Ancheta săptămânii
Raiul drogaților la volan - cum sunt posibile la Botoșani tragedii inexplicabile pe șosele

14 martie 2016 : Un tânăr de 26 de ani intră, într-un mod ciudat pe contrasens și mai apoi izbește trei mașini parcate. Le spune polițiștilor că nu își explică ce s-a întâmplat.
11 martie 2016: Un băiat de 20 de ani vrea să vireze la stânga însă zboară pe trotuar, și se oprește într-un sediu de instituție. Fuge și apoi revine la locul accidentului.
13 martie 2016: Un puștan de 21 de ani pierde inexplicabil controlul volanului și izbește două mașini parcate. Refuză să meargă la spital.

Tineri la volan, accidente ciudate

În numai o săptămână polițiștii botoșăneni au avut în atenție trei evenimente rutiere ce au implicat tineri la volan și care s-au soldat cu distrugeri materiale. Doi dintre șoferi consumaseră băuturi alcoolice înainte de producerea accidentelor. În cantități mici, totuși.

Un tânăr cu o bere la bord a intrat cu BMW-ul în sediul de la Drumuri și Poduri – GALERIE FOTO

 

Al treilea, care a distrus trei mașini le explica polițiștilor că nu are idee de ce a intrat cu mașina în altele trei parcate regulamentar. A fost testat cu aparatul alcooltest, fiind urmărit atent de mai multe persoane în stare să jure că era băut. Aparatul a indicat zero.

End of story!

Doar în cazuri excepționale însă, tinerii implicați în evenimente rutiere sunt testați mai departe de clasicul etilotest și anume pentru consum de droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv. Este nevoie de probe de sânge și de urină. În cazul substanțelor etnobotanice compuse în special din copiacee, benzodiazepine și amfetamine, urmele consumului poate fi demonstrat într-un interval de maximum 48 de ore. Doar la derivațiile de canabis, proba de sânge poate fi recoltată chiar și în decurs de șase luni de zile.

 

 

Însă, pentru ca un polițist să ceară astfel de teste la unii șoferi implicați în accidente sau pur și simplu opriți în trafic, trebuie să existe o serie de indicii.

”Din punct de vedere fizic, pupile înroșite, o stare de somnolență sau agitație, un comportament deviant, greutăți în ceea ce privește exprimarea, logoree exagerată sau pot apărea unele psihoze în momentul în care i se ia interviul. Apare o stare de stres”
Vlad Axinciuc, director Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog

Pe primele două luni ale acestui an, la unitățile de primiri urgențe ale județului au ajuns 16 persoane care consumaseră SNPP – substanțe noi cu potențial psihoactiv. Șase dintre acestea au cerut ajutor, ca să scape de dependență, la Centrul Antidrog. În fișa medicală nu se solicită date dacă dependentul este posesor de permis de conducere.

”În privința substanțelor cu potențial psihoativ, trebuie testați, trebuie luate probe de sânge, care dovedesc existența sau inexistența unor substanțe în sânge. Numai că inițiativa trebuie să vină în baza unor indicii serioase. În contextul acesta se poate dovedi sau stabili o legătură de cauzalitate între eveniment și starea în care se afla persoana”
Vlad Axinciuc, director Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog

În capitală, semnalul de alarmă s-a tras anul trecut. Agenția Națională Antidrog (ANA) a încheiat un protocol de colaborare cu Poliția Capitalei și s-au organizat filtre în trafic. Șoferii au fost testați pentru consum de droguri la volan. La Botoșani : ”Nu am fost solicitați cu kituri”


Cum procedează Biroul Rutier Botoșani?

Fiecare echipaj al Poliției Rutiere deține câte un kit prin care se pot face testări de salivă acolo unde există suspiciunea că șoferul ar avea un comportament suspect.

”La nivel de structură, serviciul rutieră dispune de o trusă specială și în cazul în care avem suspiciuni despre faptul că persoana oprită are conduita, comportamentul specific persoanelor care au consumat sunt niște proceduri de recoltare. Sunt teste pe salivă”
Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

În general însă, polițistul care ajunge la fața locului efectuează testul pentru alcool. Doar în cazuri extrem de rare dacă aparatul etilotest indică zero se cer probe biologice.

