Ancheta săptămânii
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO

17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 

Sens giratoriu inutil sau nu?

 

Un sens giratoriu este un tip de intersecție circulară unde traficul este încetinit și intră într-un ocol pe un singur sens, în jurul unei insule centrale, în sensul acelor de ceasornic. Statistic, sensurile giratorii sunt mai sigure pentru pietoni și șoferi decât intersecțiile tradiționale, deoarece necesită viteze mici la intrarea în cerc.

 

Există și cazuri în care sensul giratoriu mai degrabă încurcă decât fluidizează, și o astfel de situație se regăsește în municipiul reședință.

A fost amenajat în urmă cu doi ani de zile de către Lidl România, fiind de fapt o obligativitate ca soluție de trafic, având în vedere aglomerația din zonă, în apropiere fiind sediul pompierilor, iar una dintre străzile din intersecție fiind centura Împărat Traian.

 

Soluția de trafic a fost dată în comisia de sistematizare a circulației care se întrunește periodic la Primărie și din care fac parte inclusiv polițiști din cadrul Biroului Rutier.

În cazul de față, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare, Uzinei și Împărat Traian, administratorul drumului, adică Primăria, a solicitat amenajarea acestui sens giratoriu care să fluidizeze traficul rutier.

 

 

A fost desființat un scuar din zonă, fiind însă menținute celelalte și a rezultat astfel un sens giratoriu atipic, în sensul în care doar jumătate din acesta este circulat de autoturisme, el fiind tăiat în două.

 

Pe fondul neacordării de prioritate în respectiva intersecție au avut loc deja accidente de circulație, ultimele două fiind cu victime. Multe soldate doar cu pagube materiale. Numărul nu este la acest moment îngrijorător, dar poate atrage un semnal de alarmă că este posibil ca pe partea de semnalizare să fie indusă o anume confuzie în rândul conducătorilor auto.

 

Colonelul Narcis Jachel implicat în accident cu BMW-ul familiei – FOTOGALERIE

Trei copii transportați la spital după accidentul de lângă ”Lidl”, doi adulți ajutați și ei de pompieri – FOTOGALERIE

 

Șeful Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) consideră că accidentele rutiere...

 

 

„Se întâmplă din cauza neatenției. Accidentele de circulație se produc ca urmare a nerespectării unor reguli de circulație. Nu ca urmare a intersecției. Intersecția este sistematizată, dar nu se respectă regulile de circulație. O să o monitorizăm prin filmare și să intervenim cu măsuri. Este o zonă aglomerată într-adevăr, comisia de sistematizare a Primăriei a stabilit că asta este cea mai bună soluție, ei sunt specialiști, noi le-am dat doar avizul”,

Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

Cum ieșim corect din parcare?

 

La ieșirea din parcarea hipermarketului, spre exemplu, șoferii au două opțiuni, de a vira obligatoriu dreapta pentru ca mai apoi să acorde prioritate mașinilor care circulă de pe strada Ștefan cel Mare.

Sau să meargă drept înainte, tăind sensul giratoriu și să cedeze din nou trecerea participanților din trafic care vin dinspre Cișmea. Conform indicatorului din zonă, ambele variante sunt corecte și, potrivit realității din teren, folosite de șoferi.

 

 

„Acolo, după - ați văzut - este un sens giratoriu. Din sensul giratoriu trebuie să se iasă în dreapta, după care se intră pe arteră. Nu este complicat, toți șoferii trebuie să respecte regulile de circulație. Bănuim că o aplicare a unor marcaje pe carosabil pe care le avem în plan după accidentele astea, de la Lidl, când trebuie să iasă, trebuie să iasă obligatoriu dreapta după care să intre în arteră. Foarte multă lume intră direct în sensul giratoriu, fără a cunoaște. Și noi atunci vom face niște marcaje pentru a se ști cum se circulă”,

Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

Mai mult, amenajarea sensului giratoriu în interiorul scuarurilor a făcut ca la pătrunderea în interior aproape niciun conducător auto să nu vireze stânga, spre strada Împărat Traian, în jurul insulei centrale.

 

 

„Din punctul meu de vedere nu a fost o frecvență excesivă a accidentelor rutiere astfel încât să se impună modificări, dar suntem deschiși acestor sugestii dacă vin partea specialiștilor Biroului Rutier. Dar țin să precizez faptul că înainte de implementare discuțiile au fost făcute cu Biroul Rutier și a fost obținut aviz. Dacă lucrurile nu sunt în ordine și putem avea soluții mai bune sunt dispus să le discut și să le implementez”,

Cosmin Andrei, primar

 

*Cosmin Andrei are calitatea de președinte al comisiei de sistematizare a circulației rutiere, structură în care se decid astfel de soluții de trafic care mai apoi obțin avizul Poliției.

