Ancheta săptămânii
Raiul drogaților la volan - cum sunt posibile la Botoșani tragedii inexplicabile pe șosele

14 martie 2016 : Un tânăr de 26 de ani intră, într-un mod ciudat pe contrasens și mai apoi izbește trei mașini parcate. Le spune polițiștilor că nu își explică ce s-a întâmplat.
11 martie 2016: Un băiat de 20 de ani vrea să vireze la stânga însă zboară pe trotuar, și se oprește într-un sediu de instituție. Fuge și apoi revine la locul accidentului.
13 martie 2016: Un puștan de 21 de ani pierde inexplicabil controlul volanului și izbește două mașini parcate. Refuză să meargă la spital.

Tineri la volan, accidente ciudate

În numai o săptămână polițiștii botoșăneni au avut în atenție trei evenimente rutiere ce au implicat tineri la volan și care s-au soldat cu distrugeri materiale. Doi dintre șoferi consumaseră băuturi alcoolice înainte de producerea accidentelor. În cantități mici, totuși.

Un tânăr cu o bere la bord a intrat cu BMW-ul în sediul de la Drumuri și Poduri – GALERIE FOTO

 

Al treilea, care a distrus trei mașini le explica polițiștilor că nu are idee de ce a intrat cu mașina în altele trei parcate regulamentar. A fost testat cu aparatul alcooltest, fiind urmărit atent de mai multe persoane în stare să jure că era băut. Aparatul a indicat zero.

End of story!

Doar în cazuri excepționale însă, tinerii implicați în evenimente rutiere sunt testați mai departe de clasicul etilotest și anume pentru consum de droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv. Este nevoie de probe de sânge și de urină. În cazul substanțelor etnobotanice compuse în special din copiacee, benzodiazepine și amfetamine, urmele consumului poate fi demonstrat într-un interval de maximum 48 de ore. Doar la derivațiile de canabis, proba de sânge poate fi recoltată chiar și în decurs de șase luni de zile.

 

 

Însă, pentru ca un polițist să ceară astfel de teste la unii șoferi implicați în accidente sau pur și simplu opriți în trafic, trebuie să existe o serie de indicii.

”Din punct de vedere fizic, pupile înroșite, o stare de somnolență sau agitație, un comportament deviant, greutăți în ceea ce privește exprimarea, logoree exagerată sau pot apărea unele psihoze în momentul în care i se ia interviul. Apare o stare de stres”
Vlad Axinciuc, director Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog

Pe primele două luni ale acestui an, la unitățile de primiri urgențe ale județului au ajuns 16 persoane care consumaseră SNPP – substanțe noi cu potențial psihoactiv. Șase dintre acestea au cerut ajutor, ca să scape de dependență, la Centrul Antidrog. În fișa medicală nu se solicită date dacă dependentul este posesor de permis de conducere.

”În privința substanțelor cu potențial psihoativ, trebuie testați, trebuie luate probe de sânge, care dovedesc existența sau inexistența unor substanțe în sânge. Numai că inițiativa trebuie să vină în baza unor indicii serioase. În contextul acesta se poate dovedi sau stabili o legătură de cauzalitate între eveniment și starea în care se afla persoana”
Vlad Axinciuc, director Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog

În capitală, semnalul de alarmă s-a tras anul trecut. Agenția Națională Antidrog (ANA) a încheiat un protocol de colaborare cu Poliția Capitalei și s-au organizat filtre în trafic. Șoferii au fost testați pentru consum de droguri la volan. La Botoșani : ”Nu am fost solicitați cu kituri”


Cum procedează Biroul Rutier Botoșani?

Fiecare echipaj al Poliției Rutiere deține câte un kit prin care se pot face testări de salivă acolo unde există suspiciunea că șoferul ar avea un comportament suspect.

”La nivel de structură, serviciul rutieră dispune de o trusă specială și în cazul în care avem suspiciuni despre faptul că persoana oprită are conduita, comportamentul specific persoanelor care au consumat sunt niște proceduri de recoltare. Sunt teste pe salivă”
Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

În general însă, polițistul care ajunge la fața locului efectuează testul pentru alcool. Doar în cazuri extrem de rare dacă aparatul etilotest indică zero se cer probe biologice.

