Ancheta săptămânii
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 

Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 

Cer prelungirea mandatelor până în 2026


Pe data de 12 septembrie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) în format restrâns, compusă din consilierii locali Dana Lăzăruc și Petru Taielup, a adoptat o hotărâre care deschide posibilitatea prelungirii mandatelor celor cinci social-democrați din conducerea societății. 


Acestea expiră pe 20 decembrie 2022, însă în hotărârea 9 din data menționată, cei doi membri AGA arată că au luat act ”de solicitările privind reînnoirea contractelor de mandat ale administratorilor, pentru o perioadă de 4 ani, respectiv de la 20.12.2022 până la 22.12.2026, conform prevederilor legale”. 


La punctul următor se precizează și că ”solicitările vor fi transmise către Consiliul Local Botoșani spre aprobare”. 

 

Au venit prin concurs, acum vor fără 


În preambul, se face trimitere la legea 31/1990 privind societățile comerciale, la OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și la actul constitutiv al SC Urban Serv SA. 


Însă ordonanța de urgență adusă ca temei stabilește de principiu că funcțiile de membri ai CA la societățile comerciale la care o autoritate publică locală este unic acționar, se ocupă la propunerea acesteia, ”în baza unei selecții prealabile efectuate de o comisie formată din specialiști în recrutarea resurselor umane”. 


Cu alte cuvinte, ar trebui organizat concurs, cum de altfel s-a și făcut în 2018, când actualii membri ai CA au dobândit mandatele. 


Actul normativ amintit stipulează însă și că, ”mandatul administratorilor este stabilit prin actul constitutiv, neputând depăși 4 ani. Mandatul administratorilor care și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile poate fi reînnoit ca urmare a unui proces de evaluare, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel”. 

 

”E problema lor dacă vor să își prelungească, restul o să stabilească Consiliul Local”


Petru Taielup, unul dintre cei doi consilieri locali care au reprezentat municipalitatea la ședința în cauză, a declarat ferm pentru Botoșăneanul că nu a votat prelungirea mandatelor membrilor CA și că atât el cât și Dana Lăzăruc ar fi transmis administratorilor în funcție că trebuie organizat concurs, dar că sunt liberi să facă cerere de prelungire, pe care să o înainteze Consiliului Local. 


”Ei au dreptul lor, nu că le-am acordat noi. E problema lor dacă vor să își prelungească, restul o să stabilească Consiliul Local. Noi în AGA nu am aprobat asemenea treburi (prelungirea mandatelor – n.r.), ei prin statut, prin mandat au că pot să ceară prelungire. Să o facă, este dreptul lor. Noi nu am avut delegație să le prelungim și nici nu aveam dreptul noi să facem asta. Nu am propus noi, au ei dreptul prin mandat să ceară”,


Petru Taielup, reprezentant CL Botoșani în AGA de la SC Urban Serv SA.


În opinia acestuia, ”obligatoriu” trebuie organizat concurs. 

 

Consiliul Local hotărăște, dar deocamdată nu are proiect


De la data adoptării respectivei hotărâri de către AGA restrânsă de la SC Urban Serv SA, Consiliul Local Botoșani s-a întrunit în cinci ședințe extraordinare și în una ordinară, dar pe ordinea de zi nu s-a aflat vreun proiect de hotărâre privind prelungirea mandatelor actualilor administratori. 


Toți cei cinci - Viorica Andronachi, Florin Egner, Dan Pădurariu, Andrei Beilic, Sorin Niculăesa – sunt membri PSD, primii doi oficial pensionari. Ei au fost desemnați în urma unui concurs organizat în 2018, când social-democrații aveau majoritatea în CL. Concursul fusese atunci organizat după ce precedentul CA ajunsese să rămână într-un singur membru din cauza unui val de procese, contestații și demisii. 


Petru Taielup este la rândul său membru PSD și părerea sa, că ar trebui organizat concurs, ar mai fi susținută și de alți social-democrați, chiar dacă actualii componenți sunt toți ”roșii”. 


Neoficial, una dintre justificările pentru prelungirea mandatelor ar fi că ”și la Locativa au făcut la fel când era Flutur primar”. 


Au cerut prelungirea după ce tot ei au votat demararea procedurilor pentru un nou concurs


Culmea este că, aceiași cinci administratori care au formulat cereri să li dubleze practic mandatele obținute inițial, au adoptat încă din luna iunie cu unanimitate de voturi, o altă hotărâre privind caietul de sarcini pentru achiziția de servicii de recrutare prestate de un expert independent care va asista comitetul de nominalizare și remunerare din cadrul Consiliului de Administrație la efectuarea selecției administratorilor societății. 


La mai puțin de trei luni de la aprobarea acestei hotărâri, în AGA și-au transmis solicitările de prelungire a mandatelor.  Ori cele două variante de ocupare a posturilor în CA se exclud reciproc. 

 

Cât au câștigat anul trecut în calitate de administratori ai SC Urban Serv SA

 

17.521 lei - Viorica Andronachi 
16.425 lei - Florin Egner 
14.783 lei - Sorin Niculăesa 
13.140 lei - Andrei Beilic 
13.020 lei - Dan Pădurariu 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
CA-ul roșu de la Urban Serv a plâns penal degeaba într-un dosar cu miză pe director și peste 120.000 de lei
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator

 

Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Sunt niste nesimtiti! Incarca o caruta de bani in timp ce salariile muncitorilor sunt de rahat iar normele de munca supradimensionate! De ai le pleaca toti oamenii !
13 octombrie 2022, 12:51
Apropos de Urban Serv: crede cineva că liberalii nu ar fi procedat la fel ? Sau un alt partid dacă ar fi avut majoritatea în consiliul local ? Dacă afirmați contrariul, mă faceți să râd
13 octombrie 2022, 11:18
Bugetari, la placinte inainte ! La privat inapoi!
13 octombrie 2022, 10:54
PCR-FSN-PSD
13 octombrie 2022, 10:49
PSD=groparii țării
13 octombrie 2022, 10:29
Sant locuri de munca si la privat cine vrea sa mai lucreze .
13 octombrie 2022, 09:57
Mai lăsați-l pe Egner să stea acasă!E pensionar, e director la Zona Metropolitană, e ziarist plătit și membru în Consiliul de Administrație la Urban Serv!Când are timp să le facă pe toate?
13 octombrie 2022, 09:49
Plecați la pensie că și așa nu faceți nimic bun.
13 octombrie 2022, 07:32
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.