Ancheta săptămânii
Tineretul lui Țurcanu, de la fiul lui Grigoraș la consilierii de la cabinet, ajung mari șefi mari la „Apă” 
A participat cine a vrut, dar a ieşit cine a trebuit, asta s-ar putea spune despre concursul organizat pentru completarea Consiliului de Administraţie de la SC Nova Apaserv SA Botoşani. Societatea la care şefii îşi operează hemoroizii pe banii plătiţi de botoşăneni pe apă şi canalizare capătă nişte administratori a căror selecţie poartă un damf puternic de aranjament politic. Singurul participant la examen care avea cu adevărat experienţă în domeniu, lucrând peste un deceniu la societate, a fost executat la concurs. În schimb, mult mai pricepuţi într-ale furnizării apei s-au dovedit a fi junii din PNL Botoşani.
tnl botosani nova apaserv

CA-ul se măreşte după ce PNL-ul ajunsese la paritate cu PSD-ul

SC Nova Apaserv SA este o societate controlată de Consiliul Judeţean prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Aqua” Botoşani. Aceasta reuneşte CJ Botoşani şi în jur de 50 de localităţi, adică mai mult de jumătate din oraşele şi comunele judeţului. În luna septembrie asociaţia a făcut public un concurs pentru lărgirea Consiliului de Administraţie cu cinci membri după ce un liberal, Grigore Bozi, şi-a dat demisia şi cum PNL întâmpina dificultăţi în a-şi promova anumite hotărâri dată fiind opoziţia celorlalţi doi membri de la PSD, la Botoşani fiind de notorietate conflictul dintre principalele forţe politice a USL, s-a decis mărirea CA-ului.

Condiţie clară: experienţă în conducerea unei unităţi de stat profitabile sau private, dar din acelaşi domeniu

Pe 9 septembrie ADI „Aqua” a făcut publică organizarea concursului, stipulând două condiţii specifice. Prima era aceea ca pretendenţii să aibă studii superioare absolvite nova apaserv botosani sediu comercial cu diplomă de licenţă, iar a doua, „experienţă în administrarea/managementului unor întreprinderi publice profitabile sau a unor societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al societăţii comerciale, în cel puţin un exerciţiu financiar încheiat cu profit”. Cu alte cuvinte, aspiranţii trebuia să fi fost membri CA sau directori la unităţi de stat sau private aflate pe profit, din domeniul de activitate al SC Nova Apaserv SA. Cerinţa a fost preluată cuvânt cu cuvânt din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, act normativ în baza căruia s-a organizat concursul şi care la articolul 28 prevede tocmai că, „în cazul societăţilor administrate potrivit sistemului unitar, consiliul de administraţie este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experienţă în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăţilor comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice”.

Pentru pilele din PNL comisia îşi calcă în picioare propriile condiţii

Şapte candidaţi s-au înscris la examen, iar îndeplinirea condiţiilor pentru participare, mai exact a cerinţei preluate din OUG 109/2011, a părut a fi o glumă bună pentru majoritatea participanţilor. Lucian Diac Milatinovici este absolvent al Facultăţii de tnl botosani nova apaserv radu grigoras Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi. Este însă preşedinte al Tineretului Naţional Liberal Botoşani şi consilier la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, nimeni altul decât preşedintele PNL Botoşani.Daniel Tupiluş este manager sisteme de calitate şi este fiul consilierului judeţean PNL, Petre Tupiluş. Andrei Leonte este consilier la cabinetul preşedintelui CJ Botoşani şi vicepreşedinte judeţean TNL Botoşani, iar Radu Grigoraş, vicepreşedinte municipal TNL Botoşani, conduce SC RVG Speed SRL, firmă de transport călători, la care tatăl său a ieşit din acte după ce a devenit senator PNL. Singurul social-democrat prezenţi între primii cinci care au obţinut cele mai mari note este Brânduşa Bucşă, psiholog, care totuşi a făcut parte din Consiliul de Administraţie al SC Modern Calor SA, societatea de termoficare a oraşului. Cu excepţia celei din urmă, nici unul dintre ceilalţi n-a condus vreodată o unitate publică profitabilă a cărei activitate să fie axată pe apă şi canalizare.

