Ancheta săptămânii
Pensionarul care dijmuiește milioanele orașului, psiholoaga și maistrul care-o fac pe-a juriștii, hop și PR-ul

Ședința de constituire a Consiliului Local Botoșani, care a avut loc la mijlocul săptămânii precedente, s-a încheiat cu adoptarea unei hotărâri căreia aparent nu i s-a dat prea mare atenție, mulți dintre cei veniți la prima întrunire a noilor aleși părăsind deja sala.

Ce hotărâre! Și cum a trecut...

Este însă de fapt una dintre cele mai importante hotărâri pe care CL le adoptă o dată la patru ani, cea prin care consilierii locali sunt împărțiți pe comisiile de specialitate. Acestea sunt cele care dezbat mai întâi toate proiectele de hotărâre și care apoi își dau aviz pozitiv sau negativ pentru aprobarea lor în plenul deliberativului municipal. Spre deosebire de alte proiecte de pe ordinea de zi, care au provocat un scandal monstru între PSD-iști și PNL-iști, cel privitor la repartizarea pe comisii a trecut fără nici o problemă și fără nici o dispută între cele două tabere din CL.

Social-democrații și liberalii și-au împărțit tortul pe felii

Motivul l-a constituit existența unei înțelegeri prealabile între cele două mari partide.
”În urma unor discuții și negocieri cu dl Țurcanu, cele două grupuri au convenit ca aceste comisii să aibă următoarea componență”, a anunțat simplu Mihai Tincu, după care a făcut publice numele social-democraților și comisiile ce li se atribuie. Similar a procedat și Eugen Țurcanu pentru PNL, cei doi diind desemnați liderii celor două grupuri de consilieri.
Nu a existat nici un comentariu, așa că, Ioan Brânzei, în calitatea sa de președinte de ședință, a concluzionat: ”deci, acestea fiind stabilite de cei doi negociatori, supunem la vot”.
Și s-a votat în unanimitate.

De urbanism răspund cumva RAR-ul și Metrologia

Foarte interesant este însă ceea ce ieșit. Dacă în unele cazuri noii aleși au intrat ”pe felie”, în altele aceștia au ajuns în niște comisii care nu au nici o legătură cu meseria lor și domeniul în care activează. Comisia economică are doar doi economiști, deși în CL Botoșani, au acces mai mulți și trei ingineri. Unul dintre aceștia este chiar pensionarul Ioan Brânzei, care la 68 de ani va avea onoarea să avizeze sau nu proiecte de hotărâre priovind bugetul orașului sau împrumuturi bancare de milioane de euro.
Dacă nu a avut loc în comisia economică, Ady Petrușcă a ajuns în cea de urbanism, acolo unde a devenit coleg cu un fost director de la Metrologie și cu un inspector de la Registrul Auto Român.

Comisia juridică are un singur jurist

La comisia de servicii publice întâlnim un...  specialist PR, iar la comisia de învățământ s-a strecurat și o ingineră care activează în domeniul confecțiilor.
Nimic nu pare a întrece însă comisia juridică. Aceasta are un singur membru specialist în drept, care va fi ajutat de o profesoară psiholog, de un maistru, un inginer diplomat și un referent resurse umane.
În final trebuie spus că PSD-iștii au majoritatea în trei comisii de specialitate, iar PNL-iștii în altele două. Toți consilierii vor dezbate în majoritatea ședințelor proiecte de hotărâre inițiate de Cătălin Flutur în calitatea sa de primar.

