Ancheta săptămânii
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO

Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.

Peste 5 ore de navetă zilnică doar ca să lucrezi la o primărie de comună?

 

Pentru câte afaceri cu lemne se învârt prin zonă, comuna este una mai sărăcăcioasă decât ar fi cazul. Drumul principal care o traversează este de-un asfaltat bortelit-peticit și destul de îngust.


Oricum, Vatra Moldoviței nu pare a fi nici pe departe localitatea din România pentru care să îți dorești să faci navetă vreo cinci ore pentru a lucra la Primărie.


Și totuși, această comună a devenit un ”El Dorado” al unor bugetari, o rampă de lansare spre Administrația Națională Apele Române (ANAR), instituția atât de râvnită de tot felul de trepăduși politici.


Iar Primăria Vatra Moldoviței este cea în care, la scurt timp după ce s-a pensionat în 2017 din fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-a angajat Stelian Mețler, de unde a fost detașat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani.


Nici mai mult, nici mai puțin de 142 de kilometri sunt între Darabani, orașul în care își are domiciliul Stelian Mețler, și Vatra Moldoviței, unde teoretic a lucrat puțin câte puțin, înainte de detașările succesive la SGA Botoșani.


Pe 3 februarie i-a fost încetată detașarea de la Primăria Vatra Moldoviței la SGA Botoșani și, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să revină la locul de muncă inițial.


Distanta.ro arată că drumul între cele două localități se parcurge în 2 ore și 34 de minute. Cu alte cuvinte, un om care se apropie de vârsta de 70 de ani ar fi făcut o navetă zilnică de peste 5 ore!

 

comuna vatra moldovitei

 

Expediați în mai puțin de 15 secunde


Am vrut să vedem cum este posibil așa ceva și miercuri, 10 februarie, ne-am deplasat în localitatea ajunsă în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri care vizează angajările în sistemul bugetar.


Ce am găsit acolo ne-a depășit orice ne imaginam.


Așa cum e moda de câțiva ani și, în comuna din Bucovina, Primăria pare a fi cea mai impunătoare clădire, contrastează puternic cu noroiul, bălțile și gropile din imediata apropiere.


Ne întâmpină un paznic care din gesturi ne dă deja de înțeles că nu avem ce căuta acolo. Se întoarce cu spatele, pune telefonul la ureche și în mai puțin de 15 secunde se întoarce:


primaria vatra moldovitei-    Nu aveți voie!
-    Adică cum nu avem voie?

 

-    Nu vă poate primi.
-    Este o instituție publică aici.

 

-    Este instituție publică, dar dacă nu vă poate primi...
-    Dar altcineva? Viceprimarul, secretarul, cineva care este disponibil?

 

-    Deci el nu vă poate primi.
-    Păi încercați la altcineva.

 

-    Nu am la cine încerca la altcineva.
-    La dl viceprimar... Cum adică nu aveți la cine încerca, dvs. nu aveți aici primar, viceprimar, secretar? Vrem să vorbim cu cineva de la Primăria Vatra Moldoviței.

 

Dialogul absurd este întrerupt de o funcționară ieșită parcă dintr-un club, care fără să o fi întrebat cineva ceva, începe să țipe. După ce se bagă în fața camerei se enervează că o filmăm. Suntem în parcarea din fața Primăriei bineînțeles, nu în dormitorul angajatei.

 


Ați mai văzut vreodată o primărie închisă cu cheia ziua în amiaza mare?


Îl rugăm pe paznic să meargă la cabinetul primarului și să îi transmită că doi jurnaliști de la Botoșăneanul vor să discute cu dânsul. Insistența noastră îl enervează pe paznic, care începe să dea semne de violență. Încearcă să pună mâna pe aparatul de filmat, cere să nu se mai filmeze și turuie, turuie, turuie, repetând continuu cuvântul ”uăi”. Încercăm să îi explicăm că suntem în spațiul public, chiar cel mai public din comuna devenită celebră în câteva zile și că nu ne aflăm în sufrageria sa.