Cum devin autocarele experienţă în canalizare

În ciuda acestor lucruri, dosarele lor au fost acceptate. Preşedintele comisiei de concurs, o funcţionară din CJ Botoşani, subordonată deci liberalului Florin Ţurcanu, a avut câteva explicaţii terifiante. „Are experienţă la RVG”, a fost pretextul dat pentru acceptarea dosarului lui Radu Grigoraş. Când i-am spus că respectiva societate comercială transportă călători şi nu are nici o treabă cu furnizarea apei, replica a fost că, de fapt, nu ar fi obligatorie condiţia cu experienţa din acelaşi domeniu fiindcă... „legea este interpretabilă”. „Oricum, să ştiţi că eu am mare grijă ce semnez pentru că vreau să dorm liniştită noaptea şi să şitiţi că dorm liniştită”, ne-a asigurat Silvia Simiuşcă, consilier la Serviciul Organizare, Salarizare, Resurse Umane al CJ Botoşani. Cât despre teribila potriveală, prin care cei mai bine notaţi provin de la PNL şi PSD, având funcţii de conducere în partid sau pe la cabinetul şefului PNL Botoşani, Silvia Simiuşcă a răspuns că, „dacă alţi tineri nu vin...”. Comisia a avut ca membri câte un funcţionar de la compartimentele de resurse umane de la Primăria Botoşani şi Primăria Dorohoi, ambele conduse de primari social-democraţi, cărora li s-au adăugat şi alţi trei funcţionari de la CJ Botoşani. Culmea este că, potrivit anunţului publicat de ADI „Aqua”, primul criteriu de selecţie menţionat a fost chiar „îndeplinirea criteriilor generale şi specifice şi a celor cerute prin OUG nr.109/2011", exact cele călcate în picioare de comisie.
Stranie coincidenţă, cei cinci membri de la PNL şi PSD au obţinut şi cel mai mare punctaj la concurs.

 NR.CRT.NUME
REZULTAT
 1Lucian Diac Milatinovici
98
 2Daniel Tupiluş 
90
 3Brânduşa Bucşă
 87
 4Andrei Leonte
87
 5Radu Grigoraş
85
 6Albert Tănasă
83
 7Augustin Alucăi
75„Orice administrator de asociaţie de proprietari sau SRL cu orice obiect de activitate ar fi fost declarat admis”

Albert Tănasă, fost consilier juridic mai bine de un deceniu la SC Nova Apaserv SA, disponibilizat spre sfârşitul anului precedent odată cu externalizarea oficiului juridic al societăţii, care a făcut parte timp de şapte ani în Consiliul de Administraţie al SC albert tanasa concurs nova apaserv botosani Urban Serv SA, societatea de salubrizare a oraşului, a obţinut abia al şaselea punctaj. Acesta a fost cel puţin mirat de modul de desfăşurare a concursului. Nu a existat o probă scrisă, iar interviul a constat în cinci întrebări. Acesta povesteşte că răspunsurile nu le scria el pe o hârtie, ci membrii comisiei, care i-ar fi cerut în mai multe rânduri să se oprească pentru a putea scrie. Acesta a formulat o contestaţie către ADI „Aqua” şi o alta către SC Nova Apaserv SA în care susţine tocmai că amintita comisie de concurs şi-a încălcat una dintre condiţiile specifice pe care le-a impus prin acceptarea dosarelor celor cinci candidaţi.
„Comisia de evaluare, în imposibilitatea de interpretare şi aplicare a unui text de act normativ sau în mod voit pentru îndeplinirea unor sarcini prestabilite de cineva (ceea ce este mult mai grav), a trecut peste aceste criterii, declarând admise toate dosarele. La acest mod de înţelegere şi aplicare a unei prevederi legale este de înţeles faptul că orice administrator de asociaţie de proprietari sau SRL cu orice obiect de activitate ar fi fost declarat admis”, se arată în contestaţia trimisă de Albert Tănasă.

Proiect tehnic făcut degeaba

Mai mult, acesta menţionează şi că nici o parte dintre vechii membri de CA ai SC Nova Apaserv SA nu îndeplinesc condiţiile din OUG 109/2011. Potrivit acestuia, fiecare candidat a trebuit să depună câte o ofertă tehnică din care nu i s-a adresat nici o întrebare, nu i s-a cerut nici o relaţie. „După admiterea subiectivă şi nelegală a tuturor dosarelor a fost desfăşurată o selecţie subiectivă în care ofertele tehnice nu au fost corect analizate şi notate, iar modalitatea de dictare de către un membru al comisiei, a răspunsurilor la întrebările din legislaţie, denotă în mod clar subiectivismul selecţiei”, se mai specifică în adresa trimisă de Albert Tănasă. Contestaţia acestuia a fost respinsă exact de aceeaşi comisie care a organizat concursul, deşi cutuma la CJ este ca la fiecare concurs să fie constituită o comisie de analizare a contestaţiilor diferită de cea care s-a ocupat de examenul propriu-zis.

