Ancheta săptămânii
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu

Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.

Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.

Povestea concursului

 

Concursul a avut loc în ultimele zile ale anului trecut, cu câteva ore înainte de Revelion.

 

Botoșăneanul a relatat despre anumite nereguli care au reieșit la o simplă vizualizare a documentelor: S-a rupt partitura!? Directorul Filarmonicii a fost demis, e pe cale să fie lăsat și fără postul câștigat pe la sărbători

 

Sesizarea îi vizează pe fostul manager interimar, directorul adjunct, contabilul șef și un inspector de resurse umane, persoane care prin exercitarea atribuțiunilor de serviciu ar fi încălcat unele prevederi legale concretizându-se, în opinia reprezentanților municipalității, fapte cu caracter penal pronunțat.

 

Faptele pentru care a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean ar fi de luare de mită, abuz în serviciu, dar și neglijența în serviciu.

 

Auditul intern a avut loc la Filamonica Botoșani în primăvara acestui an și a avut mai multe obiective printre care verificarea modului în care s-a organizat concursul pentru postul de concert maestru în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Totodată, ar fi fost făcute verificări și referitoare la modul în care a fost respectat contractul de management al fostului manager interimar.

 

Auditorii ar fi consemnat că examenul pentru postul de concert maestru a fost organizat fără a exista aprobare din partea Consiliului Local pentru o transformare de grad. Iar la concurs s-a înscris chiar managerul care a semnat pentru organizarea concursului, după care și-a luat câteva zile libere. Al doilea candidat a renunțat să mai participe la prima probă.

 

Ar fi existat suspiciuni și cu privire la condițiile de participare deoarece ar fi corespuns fidel cu vechimea în muncă și funcția de artist instrumentist ale managerului interimar.

 

Acest aspect ar fi îngrădit dreptul altor persoane să participe la examen.

 

Concursul a fost câștigat de fostul manager care ar fi fost numit pe funcția de execuție de concert maestru printr-un act adițional la un contract de muncă suspendat prin dispoziție de primar în septembrie 2021, atunci când a preluat conducerea instituției de cultură.

 

Ori auditorii au considerat nelegală încheierea unui act adițional la un contract de muncă suspendat.

 

 

Suspiciuni de mită la concertele de Crăciun

 

 

Fapta de luare de mită ar fi reieșit în urma plății unor onorarii către colaboratori ai orchestrei Filarmonicii de Stat.

 

Fostul manager ar fi majorat onorariile pentru trei colaboratori care aveau contracte pentru „Concertul de Crăciun” care a avut loc în 22 decembrie 2021, de la 550 la 1.000 de lei.

 

Unul dintre colaboratori ar fi recunoscut în fața controlorilor financiari că a primit suma de 1.000 de lei, cu condiția să înapoieze managerului 500 de lei. Ceilalți colaboratori nu ar fi fost intervievați de auditori.

 

Pe aceste considerente comisia de audit ar fi înaintat un raport Primăriei în vederea sesizării organelor de cercetare penală.

 

Plângerea a fost înaintată la sfârșitul lunii aprilie din acest an.

 

Poliția și-a declinat competențele

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean confirmă înregistrarea sesizării care îi vizează pe salariații de la Filarmonica Botoșani.

 

„A fost înregistrată o astfel de sesizare la nivelul instituției noastre, însă a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru soluționare, întrucât competența pentru cercetarea acestor fapte aparține procurorului”,

agent prinicpal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Cercetările vor fi astfel efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru a se stabili gradul de vinovăție al persoanelor bănuite de fapte penale. Două dintre acestea au sau au avut funcții de conducere.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Scandal de plagiat la concursul pentru funcția de manager la Filarmonică, un candidat a fost eliminat
LOVITURĂ de teatru la Filarmonică după analizarea contestației

 