”Dacă este o simplă tamponare, fără victime, dar ajunge Poliția la fața locului se impune în mod obligatoriu testarea celor implicați, dacă a ieșit zero pe alcool, se ia în calcul conduita, el se va manifesta, dacă a consumat, el va avea o conduită clar necorespunzătoare și acest aspect ar trebui să-l speculeze polițistul sau un telefon în care cineva să ne atragă atenția”
Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

 

 

Un alt șef, confirmă faptul că, la Botoșani există riscul ca substanțele cu efect psihoactiv consumate la volan, să devină un fenomen.

” Semnalul de alarmă noi l-am tras prin ATOP încă de acum 3 ani când am adunat toate liceele din Botoșani la Casa de Cultură a Sindicatelor unde am avut un pic chiar și de obstrucție din partea profesorilor care nu credeau că noi o să facem mare lucru dar uitați că am făcut. Numai că acolo s-au ridicat niște probleme care nu știu dacă s-au rezolvat azi. Tinerii spuneau: dle oferiți-ne și nouă ceva, ce ne oferiți? Noi nu mai consumăm etnobotanice, nu mai bem, nu mai fumăm, ce ne oferiți?
Dumitru Zmău, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP)

Dezbaterile cu elevii au adunat în jur de 600 de tineri la Botoșani și Dorohoi.

”Chestiunea este într-adevăr alarmantă, se cultivă în județ etnobotanice, se valorifică și sunt foarte mulți cărăuși care aduc din alte țări cum e Olanda, curieri pentru zona Botoșaniului, din datele pe care le dețin eu și din discuțiile care au fost la ATOP. Problema este că într-adevăr este îngrijorător, deci se consumă etnobotanice iar cei de la volan devin într-adevăr reale pericole. Poliția Rutieră are doar acele kituri și comportamentul deviant pe care-l are un șofer. Obligația polițistului este să-l prezinte la spital pentru probe de sânge și de urină”
Dumitru Zmău, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP)

 

Substanțe stupefiante la volan, în atenția Parchetului

Procurorii din municipiul Botoșani s-au confruntat pentru o singură dată cu un dosar pentru consum de stupefiante la volan. Polițiștii au avut atunci suspiciuni că un șofer implicat într-un eveniment rutier ar fi fost drogat. Ca atare, s-a dispus efectuarea unor teste, însă rezultatul a fost negativ. Dar aceasta nu înseamnă însă că respectivul conducător auto nu ar fi luat etnobotanice. Și aceasta pentru că, potrivit procurorilor, aparatura de care dispun autoritățile la această dată este axată pe depistarea consumului de droguri clasice (heroină, marijuana, hașiș, LSD) și nu pe etnobotanice.


”În general nu se consumă droguri clasice, care se pot depista și care lasă urme în organism pentru o perioadă mai îndelungată”, afirmă procurorul Nicoleta Arpinte, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.


Tinerii se axează de obicei pe etnobotanice, substanțe cu eliminare foarte rapidă din organism. ”În cazurile practice consumul la volan este foarte greu de probat”, mai spune procurorul Nicoleta Arpinte.
În aceste condiții, unicul dosar de pe masa procurorilor privind consumul de substanțe interzise la volan, altele decât băuturile alcoolice, a fost clasat.

La DIICOT e explozie de ”drogați”

În schimb, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani, numărul botoșănenilor care au ajuns să facă obiectul unor anchete pentru combaterea traficului si consumului ilicit de droguri sau a operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, este unul ridicat.

”În anul 2015 au fost înregistrate un număr de 122 de dosare penale având ca obiect infracțiuni la Legea 143/2000 și 194/2011 și au fost soluționate un număr de 97 de soare penale, fiind cercetate un număr de 114 persoane. În 11 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată pentru un număr de 17 inculpați”
Lăcrămioara Balica, procuror șef Biroul Teritorial Botoșani

Consumul de etnobotanice în ani, la Botoșani, în statistica Centrului Antidrog:

2015 – 72 cazuri
2014 – 35 cazuri
2013 – 26 cazuri
2012 – 23 cazuri

 

Situația îngrijorătoare de la Botoșani a ajuns și în atenția prefectului Dan Nechifor care a ordonat la începutul lunii martie constituirea unui grup de lucru interinstituţional în vederea reducerii ofertei de droguri  dar şi în vederea reducerii cererii de droguri/substanţe noi cu efect psihoactiv.

