Ancheta săptămânii
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei

„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.

Cei mai mulți dintre pensionarii de la Botoșani se află la limita de subzistență. Își târâie triști bătrânețile de pe o zi pe alta în lupta continuă de a împărți pensia de câteva sute de lei între medicamente, utlități și mâncare. De venit în ajutorul copiilor sau nepoților nici nu poate  fi vorba.

 

Există însă și pensionarii de lux ai județului care își permit să aibă zilnic mese bogate, nu tremură la regularizările din facturile la gazele naturale și merg și în concedii prelungite în țară sau străinătate. Sunt acei pensionari cărora le intră în case, în fiecare lună, sume de mii de lei. Iar o parte dintre aceștia stau la masa dezbaterilor din Consiliul Județean unde votează în interesul județului și mai câștigă niște bani și de aici. Cam cât o pensie de om sărac, ce vine în completarea pensiei lor, de om cu carnet de partid.

 

Col (r) Radu Anton, consilier județean PNL

 

 

Colonelul în rezervă nu este născut la Botoșani, s-a pripășit pe meleagurile noastre datorită, sau din cauza, serviciului. A rămas pentru că s-a obișnuit și i-a plăcut această zonă a țării. După ce s-a pensionat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) s-a mutat la Vorona.

 

Acolo deține două terenuri, unul intravilan și altul agricol de aproape 5.000 de mp fiecare, ce au fost dobândite prin contract de vânzare cumpărare.

 

Casa lui de la Vorona în care se bucură de pensie, are 150 mp. Conduce un autoturism Nubira din 2006 și mai deține și un VW din 2001.

 

Ca orice familie, cea a colonelului Radu Anton are și datorii, respectiv patru credite cumulate de 45.000 de euro și 51.000 de lei.

 

Soția sa lucrează în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) unde câștigă anual 12.212 lei. Radu Anton este pensionar MAI și aduce în casă aproximativ 7.500 de lei pe lună sau 91.146 de lei într-un an.

 

Partenera sa de viață îmbogățește bugetul familiei cu suma 10.585 lei din salariu.

 

În buzunarul familiei Anton mai intră 657 lei din activități agricole, dar și suma de 26.412 lei indemnizația de consilier județean și cea de membru în ATOP a colonelului în rezervă.

 

Tot soția mai aduce în casă 9.128 lei însă în paragraful care explică obiectul generator de venit, Radu Anton a trecut o serie de abrevieri (C.O.+NH), exprimare mai rar întâlnită într-o declarație de avere și care se înscrie în seria celor ilegibile, mai degrabă.

 

Ana Marin – consilier județean PSD

 

 

Este una dintre senioarele la sensul propriu, din plenul județean, trecând de pragul de șapte decenii de viață. La prima vedere Ana Marin este o doamnă drăguță care locuiește într-un apartament de 43 de mp din municipiul Botoșani.

 

Are o pensie anuală de 21.500 de lei la care se adaugă 12.000 de lei indemnizația de consilier județean. Față de alte doamne pensionare din Botoșani, dar mai ales din județ, adică de la țară, Ana Marin își trăiește bătrânețile liniștită. Pensia sa lunară de 1.791 de lei plus cei 1.000 de lei de la CJ Botoșani, adică suma 2.791 de lei reprezintă un mod de viață decent de care ar trebui să beneficieze toți bătrânii Botoșaniului.

 

Gheorghe Nazare – consilier județean PSD

 

 

Fost polițist, frate de primar, originar din comuna Concești, Gheorghe Nazare nu se poate plânge că se plictisește la pensie. Este consilier județean PSD și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

 

Deține un teren intravilan la Concești și o casă de locuit tot acolo (1987) dar și două apartamente, unul în municipiul Botoșani (1990) și altul în Iași (2006). Conduce un VW Tiguan, an de fabrcație 2014. Și o a doua mașină, aceeași marcă, diferența fiind la anul de fabricație și anume 2010.

 

Are o pensie de aproximativ 7.000 de lei pe lună, însă în declarația de avere, Gheorghe Nazare nu a fost consecvent din punct de vedere financiar. La veniturile anuale din pensie, în urmă cu doi ani a trecut un venit de 60.000 de lei

 

Un an mai târziu acesta a crescut la 96.000 de lei.

 

Anul acesta a explodat la 840.000 de lei – „Am greșit, am scris cu un zero în plus”, a explicat Gheorghe Nazare contactat telefonic.