Dosarul șpăgilor: Doina Caba și-a tras soțul în infracțiuni, șefa de la ATI plină de datorii dar cu mașină de peste 100.000 de euro – AVERILE șefelor arestate de la spital
Spitalul este zguduit de arestările VIP-urilor care au ajuns în cătușe.Neașteptate în ancheta de la Spitalul Județean Mavromati aflată în derulare la DNA Suceava sunt mai degrabă numele unora dintre cei implicați.
”Descoperirea” din canal: Muncitorii de la ”Apă” NU ar avea, de fapt, salariul minim pe economie - Nimeni nu prea ia sub 3.000 de lei
Ideea salarizării muncitorilor din echipajele de intervenții ale Nova Apaserv la nivel minim care circulă pe piață de ani la rând este una falsă.O susține conducerea companiei județului prin calcule făcute cu titlu de exemplu dar și sindicaliștii de la nivelul unității.
Parada Erorilor de Ziua Națională a României: cine și de ce a furat startul, unde au dispărut avioanele
1 Decembrie 2023 va rămâne probabil în memoria colectivă a botoșănenilor ca fiind Ziua Națională în care erorile s-au ținut lanțBotoșăneanul a încercat să afle ce s-a întâmplat și a discutat cu șefii instituțiilor implicate în organizarea evenimentului
Magistrații și-au mărit salariile retroactiv! La Botoșani un fost procuror va primi 50.000 de euro: Îmi tremura pixul în mână
250.000 de lei sau 50.000 de euro este suma pe care urmează să o primească un fost procuror de la Botoșani, într-o singură tranșă.Asta alături de un alt „cadou” oferit de colegii magistrați activi: majorarea pensiei de serviciu, cunoscută publicului larg drept „specială”.
Mesajul care poate fi decisiv în dosarul morții Alexandra Ivanov: Tânăra a trimis zeci de SMS-uri, unul singur amintit în anchetă
Alexandra, tânăra mamă din Botoșani care a murit în Maternitate în dimineața zilei de 18 august 2023 a trimis numeroase mesaje în ultima noapte din viața sa.Familiei, doctorului curant dar și celui care se afla de gardă. Mesajele au fost identificate la percheziția informatică efectuată ulterior decesului.
Facturi de aproape 2.000 de lei la apă în comuna fără... apă: Se plătește apa din fântâni – DOCUMENT
Unele persoane juridice din comuna Blândești au primit toamna aceasta de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad documente privind actualizarea abonamentelor de utilizare / exploatare a resurselor de apă care prevăd scumpiri drastice.
Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
un audit ar trebui si la Prefectura, la Primarie,la Consiliul Judetean si la subordonatele lor, aici sa vedeti cum se aranjeaza la greu examenele. mereu este aceiasi comisie de concurs. posturile de sefi sunt prin excelenta ocupate de politruci ca recompensa de la partid
20 noiembrie 2022, 19:31
Proiectul de managementnu NU este o lucrare stiintifica, deci nu se supune plagiatului. este doar o reteta de succes sau nu , incare uncandidat crede ca il poate implementa pentru bunul mers al unei institutii. Secretariatul comisie de concurs a facut un abuz in functie in forma repetata pentru favorizarea unui amarat de om de casa al PSD. Probabil ca de acum vor curge dosarele penale impotriva celor 4 cocoane din secretariatul comisiei. .....sau cel putin asa ar trebui sa se intample !
1 iunie 2022, 15:19
Înțeleg faptul ca se organizează de atâtea ori concurs la filarmonica pana iese manager definitiv Mirel cel dorit de către partid și papusat de către Sorinel. Astfel spus managerul de drept cred ca va fi impresarul Sorinel, pentru ca Mirel și trompeta vor fi ca de obicei plecați în concerte separate fata de cele ale Filarmonicii din Botoșani.
30 mai 2022, 09:29
Astfel de lucruri se intampla peste tot, ghinionul e ca au fost descoperite la Filarmonica.
30 mai 2022, 09:13
Dacă se dorește un control adevărat, se ajunge până la Sorinel, combinatorul șef, care-și spune și impresar. Dar se poate ajunge și la primaria Botoșani. Care ar suspecta un plagiat a dosarului de concurs pentru funcția de manager, pentru a fi ajurat Mirel. Numai că: 1. Oricine poate să aibă o viziune similară cu a altcuiva. 2. Dosarul așa zis plagiat, nu a devenit vreodată câștigător. 3. Cine și ce pregătire au cei din primarie să constate un plagiat? Asta se numește abuz în serviciu.
30 mai 2022, 08:08
Pe cand un audit si la Muzeul Judetean pentru a descoperi cum Adela Kovacs a ajuns sef de sectie la istorie?
30 mai 2022, 08:06
Cancerul e vechi in Filarmonica Botosani!E bine totusi ca organele abilitate incep sa si faca meseria si sa faca un pic de curatenie.Succes!Dura lex, sed lex.
30 mai 2022, 07:49
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.