Ședința Consiliului Local Botoșani programată pe 30 iunie și care n-a mai avut loc din lipsa cvorumului avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privitor la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Este practic prima lucrare în care PRATS, așa cum este denumit pe scurt chiar în amintitul document, este prezentat pe larg ca un plan de afaceri și nu numai.
Proiectul propriu-zis are atașat un ”Studiu de fundamentare pentru înființarea Serviciului de Administrare a Infrastructurii Edilitar – Urbane a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa – Botoșani”. Studiul propune trei modalități de administrare a PRATS Cornișa: gestiune directă, gestiune delegată și direcție externalizată, însă prin proiectul de HCL se optează pentru prima variantă. Astfel, ar urma să se înființeze Direcția PRATS Cornișa cu 30 de posturi împărțite pe trei departamente: serviciul administrare, serviciul protecție și securitate și biroul încasări. Pentru director este propus un salariu brut de 4.282 de lei, iar pentru șefii de servicii de 3.426 lei. Paradoxal, cele mai mici lefuri, 1.591 de lei, ar urma să fie primite de salvamari. Inclusiv supraveghetorii sunt prevăzuți cu lefuri mai mari.
Studiul cuprinde și o fundamentare bugetară a PRATS Cornișa. Astfel, pentru un an calendaristic, veniturile din exploatare sunt preconizate la nici mai mult, nici mai puțin de 7.685.536 lei, cea mai mare parte din sumă estimându-se a fi încasată din exploatarea obiectivelor principale și aproximativ 1% din chirii, iar 0,5% din concesiuni de terenuri.
De unde vin acești bani? Ei bine, studiul include și o fundamentare de prețuri din care reiese că mai mult de jumătate din totalul bugetului, mai exact 3,9 milioane de lei, ar urma să fie asigurat de piscina interioară, alte 1,7 milioane de lei preconizându-se a se încasa de la piscina exterioară.
CITEȘTE ȘI:
CE nu este gata la Cornișa și DE CE – explicațiile pentru care NU facem baie vara asta acolo
Pentru realizarea unor asemenea cifre nu se vor impune tarife doar pentru accesul în piscină, ci și pentru ”jacuzzi”, ”închiriere prosop” și se vor organiza și cursuri de înot. La rândul său, patinoarul se estimează să contribuie cu aproape 600.000 de lei la bugetul PRATS Cornișa, heleșteul și râul de rafting cu circa 850.000 de lei, în timp ce veniturile prognozate pentru terenurile de fotbal și tenis și amfiteatru sunt în jur de 150.000 de lei fiecare.
Pe ce se duc acești bani? Aproape 80% din banii încasați vor fi folosiți pentru plata utilităților, apa, căldura și electricitatea fiind în top, iar alți 10% pe salarii. Restul va fi împărțit între serviciile de mentenanță a piscinelor, întreținerea spațiilor verzi, pază, curățătorie și altele de acest gen.
Pentru primul trimestru de funcționare al PRATS Cornișa se propune subvenționarea de către Primăria Botoșani.
”Luând în calcul faptul că începând cu luna iulie, luna în care este posibilă deschiderea Parcului de Agrement, pentru a gestiona activitatea este necesară, includerea în bugetul municipiului Botoșani, atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor necesare desfășurării activității. În scopul evitării eventualelor blocaje este necesarea unui buget de aproximativ 25% din cuantumul cheltuielilor, reprezentând trei luni de funcționare și anume a sumei de 1.840.565,30 lei”,
Propunere din ”Studiul de fundamentare pentru înființarea Serviciului de Administrare a Infrastructurii Edilitar – Urbane a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa – Botoșani”.
Piscinele vor fi deschise de luni până joi de la 9:00 la 21:00, iar sâmbătă și duminică de la 9:00 la 23:00. Nu va avea însă oricine acces la ele. Cel puțin asta reiese din capitolul ”Drepturi și obligații utilizatori piscine”, unde, printre altele, se prevede că, ”înaintea intrării în apă, beneficiarul are obligația să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar și spălarea la duș”. De asemenea, regulamentul respectiv stipulează că beneficiarii au ca obligație ”să nu urineze în apa bazinelor de înot; persoanei vinovate i se impută schimbarea apei piscinei, precum și despăgubirea celorlalți clienți prezenți la piscină”. Totodată, se interzice ”comportamentul indecent, gălăgios sau orice tip de comportament care ar putea deranja ceilalți clienți”, precum și ”accesul în piscină a persoanelor sub influența băuturilor alcoolice, drogurilor sau altor substanțe halucinogene, precum și a celor care au ținută neadecvată, murdară și urât mirositoare”.
15 lei/persoană piscină interioară de luni până vineri
30 lei/persoană piscină exterioară sâmbătă și duminică
10 lei/persoană jacuzzi
15 lei/persoană piscină exterioară de luni până vineri
20 lei/persoană piscină exterioară sâmbătă și duminică
*Copiii beneficiază de o reducere de 50%
Proiectul de HCL privitor la PRATS Cornișa este inițiat de Ovidiu Portariuc, dar nu a mai fost discutat fiindcă el și colegii săi din partid nu au participat la ședința Consiliului Local la care fusese introdus pe ordinea de zi.
VEZI ȘI:
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Manifestări culturale la Casa Memorială „Nicolae Iorga” - PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Declarația zilei 27 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 27, 2024
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024