 

Chiar și fără un zero, suma rămasă anul acesta este de 84.000 de lei față de 96.000 de lei anul trecut, ceea ce ar însemna că Gheorghe Nazare ar fi primul pensionar (PSD pe deasupra) căruia i-a scăzut pensia în vremuri în care aceste venituri cresc la megafon.

 

„Într-un an am trecut netul, în altul brutul”, a fost din nou explicația președintelui ATOP.

 

Pe lângă pensie, anul trecut Gheorghe Nazare a mai câștigat 26.412 lei, indemnizație de la CJ și ATOP.

 

Florentin Pietraru, consilier județean PSD

 

 

Social-democratul de la CJ este un mic „latifundiar” al județului, având în proprietate două terenuri la Curtești de 9.500 și 7.200 mp, un apartament din 2006 în Botoșani precum și o casă de vacanță la… Curtești de 140 mp construită în anul 2000.

 

Circulă cu un autoturism Citroen din 2012 iar anul trecut a obținut suma de 5.000 de euro după ce a vândut o suprafață de 500 de mp teren.

 

Are o pensie anuală de 32.652 lei iar soția sa Filofteia de 18.360 de lei. Florentin Pietraru mai aduce în casă bani de la societatea Carvioli în cuantum de 13.560 de lei plus alți 11.299 de lei indemnizație de consilier.

 

Familia Pietraru trăiește lin la bătrânețe cu 2.721 lei pensia lui + 1530 pensia ei + 1.100 de la societate  + 941 indemnizația = 6.292 lei pe lună în bugetul familiei.

 

Gheorghe Rusu – consilier județean PSD

 

Este fost director la Direcția Silvică, membru PSD și consilier județean. Gheorghe Rusu este probabil „campionul economiilor” din plenul județean.

 

La capitolul bunuri și proprietăți lista nu este foarte lungă: un teren de 625 mp în Botoșani și casă de locuit de 145 mp tot în Botoșani. Are trei mașini, un Audi A6 din 2014, un Land Rover din 2012 și o autoutilitară Mercedes Vito din 2008.

 

Se poate lăuda însă cu depozitele sale bancare, ce sunt practic în înșiruire ce cifre, semn că familia într-adevăr crede în conceptul „bani pentru zile negre”

 

*depozite bancare opt în total: 9.645 euro, 8.970 euro, 9.481 euro, 9.466 euro

lei: 51.621 lei, 51.621 lei, 61.566 lei, 14.901 lei

 

Gheorghe Rusu are o pensie de 3.133 de lei pe lună, respectiv 37.596 lei pe an.

Soția sa, Isteria Rusu îl întrece: 3.301 lei pe lună, respectiv 39.612 lei

Alți 5.600 sunt obținuți din activități agricole de către ambii soți.

Iar 12.000 este indemnizația de consilier județean a lui Gheorghe Rusu.

 

În total, pe lună, soții Rusu trăiesc cu 7.500 de lei.

 

Gheorghe Vâzdoagă – consilier județean PSD

 

 

Cel mai longeviv consilier (județean sau local) de la Botoșani dar și membru al PSD Botoșani este Gheorghe Vâzdoagă. Și poate cel mai vocal.

 

S-a pensionat și el.

 

Și nu o duce rău. Are un teren primit moștenire de 7.700 mp și un apartament de 75 mp în municipiul Botoșani. Și un Ford Focus vechi, care a ajuns major.

 

A și economisit puțin, având la bancă sume de 2.100 și 17.500 lei, dar plătește și rate la un credit de 12.000 de lei refinanțat.

 

La capitolul venituri, câștigă anual 18.252 lei din postura de președinte al Consiliului de Administrație de la Consumcoop, 26.412 lei indemnizație de la CJ și ATOP dar și o sumă de la asociația de proprietari unde este președinte, adică 1.800 lei.

 

Are o pensie de 27.552 lei, adică 2.296 lei pe lună, cea a soției fiind de 14.940 lei adică 1.245 lei pe lună.

 

Petre Tupiluș – consilier local PNL

 

Liberalul trăiește la un nivel apropiat de normalitate.

Petre Tupiluș deține două terenuri, unul agricol (0,7a ha) în sat Năstase și forestier (500 mp) în comuna Mihai Eminescu. 

 

În sarul Năstase, comuna Mihălășeni are și o casă de locuit primită moștenire. Conduce o Honda din 2009 și are o pensie de 26.000 lei, iar soția de 9.360 de lei. La pensiile celor doi se adaugă indemnizațiile de la CJ și ATOP, de 26.412 lei.

