Ancheta săptămânii
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut

Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.

Chiar în startul discursului, Valeriu Iftime a făcut public acest lucru și cum dintre toți cei nouă reprezentanți ai județului în Legislativ, prezent era doar Costel Șoptică, informația a provocat rumoare, ironii și zâmbete amare printre participanți.

 

Șefa PSD-ului l-a contactat pe Iftime ca să-i dea banii pe consumația pe care n-a făcut-o


Cu excepția președintelui PNL Botoșani, care a luat parte la lansarea Topului Județean al Firmelor, toți ceilalți au rămas uluiți când au aflat din presă că ar fi avut posibilitatea de a participa la bal, dar că ar fi refuzat întrucât li s-au solicitat câte 400 de lei de persoană.


doina federoviciDupă ce a citit articolul din Botoșăneanul, senatorul Doina Federovici l-a contactat pe Valeriu Iftime pentru a-i transmite că dorește să achite consumația chiar dacă nu a fost acolo.


”L-am întrebat: «dl Iftime, în condițiile în care nu ați trimis nici o invitație, cum și în ce context ați făcut acele afirmații la microfon într-o sală cu 200 de oameni? În care ați spus că ați invitat toți parlamentarii și mai mult decât atât, le-ați pus în vedere să își plătească meniul. Vă dați seama că, după ceea ce s-a scris în presă, se induce ideea de altceva, că noi nu am venit pentru că trebuia să ne plătim meniul. În condițiile astea eu vreau să vă trimit banii pentru meniu chiar dacă nu m-ați invitat la eveniment». A început să o dea pe după plop”,


Doina Federovici, senator.

 

Toți parlamentarii social-democrați susțin că n-au primit vreo invitație


Lidera județeană a social-democraților susține că nu înțelege care a fost substratul unei astfel de acțiuni și de ce s-a dorit ca parlamentarii, cu amintita excepție, să fie puși într-o lumină defavorabilă în fața câtorva dintre cei mai mari afaceriști ai Botoșanilor.

 

Președintele CCIA Botoșani și-a exprimat dezamăgirea că la manifestare nu ia parte și deputatul Marius Budăi, la adresa căruia chiar a avut cuvinte de laudă. Încă ocupantul postului de ministru al Muncii susține că nu a primit însă vreo invitație. Iar același lucru este valabil și pentru colegii săi de partid, Tamara tamara ciofuCiofu, Răzvan Rotaru, Costel Lupașcu și Lucian Trufin.


Prima dintre ei s-a arătat stupefiată de cele întâmplate, explicând că nu a primit vreun telefon, vreo invitație la cabinet ori partid sau pe orice altă cale. Ba mai mult, a arătat că ultimul contact pe care l-a avut cu CCIA datează tocmai din 2012, de pe vremea în care organizația era condusă de regretatul Dorin Floareș.


”Dl Iftime nu m-a invitat niciodată de când este președinte la Camera de Comerț (...). Deci nu am nici o invitație și mă întreb cum se poate uita dl Iftime în ochii mei și ai multora atunci când face asemenea gesturi și afirmații? Probabil că a avut o discuție particulară cu dl Șoptică, dar care nu are nici o legătură cu mine”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.

 

”Impardonabil ce a făcut, absolut impardonabil”


Parlamentara social-democrată a subliniat că este foarte nemulțumită fiindcă i s-a pus eticheta de ”zgârcită” și că dorește să se știe că, în realitate, nici ea și nici colegii senatori și deputați din partid nu au primit vreo invitație și crede că la bal s-a făcut ”o glumă proastă” și că ”e impardonabil ce a făcut, absolut impardonabil”.


”Sunt o mulțime pe care i-am sprijinit fără să fie nevoie ca să mă duc să-mi plătesc meniul la Camera de Comerț și pot să fac lucrul acesta și îl fac pe barba mea, dar niciodată când am făcut un gest de politețe sau de ce l-am făcut, nu am cerut sprijinul sau solidaritatea Camerei de Comerț”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.