contestatie albert tanasa nova apaserv botosani
contestatie albert tanasa nova apaserv botosani

Nu se dă un răspuns concret la chestiunea referitoare la condiţia specifică stipulată de OUG 109/2011, în schimb se precizează că, la concurs, „candidaţii au fost rugaţi să-şi exprime răspunsurile rar, tocmai pentru acurateţea consemnării. În momentul în care membrul comisiei nu reuşea să consemenze la timp răspunsul, candidatul era rugat să repete şi să aştepte consemnarea exactă a răspunsului”.
Teoretic, toţi cei şapte candidaţi au fost admişi deoarece punctajul minim a fost de 70, numai că selecţia finală a lor va fi făcută de către Adunarea Generală a Acţionarilor, care este însă greu de crezut că va opta pentru un candidat cu o notă mai mică. Preşedintele ADI „Aqua” susţine că nu a avut nici o treabă cu organizarea concursului. „A fost desemnată o comisie care s-a ocupat de concurs”, ne-a spus Vasile Hălăşanu.

raspuns contestatie concurs ca nova apaserv botosani

Poveşti liberale la unităţile CJ-ului

Ceea ce s-a întâmplat la SC Nova Apaserv SA reprezintă doar un episod din seria concursurilor cu final anticipat organizate la unităţile controlate de Consiliul Judeţean.
Tot în septembrie a avut loc examenul pentru Consiliul de Administraţie de la SC Parcuri Industriale SRL, societate la care CJ Botoşani este unic acţionar. Printre cei care au promovat interviul se regăsesc din nou Andrei Leonte, Ionuţ Gireadă, vicepreşedinte judeţean TNL Botoşani şi Anamaria Mighiu, secretara preşedintelui Consiliului Judeţean şi totodată membră a Biroului Politic Local al TNL Botoşani.
În iulie a avut loc concursul pentru CA-ul de la SC EcoSal SRL, agent economic înfiinţat de CJ pentru gestionarea noii gropi de gunoi, iar comisia a acceptat dosarele lui Ionuţ Cârnu, consilier al preşedintelui CJ, Radu Grigoraş, fiul senatorului Viorel Grigoraş, ajuns între timp să ia parte la concursul de la CA-ul de la Nova Apaserv şi Sorin Cornilă, preşedinte municipal TNL Botoşani. În final, admis n-a fost decât primul, care este la rândul său membru al Biroului Politic Judeţean al TNL, ceilalţi doi retrăgându-se.
Vara aceasta, director la Orchestra Populară Rapsozii Botoşanilor a devenit Dan Doboş, solist de muzică populară care în campania pentru europarlamentare a cântat pentru USL într-un turneu prin cartiere, iar director la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, liberalul Aurel Melniciuc. De asemenea, funcţiile de director general la SC Nova Apaserv SA şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, au fost dobândite de Gabriel Cîrlan şi Sorin Clim, fost consilier local PNL de Botoşani, respectiv fost viceprimar PNL de Dorohoi. La toate aceste unităţi, teoretic, au avut loc nişte concursuri.