 

loading...
COADĂ ca la pâine caldă: Pensionarii botoșăneni, asalt la abonamentele de maxi-taxi gratuite – FOTOGALERIE

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
RADIOGRAFIA unui județ sărac… dar fudul: Numai 1 din 4 botoșăneni merg la muncă, restul ajung slugi la străini, iar statul își omoară fabricile
1 din 4 botoșăneni apți de muncă merg la serviciu în prezent la Botoșani. Este drept, mare parte dintre oamenii aflați în floarea vârstei care pot munci, o fac, dar în alte țări. Iar cei rămași sunt fie copii, fie pensionari sau bolnavi. Și botoșănenii care pur și simplu NU vor să muncească, în ciuda văicărelilor, de pe rețelele de socializare mai ales.
Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT
După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.
Vama Racovăț, scheletul din dulapul politicienilor – SECRET bine păstrat cu punctul de trecere ținut la naftalină de un deceniu - FOTO
În 2010 punctul vamal Racovăț se închidea pentru lucrări de modernizare care aveau să dureze câțiva ani. Se împlinește aproape un deceniu de atunci, iar în zona Vămii Racovăț imaginea dominantă este aceea a unui gard peste care atârnă un lanț gros cu lacăt. Și pustiul care cuprinde puținii vizitatori ce se încumetă să meargă, din curiozitate, până acolo.
RECORD negativ: 67 de plângeri penale împotriva unui singur om, familia și copiii amenințați după o decizie colectivă - VIDEO
Probabil că nici pentru copii maltratați sau trimiși la cerșit, bolnavi infectați în spitale, drumuri care omoară oameni în accidente rutiere sau femei violate nu există așa o organizare impecabilă ca atunci când vine vorba despre câini omorâți. Exemplele au fost multe la Botoșani și nu mai au nevoie de o trecere în revistă, în acest articol.
Mii de copii din Botoșani abandonați acasă, unii ajung criminali, alții se apucă de droguri, culmea, DIN CAUZA părinților
„Pentru tine plec. Plec ca să te pot susține în școală, plec să îți fie ție bine”. Sunt cuvintele ce se aud ca un ecou și se împletesc în eter și apoi se desprind din miile de convorbiri telefonice care au loc frecvent între copiii din Botoșani și mamele sau tații lor plecați la muncă în Italia, Spania, Grecia sau Anglia.
O înmormântare a ajuns să coste aproape cât o mașină: Nici să murim nu ne mai permitem? – CE spune religia
Se pare că decesul unei persoane dragi din familie nu este doar un moment foarte trist. Este cu adevărat o situație de cumpănă, mai ales pentru membrii familiei, deoarece în zilele noastre o înmormântare a ajuns să coste cât o mașină, la mâna a doua, mai puțin pretențioasă.
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul
Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine
Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.
Maternitate pericol public? Botoșaniul, locul 3 pe țară la infecțiile nou-născuților - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puțin de 178 de pacienți s-au îmbolnăvit în spitalele din Botoșani într-un an și jumătate. Din nefericire, cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești s-au înregistrat pe secțiile de nou-născuți.
Personalitate de 80 de ani lăsată fără titlul de cetăţean de onoare fiindcă soţia a făcut infarct şi el n-a putut veni la decernare
Pentru al doilea an consecutiv Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu a generat o dispută cu reverberații naționale. Dacă anul trecut scandalul a fost generat de citirea unei poezii obscene, în 2019 adevăratul câștigătorul a fost deposedat de premiu și automat de titlul de cetățean al Botoșanilor pentru că nu s-a putut deplasa până în oraș din motive de sănătate.
Anton s-a nascut la Vorona
29 iulie 2019, 16:45
Tot ce este mai rau in tara asta e opera ciumei rosii.
29 iulie 2019, 15:23
din pacate aceste relicve comuniste sunt valorile promovate de fiecare partid in parte. fara acesti elefanti judetul nu ar exista. nici unul din cei prezentati in articol nu s-a facut remarcat prin nimic in ceea ce priveste destinul cetatenilor judetului nostru.
29 iulie 2019, 14:22
Pe Zmau si probabil Onutu e o intimplare ca I-ati omis, sau..... ?
29 iulie 2019, 13:08
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Situația este valabilă în toată țara, nu numai într-un anumit județ. Vă dăm exemplu cu activitățile din luna în august în școli, mai avem activitatea de inspecție care se face prin corpul de control al ministrului. Avem ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.