Ancheta săptămânii
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE

Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.

Cu demisia la ușă 

 

Așa au reușit liberalii să își impună propriul om pe funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde titular pe post era, până la finele săptămânii trecute, PSD-istul Mihai Aroșoaie.

 

Cu mai puțin de un an de zile înainte de pensionare, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani nu ar fi agreat ideea depunerii demisiei. Pentru a-l determina să mai reflecteze la această decizie, șefii Administrației Naționale Apele Române (ANAR) au trimis la Botoșani corpul de control pentru verificarea activității sale din postura de conducător al instituției.

 

Neoficial, arată o serie de surse, lui Mihai Aroșoaie i s-ar fi explicat că, dacă nu scrie actul de renunțare, corpul de control stă până găsește o problemă, oricât de mică.

 

Directorul n-a mai dat pe la birou 

 

Verificările ar fi început de la începutul săptămânii trecute. Marți, pe 25 februarie, Mihai Aroșoaie a fost căutat de un jurnalist de la Botoșăneanul.ro, în jurul amiezii. Nu se afla la birou, secretara sa comunicând că „este pe teren”. A doua zi dimineață, la prima oră, aceeași poveste. Directorul SGA se afla din nou „pe teren” refuzând categoric o discuție privitoare la situația sa.

 

Pentru a afla motivul prezenței corpului de control la SGA Botoșani, în data de 26 februarie, Botoșăneanul.ro a transmis o adresă oficială către purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad.

Adresă la care nu s-a primit niciun răspuns până la momentul redactării articolului.

 

 

„Scopul scuză mijloacele”

 

În orice caz, scopul a fost atins pentru că vineri, 28 februarie 2020, în ziua în care la Botoșani au ajuns o sumedenie de șefi de prin țară, în frunte cu ministrul mediului Costel Alexe, s-a produs și schimbarea.

 

Mihai Aroșoaie și-ar fi dat demisia și ar fi trecut pe un post inferior, de inginer-șef, al doilea în ierarhia instituției. Acolo fusese numit cu delegație inginerul Gheorghe Lușneac, care însă s-a întors la Dorohoi, pentru a-i face loc demisionarului Aroșoaie.

 

Iar pe postul de director, în prezența șefului regional de la Iași, Petru Avram (cumătrul ministrului), a fost învestit pe funcție Remus Iovu, vărul ministrului mediului Costel Alexe.

Ba chiar, noul director a fost prezent și la întrunirea de la Prefectură, la comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, însă nu a luat loc la masa rotundă, ci pe scaunele din sală.

 

 

Nu a avut vreo „etichetă” în față cu numele și funcția deținute și nici nu a fost prezentat, deși etapa asta a fost una pe care chiar s-a pus accent, fiind amintiți aproape toți cei prezenți.

 

Planuri făcute încă de anul trecut

 

De altfel, Botoșăneanul.ro a anticipat mutarea încă din noiembrie 2019, când noul ministru și-a susținut un cumătru pe postul de conducere de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, Petru Avram.

Iar vineri, cumătrul ministrului l-a învestit pe funcție pe văr.

 

Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani administrează indiguiri de 10 km, regularizări de albii de 221 km, consolidări de mal de 23,3 km, derivația Siret - Sitna și 17 construcții de exploatare.

 

 

SGA Botoșani se subordonează Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, care teoretic se ocupă de numirile șefilor de la sisteme județene de gospodărire a apelor.

loading...
Fără să politizeze, ieșeanul de la Mediu vrea să aducă TOȚI miniștrii la Botoșani – VIDEO
După cumătru, ministrul Mediului ar pregăti și un verișor pentru șefia unei instituții din Botoșani

 

Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
SI asa era ,,paralel" cu meseria, sa se duca la Darabani, de unde este.
9 martie 2020, 18:24
acolo era bun Deleanu, tot cumatru , mai ales ca a fost in minister , subsecretar de stat .Este de neinteles cum , nici in inister nu a incaput , dar nici la SGA ?
2 martie 2020, 21:34
jegodii Pnl Iste ......
2 martie 2020, 17:15
Ne miram foarte tare ca unui directoras cu concurs stim ce fel de concurs pe patru ani i se cere sa renunte la post facandui-se niste controale normale.In schimb daca un angajat este frecat zilnic pana se imbolnaveste de un directoras pentru ca asa vrea dansul si nu-l suporta e un lucru normal.Trebuie ca-n America ...Ti-a plecat partidul pleci si tu .Functia de conducere e vremelnica...in mod normal tu ar trebui sa ai o meserie.Arunci nu-si va permite nici drectorasul sa taie si sa spanzure stiind ca nu e vesnic acolo.
2 martie 2020, 11:50
Arosoaie prin ce ”metodă ideală” a ajuns acolo? Probabil a crezut că e ever. Uite că nu e ever, e doar politic, iar psd nu mai guvernează, prin urmare dl Arosoaie se intoarce la meseria de baza pentru un timp.
2 martie 2020, 11:16
Ce examene au dat pesedistii, ai acceptul de la partid esti DIRECTOR!
2 martie 2020, 10:04
S-au umplut partidele de cumatri, competenta este pe locul doi.
2 martie 2020, 07:59
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.