Ancheta săptămânii
Maşinile demnitarilor
Zeci de mii de euro, nemţească şi, dacă s-ar putea, să fie şi de teren, acesta este profilul maşinii standard deţinute de demnitarii botoşăneni. Majoritatea acestora reuşesc să traverseze criza la bordul unor automobile pe care nu şi le permit chiar orice locuitor al acestui judeţ.

Masini demnitari
Duel nemţesc la Prefectură

Masina Cristian Roman
Dacă în privinţa altor lucruri nu prea au puncte de vedere comune, la capitolul maşini şefii Prefecturii sunt aproape pe aceeaşi lungime de undă. Ambii preferă automobile nemţeşti şi iniţial nici unul nu îşi avea trecută în declaraţia de avere maşina cu care se deplasează în mod obişnuit. Prefectul conduce un Volkswagen Passat fabricat în 2006 care a apărut în acest an şi în declaraţie de avere după ce leasingul a fost trecut de pe societate pe persoană fizică. „Cred că e o maşină potrivită”, afirmă Cristian Roman, care tocmai şi-a prelungit ratele la leasing. Acesta şi-a ales automobilul ţinînd cont de siguranţa pe care o oferă lui şi familiei sale. Subprefectul utilizează un BMW 3 – 50 Diesel pe care a plătit în jur de 15.000 de euro. „Eu personal nu am nici o maşină, este a firmei şi mi-a fost pusă la dispoziţie. Era maşina pe care mi-am dorit-o atunci cînd am preluat-o, acum mi-aş dori o alta”, declară Daniel Moruzi. Mai în glumă, mai în serios, acesta ne-a spus că şi-ar dori un Ferrari.
Masina Daniel Moruzi
Şefii CJ, între Toyota şi Peugeot

Preşedintele Consiliului Judeţean vine la serviciu cu un model Toyota Avensis care în urmă cu şase-şapte ani a fost declarată „maşina anului” în România. Masina Mihai TabuleacNumărul „ADA” aminteşte de Alianţa „Dreptate şi Adevăr” la care Mihai Ţâbuleac era copreşedinte în perioada în care şi-a achiziţionat automobilul. Colegul său de executiv deţine un Peugeot 406 fabricat în 2002, pe care l-a cumpărat printr-un credit bancar făcut pe cinci ani. „Am vîndut Cielo pe care îl aveam, am mai pus 5.000 de euro şi am cumpărat Peugeot. Mi-a plăcut estetica, forma. Optasem iniţial pentru un Volkswagen Bora, dar văzînd-o pe asta mi-a plăcut mai mult”, spune Constantin Manolache. A plătit 16.000 de euro pe autoturism, a făcut cu el doar vreo 30.000 de kilometri şi acum ar vrea să îl vîndă deoarece a primit de la mama sa un Hyundai Atos. Celălalt vicepreşedinte, Cătălina Lupaşcu, potrivit ultimei declaraţii de avere făcute publice, nu deţine nici o maşină.
„Pot să îmi şi maşină se 500.000 de euro dacă îmi permit”

Moda bunurilor care nu apar în declaraţiile de avere este valabilă şi în fruntea Primăriei Botoşani. Nu doar casele de la Alfa Land, respectiv Cişmea nu le-au apărut în ultimele declaraţii completate, ci şi automobilele. Masina Florin GhiorghitaCătălin Flutur şi membri ai familiei sale au putut fi văzuţi la bordul unor maşini din gama Toyota - Lexus, iar Florin Ghiorghiţă conduce un BMW X5, însă acestea nu erau la data completării ultimelor declaraţii de avere publice trecute direct pe persoane fizice astfel încît, oficial, ei nu deţin astfel de maşini. „Am un spaţiu închiriat unei societăţi care are o florărie. La Dedeman are tatăl meu o bucată de teren. Casa de la Cişmea nu este a mea, BMW-ul nu este al meu, sunt ale unei societăţi comerciale a unui prieten, iar maşina este închiriată, eu plătesc acestei societăţi chirie pentru că folosesc această maşină”, afirma în primăvară viceprimarul. Acuzat fiind de PSD-işti că face evaziune fiscală cu maşina pe care o conduce acesta nu s-a sfiit să declare că „Pot să îmi iau şi maşină de 500.000 de euro dacă îmi permit şi dacă îmi justific veniturile şi la fel fiecare poate să facă ce vrea. Care este problema?”

Parlamentarii preferă “tancurile”

