Ancheta săptămânii
Puiul de turc care terorizează lumea - bătăi, spargeri, furturi și ”oleacă” de viol – și-i LIBER!!!

Un băiat de numai 15 ani a ajuns să terorizeze o întreagă comunitate și culmea, în ciuda valului de fapte pe care le săvârșește, continuă să se plimbe liber și chiar să sfideze. Are deja un palmares destul de bogat de infracțiuni săvârșite, 27 în total, de la furturi și tâlhării, la viol. Oamenii care trăiesc în preajma lui se tem să nu treacă la următorul nivel, ultimul și cel mai grav: crima.

Băiatul este produsul României de astăzi și este un rezultat al sistemului care ne trimite părinții să muncească printre străini. A fost crescut de bunici de la vârsta de 5 ani, mama fiindu-i plecată în Italia la muncă, iar tatăl, turc de origine, indiferent total cu privire la existența sa. Trăiește în comuna Hlipiceni unde intră peste oameni în propriile case și-i tâlhărește sau comite violuri.

Și este liber pentru că, da, este minor.

 

La postul de poliție Hlipiceni sunt trei dosare în lucru pe numele său, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani alte patru, pregătite pentru trimiterea în judecată.

Ca un scurt istoric al faptelor A.D.A. este cercetat pentru infracțiuni precum:  furt calificat și tâlhărie calificată, loviri și alte violențe, furtul în scop de folosință, viol și violare de domiciliu.

 

 

În noaptea de 15 spre 16 aprilie 2016, de exemplu, a pătruns prin efracție într-un magazin de unde a sustras bunuri și bani, prejudiciul stabilit de 100 de lei, după care a lovit o femeie și i-a furat patru curcani.

Pe 28 februarie anul acesta și-a lovit o rudă cu pumnul. Cu o zi înainte a intrat într-o curte de unde a furat, nestingherit, o căruță cu tot cu cal. I-a ieșit în cale o femeie pe care a lovit-o în piept cu piciorul.

Anul trecut în noiembrie, a intrat în casa unui consătean și i-a luat banii pe care i-a găsit, 100 de lei pentru ca, de la aceeași persoană să fure în Ajunul Crăciunului suma de 3.707 lei și 310 euro. Într-o altă noapte, băiatul a forțat un geam al magazinului din sat de unde a luat produse alimentare și băuturi.

Și nu în ultimul rând, băiatul de 15 ani a pătruns fără drept în locuința unei fete și prin amenințări cu acte de violență a întreținut raporturi sexuale cu ea. În această cauză însă, s-a dispus clasarea dosarului și netrimiterea în judecată deoarece a lipsit plângerea prealabilă a părții vătămate, adică a fetei.  

 

 

 

Ajunși la exasperare de comportamentul băiatului, oamenii din comunitate se întreabă de ce totuși se află în continuare în libertate, având în vedere că este clar că reprezintă un pericol pentru societate.


”Este vorba despre legislația românească. Deci acesta este un individ care chiar dacă este la vârstă minoră este un pericol social. Are furturi la activ de nu încap pe o foaie A4 scrisă mărunțel, are mai nou și fapte prin violență, eu am adus la Secția de Poliție și în ciuda demersurilor făcute procurorul tot îi dă liber”
Marian Luchian, primarul comunei Hlipiceni

S-a implicat pentru a-l liniști inclusiv preotul din sat și alți săteni dar și psihologii Centrului de Servicii Comunitare destinat Protecției Copilului din cadrul Direcției Copilului .

”Este crescut de bunici, mama sa este prin Italia. Eu l-am adus la Poliție de câte ori a fost chemat, am încercat să-l aducem pe drumul bun, l-am chemat în comisia consultativă de la nivelul Primăriei, cu oameni din sat, cu preot, am făcut tot ce se putea. Se liniștise o săptămână, două. L-am dus chiar cu mașina Primăriei de două, trei ori la Direcția Copilului pentru consiliere, nici un efect”
Marian Luchian, primarul comunei Hlipiceni

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) confirmă faptul că băiatul are mai multe dosare în cercetare.

 

”Este cercetat într-adevăr pentru mai multe infracțiuni. Având în vedere faptul că este minor, este necesară o expertizare pentru a se constata dacă aceste fapte au fost săvârșite sau nu cu discernământ. O măsură preventivă față de el poate fi dispusă de procurori”
Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani

 

Pentru a se putea institui o măsură preventivă în cazul băiatului infractor, el a fost prezentat deja la finele săptămânii trecute la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru a fi expertizat psihiatric.