”Dacă este o simplă tamponare, fără victime, dar ajunge Poliția la fața locului se impune în mod obligatoriu testarea celor implicați, dacă a ieșit zero pe alcool, se ia în calcul conduita, el se va manifesta, dacă a consumat, el va avea o conduită clar necorespunzătoare și acest aspect ar trebui să-l speculeze polițistul sau un telefon în care cineva să ne atragă atenția”
Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

 

 

Un alt șef, confirmă faptul că, la Botoșani există riscul ca substanțele cu efect psihoactiv consumate la volan, să devină un fenomen.

” Semnalul de alarmă noi l-am tras prin ATOP încă de acum 3 ani când am adunat toate liceele din Botoșani la Casa de Cultură a Sindicatelor unde am avut un pic chiar și de obstrucție din partea profesorilor care nu credeau că noi o să facem mare lucru dar uitați că am făcut. Numai că acolo s-au ridicat niște probleme care nu știu dacă s-au rezolvat azi. Tinerii spuneau: dle oferiți-ne și nouă ceva, ce ne oferiți? Noi nu mai consumăm etnobotanice, nu mai bem, nu mai fumăm, ce ne oferiți?
Dumitru Zmău, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP)

Dezbaterile cu elevii au adunat în jur de 600 de tineri la Botoșani și Dorohoi.

”Chestiunea este într-adevăr alarmantă, se cultivă în județ etnobotanice, se valorifică și sunt foarte mulți cărăuși care aduc din alte țări cum e Olanda, curieri pentru zona Botoșaniului, din datele pe care le dețin eu și din discuțiile care au fost la ATOP. Problema este că într-adevăr este îngrijorător, deci se consumă etnobotanice iar cei de la volan devin într-adevăr reale pericole. Poliția Rutieră are doar acele kituri și comportamentul deviant pe care-l are un șofer. Obligația polițistului este să-l prezinte la spital pentru probe de sânge și de urină”
Dumitru Zmău, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP)

 

Substanțe stupefiante la volan, în atenția Parchetului

Procurorii din municipiul Botoșani s-au confruntat pentru o singură dată cu un dosar pentru consum de stupefiante la volan. Polițiștii au avut atunci suspiciuni că un șofer implicat într-un eveniment rutier ar fi fost drogat. Ca atare, s-a dispus efectuarea unor teste, însă rezultatul a fost negativ. Dar aceasta nu înseamnă însă că respectivul conducător auto nu ar fi luat etnobotanice. Și aceasta pentru că, potrivit procurorilor, aparatura de care dispun autoritățile la această dată este axată pe depistarea consumului de droguri clasice (heroină, marijuana, hașiș, LSD) și nu pe etnobotanice.


”În general nu se consumă droguri clasice, care se pot depista și care lasă urme în organism pentru o perioadă mai îndelungată”, afirmă procurorul Nicoleta Arpinte, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.


Tinerii se axează de obicei pe etnobotanice, substanțe cu eliminare foarte rapidă din organism. ”În cazurile practice consumul la volan este foarte greu de probat”, mai spune procurorul Nicoleta Arpinte.
În aceste condiții, unicul dosar de pe masa procurorilor privind consumul de substanțe interzise la volan, altele decât băuturile alcoolice, a fost clasat.

La DIICOT e explozie de ”drogați”

În schimb, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani, numărul botoșănenilor care au ajuns să facă obiectul unor anchete pentru combaterea traficului si consumului ilicit de droguri sau a operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, este unul ridicat.

”În anul 2015 au fost înregistrate un număr de 122 de dosare penale având ca obiect infracțiuni la Legea 143/2000 și 194/2011 și au fost soluționate un număr de 97 de soare penale, fiind cercetate un număr de 114 persoane. În 11 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată pentru un număr de 17 inculpați”
Lăcrămioara Balica, procuror șef Biroul Teritorial Botoșani

Consumul de etnobotanice în ani, la Botoșani, în statistica Centrului Antidrog:

2015 – 72 cazuri
2014 – 35 cazuri
2013 – 26 cazuri
2012 – 23 cazuri

 

Situația îngrijorătoare de la Botoșani a ajuns și în atenția prefectului Dan Nechifor care a ordonat la începutul lunii martie constituirea unui grup de lucru interinstituţional în vederea reducerii ofertei de droguri  dar şi în vederea reducerii cererii de droguri/substanţe noi cu efect psihoactiv.

