Ancheta săptămânii
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO

Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.

Peste 5 ore de navetă zilnică doar ca să lucrezi la o primărie de comună?

 

Pentru câte afaceri cu lemne se învârt prin zonă, comuna este una mai sărăcăcioasă decât ar fi cazul. Drumul principal care o traversează este de-un asfaltat bortelit-peticit și destul de îngust.


Oricum, Vatra Moldoviței nu pare a fi nici pe departe localitatea din România pentru care să îți dorești să faci navetă vreo cinci ore pentru a lucra la Primărie.


Și totuși, această comună a devenit un ”El Dorado” al unor bugetari, o rampă de lansare spre Administrația Națională Apele Române (ANAR), instituția atât de râvnită de tot felul de trepăduși politici.


Iar Primăria Vatra Moldoviței este cea în care, la scurt timp după ce s-a pensionat în 2017 din fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-a angajat Stelian Mețler, de unde a fost detașat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani.


Nici mai mult, nici mai puțin de 142 de kilometri sunt între Darabani, orașul în care își are domiciliul Stelian Mețler, și Vatra Moldoviței, unde teoretic a lucrat puțin câte puțin, înainte de detașările succesive la SGA Botoșani.


Pe 3 februarie i-a fost încetată detașarea de la Primăria Vatra Moldoviței la SGA Botoșani și, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să revină la locul de muncă inițial.


Distanta.ro arată că drumul între cele două localități se parcurge în 2 ore și 34 de minute. Cu alte cuvinte, un om care se apropie de vârsta de 70 de ani ar fi făcut o navetă zilnică de peste 5 ore!

 

comuna vatra moldovitei

 

Expediați în mai puțin de 15 secunde


Am vrut să vedem cum este posibil așa ceva și miercuri, 10 februarie, ne-am deplasat în localitatea ajunsă în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri care vizează angajările în sistemul bugetar.


Ce am găsit acolo ne-a depășit orice ne imaginam.


Așa cum e moda de câțiva ani și, în comuna din Bucovina, Primăria pare a fi cea mai impunătoare clădire, contrastează puternic cu noroiul, bălțile și gropile din imediata apropiere.


Ne întâmpină un paznic care din gesturi ne dă deja de înțeles că nu avem ce căuta acolo. Se întoarce cu spatele, pune telefonul la ureche și în mai puțin de 15 secunde se întoarce:


primaria vatra moldovitei-    Nu aveți voie!
-    Adică cum nu avem voie?

 

-    Nu vă poate primi.
-    Este o instituție publică aici.

 

-    Este instituție publică, dar dacă nu vă poate primi...
-    Dar altcineva? Viceprimarul, secretarul, cineva care este disponibil?

 

-    Deci el nu vă poate primi.
-    Păi încercați la altcineva.

 

-    Nu am la cine încerca la altcineva.
-    La dl viceprimar... Cum adică nu aveți la cine încerca, dvs. nu aveți aici primar, viceprimar, secretar? Vrem să vorbim cu cineva de la Primăria Vatra Moldoviței.

 

Dialogul absurd este întrerupt de o funcționară ieșită parcă dintr-un club, care fără să o fi întrebat cineva ceva, începe să țipe. După ce se bagă în fața camerei se enervează că o filmăm. Suntem în parcarea din fața Primăriei bineînțeles, nu în dormitorul angajatei.

 


Ați mai văzut vreodată o primărie închisă cu cheia ziua în amiaza mare?


Îl rugăm pe paznic să meargă la cabinetul primarului și să îi transmită că doi jurnaliști de la Botoșăneanul vor să discute cu dânsul. Insistența noastră îl enervează pe paznic, care începe să dea semne de violență. Încearcă să pună mâna pe aparatul de filmat, cere să nu se mai filmeze și turuie, turuie, turuie, repetând continuu cuvântul ”uăi”. Încercăm să îi explicăm că suntem în spațiul public, chiar cel mai public din comuna devenită celebră în câteva zile și că nu ne aflăm în sufrageria sa.

 

Dar realizăm că, de fapt, chiar acolo suntem. Enervat la culme de cererea noastră de a transmite cuiva din conducerea Primăria că dorim să purtăm o discuție, paznicul intră în clădire și, vă vine sau nu să credeți, încuie Primăria Vatra Moldoviței. Cu cheia, în sensul cel mai propriu al cuvântului! Ne uităm în jurul nostru și realizăm că în cele vreo 10 minute cât gardianul s-a dat în stambă, a dispărut toată lumea din parcare și s-a făcut o liniște mormântală. Brusc, o mulțime de oameni care aveau treabă la Primărie au plecat când au văzut că se filmează.