 

”El fiind minor în vârstă de 15 ani, expertiza medico-legală psihiatrică este obligatorie pentru stabilirea discernământului. Până nu există o expertiză nu este posibilă luarea vreunei măsuri preventive. Expertiza este dispusă în mod obligatoriu de Poliție, fiind vizată de procuror, minorul este internat la Psihiatrie câteva zile, este expertizat de către comisia de expertiză de la Serviciul de Medicina Legală Botoșani și dacă se concluzionează că fapta a fost comisă cu discernământ și se impune măsura arestării preventive ar putea fi reținut și arestat”
Nicoleta Arpinte, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani

 

Însă, în cazul în care judecătorii decid arestarea lui, el nu poate fi internat într-un centru de profil de la Botoșani. A existat în trecut unul, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), la Mănăstirea Doamnei și era destinat copilului care săvârșește o faptă penală dar nu poate răspunde penal.

 

”Centrul este destinat copiilor care au până în 14 ani pentru că nu răspund penal. Deja peste 14 ani, copiii răspund penal. Nu am avut cazuri, iar salariații i-am tot redistribuit prin alte centre. După o serie de calcule am ajuns la concluzia că respectivul centru trebuie adus la Botoșani”
Dan Șlincu, director executiv DGASPC Botoșani

 

Cazul băiatului de 15 ani este însă deja în atenția specialiștilor de la Direcția Copilului.

 

”Chiar a participat la două ședințe de consiliere la Complexul de Servicii Comunitare, cazul este în atenția noastră, am fost sesizați de reprezentanții Primăriei și ai Poliției dar problema este că el ajunge mai greu la noi la Botoșani. Dar competențele noastre sunt limitate în ceea ce privește faptele pe care le săvârșește acest copil”
Dan Șlincu, director executiv DGASPC Botoșani

 

Copilul din Hlipiceni ar urma să împlinească 16 ani în luna septembrie a acestui an și atunci cel mai probabil va fi închis pentru mult, mult timp. În România există doar două centre de detenție destinate minorilor.


”Sunt un fel de centre de detenție pentru minori de la 16 la 18 ani. Minorul este consiliat, dus la părinți, plimbat. Am avut celebrul caz Aron Bălan, el avea 100 de infracțiuni săvârșite, de la 14 la 16 a făcut peste 50 de infracțiuni. Era adus la noi de Poliție, seara, îl închideam acolo, îi dădeam drumul la un moment dat, mai și fugea. Cum a făcut 16 ani și o zi a fost arestat și acum este în Penitenciar”
Alexandru Colbu, director executiv adjunct DGASPC Botoșani

 

Potrivit Codului Penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, în timp ce minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
Inspirându-se din legislația altor state, și legiuitorul român a ales să renunţe complet la pedepsele aplicabile minorilor care răspund penal și să aplice doar măsuri educative în speranța obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în activitatea educativă şi de reintegrare socială a minorilor.

Astfel, cu referire la minori regula este reprezentată de aplicarea măsurilor educative neprivative de libertate, iar excepţia o reprezintă măsurile privative de libertate în cazul infracţiunilor grave (pentru care legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă) sau în cazul minorilor care au comis multiple infracţiuni.

loading...
Scandal sexual la Sanatoriul Podriga, trei bolnave psihic rămase însărcinate, angajații cercetați de procurori pentru viol
Raiul drogaților la volan - cum sunt posibile la Botoșani tragedii inexplicabile pe șosele
Cum ucizi un om în bătaie și scapi cu tentativă de omor: Era fărmat, un picior era ținut de piele, avea un ochi scosGALERIE FOTO & VIDEO

 

Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Ca sa vedeti cat de inteligenti sunt cei de acolo si de ce sunt calcati in picioare de un paduche (https://www.youtube.com/watch?v=qVUyLtK3VQY)
26 aprilie 2016, 00:43
in tot hlipiceniul ala nu se gaseste un gospodar cu o coasa ascutita? tare prosti taranii se lasa calcati de un paduche
25 aprilie 2016, 21:57
Vreau adresa acestui puști. Mă gândesc să îmi iau prietenii să îi facem o vizită. Îl convingem noi să se potolească.
25 aprilie 2016, 21:06
Cred ca ar fi o rezolvare cu aceast rebut, numai dacă ar face o violare de domiciliu unui politician local, numai asa politia ar lua măsuri serioase, până atunci o corectie serioasa din partea satenilor nu ar fi gresita.
25 aprilie 2016, 19:50
si politia ce face? cand recidiveaza nu mai e de lasat liber!!
25 aprilie 2016, 16:46
Din pacate sunt extrem de multi minori care efectiv sfideaza prin faptele pe care le comit!Nu este nevoie de consult psihiatric,ei stiu f.bine ca nu patesc nimic,cunosc legea!Daca ii prinzi la furat nu ai voie sa-i faci nimic ca dai amenda sau infunzi puscaria,in schimb ei nu au nici o retinere sa -ti dea in cap!Spunea cineva din politie ca legile favorizeaza infractorul...stia el ce spune!!!
25 aprilie 2016, 13:28
Cerem senatorilor si deputatilor de la Botosani si din toata tara sa initieze un proicet de lege privitor la posibilitatea de a starpi aceste rebuturi ale naturii.
25 aprilie 2016, 10:22
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.