Ancheta săptămânii
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare

Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.

Iubire și răzbunare 

 

O poveste de dragoste între un adolescent din județul Botoșani și o fată din Suceava s-a terminat urât: cu acuzații de viol și o condamnare la închisoare cu executare. Totul a plecat de la o răzbunare a fetei împotriva părinților.

 

Denisa era pe atunci elevă în clasa a VI-a la o unitate de învățământ din Suceava. Locuiește în mediul rural alături de mamă, tatăl vitreg, doi frați și un bunic. Mama ei s-a căsătorit cu Radu I. un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet.

 

Și fiica, Denisa, a cunoscut în mediul online un băiat din Botoșani, pe nume Cosmin, de care s-a îndrăgostit rapid, așa cum fac adolescenții. Vorbea cu el mai ales la telefon, prin mesaje.

 

Până când într-una din zile, mama sa, care era mai strictă și de care nu era foarte apropiată, i-a smuls telefonul din mână. Nu era de acord ca Denisa să vorbească cu băieți pe care nu-i cunoaște. A început cearta iar fata a așteptat ca tatăl vitreg, adică Radu I., de care era apropiată, să vină în apărarea ei.

Acesta a fost momentul care mai apoi a declanșat toată nebunia. Pentru că el nu a făcut-o.

 

Violul... inventat sau nu?

 

„După ce mama m-a certat și întrucât am văzut că Radu nu îmi ia apărarea cum face de obicei, deși știa de prietenia mea cu băiatul respectiv, m-am supărat pe Radu și i-am spus mamei că acesta m-a violat și am început să țip la mama mea. Radu care era de față i-a spus mamei că nu e adevărat, la care mama a spus că mă crede pe mine iar Radu a ieșit din cameră”,

a povestit Denisa într-una din declarațiile date ulterior

 

Cearta între părinți a continuat până târziu în noapte și s-a terminat cu plecarea tatălui vitreg, dat afară de mama fetei. A doua zi a fost anunțată Poliția cu privire la presupusul viol săvârșit de Radu, bărbatul de 33 de ani, asupra fetei de 13 ani.

 

 

„Primul” presupus viol -  penetrarea cu degetul

 

Prima declarație a fetei a fost dată în martie 2018. Denisa a povestit că violul ar fi avut loc în noiembrie 2017 când mama ei era plecată la priveghiul unei rude. Atunci Radu ar fi venit în camera unde dormeau și frații, a început să o sărute și să o mângâie. Violurile, prin penetrare cu degetul, ar fi avut loc undeva în noiembrie și mai apoi în ianuarie 2019.

 

„Nu se precizează o dată exactă a comiterii faptelor, un prim aspect care induce dubii. Nu s-a precizat niciodată care ar fi data comiterii ultimului act sexual și nici a comiterii primului sau a celorlalte acte. Persoana vătămată spune într-o primă fază că a fost violată doar o dată, prin penetrare vaginală cu degetul. Ulterior, în fază de judecată revine asupra declarației și spune că s-a intervenit de mai multe ori și că a fost violată în mai multe zile, în mod repetat”

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani (foto jos)

 

 

„Al doilea” presupus viol s-a transformat în partide 

 

Ulterior, fata revine asupra declarației inițiale și aduce o altă poveste prin care arată că a făcut sex cu tatăl vitreg în mai multe rânduri. O versiune agravantă a ceea ce se presupune că s-ar fi întâmplat între tatăl vitreg și fiica de 13 ani.

 

„În urmă cu două săptămâni, nu mai rețin exact ziua, în timp ce dormeam în camera mea cu fratele și sora mea, în jurul orelor 1:30 – 2:00, a venit la mine tatăl meu vitreg care m-a trezit și s-a băgat în pat alături de mine și a început să tragă de pantalonii mei pe care mi i-a dat jos, s-a dezbrăcat și el și a început să mă sărute și a avut contact sexual cu mine, în primă fază cu degetele și apoi normal, acest lucru durând circa o oră. În timpul actului sexual nu am țipat deoarece îmi era frică, iar acesta mi-a spus că mama mă va da la stat dacă află ce s-a întâmplat între noi”

declarația fetei din aprilie 2018

 

 

Mai departe fata a spus că tatăl vitreg a încercat să-i dea niște somnifere care erau de fapt destinate fratelui ei, pe care ea le-a refuzat. Și că, timp de două săptămâni, în jur de ora 2:00, el ar fi venit în camera fetei noapte de noapte.

 

„A întreținut relații sexuale normale cu mine de aproximativ 10 ori. În zilele de 5 și 6 aprilie 2018 cel în cauză mi-a propus să fug cu el și să fiu femeia lui. Într-una din seri acesta mi-a propus să fac sex oral însă am refuzat și acest lucru nu s-a întâmplat”,

declarația fetei din aprilie 2018

 

A treia oară, doar și-a imaginat 

 

Mai apoi, fata are o a treia declarație în care spune de fapt că a inventat totul, pentru a se răzbuna pe tatăl ei vitreg. Se întâmpla în 24 mai 2018.