Comisia de studii, prognoză economico - socială, buget, finanţe, administrarea domeniului public şi privat


Ovidiu Portariuc – PSD – economist
Ioan Brânzei – PSD – inginer, născut în 1948
Mihai Tincu – PSD – inginer
Eugen Țurcanu – PNL – inginer
Maricel Maxim – PNL – economist

 

Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură

 

Marian Murariu – PSD – inginer constructor
Ady Petrușcă – PSD – inginer, economist
Mihai Tincu – PSD – inginer
Gabriel Alecsandru – PNL – inginer
Cătălin Boboc – PNL – inginer


Comisia de servicii publice, comerţ şi turism

 

Călin Bosovici – PSD – inginer
Simion Drelciuc – PSD - inginer
Ștefan Mihai – PNL – specialist PR
Alberto Gavrilescu – PNL – economist
Cătălin Boboc – PNL – inginer

 

Comisia de activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive şi de agrement

 

Daniela Vicol – PSD – profesor
Andreea Buiuc – PSD - inginer
Silvia Diaconu – PSD – profesor
Paul Octav – PNL – profesor
Daniel Botezatu – PNL – profesor

 

Comisia de administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor

 

Cosmin Andrei – PSD – inginer diplomat
Vasile Chiru – PSD – maistru
Marius Oroșanu – PNL – consilier juridic
Iulian Blaga – PNL – referent resurse umane
Cătălina Lupașcu – PNL- profesor psiholog

 

VEZI ȘI:

Scandal uluitor în prima zi de mandat: Nu mai mă atingeți, sun la 112 / Te crezi aici pe stradă? – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu

Tot mai mulţi conducători auto din Botoşani sunt puşi în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legale potrivit cărora au dreptul să plătească jumătate din amendă în termen de 48 de ore de la aplicare pentru circulaţia fără rovinietă în afara localităţilor.

Primarii botoșăneni de care nu mai scapă lumea

Condamnaţi de judecători, demişi de prefect, pe alocuri şi cu procese pentru revenirea pe post pierdute în instanţă, unii primari din Botoşani au reuşit totuşi să rămână la conducerea localităţilor. Sub o formă sau alta decid direct sau „din umbră” ce se întâmplă în administraţia comunală.

Doi parlamentari PSD au locuit mai bine de un deceniu în ANL-uri din centrul orașului, dar au predat la Locativa altele, la Cișmea

Aşa cum a promis la începutul verii, Doina Federovici a renunţat la apartamentul pe care îl avea închiriat în cartierul Griviţa. La fel a procedat şi Marius Budăi, care a părăsit locuinţa de lângă bazar. Ambii însă au predat alte imobile decât cele în care au locuit efectiv.

Peste 400.000 de euro kilometrul de asfalt județean la Botoșani, ”săracii țării” ajungem să avem cele mai scumpe drumuri din România

Săraci, dar cu preţuri ca la bogaţi, asta s-ar putea spune despre politica de investiţii practicată de Consiliul Judeţean (CJ) şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP). Săptămâna trecută, consilieri judeţeni au adoptat trei hotărâri referitoare la tot atâtea căi rutiere administrate de DJDP, iar costurile prevăzute pentru investiţii ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care s-au făcut calculele.

Alarmă la sate! Firmele nu mai găsesc nici măcar tractorişti, barmanii sunt deja… parfum: Pare ceva de râs

Lipsa cronică a forţei de muncă sau mai exact a oamenilor dispuşi să lucreze loveşte şi mediul rural. Dacă la oraş antreprenorii s-au obişnuit să facă tot mai greu angajări din cauza lipsei resursei umane, unii ajungând să asigure gratuit transportul pentru locuitorii de la sate doar ca să aibă cu cine lucra, acum tocmai comunele se confruntă cu o criză generalizată a forţei de muncă.

Nova Apaserv, condusă de un textilist, un constructor de mașini și alți ”super-specialiști” - 12 șefi, nici măcar unul singur licențiat în furnizarea apei

Avem jurist, avem o pleiadă de economiști, avem chiar și un specialist în confecții-tricotaje. Plus o mulțime de ingineri specializați în tot felul de domenii, însă numai în hidrotehnică nu.
 

Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

Dincolo de discursuri sforăitoare, de defilarea oficialităților, de îndemnuri mobilizatoare, este realitatea. Iar într-o mulțime de școli botoșănene este cât se poate de crudă. Și asta reiese chiar din documentele instituțiilor care trebuie să contribuie la asigurarea condițiilor desfășurării unui act de învățământ cel puțin decent.

Vitejie doar cu pensionare și cerșetori? Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală - nici o singură amendă pentru scandalul de două zile de la spital

Ameninţări, înjurături, obscenităţi, consum de băuturi alcoolice în loc public, toate acestea şi multe altele nu au fost suficiente pentru autorităţi ca să aplice măcar o singură amendă gloatei care timp de două zile s-a manifestat în curtea sau în împrejurimile celei mai mari unităţi sanitare din Botoşani.

Indicator fals în ”Intersecția morții” - eroare uluitoare a autorităților - GALERIE FOTO

Un lucru banal, care costă zero lei şi zero bani, ar fi putut salva vieţile unor oameni. Cum trăim însă în Botoşani – România, nimeni nu s-a gândit să îl facă. Iar autorităţile în puterea cărora stă o astfel de intervenţie preferă să asiste nepăsătoare la valul de tragedii produse în intersecţia de la Orăşeni Deal.

„Mogulii” de la Judeţ: Lefuri uriaşe pentru „vătămaţii” care au produs 0 euro în ultimul an

Consiliul Judeţean Botoşani a creionat o majorare copioasă a salariilor angajaţilor din aparatul propriu, care vor ajunge să câştige mult mai bine decât oameni care îşi riscă zi de zi viaţa la locul de muncă. Şi aceasta în condiţiile în care de la instalarea în urmă cu mai bine de un an a noii conduceri, instituţia nu a accesat nici măcar un program european.

Boierii de altă dată vs ciocoii noi cu bodyguard de astăzi – UNDE au ajuns bogații orașului cu mână largă

În trecut avuțiile boierilor care au trăit pe meleaguri botoșănene erau incomparabile milioanelor de euro care se află în conturile bogaților prezentului. Boierii s-au transformat de-a lungul timpului, din toate punctele de vedere. Duse sunt și actele mari de mărinimie, prezentul aduce cu sine o goană neobosită după noi și noi câștiguri.

Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii

O parte importantă a profitului înregistrat de societatea de termoficare a oraşului în 2015 şi 2016 ajunge în buzunarele angajaţilor, dar mai ales a şefilor. Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Modern Calor SA a adoptat la şedinţa din 18 mai o decizie privind împărţirea câştigului din anii menţionaţi.

Mii de euro pentru Flutur și Macaleți, prefectul bate pasul pe loc, campionul de la Apă cu ”salariu nesimțit”, aproape detronat!

Din fericire pentru el, ocupantul scaunului de director general de la Nova Apaserv iese deocamdată din atenția opiniei publice, ca persoană cu ”salariu nesimțit”. L-au ajuns la acest capitol, de la începutul lunii în curs, demnitarii care conduc orașul și județul. Mai puțin prefectul care este pus de Legiuitor, dintr-o scăpare probabil, pe ”hold”.

La ce mai avem semafoare!? Ori sunt stricate, ori funcţionează cu program de bugetar. Iar tragediile curg în intersecţii

Dincolo de neatenţia unor şoferi, de inconştienţa altora, de graba unora, de tupeul prostesc al altora, valul de accidente care s-a abătut asupra municipiului reşedinţă odată cu venirea verii au un numitor comun: s-au produs în intersecţii în care semafoarele funcţionau pe intermitent sau deloc.

Arbitrul, şeful de la asociaţie, consilierul şomerilor, femeia care face toţi banii – Leii curg pe toate căile în buzunarele aleşilor de la municipiu

Dacă unii aleşi de la municipiu n-au nici casă, nici apartament, nici teren şi nici maşină, alţii sunt cât se poate de inventivi în a-şi ridica nivelul de trai şi îşi cresc veniturile din activităţi cât se poate de diverse, unele fără nici o legătură cu studiile sau domeniul lor de activitate.

