Au murit câte doi din casă, câte trei din casă, soț și soție, mire și mireasă care se duceau nu știu unde. Eu, din auzite, că nu mai știu”.

 

În cadrul operațiunii de salvare care a fost declanșată la scurt timp după accident, a fost solicitată inclusiv Armata Română. Margareta Hergheligiu își amintește că a fost adusă o amfibie militară cu șenile cu care s-a încercat să se scoată, prin împingere, autobuzul.

 

Nu s-a reușit, apa era prea adâncă.

 

Soldatul care și-a văzut mamă scoasă fără suflare din balta ucigașă

 

Și atunci...

„Era un militar, mama lui venea la dânsul și el și-a descoperit mama. Din ce mi-a mai povestit lumea. Ei au stat și au desecat acolo. Cadavrele le-au scos, le-au pus în basculantă și le-au adus la morgă la Botoșani. Luni au dat anunțul, ca cei care știu că rudele lor au venit la Botoșani, cu autobuzul, să vină și să identifice morții. Cred că așa s-a anunțat, din gură în gură și din om în om, au venit rudele pe la spital”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

Fiind supraviețuitoare, rudele celor din autobuz s-au agățat de ea, ca de speranță: „Toată lumea răcnea, plângea, mă întrebau dacă nu am văzut... dar eu ce să văd, nu cunoșteam pe toată lumea. Ei veneau să identifice morții”.

 

La ceva timp după nenorocire, a fost chemată pentru a-și ridica lucrurile. Cererea prin care a declarat bunurile avute în timpul accidentului i-a fost completată de soră. Ea nu a putut s-o facă, șocul a introdus-o într-o stare apropiată de catatonie.

 

„Umbrelă, geantă, duceam un serviciu (set de cafea, n.r.), chiar cănițele le-am păstrat. Tot ce era declarat, ce s-a găsit, s-a spălat, s-a curățat și s-a dat la lume. Lumea ce a avut, dacă tu te-ai dus și ai declarat că ai avut portofel și bani... și portofelul și umbrela și geanta. Cănițele ce le-a declarat sora, am avut trei cănițe, cred că vreo 20 de ani le-am ținut amintire”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare a accidentului de la Huțani.

 

...

 

*A doua zi, s-a întors la serviciu, la fabrica de la Suceava. A fost primită cu lacrimi de colegii care cu o zi înainte au crezut-o moartă. Când vestea teribilului accident a ajuns la Suceava, în fabrică s-a făcut liniște. Activitatea a fost întreruptă, iar colegele Margaretei s-au agățat de gard plângând și privind spre Botoșani. Au început să sune la morgă pentru a se interesa de Margareta.

 

*Abia a treia zi a devenit conștientă de ceea ce i s-a întâmplat. Și au venit și lacrimile în serii de neoprit. A avut nevoie de calmante pentru a-și regăsi liniștea. Sora ei era mereu în preajmă, se temea să nu sară de la balcon.

 

*Un an de zile nu a mai făcut naveta pe drumul care duce prin Huțani, a mers acasă prin Bucecea. Când ajungea pe un pod avea mereu senzația că se răstoarnă.

 

*La ceva timp, la poartă i-a apărut mama șoferului de autobuz care murise în accident. Bătrâna scrisese o poezie pentru băiatul ei mort. Voia să știe: ce a zis înainte de accident? Cum era în acea zi?

 

*După câțiva ani, a primit o vedere cu Nadia Comăneci, semnată de fata căreia i-a salvat viața. I-a mulțumit pentru că trăiește datorită ei. Și i-a mulțumit că nu i-a luat lănțișorul de aur de la gât și inelul de pe mână, pe când era inconștientă.

 

Alții, pe malul mlaștinii, ar fi buzunărit morții și le-ar fi luat lucrurile de preț pe care le aveau asupra lor.

 

41 de ani de la cea mai mare tragedie rutieră din România, petrecută la Botoșani! MISTERUL nenorocirii încă este ținut ascuns de autorități – FOTO&VIDEO

 

loading...
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
Loading...
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Loading...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Emoționant într-adevăr!
15 noiembrie 2021, 17:57
EMOȚIONANT!
15 noiembrie 2021, 12:45
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am o informare scrisă de la dl director, dar vreau să reiasă și din discuțiile pe care le avem: Copălău, până în perioada 30 iunie, estimăm că terminăm tronsonul acela, mai este tronsonul de la Botoșani până la Bălu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9457 lei
USD
Dolarul SUA
4.6715 lei
CHF
Francul elveţian
4.8931 lei
GBP
Lira sterlină
5.7258 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4368 lei
XAU
Gramul de aur
274.0955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2433 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2354 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6404 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2000 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.9 o C
Dorohoi
22.9 o C
Bucecea
24.1 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.