 

 

Grupul de lucru interinstituţional constituit în vederea reducerii ofertei de droguri/substanţe noi cu efect psihoactiv are următoarea componenţă:
- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani
- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani
- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Botoşani
- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani
- Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani
- Poliţiile locale
- Biroul Vamal de Frontieră Stânca
- Biroul Vamal de Frontieră Rădăuţi-Prut
- Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani
- Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Botoşani
- Direcţia de Sănătate Publică Botoşani
- Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani


Grupul de lucru interinstituţional constituit în vederea reducerii cererii de droguri /substanţe noi cu efect psihoactiv are următoarea componenţă:
- Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani
- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani
- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani  
- Direcţia de Sănătate Publică Botoşani
- Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani
- Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret
- Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani
- Penitenciarul Botoşani
- unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Botoşani

 

”Semestrial, fiecare instituţie publică va informa Instituţia Prefectului despre activităţile desfăşurate şi constatările identificate în urma acţiunilor de control. Prima informare se va înainta până în data de 15 iulie 2016, urmând ca următoarea informare să fie transmisă până în data de 15 ianuarie 2017”
Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

Ce spune legea în cazul șoferilor depistați drogați la volan? Articolul 336 din Codul Penal :

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe


(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.


(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.


(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

loading...
Carambol cu scântei : Un tânăr șofer a avariat trei mașini într-un mod bizar– GALERIE FOTO & VIDEO
Un puști de 21 de ani băut și cu decapotabilă a intrat în două mașini – GALERIE FOTO

 

Fantoma de la județ: 0 euro și câteva parale în nouă luni din 2017

Ceea ce scriam încă de la începutul anului şi anume că, din cauza creşterii masive a salariilor, Consiliul Judeţean Botoşani nu va ajunge să pună în practică direct sau prin unităţile subordonate nici măcar o singură investiţie de amploare, s-a dovedit a fi cât se poate de adevărat. Şi asta reiese din contul de execuţie al bugetului propriu judeţean şi al bugetului instituţiilor subordonate pe primele nouă luni ale anului.

Administrație cu miros de baltă la Nova Apaserv, șefii unității CJ-ului pregătiți să-și împartă profitul chiar și dacă populația nu are apă

Consilierii județeni au adoptat pentru colegii de partid din CA-ul de la ”Apă” niște criterii de performanță în baza cărora să poată primi o parte din profit fără să prevadă pe undeva că apa trebuie furnizată la o anumită presiune sau că trebuie asigurată continuitatea serviciului. Astfel, aceștia pot ajunge să beneficieze de o parte din câștig chiar și dacă într-o lună se dă apă doar trei săptămâni sau dacă apa nu are presiune să ajungă la etajul 4 al blocurilor.

Un rom cu două facultăți și un master vrea să ducă toți etnicii la școală, DAR...

Florin Nicoi are 30 de ani, un copil de cinci ani și reprezintă o figură aparte în rândul comunității rome din Botoșani. În timp ce o mulțime de etnici de-ai săi se ocupă cu spartul semințelor și agresatul oamenilor care trec prin Centrul Vechi, el are cu totul alte priorități.

Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu

Tot mai mulţi conducători auto din Botoşani sunt puşi în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legale potrivit cărora au dreptul să plătească jumătate din amendă în termen de 48 de ore de la aplicare pentru circulaţia fără rovinietă în afara localităţilor.

Primarii botoșăneni de care nu mai scapă lumea

Condamnaţi de judecători, demişi de prefect, pe alocuri şi cu procese pentru revenirea pe post pierdute în instanţă, unii primari din Botoşani au reuşit totuşi să rămână la conducerea localităţilor. Sub o formă sau alta decid direct sau „din umbră” ce se întâmplă în administraţia comunală.

Doi parlamentari PSD au locuit mai bine de un deceniu în ANL-uri din centrul orașului, dar au predat la Locativa altele, la Cișmea

Aşa cum a promis la începutul verii, Doina Federovici a renunţat la apartamentul pe care îl avea închiriat în cartierul Griviţa. La fel a procedat şi Marius Budăi, care a părăsit locuinţa de lângă bazar. Ambii însă au predat alte imobile decât cele în care au locuit efectiv.