Metoda ”Rănitul”: Doctorița, primarul și oamenii cu handicap închipuit care nu mai pot de grija alegerilor

Corectitudinea alegerilor desfăşurate duminică, 11 iunie, la Vlăsineşti, pentru desemnarea noului primar este pusă sub semnul întrebării de numărul mare de persoane care au votat cu urna mobilă.

Falimentara Termica face bani frumoși și-i cheltuiește pe „proceduri” , unități de stat care așteaptă banii primesc... de-o pizza

Mai mult de jumătate din sumele încasate de fosta societate de termoficare a oraşului în al doilea semestru al anului trecut s-au dus pe cheltuieli de procedură. Mai pe româneşte spus, majoritatea banilor ajunşi în contul unităţii au fost cheltuiţi ca să se… aducă bani.

Partidele din Botoșani, de la PNL la... dispărute prin fuziuni - datorii nesimțite la chirie

Faptul că politicienii au un statut special în România și la Botoșani deopotrivă, reiese și din istoria recentă a orașului. Spre deosebire de persoanele fizice sau operatorii economici, în cazul politicienilor ”statul” de cele mai multe ori închide ochii când este vorba de recuperat bani.

Albert a început să rezolve ”marile probleme”: Prima femeie a PSD-iștilor face PR la ”Apă”

Încă un concurs organizat pentru ocuparea unui post la SC Nova Apaserv SA a fost câștigat de un PSD-ist. Dominația social-democrată asupra operatorului de apă și canalizare nu se oprește doar la noul consiliu de administrație, unde cinci din șapte membri sunt membri ai formațiunii de guvernământ, ci se întinde până inclusiv la ”public relations”.

Securiştii elevului erou, la plimbare... de pe pietonal până la Cotroceni, după revoluţie: de la şefi la serviciile secrete la respectabili afacerişti – LISTA

„Un vis frumos mi-a fost viaţa / Cât am trăit pe acest pământ / La 20 de ani s-a stins lumina / Şi zac de tânăr în mormânt”… Sunt versurile emoţionante care se pot citi pe monumentul funerar ridicat la Cimitirul Pacea în memoria lui Mugur Călinescu, elevul care în 1981 a avut curajul de a protesta de unul singur faţă de neajunsurile şi nedreptăţile regimului comunist.

Intradevar toti arata bine dar am o intrebare :Cu ce medii au terminat liceul si facultatile daca se poate sa se publice notele lor .La ANAF cum s a publicat lista cu datornicii sa se publice si notele de la bac sau licenta. Multumesc anticipat.
27 iunie 2016, 22:01
Asta ati votat dobitocilor! Ce mai comentati! Erau oameni pe la alte partide de o mie de ori mai valorosi si care nu au facut politica jegoasa de pana acum.Va meritati soarta botosaneni cretini!
27 iunie 2016, 21:02
O parte din oras o cunoaste pe andrea buiuc de cand lucra la..... cat despre murariu sau mihai stefan nu au ce cauta in consiliu local sunt niste oameni usor de dus de nas. Gogosica a mai prins un ciolan si in culmea fericirii e turcanete ca poate fura inca patru ani in voie...
27 iunie 2016, 16:05
Cum sa il alegi pe baiatul lui Murariu viceprimar... e de rasul curcilor. Cel mai slab c.l. de dupa revolutie.
27 iunie 2016, 16:00
Gogosica trebuie sa mearga la psiholog!
27 iunie 2016, 14:01
Paul Octav = omul lui Iliuta = PSD
27 iunie 2016, 11:50
Cel mai tare CL plin de oportunisti si inganfati, cum dracu sa votezi PSD la CL si primar PNL separat??? A iesit un mare bors de potroace sa vedem cine il va manca. :(
27 iunie 2016, 08:46
andreea buiuc inginer....ihhhhhi...
27 iunie 2016, 08:00
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.