 

„Menționez faptul că eu mi-am imaginat că, dacă voi spune aceste lucruri, mă voi răzbuna pe tatăl meu vitreg și pe mama mea iar eu voi putea vorbi în continuare cu prietenul meu din Botoșani. Declarația a fost luată în prezența organului de cercetare penală, a avocatului persoanei vătămate, a asistentului social și a reprezentantului persoanei vătămate, adică mama. Deci, în prezența a patru persoane. Nu se poate trage concluzia că a existat vreo formă de constrângere din partea organului de Poliție sau alte persoane. Fata neagă”,

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani

 

În susținerea acestei ultime declarații a Denisei vine și raportul medico-legal care indică fără niciun dubiu faptul că ea nu a fost victima vreunei agresiuni de orice fel: „Potrivit examinării făcută de Serviciul Județean de Medicină Legală nu avem elemente din care să rezulte producerea unui viol sau a unei tentative de viol. Deci, fapta nu există”, mai spune avocatul.

 

Viol cu o fată virgină

 

Potrivit actului medical, după examinare medicii au constat faptul că fata nu prezenta urme de violență pe suprafața externă a corpului. Mai mult decât atât, era… virgină.

 

 

A fost examinată și din punct de vedere psihologic, de specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava care ulterior au întocmit un raport de evaluare.

 

„Starea sa emoțională a fost profund afectată. În fața celor de la DGASPC minora spune încă o dată adevărul:

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani

 

 

Minora prezintă un comportament duplicitar, teamă, neîncredere, vigilență anxioasă, dificultăți de înțelegere, vulnerabilitate la situații stresante

 

„Se recomandă includerea într-un progra de consiliere psihologică”

raport DGASPC

 

 

De altfel și mama ei a aflat între timp faptul că fiica ei a mințit la audieri. Însă trecând peste faptul că și-a „sacrificat” în acest fel soțul, femeia a devenit îngrijorată de eventualele repercusiuni.

Ea a dat o declarație la procuror în care a recunoscut că fata s-a răzbunat pe tatăl vitreg dar și motivul pentru care a făcut acest lucru.

 

„Cred că fiica mea s-a răzbunat deoarece nu am fost de acord cu relația sa cu un băiat din județul Botoșani pe care știu că îl cheamă Cosmin. Și sunt de acord să fie examinată medico-legal”,

mama Denisei

 

Deci mama ei vine și spune: a fost o răzbunare. Pentru că nu a lăsat-o tatăl vitreg să vorbească cu un băiat din județul Botoșani.

 

Convorbiri telefonice interceptate

 

Iar asta reiese și dintr-o convorbire avută cu mama ei, din Italia în care îi infirma că soțul ei Radu s-ar fi atins de fată.

La dosarul din instanță, ca mijloc de probă au fost depuse și o serie de interceptări telefonice între cele două care au discutat liber, fără să știe că sunt ascultate.

 

„Am întrebat-o pe Denisa, ia spune tu lui mama, este adevărat ce ți-a făcut Radu? Nu, mamă. – Și îți era greu să spui adevărul la Poliție? Nu trebuia să minți. – Și e adevărat că s-a atins Radu de ea? – Nu. Ea vrea să repare tot ce a făcut dar i-a fost teamă”,

 

Teama mamei era că prin faptul că fiica ei a mințit, era pusă în situația să plătească cheltuieli de judecată.

 

 

O altă probă din dosar a fost o convorbire dintre mama lui Radu și fată care îi confirma și ei că a mințit. Filmarea care avea în jur de 14 minute a fost ascultată în instanță de judecător. Denisa a repetat de mai multe ori că nu a fost violată.

Și nu în ultimul rând, Radu a fost testat cu aparatul poligraf. Rezultatele au arătat că spune adevărul la întrebările privitoare la viol.

 

„Nu au provocat în traseele diagramelor poligraf modificări semnificativ – caracteristice prezenței indicilor comportamentului stimulat”,

test poligraf

 

Mai mult au fost prelevate și probe ADN de pe pijamaua fetei, pătura de pe pat dar și blugii bărbatului. Mostrele prelevate au fost neconcludente pentru stabilirea ADN-ului.

 

După denunț, Radu I. a fost reținut pentru 24 de ore în data de 6 aprilie 2018 și mai apoi instanța i-a dat mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. A stat în arest până în 21 martie 2019 când a fost plasat sub control judiciar.

 

Procesul în care a fost acuzat de viol s-a judecat la Judecătoria Suceava și s-a terminat cu o condamnare la 8 ani de închisoare cu executare pentru Radu I. Apărătorul său legal, Eduard Luca, a făcut apel la Curtea de Apel Suceava care a dispus desființarea primei sentințe și rejudecarea cauzei cu schimbarea juridică a faptei, de la viol la act sexual cu un minor.

 

loading...
S-a certat cu fratele ei, apoi a sunat la 112 spunând că a fost violată: Minora de 16 ani a fost AMENDATĂ

 

Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.