 

Dar realizăm că, de fapt, chiar acolo suntem. Enervat la culme de cererea noastră de a transmite cuiva din conducerea Primăria că dorim să purtăm o discuție, paznicul intră în clădire și, vă vine sau nu să credeți, încuie Primăria Vatra Moldoviței. Cu cheia, în sensul cel mai propriu al cuvântului! Ne uităm în jurul nostru și realizăm că în cele vreo 10 minute cât gardianul s-a dat în stambă, a dispărut toată lumea din parcare și s-a făcut o liniște mormântală. Brusc, o mulțime de oameni care aveau treabă la Primărie au plecat când au văzut că se filmează.

 

primaria vatra moldovitei judetul suceava

 

Nici Poliția nu-i acasă


Scenele sunt apoi de-un absurd la fel de românesc ca și democrația în care se spune că trăim de peste 30 de ani. Încet-încet (re)vin oameni pe la Primărie, paznicul încuiat în hol deschide ușa cu cheia, îi primește pe absolut toți. Doar jurnaliștii nu au voie.


-    Dar văd că intră toată lumea, doar noi nu...
-    Ei sunt oameni veniți cu treabă.


Paznicul pur și simplu s-a baricadat în clădire și refuză să se deplaseze la primar, viceprimar, secretar să îi anunțe că dorim să vorbim cu ei. ”Uăi ești turc?” este expresia lui favorită.


În tot acest timp funcționarii ne pândesc de la ferestrele largi de termopan prin care se văd o mulțime de becuri aprinse. Ziua la amiază, pe un soare neobișnuit de puternic pentru luna februarie...   


În aceeași clădire cu Primăria Vatra Moldoviței se află și Poliția. Încercăm și acolo. Degeaba! Ușa și aici este închisă. Nici Poliția nu-i acasă...

 

politia vatra moldovitei

 

”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”


Din fața Primăriei sunăm la numerele de telefon de pe site-ul oficial al instituției din Vatra Moldoviței. Intră direct ocupat ambele ori de câte ori încercăm. Citim apoi că Libertatea l-a contactat pe primarul Virgil Saghin, iar acesta când a aflat cine este la capătul celălalt al firului a oprit brusc convorbirea, astfel că începem să înțelegem de ce nu funcționează telefoanele. La ce bun? Să sune jurnaliștii să întrebe de angajările scandaloase de aici?


Într-un târziu, un cetățean care a asistat de peste drum la comedia de vreo două ore din fața Primăriei se apropie de noi: ”N-o să iasă nimeni. Stau pe telefoane și se anunță continuu între ei pe unde filmați. Până ce nu plecați nu iese nimeni”.


Nu ne rămâne decât să întrebăm sătenii dacă îl cunosc pe Stelian Mețler, tatăl directorului adjunct pe țară de la ”Apele Române”, care teoretic a lucrat și poate încă mai muncește la Primăria Vatra Moldoviței. ”Nici n-am auzit de el”, ”N-am auzit”, ”Nu cunoaștem”, ”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”

 

Sunt doar câteva răspunsuri primite. Din câți oameni din comună am oprit, nici măcar unul nu ne-a spus că l-ar cunoaște. Am încercat și cu Simona Iancu, chelnerița angajată mai întâi la Primăria Vatra Moldoviței și apoi mutată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, căreia i se subordonează și SGA Botoșani. Răspunsurile sunt aceleași.


Impertinența și sfidarea din fața Primăriei, prelungite cu nefuncționarea telefoanelor, continuă și pe pagina web oficială a administrației publice din Vatra Moldoviței. Deși aleșii sunt obligați să își facă publice anual declarațiile de avere și de interese, la secțiunea dedicată primarului Virgil Saghin ultimele formulare completate datează tocmai din 2009, adică din anul următor celui în care a devenit primar. Sunt în schimb trecuți pe site membrii ”aparatului de specialitate”. Stelian Mețler nu este printre ei. Nici Simona Iancu.