Marele şef de la „Apă” este un pensionar MAI

Revenind la SC Nova Apaserv SA, merită menţionat că în actuala componenţă consiliul de administraţie este condus de Constantin Grigoroşcuţă, un pensionar MAI, Cristina Anton, preşedinte executiv TSD Botoşani, consilieră la cabinetul deputatului Andrei Dolineaschi, secretar general PSD şi preşedinte PSD Botoşani, Dan Deleanu, un economist din sistemul privat, Gheorghe Epuraş, fost consilier judeţean PNL, pensionar. Societatea are eşalonare la Fisc din cauza datoriilor la buget în condiţiile în care a luat fiinţă în 2009 şi a început efectiv să opereze abia de la 1 octombrie 2010.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Hemoroizii şi hernia şefilor de la „Apă” operate pe banii abonaţilor – LISTA beneficiarilor
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 Ţurcanu & Portariuc, aranjamentele şi ilegalităţile prin care îşi fac pilele directori
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Loading...
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Oriunde se duce un tanar sa se angajeze primul lucru care i se cere e experienta. Nici macar faptul ca ai studii superioare nu mai conteaza. Asadar, de ce sa nu ii lasam si pe acesti tineri sa isi formeze o cariera? Daca sunt sau nu competenti sa fie acolo, se va vedea in timp, dar merita macar o sansa sa isi dovedeasca aptitudinile! Iar faptul ca sunt promovati pe astfel de functii este laudabil, caci se constientizeaza importanta implicarii tinerilor, doar ei sunt viitorul, nu-i asa?! Bravo lor ca au muncit si au ajuns acolo!
8 noiembrie 2013, 09:37
Cativa ani in urma la un control de rutina efectuat la un autobuz de catre conducerea RVG la "Lebada" din 27 calatori doar 9 (noua) aveau bilete eliberate de catre sofer. Ce s-a intamplat cu soferul (" tanar" pensionar de altfel) ? L-am vazut la volanul unui microbuz pe linia 3 la cateva saptamani dupa eveniment. Si-a dat demisia plecand la o alta S.C. ? Ma intreb daca o SC, etc. mai poate supravietui in "capitalismul salbatic"? Prin urmare comentatorii necunoscatori ar trbui sa gandeasca mai mult inainte de a-si da cu parerea !
7 noiembrie 2013, 21:14
Oriunde se duce un tanar sa se angajeze primul lucru care i se cere e experienta. Nici macar faptul ca ai studii superioare nu mai conteaza. Asadar, de ce sa nu ii lasam si pe acesti tineri sa isi formeze o cariera? Daca sunt sau nu competenti sa fie acolo, se va vedea in timp, dar merita macar o sansa sa isi dovedeasca aptitudinile!Iar faptul ca sunt promovati pe astfel de functii este laudabil, caci se constientizeaza importanta implicarii tinerilor, doar ei sunt viitorul, nu-i asa?! Bravo lor ca au muncit si au ajuns acolo!
5 noiembrie 2013, 21:06
Alex vorbește invidia din tine, te macină rău, ești terminat
5 noiembrie 2013, 07:56
Terminati cu laudele la adresa lui Raducu!Era o mata cacacioasa si acum are niste aere de zici c-a ajuns tacsu' Presedinte.Traim si noi in Botosani si nu aveti nici o sansa sa ne manipulati!Intrebati salariatii cat sunt de multumiti.
4 noiembrie 2013, 22:53
Felcitari domnului Radu Grigoras , nu il mai criticati atata. Nu oricine poate tine pe picioare o firma . Este un baiat foarte capabil .
4 noiembrie 2013, 20:48
Asta-i Romania anului 2013! O Romanie in care propaganda te aduce pe culmi inalte , in care daca te supui "imparatului" ai sanse sa obtii ce functie iti doresti , indiferent daca ai sau nu ai studii ..ce mai conteaza ce spune poporul daca lor le merge bine...Ma intreb Justitia din tara asta nu are de gand sa actioneze ?! Cat o sa mai continue coruptia sa ne conduca ?Domnilor luati masuri ,Cetateni treziti va vedeti pe cine ati ales si nu mai faceti aceeasi greseala !
4 noiembrie 2013, 20:08
Andrei Leonte,fiul popei cel mai mare,dat afară de la seminarul care fabrică popi,acum ,,consilier" al ţurcanei,este şi membru în C.A. la Parcuri industriale,şi membru în ATOP...deci acolo unde se iau îndemnizaţii moka,pardon,adică pentru ce ştie el cel mai bine să facă: nimic!
4 noiembrie 2013, 18:47
Analfabet mic ce esti, management se scrie iubitule .... nu menegement ... asta asa inainte de a comenta pune mana si invata limba romana
4 noiembrie 2013, 18:45