 

Revenind la sensul giratoriu de la Lidl, șeful Biroului Rutier de la Botoșani consideră că sunt alte zone în municipiu mai predispuse la producerea de accidente rutiere: „La trecerile pietonale trebuie să intervenim în principal, cu montarea unor balize care să nu permită oprirea la mai puțin de 25 de metri. Sunt treceri pietonale unde este necesară amplasarea unor semafoare inteligente care să fie acționate de persoane, dar nu sunt bani. Noi tot facem propuneri, dar este treaba administratorului să se organizeze”.

 

Din acest punct de vedere, municipalitatea deja are în derulare o serie de proiecte:

 

 „O să începem pe Marchian cu George Enescu să mutăm trecerile de pietoni pentru decongestionarea sensurilor giratorii în primul rând. Apoi pentru vizibilitatea acestor treceri de pietoni, proiectul de pe Împărat Traian nu este încă finalizat dar zilele următoare montăm stâlpișorii și consider finalizat acest proiect pe care-l văd unul de succes care poate fi replicat la întreg orașul, acolo unde avem nevoie de vizibilitate la trecerile de pietoni”,

Cosmin Andrei, primar

 

Vor fi montate și semafoare inteligente pe Bulevardul Mihai Eminescu și pe Calea Națională în zona Pieței Mari, la acest moment fiind o licitație în desfășurare pentru această achiziție.  

loading...
Sens giratoriu solicitat la o intersecție de drumuri naționale din Botoșani

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Femeie paralizată din copilărie, obligată de Casa de Pensii să își demonstreze handicapul cu acte medicale din urmă cu 3-4 decenii ca să îi acorde pensie de urmaș
Larisa are 43 de ani... patru decenii și ceva de chin. Este țintuită de mică într-un scaun cu rotile. Rănită aprig de destin, primește și o lovitură din partea unui sistem pe cât de absurd, pe atât de lipsit de orice urmă de empatie.
Ruslan, un moldovean născut peste Prut, a ajuns cel mai mare afacerist din Botoșani într-un business cu iz de clonă
Să înființezi o companie în 2015 și cinci ani mai târziu să ajungi pe primul loc în Topul Județean al Firmelor întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, aceasta este o performanță care ani la rând nu a fost la îndemâna vreunui om de afaceri născut în România. Ceea ce nu au putut însă românii, a fost la îndemâna unui basarabean.
Proces de-o încâlceală uluitoare: ALDE cere un spațiu ultracentral de la Locativa și daune de 100 de lei pe zi, alt partid acuză falsuri în acte
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis un proces la Judecătoria Botoșani împotriva SC Locativa SA pentru un spațiu din zona ultracentrală a orașului. Primul termen s-a judecat pe 5 octombrie, la cinci luni și jumătate de la înregistrarea dosarului, și scoate la iveală o încurcătură definitorie pentru politica botoșăneană.
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap
Întruniți în ședință extraordinară pe data de 17 septembrie 2021, consilierii județeni au hotărât să aloce 219.000 de lei Primăriei Viișoara. Dacă la alte proiecte de hotărâre care vizează repartizarea unor fonduri unităților administrativ-teritoriale apar discuții aprinse cu acuzații privind atribuirea banilor pe criterii politice, de această dată proiectul propus de conducerea Consiliului Județean a fost aprobat în unanimitate.
ANALIZĂ: Pandemia dă cu virgulă la Botoșani: avem de peste 4 ori mai multe îmbolnăviri decât anul trecut pe vremea asta
10, 12, 5, 9, 3, 11, 0și...13, 26, 20, 27, 35, 20, 40Ce e cu aceste numere? Sunt noile cazuri zilnice din prima săptămână a lunii septembrie, de anul trecut și de anul acesta.
Laptopurile de aproape 1.000 de euro bucata ale aleșilor de la Județ, numai bune de pus milieuri pe ele: Niște bani aruncați aiurea - GALERIE FOTO
21 aprilie 2021, Consiliul Județean Botoșani... După un an în care atât fostul, cât și actualul președinte al CJ au invocat pandemia pentru a nu organiza ședințe de plen în format fizic, consilierii județeni primesc laptopuri pentru a le facilita munca în slujba comunității.
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Loading...
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Loading...
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Daca s-ar merge incet nu s-ar intampla nimic. Prostia umana e vinovata nu sensul giratoriu. La economic e aceeasi problema.
12 septembrie 2021, 18:11
ASA ESTE.O PORCARIE.SENSUL TREBUIA SA CUPRINDA TOATE STRAZILE
30 august 2021, 18:53
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dacă nu ai credință, nu poți face această lucrare. Doar nădăjduind în mila lui Dumnezeu îi putem ajuta pe cei care ne solicită sprijinul. Eu nu fac nimic deosebit. Aici e lucrarea lui Dumnezeu!”,Vlad Plăcintă, preș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
1.2 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
0.8 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.