 

primaria vatra moldovitei judetul suceava

 

Nici Poliția nu-i acasă


Scenele sunt apoi de-un absurd la fel de românesc ca și democrația în care se spune că trăim de peste 30 de ani. Încet-încet (re)vin oameni pe la Primărie, paznicul încuiat în hol deschide ușa cu cheia, îi primește pe absolut toți. Doar jurnaliștii nu au voie.


-    Dar văd că intră toată lumea, doar noi nu...
-    Ei sunt oameni veniți cu treabă.


Paznicul pur și simplu s-a baricadat în clădire și refuză să se deplaseze la primar, viceprimar, secretar să îi anunțe că dorim să vorbim cu ei. ”Uăi ești turc?” este expresia lui favorită.


În tot acest timp funcționarii ne pândesc de la ferestrele largi de termopan prin care se văd o mulțime de becuri aprinse. Ziua la amiază, pe un soare neobișnuit de puternic pentru luna februarie...   


În aceeași clădire cu Primăria Vatra Moldoviței se află și Poliția. Încercăm și acolo. Degeaba! Ușa și aici este închisă. Nici Poliția nu-i acasă...

 

politia vatra moldovitei

 

”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”


Din fața Primăriei sunăm la numerele de telefon de pe site-ul oficial al instituției din Vatra Moldoviței. Intră direct ocupat ambele ori de câte ori încercăm. Citim apoi că Libertatea l-a contactat pe primarul Virgil Saghin, iar acesta când a aflat cine este la capătul celălalt al firului a oprit brusc convorbirea, astfel că începem să înțelegem de ce nu funcționează telefoanele. La ce bun? Să sune jurnaliștii să întrebe de angajările scandaloase de aici?


Într-un târziu, un cetățean care a asistat de peste drum la comedia de vreo două ore din fața Primăriei se apropie de noi: ”N-o să iasă nimeni. Stau pe telefoane și se anunță continuu între ei pe unde filmați. Până ce nu plecați nu iese nimeni”.


Nu ne rămâne decât să întrebăm sătenii dacă îl cunosc pe Stelian Mețler, tatăl directorului adjunct pe țară de la ”Apele Române”, care teoretic a lucrat și poate încă mai muncește la Primăria Vatra Moldoviței. ”Nici n-am auzit de el”, ”N-am auzit”, ”Nu cunoaștem”, ”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”

 

Sunt doar câteva răspunsuri primite. Din câți oameni din comună am oprit, nici măcar unul nu ne-a spus că l-ar cunoaște. Am încercat și cu Simona Iancu, chelnerița angajată mai întâi la Primăria Vatra Moldoviței și apoi mutată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, căreia i se subordonează și SGA Botoșani. Răspunsurile sunt aceleași.


Impertinența și sfidarea din fața Primăriei, prelungite cu nefuncționarea telefoanelor, continuă și pe pagina web oficială a administrației publice din Vatra Moldoviței. Deși aleșii sunt obligați să își facă publice anual declarațiile de avere și de interese, la secțiunea dedicată primarului Virgil Saghin ultimele formulare completate datează tocmai din 2009, adică din anul următor celui în care a devenit primar. Sunt în schimb trecuți pe site membrii ”aparatului de specialitate”. Stelian Mețler nu este printre ei. Nici Simona Iancu.

 

vatra moldovitei bucovina

 


O minune de primar: demis de ANI și rămas exact pe același fotoliu


Virgil Saghin a devenit primar în 2008 și a fost reales în 2012 și în 2016. Tot în 2016 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat Prefectura Suceava că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a declarat definitiv în conflict de interese și trebuie demis. Omul avusese tupeul să semneze în calitate de primar un contract de furnizare material lemnos cu o firmă la care era asociat.


A fost destituit, însă a continuat să își desfășoare activitatea tot în Primăria Vatra Moldoviței, pe post de consilier al viceprimarului cu atribuții de primar.


În 2017 SuceavaLive.ro explica ce se întâmplă în administrația locală de acolo:


