Ancheta săptămânii
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media

Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.

S-a stins lumina din capătul tunelului?!

 

Erau (și poate sunt în continuare) partidele de care au nevoie românii. Pentru a se reîntoarce acasă, din străinătate. Pentru a-și redobândi speranța că România poate scăpa de imaginea coruptă și maculată. Că sistemul poate fi reformat cu oameni capabili. Că nu mai vedem la televizor persoane agramate. Parveniți cu carnet de partid.

 

România avea și are în continuare nevoie de speranță.

 

Doar că una dintre aceste formațiuni politice dezamăgește deja.

 

Și nu neapărat pe cei care i-au votat la europarlamentare, ci tocmai pe cei care s-au alăturat partidului condus de la centru de Dacian Cioloș și au dobândit calitatea de membri.

 

Partidul lui Cioloș de la Botoșani fugărește ziariștii 

 

Duminică, 28 iulie 2019, de la ora 11:00, la etajul IV al Uvertura Mall, PLUS – Filiala Botoșani și-a ales structura de conducere. Nu a fost trimisă nicio invitație către mass media locală. Informația privind alegerile din PLUS „a transpirat” din rândul unor membri ai partidului care voiau transparență. 

 

Înainte de aceste alegeri, pe adresa redacției au fost primite mai multe mesaje prin care se comunica faptul că vor fi organizate alegeri și există suspiciuni asupra corectitudinii lor. Mesajele nu vor fi făcute publice (cel puțin nu la acest moment), pentru a fi protejată identitatea respectivelor persoane. 

 

Un reporter Botoșăneanul a ajuns la mall însă a fost rugat să plece, alegerile nefiind publice.

 

Mai răi ca PSD-ul?!

 

Și asta în condițiile în care, la Botoșani, la ORICARE alt partid, inclusiv PSD care comunică cu jurnaliștii prin comunicate de presă, alegerile au fost publice. Ziariștii au avut acces la tot procesul de alegeri, de la prezentarea discursurilor de către candidați până la numărarea voturilor.

 

La fel și la PNL. Sau ALDE. Sau oricare alt partid.

 

La PLUS, mass media locală nu a primit nicio invitație și nici nu a fost lăsată în sala în care se aflau în jur de 20 de persoane. Și-au depus candidatura două persoane, Magda Oleniuc și Bogdan Hapău.

 

„Ne simțeam penibil”

 

Mai multe voci din rândul celor care au participat efectiv la alegeri susțin că procedura nu a fost altceva decât un simulacru, acesta fiind probabil motivul pentru care nu s-a dorit să fie transparentă.

 

„E ridicol, eram niște oameni acolo care ne simțeam penibil de tot ceea ce se întâmplă și am spus că locul nostru nu este aici. Eu habar nu am ce voi face. Eu când m-am înscris și suntem foarte mulți membri care ne-am înscris, am avut alte așteptări. Eu nu vreau notorietate și nu vreau ca numele meu să apară și nici a oamenilor celorlalți care avem bun simț și decență și nu vrem să apărem în vreun scandal care nu ne onorează”,

ne-a transmis un membru PLUS

 

O altă persoană de la PLUS Botoșani care de asemenea nu a dorit să își asume public nemulțumirile arată că probabil la centru nu se știe despre ceea ce s-a întâmplat la Botoșani.

 

„Mi s-a spus că decizia cu privire la accesul presei în timpul convenției este luată de la București și peste tot nu a fost permis accesul presei, ceea ce este puțin așa… Noi vrem să fim altfel, vrem să fim transparenți, vrem să facem nu știu ce, dar până la urmă  noi suntem de fapt altfel dar în sensul cam rău al cuvântului. Mai sunt câțiva membri care au crezut că e altceva, că se vrea transparență și corectitudine și aspecte pe care inclusiv Cioloș le promovează dar până la urmă nici nu știu dacă Cioloș știe ce se întâmplă în teritoriu, vis a vis de aspectele astea”,

un alt membru din PLUS Botoșani

 

Întrebări fără răspuns...

 

În urma votului, calitatea de președinte i-a revenit Magdei Oleniuc. Ea este acuzată că ar avea legături familiale cu anumite persoane cu funcții importante din Organizația Județeană a PSD Botoșani. Am încercat să o contactăm pe Magda Oleniuc, în calitate de președinte al PLUS Botoșani. Nu am primit niciun răspuns.

 

Prin intermediul purtătorului de cuvânt al partidului, Ovidiu Porohniuc, am primit totuși un răspuns ușor ironic prin care ni se explica faptul că liderii PLUS de la Botoșani au dreptul la viață personală sau job.

 

Iar membrii nemulțumiți din interior ar fi de fapt persoane puse de alte partide să provoace scandal în interiorul PLUS.

 

„Nu știu ce voci sunt din interior dar dacă sunt tot acelea care au încercat să destabilizeze prin demagogie și ură înainte de alegerile interne, cel mai probabil puși de alte partide, atunci nu sunt prea credibile. Noi ne axăm pe obiectivul nostru.  Ține cont că avem și o viață personala și un job nu putem răspunde instant, doar învățăm și creștem. Eu îți stau oricum la dispoziție oricând chiar nu avem nimic de ascuns și suntem conștienți în ce ne băgăm”,

Ovidiu Porohniuc, responsabil comunicare PLUS Botoșani

 

Opțiunea de a intra într-un partid și de a face politică, de a candida pentru un post reprezentativ și a fi ales, este una proprie și neimpusă de nimeni, într-un stat democratic cum este România.

 

Iar dobândirea calității de lider al unui partid atrage după sine responsabilitate și abilitatea de a comunica cu presa, pentru ca locuitorii acestui oraș și simpatizanții PLUS să nu fie privați de anumite informații la care au dreptul.

 

Simpla solicitare a unor membri ca alegerile să fie organizate transparent, este catalogată de noua conducere a PLUS Botoșani drept ”demagogie și ură”, iar unica solicitare de comunicare a Publicației Botoșăneanul cu noul președinte Magda Oleniuc primește un răspuns ironic: „avem și o viață personală și un job”

 

Oricum, ceea ce s-a întâmplat duminică la alegerile PLUS a fost de fapt un deja-vu al vizitei la Botoșani a liderului central, Dacian Cioloș. Atunci, spre deosebire de acum, presa a primit invitație la evenimentul politic. Acum, la fel ca atunci, a fost lăsată să aștepte la ușă, discuțiile fiind secrete și interne.

loading...
ACUM: Întâlnire SECRETĂ la Mall cu un fost premier al României – FOTO&VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Organizația PSD Botoșani, după turul al doilea de scrutin, se situează ca și scor electoral pe locul 6 pe țară. Ne-am păstrat practic locul în ierarhia organizațiilor județene, am crescut un loc, dacă la alegerile ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7777 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3590 lei
GBP
Lira sterlină
5.6840 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9783 lei
XAU
Gramul de aur
203.0272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4404 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9453 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2552 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.