La rândul său, deputata Mihaela Huncă de la Pro România a făcut public pe Facebook că ar fi participat la un asemenea eveniment, dar că nu a primit o invitație.

 

”Eu nu puteam să-mi plătesc 400 de lei?”


cristian achiteiȘi liberalul Cristian Achiței a spus la rândul său că nu a recepționat vreun telefon sau vreo invitație la cabinetul parlamentar, acceptând doar ideea că este posibil să fi primit ceva pe adresa electronică.


”Nu am primit nici o invitație oficială, dar cred că a fost pe e-mail ceva, însă aș vrea să spun doar un lucru: dacă cineva își închipuie că nu m-am dus eu la Balul Oamenilor de Afaceri din cauză că nu puteam să-mi plătesc ăia 400 de lei, se înșală amarnic. Poate că sunt alte treburi pe care ar fi trebuit să le discutăm, poate și modul de a invita putea fi unul un pic mai serios. Eu nu puteam să-mi plătesc 400 de lei? Asta este părerea lui, să meargă în continuare cu Camera de Comerț, eu le doresc mult succes”,


Cristian Achiței, deputat.

 

”Au fost trimise la toți parlamentarii”


Încă de sâmbătă Valeriu Iftime a luat la cunoștință de nemulțumirile parlamentarilor referitoare la (ne)participarea la Balul Oamenilor de Afaceri. A explicat că a lipsit din Botoșani toată săptămâna și că a revenit în oraș doar cu două ore înainte de debutul acțiunii, când angajații CCIA i-au adus la cunoștință că doar carmen pantiru valeriu iftimeun singur parlamentar a răspuns invitației. Președintele Camerei de Comerț susține că personal a semnat invitațiile și că acestea au fost trimise prin e-mail de pe adresa electronică a CCIA Botoșani.


”Nu cred că cineva a blocat, că nu s-a făcut decât cu intenția să vină. Doar dacă este ceva în neregulă cu e-mail – ul ăsta, dar nu cred. Am mărturia e-mail – ului de pe Camera de Comerț, că de acolo au fost trimise la toți parlamentarii. Acum, cel mai ușor este să spui că nu l-am primit pentru că, dacă este un cor comun, lumea pare că are dreptate, dar eu nu pot să spun că nu le-au primit și nici nu pot să spun că le-au primit, dar pot să spun că le-am trimis cu siguranță. Aaa, că poate nu le-au citit, asta este altă socoteală. Asta n-am verificat”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.

 

Se anunță schimbări


Șeful Camerei de Comerț a adăugat că nu i-a sunat personal pe parlamentari pentru a evita tot felul de interpretări și că a preferat invitațiile trimise electronic.


”E adevărat că pe invitații scria și prețul de participare, că așa am făcut cu toată lumea”.


Valeriu Iftime a acceptat însă că acțiunea de lansare a Topului Județean al Firmelor a avut câteva imperfecțiuni, precum faptul că s-au citit din Top 10 doar companiile care au dat bani la bal în detrimentul altora cu rezultate mai bune, dar care nu au cotizat și că topul complet nu a fost făcut public nici măcar pe internet, dar a promis că anul viitor se vor face unele schimbări.

 

loading...
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”
73 milioane euro într-un an! Francezul din Botoșani care a răsturnat toate topurile afacerilor: România este aproape un paradis fiscal