Dacă demnitarii din fruntea judeţului şi municipiului preferă limuzinele, parlamentarii au optat pentru maşini de teren. Masina Florin TurcanuProbabil cea mai scumpă, cel puţin ca preţ de catalog, aparţine, culmea, unui parlamentar de opoziţie. După ce la cîteva săptămîni de la dobîndirea mandatului s-a mutat de la Dracşani într-o vilă la Hudum, preşedintele PNL Botoşani a început să conducă de anul trecut şi un autombil de lux. Este vorba de o maşină de teren Lexus Gx 470 V8 care în cataloagele de specialitate figurează la un preţ de 57.191 euro, adică peste 2,4 miliarde de lei vechi. “Maşina e luată în leasing pe societatea Poieniţa”, afirma atunci parlamentarul, după ce a început să vină cu automobilul la partid. În ciuda preţurilor prezentate în revistele de specialitate, el spunea că maşina costă doar 38.000 de euro şi o ahită în patru ani de zile. Pînă ce să devină parlamentar deputatul a condus un Hyundai Tucson, maşină care se vinde doar cu 16.648 euro.
Democrat-liberalul Cătălin Buhăianu şi-a cumpărat maşină direct din Germania, prin leasing extern, pentru a cîştiga cîteva mii de euro. Masina Catalin Buhaianu“Am vrut un SUV cu consum mai mic pentru că fac naveta la Bucureşti săptămînal şi se simte în buzunare. Nu este o maşină extraordinară, dar chiar mi-am dorit-o”, menţionează parlamentarul PDL. A plătit 26.000 de euro fără TVA pe un Mitsubishi Outlander nou cu computer de bord, reuşind astfel să economisească vreo 2.000 de euro faţă de preţul de catalog din România. Aceasta după ce în trecut, printre altele, a condus Volkswagen Touareg, Peugeot sau Opel Tigra. Prin primăvară a avut şi un accident la Roman cu maşina, care a rezistat însă destul de bine impactului cu un Opel. La Senat se poartă SUV-urile Hyundai. PDL-istul Daniel Humelnicu şofează în mod curent un Sante Fe, iar UNPR-istul Liviu Câmpanu un Tucson pe care l-a achiziţionat încă din primul mandat de parlamentar, în sistem leasing. Cel de al treilea senator, liderul PSD Gheorghe Marcu, deţine un Volkswagen Passat asemănător la culoare şi modul cu al prefectului.

Relu Tîrzioru, "primarul primarilor" de oraş la maşini

Masina Relu Tirzioru

Liderul primarilor de oraşe la capitolul auto este fără îndoială edilul de Săveni. Relu Tîrzioru conduce conduce de ceva ani un Audi Q 7, maşină care în funcţie de variantă costă de la 44.964 euro preţ CIP şi pînă la 60.145 euro. Un astfel de automobil are o viteză maximă de pînă la 244 km/h şi pînă la 350 cai putere. Tradiţia maşinii scumpe de teren pare să se transmită din generaţie în generaţie a PSD.

Tradiţie social-democrată pentru maşini scumpe de teren

Masina Contac

Dacă fostul lider social-democrat conduce un Jeep Grand Cherokee care, în funcţie de model, costă între 33.000 şi pînă spre 70.000 de euro, şeful Tineretului Social Democrat se deplasează cu un Volkswagen Touareg fabricat în 2008, pe care a plătit 31.000 de euro. “Eu am luat-o în ideea că soţia mea a născut, mai merge la farmacie la Vorona şi m-am gîndit în primul rînd la siguranţă. Este o maşină care se conduce uşor”, declară Răzvan Rotaru. Asemeni déjà demnitarilor din Botoşani, maşina nu îi aparţine lui, ci societăţii pe care funcţionează farmacia soţiei şi a fost achiziţionată în sistem leasing.

Masina Rotaru
Masina Marcu

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
RADIOGRAFIA unui județ sărac… dar fudul: Numai 1 din 4 botoșăneni merg la muncă, restul ajung slugi la străini, iar statul își omoară fabricile
1 din 4 botoșăneni apți de muncă merg la serviciu în prezent la Botoșani. Este drept, mare parte dintre oamenii aflați în floarea vârstei care pot munci, o fac, dar în alte țări. Iar cei rămași sunt fie copii, fie pensionari sau bolnavi. Și botoșănenii care pur și simplu NU vor să muncească, în ciuda văicărelilor, de pe rețelele de socializare mai ales.
Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT
După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.
bai gherorghe ce prieten iti imprumuta tie un x 5?si daca tatu are o bucata de pamint la dedeman ce produce aia de o bagi tu in discutie ?spatiu inchiriat e garajul din spatele upc ynde lucrau sclavii tai de la primarie?
19 septembrie 2010, 18:44
Acest articol a mai fost publicat cndva cand se spunea de un primar,de la Radauti Prut,Nechita daca nu ma insel care de departe conduce cea mai scumpa masina dintre toti demnitarii!
14 septembrie 2010, 10:38
esti frustrat tare domne, hai ca mori de ciuda, amesteci lucrurile si ai o obsesie de neputincios, ca deh.....macar de scriai de toti, care a facut masini scumpe din politica, care din afaceri, care curate, care necurate...asa insiri ca ala plangacios, ca de ce are si tu nu ai?....negru in cerul gurii si nu numai esti....asa o sa te superi ca nu vei valida mesajul...ca deh....frustrarea nu te lasa sa traiesti....da masina lu Ada de ce nu o arati?
13 septembrie 2010, 15:16
Nenea Sergiu, sunt bisnitari, manelisti si 's'il vous plait'-isti care au masini mai tari! Daca telul acestui articol nu este pur populist atunci care este el?
13 septembrie 2010, 08:20
D-le Sergiu,de ce amestecati lucrurile,de ce nu ati tinut cont cand au fost achizitionate masinile,in timpul de cand sant demnitari sau inainte de a fi demnitari ?Ex: D-nii Tibuleac si Marcu si-au achizitionat masinile inainte de a fi demnitari.S-au de cand Dl. Razvan Rotaru este demnitar ?
13 septembrie 2010, 07:56
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.