 

vatra moldovitei bucovina

 


O minune de primar: demis de ANI și rămas exact pe același fotoliu


Virgil Saghin a devenit primar în 2008 și a fost reales în 2012 și în 2016. Tot în 2016 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat Prefectura Suceava că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a declarat definitiv în conflict de interese și trebuie demis. Omul avusese tupeul să semneze în calitate de primar un contract de furnizare material lemnos cu o firmă la care era asociat.


A fost destituit, însă a continuat să își desfășoare activitatea tot în Primăria Vatra Moldoviței, pe post de consilier al viceprimarului cu atribuții de primar.


În 2017 SuceavaLive.ro explica ce se întâmplă în administrația locală de acolo:


”Saghin se comportă în continuare ca un adevărat primar, în prezent acesta îndeplinind în acte o funcție nesemnificativă. Mizând pe frica oamenilor, dar și pe slăbiciunea unui viceprimar cu atribuții de primar, care nici nu permite lumii să i se adreseze cu „domnule primar”, Saghin reușește să fie în continuare un ”rege chior, în Țara Orbilor”.
Zilnic, acesta conduce mașina Primăriei, unde, odată ajuns își ocupă același scaun de piele din biroul de primar pe care chiar el l-a renovat atât de frumos. Tot el este cel care primește audiențe, care semnează documentele oficiale care au nevoie de semnătura primarului, și, care, participă la ședințele de Consiliul Local la fel ca și înainte când era primar. El vorbește în CL, în locul viceprimarului cu atribuții de primar, Gabriel Niga, el hotărăște către ce domenii pleacă banii bugetului local, și, firește, tot el amenință și opoziția.
Tot mașina Primăriei este folosită și pentru plimbări duminica la vânătoare de căprioare și nu numai...
Cu atât mai grav este faptul că, atunci când sunt sunați de către jurnaliști, la fel ca toți ceilalți primari din județ, nici Saghin, nici Niga, nu răspund, sau închid telefonul în nas reprezentanților mass-mediei.
Atunci când jurnaliștii doresc să afle care sunt proiectele importante care sunt în implementare, sau urmează a fi implementate, aceștia aleg să răspundă cu tăcerea”.

 

virgil saghin

 

”PSD – PNL, aceeași mizerie”


Este una dintre scandările care au făcut înconjurul țării în urmă cu patru ani, după adoptarea celebrei ordonanțe 13. Dacă la Botoșani, în comuna Vlădeni, PSD l-a nominalizat candidat tocmai pe primarul demis de ÎCCJ după un control ANI, la Suceava PNL a făcut același lucru la Vatra Moldoviței.


Anul trecut, după expirarea interdicției trasate de ÎCCJ și ANI, Virgil Saghin a candidat din nou la Primăria Vatra Moldoviței și a redevenit primar. Cu aceleași metehne și aceeași sfidare. Virgil Saghin a câștigat cu 92,21%! Cum a fost posibil un asemenea scor? Foarte simplu: doar un singur alt partid, PSD, a avut curajul să își nominalizeze un candidat la funcția de primar.


Posesor a trei case, toate dobândite prin donație, Virgil Saghin avea în 2009 și o ”pensiune agroturistică construită personal” care ulterior a dispărut din declarația de avere. Presa scrie că fi fost trecută pe o firmă.


Să revenim la Stelian Mețler. Ultima declarație de avere disponibilă pe portalul integritate.eu provine din 2018, an în care a trebuit să își declare veniturile pe 2017. În 2017, an în care s-a pensionat din fruntea ITM Botoșani, Stelian Mețler devenise deja angajat al SGA pe postul de inspector. 2017 este și anul în care PNL-istul Virgil Saghin a fost demis din funcția de primar, dar pe care ”de facto” a continuat să o conducă. Directorul la SGA Botoșani era PSD-istul Mihai Aroșoaie, guvernarea fiind social-democrată la acea dată. Pe această filieră transpartinică Stelian Mețler a ajuns la SGA și cumula pensia cu salariul. Numai în 2017 aduna din aceste surse 54.650 de lei.