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Ai vrut sa pari interesant Roomeo?sau ai avut sarcina de servici?degeaba ai 100 de ani dacă tot prost ai ramas....in aceasta era este de bun simt sa trimiți un mail in loc de o hartie obosită cu care sa se șteargă la cur oricare din zdrentele alea care s.au simtit ofensate!!problema e...ca ăștia nu stiu sa deschida un laptop....ce sa mai vorbim de a citi un e-mail!!Doamna Doina...personal te suna ma-ta sa.ti ureze la multi ani....si limbistii cu două clase cu care ai împînzit toate instituțiile publice...mai ai un an....si o sa uite lumea ca ai existat...cu tot cu pIlele tale de la SRI.Niste mincinoși ordinari!!!Bai atata de prosti incat nu s-au gândit că această corespondență electronică ramane salvată...si omul se poate apara!!sa va dam ....binete...:))))
4 noiembrie 2019, 19:36
Au gresit aia ca nu au chemat o pe fedo la servit meniul.Se aude ca are ca meserie de baza ospataria.
4 noiembrie 2019, 14:05
"i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul." Şi vă miraţi că nu au bani pentru salarii decente. Aşa e când toţi fomoştii au ajuns ne-oameni de afaceri.
4 noiembrie 2019, 13:57
Adevarul este ca lui Iftime i s-a cam urcat la cap succesul si este o vorba care spune cam asa : cind te imbata succesul, cu sigurata vei incepe sa gresesti iar prabusirea este la 2 pasi !
4 noiembrie 2019, 12:42
Nu mai poate Mustacioara de amenintarile unei chelnerite..bine ca am cistigat la Voluntari.
4 noiembrie 2019, 12:08
Pt mine prezenta la eveniment a Doinei Federovici și Marius Budai ar fi însemnat sa-i văd pe Dancila și Dragnea . Le mulțumesc pt neparticipare și pt ca nu mi-au stricat plăcerea de a fi prezent la acest eveniment.
4 noiembrie 2019, 11:54
Dle Mustacioara...stii ca atunci cand trezesti ”doi si-un sfert”raman urme de la cuie...e timpul sa zbarlim mustacioara...
4 noiembrie 2019, 11:52
La ce trebuia sa fie prezente ciumele lui dragnea?poate doar ca sa aiba cei din sala motiv de bashcalie :l
4 noiembrie 2019, 11:30
Valy tu acorzi unei menajere niste puteri inchipuite.Cui ii pasa de supararile ei?Vax albina.
4 noiembrie 2019, 10:54
Lui Iftimie i s-a urcat marime la cap.Mare investitor, mare patron în fotbal, mare la Camera de Comerț.S-au mai văzut cazuri, când persoane mult mai mari și mult mai tari, au dispărut, eterni necunoscuți din viața publică.Valerică nici nu știi cât de mic poți fi!Mi-ar părea rău!Totuși trebuie să învețe că umblatul cu fundul în două luntrii, nu e folositor, pe termen lung.Cât privește comentatorii de mai sus, i-aș întreba, dacă și la cei din PNL e valabilă afirmația că nu știu citi e-maillul?
4 noiembrie 2019, 10:17
Și dacă ajungeau la bal, ce oare aveau sa povestească, mediului de afaceri, slugile infractorului Dragnea și mai recent cititoarei de fițuici Viorica Vasilica ????? Despre drumul Tg Frumos - Botosani ??? Te apuca greața .
4 noiembrie 2019, 08:22
Vai Valeriu ti-ai facut-o cu Doinita, cine a suparat-o de-a lungul vremii si-a LUAT-O, nu iarta niciodata.
4 noiembrie 2019, 08:06
Doar nu ați crezut domnule Iftimie că șparlamentarii își citesc mail-urile...Doința e la nivel de abac, Clipici nu citește decât dacă e ceva despre drumuri, studii de prefezabilitate, proiecte copy paste via aky etc, iar mătușii Tamara ajunsă la 60+ sigur memoria i-a jucat o festă...
4 noiembrie 2019, 08:04
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8595 lei
USD
Dolarul SUA
4.1198 lei
CHF
Francul elveţian
4.5228 lei
GBP
Lira sterlină
5.3445 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9334 lei
XAU
Gramul de aur
257.1520 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3469 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0064 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1196 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1816 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6532 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.