 

 

Grupul de lucru interinstituţional constituit în vederea reducerii ofertei de droguri/substanţe noi cu efect psihoactiv are următoarea componenţă:
- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani
- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani
- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Botoşani
- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani
- Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani
- Poliţiile locale
- Biroul Vamal de Frontieră Stânca
- Biroul Vamal de Frontieră Rădăuţi-Prut
- Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani
- Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Botoşani
- Direcţia de Sănătate Publică Botoşani
- Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani


Grupul de lucru interinstituţional constituit în vederea reducerii cererii de droguri /substanţe noi cu efect psihoactiv are următoarea componenţă:
- Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani
- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani
- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani  
- Direcţia de Sănătate Publică Botoşani
- Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani
- Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret
- Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani
- Penitenciarul Botoşani
- unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Botoşani

 

”Semestrial, fiecare instituţie publică va informa Instituţia Prefectului despre activităţile desfăşurate şi constatările identificate în urma acţiunilor de control. Prima informare se va înainta până în data de 15 iulie 2016, urmând ca următoarea informare să fie transmisă până în data de 15 ianuarie 2017”
Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

Ce spune legea în cazul șoferilor depistați drogați la volan? Articolul 336 din Codul Penal :

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe


(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.


(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.


(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

loading...
Carambol cu scântei : Un tânăr șofer a avariat trei mașini într-un mod bizar– GALERIE FOTO & VIDEO
Un puști de 21 de ani băut și cu decapotabilă a intrat în două mașini – GALERIE FOTO

 

Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
RAZII NON STOP !!!!
21 martie 2016, 19:37
Tot mai des,vad in parcuri,pe strazi sau intre blocuri,grupuri de tineri,care au comportament suspect.Se deplaseaza intr-un echilibru precar,se manifesta cu violenta intre ei sau asupra mobilierului stradal,au priviri incetosate.Nu sunt manifestari caracteristice celor aflati sub influienta alcoolului.Daca eu(cetatean obisnuit)si altii din oras,am observat aceste lucruri(nu avem sarcina de serviciu),cum se intampla ca cei de la Politia Locala,nu vad nimic,nu stiu nimic.Nu stiu nici ca se face comert cu valuta si cupoane,nu stiu ca se vand tigari de contrabanda,nu stiu a in magazine se vinde marfa la negru,ca se utilizeaza munca la negru,nu stiu cine strica mobilierul stradal(banci si cosuri de gunoi),nu stiu ccine strica aparatele de joaca.NU STIU NIMIC SI NICI NU FAC NIMIC CA SA AFLE.mA INTREB,PENTRU CE SUNT PLATITI?
21 martie 2016, 12:01
Atata timp cat in licee se vand droguri foarte usor si la vedere, atata timp cat in baruri se vand la fel de usor... Nu vad nicio implicare a carnatului de institutii enumerat mai sus care este responsabil direct cu stavilirea introducerii de droguri pe piata si bineinteles consumul acestora. Sunt deacord ca anumite institutii lucreaza sub acoperire, dar, am dori o mai mare implicare a acestora in depistarea celor care introduc droguri in piata. ...aviz drei Erdic, nu ai scris nimic de accidentele cu tineri petrecute in judet in aceasta perioada, accidente care in marea majoritate au fost si pe seama consumurilor de droguri.
21 martie 2016, 11:15
Politia trebuie sa faca cercetari mai "adanci" in unele cazuri ca vor descoperi "minuni" si sa nu se lase manipulati sau mituiti... Cunosc un caz care nu e rezolvat si care e greu!!! In data de 01.12.2015 la orele 21:00 un tanar DROGAT a intrat cu masina mamei sale in gardul din sensul giratoriu de pe strada sucevei cu bulevardul Mihai Eminescu si era DROGAT BAUT si fara PERMIS si casa scape a bagat-o pe mama lui si ea si-a asumat raspunderea si baiatul a ascapat, pana cand??? Consecintele le stim cu totii...
21 martie 2016, 09:57
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.