După venirea PNL la putere, în urma unui control, Mihai Aroșoaie a fost convins să renunțe la funcția de director SGA Botoșani și a trecut pe postul de inginer șef, al doilea din organigramă, făcându-i loc liberalului Remus Iovu. Între timp, social-democratul Mihai Aroșoaie ar fi trebuit să se pensioneze, însă a primit acceptul conducerii liberale să mai rămână în unitate.

 

DNA descuie Primăria


Un consilier județean, o chelneriță și fostul inspector șef al ITM Botoșani au fost angajați la Primăria Vatra Moldoviței, unde au stat câteva zile, după care au fost detașați la ABA Prut-Bârlad pentru a evita blocarea angajărilor din sistemul bugetar, acolo unde la trei posturi vacantate se putea angaja o persoană. În administrația locală lucrurile merg însă altfel și Primăria din Bucovina a jucat practic rolul trambulinei pentru cei sus menționați. Joi, 11 februarie, DNA a descins la ”trambulină”. Și Primăria a fost descuiată...

 

loading...
Percheziții DNA pe filiera angajărilor scandaloase de la Apele Române - Am văzut așa ceva doar în filmele SF
”Animalul politic” de la ”Ape” înregistrat când se plângea de un director că ”nu se putea face intervenții la el” – AUDIO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
Loading...
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
Loading...
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO
Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.
Pompierul care a intervenit la tragedia de la Huțani: Se scoteau oameni, intra unul, ieșea altul / Când vezi ce ai văzut acolo... nu-ți găsești cuvintele - VIDEO
Pe Liviu Adronic l-am cunoscut prin prisma activităților din ultimele două decenii, el dezvăluindu-și public sufletul sensibil îndrăgostit de cultură. A apărut și s-a poziționat firesc în mijlocul evenimentelor artistice ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Puțini cunosc faptul că Liviu Andronic a trăit o zi și o noapte în mijlocul celei mai mari tragedii rutiere care a lovit România. Și care l-a schimbat și pe el, pe viață. Deși, nu a pierdut pe nimeni drag. A preluat însă din durerea celorlalți, a celor care și-au plâns morții.
Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormântVIDEO & GALERIE FOTO
Ne reîntoarcem în timp, în duminica zilei de 29 iunie 1980, în localitatea Huțani, unde a avut loc cea mai mare tragedie rutieră a României.Gheorghe Podaru a avut o implicare uriașă în partea a doua a evenimentului rutier, în ceea ce s-a înțeles pe atunci a fi misiunea de salvare.
La 300 km parcursi pe zi dus intors,la un consum de 7l/100km rezulta 21l pe zi ori 5lei litrul,face cam 100 leipe zi transportul.22zile X 100=2200 lei pe luna cheltuiala numai pe transport.Daca are netul de 4000 lei tot este rentabil,dar mai mult ca sigur Metler nici nu trecea pe la primarie....cum mai era unul Pomparau fost director la Somax Tv,prins cu furaciuni,era angajat si incasa bani de la APIA Botosani desi nimeni nu la vazut vreodata pe acolo si acum aste vames la Stanca facand trafic cu tigari
15 februarie 2021, 11:39
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este ieșirea mea oficială din zona de confort. Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare :)) Sincer, abia aștept sa ajung, abia aștept sa îl distrug ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.6322 lei
CHF
Francul elveţian
4.7915 lei
GBP
Lira sterlină
5.8254 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6326 lei
XAU
Gramul de aur
277.6524 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2438 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2933 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6225 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.6 o C
Dorohoi
14.7 o C
Bucecea
13.9 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.