Peste 400.000 de euro kilometrul de asfalt județean la Botoșani, ”săracii țării” ajungem să avem cele mai scumpe drumuri din România

Săraci, dar cu preţuri ca la bogaţi, asta s-ar putea spune despre politica de investiţii practicată de Consiliul Judeţean (CJ) şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP). Săptămâna trecută, consilieri judeţeni au adoptat trei hotărâri referitoare la tot atâtea căi rutiere administrate de DJDP, iar costurile prevăzute pentru investiţii ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care s-au făcut calculele.

Alarmă la sate! Firmele nu mai găsesc nici măcar tractorişti, barmanii sunt deja… parfum: Pare ceva de râs

Lipsa cronică a forţei de muncă sau mai exact a oamenilor dispuşi să lucreze loveşte şi mediul rural. Dacă la oraş antreprenorii s-au obişnuit să facă tot mai greu angajări din cauza lipsei resursei umane, unii ajungând să asigure gratuit transportul pentru locuitorii de la sate doar ca să aibă cu cine lucra, acum tocmai comunele se confruntă cu o criză generalizată a forţei de muncă.

Nova Apaserv, condusă de un textilist, un constructor de mașini și alți ”super-specialiști” - 12 șefi, nici măcar unul singur licențiat în furnizarea apei

Avem jurist, avem o pleiadă de economiști, avem chiar și un specialist în confecții-tricotaje. Plus o mulțime de ingineri specializați în tot felul de domenii, însă numai în hidrotehnică nu.
 

loading...
Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

Dincolo de discursuri sforăitoare, de defilarea oficialităților, de îndemnuri mobilizatoare, este realitatea. Iar într-o mulțime de școli botoșănene este cât se poate de crudă. Și asta reiese chiar din documentele instituțiilor care trebuie să contribuie la asigurarea condițiilor desfășurării unui act de învățământ cel puțin decent.

Vitejie doar cu pensionare și cerșetori? Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală - nici o singură amendă pentru scandalul de două zile de la spital

Ameninţări, înjurături, obscenităţi, consum de băuturi alcoolice în loc public, toate acestea şi multe altele nu au fost suficiente pentru autorităţi ca să aplice măcar o singură amendă gloatei care timp de două zile s-a manifestat în curtea sau în împrejurimile celei mai mari unităţi sanitare din Botoşani.

Indicator fals în ”Intersecția morții” - eroare uluitoare a autorităților - GALERIE FOTO

Un lucru banal, care costă zero lei şi zero bani, ar fi putut salva vieţile unor oameni. Cum trăim însă în Botoşani – România, nimeni nu s-a gândit să îl facă. Iar autorităţile în puterea cărora stă o astfel de intervenţie preferă să asiste nepăsătoare la valul de tragedii produse în intersecţia de la Orăşeni Deal.

„Mogulii” de la Judeţ: Lefuri uriaşe pentru „vătămaţii” care au produs 0 euro în ultimul an

Consiliul Judeţean Botoşani a creionat o majorare copioasă a salariilor angajaţilor din aparatul propriu, care vor ajunge să câştige mult mai bine decât oameni care îşi riscă zi de zi viaţa la locul de muncă. Şi aceasta în condiţiile în care de la instalarea în urmă cu mai bine de un an a noii conduceri, instituţia nu a accesat nici măcar un program european.

Boierii de altă dată vs ciocoii noi cu bodyguard de astăzi – UNDE au ajuns bogații orașului cu mână largă

În trecut avuțiile boierilor care au trăit pe meleaguri botoșănene erau incomparabile milioanelor de euro care se află în conturile bogaților prezentului. Boierii s-au transformat de-a lungul timpului, din toate punctele de vedere. Duse sunt și actele mari de mărinimie, prezentul aduce cu sine o goană neobosită după noi și noi câștiguri.

loading...
Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii

O parte importantă a profitului înregistrat de societatea de termoficare a oraşului în 2015 şi 2016 ajunge în buzunarele angajaţilor, dar mai ales a şefilor. Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Modern Calor SA a adoptat la şedinţa din 18 mai o decizie privind împărţirea câştigului din anii menţionaţi.

Mii de euro pentru Flutur și Macaleți, prefectul bate pasul pe loc, campionul de la Apă cu ”salariu nesimțit”, aproape detronat!

Din fericire pentru el, ocupantul scaunului de director general de la Nova Apaserv iese deocamdată din atenția opiniei publice, ca persoană cu ”salariu nesimțit”. L-au ajuns la acest capitol, de la începutul lunii în curs, demnitarii care conduc orașul și județul. Mai puțin prefectul care este pus de Legiuitor, dintr-o scăpare probabil, pe ”hold”.