”Saghin se comportă în continuare ca un adevărat primar, în prezent acesta îndeplinind în acte o funcție nesemnificativă. Mizând pe frica oamenilor, dar și pe slăbiciunea unui viceprimar cu atribuții de primar, care nici nu permite lumii să i se adreseze cu „domnule primar”, Saghin reușește să fie în continuare un ”rege chior, în Țara Orbilor”.
Zilnic, acesta conduce mașina Primăriei, unde, odată ajuns își ocupă același scaun de piele din biroul de primar pe care chiar el l-a renovat atât de frumos. Tot el este cel care primește audiențe, care semnează documentele oficiale care au nevoie de semnătura primarului, și, care, participă la ședințele de Consiliul Local la fel ca și înainte când era primar. El vorbește în CL, în locul viceprimarului cu atribuții de primar, Gabriel Niga, el hotărăște către ce domenii pleacă banii bugetului local, și, firește, tot el amenință și opoziția.
Tot mașina Primăriei este folosită și pentru plimbări duminica la vânătoare de căprioare și nu numai...
Cu atât mai grav este faptul că, atunci când sunt sunați de către jurnaliști, la fel ca toți ceilalți primari din județ, nici Saghin, nici Niga, nu răspund, sau închid telefonul în nas reprezentanților mass-mediei.
Atunci când jurnaliștii doresc să afle care sunt proiectele importante care sunt în implementare, sau urmează a fi implementate, aceștia aleg să răspundă cu tăcerea”.

 

virgil saghin

 

”PSD – PNL, aceeași mizerie”


Este una dintre scandările care au făcut înconjurul țării în urmă cu patru ani, după adoptarea celebrei ordonanțe 13. Dacă la Botoșani, în comuna Vlădeni, PSD l-a nominalizat candidat tocmai pe primarul demis de ÎCCJ după un control ANI, la Suceava PNL a făcut același lucru la Vatra Moldoviței.


Anul trecut, după expirarea interdicției trasate de ÎCCJ și ANI, Virgil Saghin a candidat din nou la Primăria Vatra Moldoviței și a redevenit primar. Cu aceleași metehne și aceeași sfidare. Virgil Saghin a câștigat cu 92,21%! Cum a fost posibil un asemenea scor? Foarte simplu: doar un singur alt partid, PSD, a avut curajul să își nominalizeze un candidat la funcția de primar.


Posesor a trei case, toate dobândite prin donație, Virgil Saghin avea în 2009 și o ”pensiune agroturistică construită personal” care ulterior a dispărut din declarația de avere. Presa scrie că fi fost trecută pe o firmă.


Să revenim la Stelian Mețler. Ultima declarație de avere disponibilă pe portalul integritate.eu provine din 2018, an în care a trebuit să își declare veniturile pe 2017. În 2017, an în care s-a pensionat din fruntea ITM Botoșani, Stelian Mețler devenise deja angajat al SGA pe postul de inspector. 2017 este și anul în care PNL-istul Virgil Saghin a fost demis din funcția de primar, dar pe care ”de facto” a continuat să o conducă. Directorul la SGA Botoșani era PSD-istul Mihai Aroșoaie, guvernarea fiind social-democrată la acea dată. Pe această filieră transpartinică Stelian Mețler a ajuns la SGA și cumula pensia cu salariul. Numai în 2017 aduna din aceste surse 54.650 de lei.


După venirea PNL la putere, în urma unui control, Mihai Aroșoaie a fost convins să renunțe la funcția de director SGA Botoșani și a trecut pe postul de inginer șef, al doilea din organigramă, făcându-i loc liberalului Remus Iovu. Între timp, social-democratul Mihai Aroșoaie ar fi trebuit să se pensioneze, însă a primit acceptul conducerii liberale să mai rămână în unitate.

 

DNA descuie Primăria


Un consilier județean, o chelneriță și fostul inspector șef al ITM Botoșani au fost angajați la Primăria Vatra Moldoviței, unde au stat câteva zile, după care au fost detașați la ABA Prut-Bârlad pentru a evita blocarea angajărilor din sistemul bugetar, acolo unde la trei posturi vacantate se putea angaja o persoană. În administrația locală lucrurile merg însă altfel și Primăria din Bucovina a jucat practic rolul trambulinei pentru cei sus menționați. Joi, 11 februarie, DNA a descins la ”trambulină”. Și Primăria a fost descuiată...

 

loading...
Percheziții DNA pe filiera angajărilor scandaloase de la Apele Române - Am văzut așa ceva doar în filmele SF
”Animalul politic” de la ”Ape” înregistrat când se plângea de un director că ”nu se putea face intervenții la el” – AUDIO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
Loading...
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
La 300 km parcursi pe zi dus intors,la un consum de 7l/100km rezulta 21l pe zi ori 5lei litrul,face cam 100 leipe zi transportul.22zile X 100=2200 lei pe luna cheltuiala numai pe transport.Daca are netul de 4000 lei tot este rentabil,dar mai mult ca sigur Metler nici nu trecea pe la primarie....cum mai era unul Pomparau fost director la Somax Tv,prins cu furaciuni,era angajat si incasa bani de la APIA Botosani desi nimeni nu la vazut vreodata pe acolo si acum aste vames la Stanca facand trafic cu tigari
15 februarie 2021, 11:39
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.7 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
17.7 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
16.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.