La ce mai avem semafoare!? Ori sunt stricate, ori funcţionează cu program de bugetar. Iar tragediile curg în intersecţii

Dincolo de neatenţia unor şoferi, de inconştienţa altora, de graba unora, de tupeul prostesc al altora, valul de accidente care s-a abătut asupra municipiului reşedinţă odată cu venirea verii au un numitor comun: s-au produs în intersecţii în care semafoarele funcţionau pe intermitent sau deloc.

Arbitrul, şeful de la asociaţie, consilierul şomerilor, femeia care face toţi banii – Leii curg pe toate căile în buzunarele aleşilor de la municipiu

Dacă unii aleşi de la municipiu n-au nici casă, nici apartament, nici teren şi nici maşină, alţii sunt cât se poate de inventivi în a-şi ridica nivelul de trai şi îşi cresc veniturile din activităţi cât se poate de diverse, unele fără nici o legătură cu studiile sau domeniul lor de activitate.

Metoda ”Rănitul”: Doctorița, primarul și oamenii cu handicap închipuit care nu mai pot de grija alegerilor

Corectitudinea alegerilor desfăşurate duminică, 11 iunie, la Vlăsineşti, pentru desemnarea noului primar este pusă sub semnul întrebării de numărul mare de persoane care au votat cu urna mobilă.

vivacredit.ro
Falimentara Termica face bani frumoși și-i cheltuiește pe „proceduri” , unități de stat care așteaptă banii primesc... de-o pizza

Mai mult de jumătate din sumele încasate de fosta societate de termoficare a oraşului în al doilea semestru al anului trecut s-au dus pe cheltuieli de procedură. Mai pe româneşte spus, majoritatea banilor ajunşi în contul unităţii au fost cheltuiţi ca să se… aducă bani.

RAZII NON STOP !!!!
21 martie 2016, 19:37
Tot mai des,vad in parcuri,pe strazi sau intre blocuri,grupuri de tineri,care au comportament suspect.Se deplaseaza intr-un echilibru precar,se manifesta cu violenta intre ei sau asupra mobilierului stradal,au priviri incetosate.Nu sunt manifestari caracteristice celor aflati sub influienta alcoolului.Daca eu(cetatean obisnuit)si altii din oras,am observat aceste lucruri(nu avem sarcina de serviciu),cum se intampla ca cei de la Politia Locala,nu vad nimic,nu stiu nimic.Nu stiu nici ca se face comert cu valuta si cupoane,nu stiu ca se vand tigari de contrabanda,nu stiu a in magazine se vinde marfa la negru,ca se utilizeaza munca la negru,nu stiu cine strica mobilierul stradal(banci si cosuri de gunoi),nu stiu ccine strica aparatele de joaca.NU STIU NIMIC SI NICI NU FAC NIMIC CA SA AFLE.mA INTREB,PENTRU CE SUNT PLATITI?
21 martie 2016, 12:01
Atata timp cat in licee se vand droguri foarte usor si la vedere, atata timp cat in baruri se vand la fel de usor... Nu vad nicio implicare a carnatului de institutii enumerat mai sus care este responsabil direct cu stavilirea introducerii de droguri pe piata si bineinteles consumul acestora. Sunt deacord ca anumite institutii lucreaza sub acoperire, dar, am dori o mai mare implicare a acestora in depistarea celor care introduc droguri in piata. ...aviz drei Erdic, nu ai scris nimic de accidentele cu tineri petrecute in judet in aceasta perioada, accidente care in marea majoritate au fost si pe seama consumurilor de droguri.
21 martie 2016, 11:15
Politia trebuie sa faca cercetari mai "adanci" in unele cazuri ca vor descoperi "minuni" si sa nu se lase manipulati sau mituiti... Cunosc un caz care nu e rezolvat si care e greu!!! In data de 01.12.2015 la orele 21:00 un tanar DROGAT a intrat cu masina mamei sale in gardul din sensul giratoriu de pe strada sucevei cu bulevardul Mihai Eminescu si era DROGAT BAUT si fara PERMIS si casa scape a bagat-o pe mama lui si ea si-a asumat raspunderea si baiatul a ascapat, pana cand??? Consecintele le stim cu totii...
21 martie 2016, 09:57
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.