initial am avut o parere mediocra despre pnl ...asa in general........dar sunteti sub orice critica,penibili,mizerabili in frunte cu un cioban(nu ca as avea ceva cu el dar asa se comporta).Aveti noroc de popor care inca e slab informat si ii este frica,dar va veni vremea voastra hotilor si veti raspunde pt. faptele voastre!
4 noiembrie 2013, 18:36
Se pare ca echipa TNl isi face treaba.. isi da singura comeentarii de lauda .. in cate Comentarii sunt aici nu stiu daca cel putin 5 sunt de la adevaratii cititori..Cum se face ca locurile bune sunt ocupate intotdeauna de copii de paralamentari, consilieri ,secretare si tot neamul... DE ce nu se angajeaza Tineri de rand care au Facultate si stau acasa ca posturile pe care ar putea sa le ocupe au fost ocupate de mai marii urbei .. SI mai aveti pretentii ca sunteti corecti ?? Rusine mare mon cher ! Rusine sa va fie pentru josniciile la care va pretati ! Dar roata se invarte . mai aveti 3 ani sa va bucurati de functii ! Sa va dea Dumnezeu dupa suflet ,caci raul facut se va intoarce impotriva voastra >>
4 noiembrie 2013, 17:58
LAUDATI-VA, NULITATI INREGIMENTATE POLITIC- CAUZA MAJORA A CHELTUIELILOR FOARTE MARI DE PERSONAL ALE INSTITUTIILOR PUBLICE ALE STATULUI SI A SOCIETATILOR SUBVENTIONATE DE STAT- S-AU SUPRAEVALUAT NULITATILE DE PARTID PLASATE BINE ,PE SEAMA SUBEVALUARII DE DURATA A CELOR MERITUOSI. OCUPANTII FUNCTIILOR PUBLICE DE CONDUCERE DIN ADMINISTRATIA PUBLICA SI DIN DIVERSE CONSILII DE ADMINISTRATIE SE REALIZEAZA EXCLUSIV IN BAZA ALGORITMULUI POLITIC- bleahh PROPORTIA RAULUI A FOST SCHIMBATA RADICAL IN FAVOAREA RAULUI, VOI NU SUNTETI LIBERALI SAU SOCIAL-DEMOCRATI, SUNTETI COMUNISTI-BURGHEZI CE DESTRAMATI SOCIETATEA ROMANEASCA. DUMNEZEU SA VA DEA DUPA CINSTEA CE O AVETI, PRIVITI-VA IN OGLINDA SI MERGETI LINISTITI SEARA LA CULCARE !
4 noiembrie 2013, 17:11
Armata de comentatori ai PNL isi face bine treaba. Aici aveti un mare avantaj fata d PSD.
4 noiembrie 2013, 15:18
SUNT FOARTE BUNI,CU SPATELE POLITICULUI???CUM TUPILUS DANIEL DE LA PARTIDUL ROMANIA MARE A AJUNS IN C.A.????DAR BAIATUL LUI TATA NU STIE CE FACE????ADUNA BILETE DE LA PENSIONARI SI DECONTEAZA ACESTA ESTE TIPUL DE MENGEMENT? OF-OHO,DAR MAI SUNT DOI PEREMISTI IN ACEST TABEL,DOMNISOARA BUCSA,DAR SI EXPERIMENTATUL ALBERT TANASE?????MAI SUNTETI INCOMPETENTI IN POLITICA CADRELOR POLITICE????
4 noiembrie 2013, 14:42
Trebuie sa le dam sansa si tinerilor si sa ne bucuram ca au initiativa.Daca vom avea incredere ....vom avea si rezultate.Multa bafta!
4 noiembrie 2013, 14:09
Viitorul apartine noii generatii. Ne-am saturat de "dinozaurii" care nu stiu decat sa fure banul public. E timpul sa preia puterea tineretul. Tanasa nu cumva erai seful biroului juridic cand s-au aprobat primele si ajutoarele pentru hemoroizi? S-au esti si tu unul din acei care au beneficiat de astfel de ajutoare? Tot PNL-ul a demascat aceste ajutoare aberante.
4 noiembrie 2013, 14:00
Sa fie vorba chiar de nepotism multi dintre noi nu avem dreptul sa contestam calitatile tinerilor candidati deoarece au demostrat prin fapte ca pot gestiona situatii de criza si pot dezvolta afaceri mari. Se pare ca, acesti tineri desi au mari responsabilitati isi doresc mai mult de aceea au toata admiratia mea. Cu studii sau nu in domeniu trebuie sa recunoastem ca, lucrurile invatate practic sunt mult mai relevante si de ce sa fim carcotasi si sa nu apreciem copii ce nu vor sa si asume calitatea de \" intretinut\". Mult succes Radu!
4 noiembrie 2013, 13:58
Foarte bine ca sunt implicati tinerii acestia cu initiativa. In acest fel lucrurile se vor schimba in bine. Mult succes!!
4 noiembrie 2013, 11:01
<<„Nu am să vorbesc niciodată de rău unitatea la care am lucrat atâţia ani”, ne-a declarat Albert Tănasă.>>Intre timp s-a razgandit, exact ca in cazul datoriilor Nova Apa Serv catre Ditras sau Conrec.Tănasă, mai lasa alba-neagra cu declaratiile si treci la treaba. Altfel ai sa ajungi la munca de jos (iti taie coada maturii).
4 noiembrie 2013, 10:41
Sa se promoveze tinerii, dar nu doar tinerii care sunt fiul lui parlamentarul cutare, consilierul presedintelui, pila lui Turcanu, fiul consilierei, prietenului lui Portariuc. Cum se face oare ca toate posturile bune de la stat sunt cistigate numai de fiii si pilele demnitarilor USL? Sunt singurii pregatiti din judetul asta? Alti mai buni chiar nu sunt?
4 noiembrie 2013, 10:36
sunteti incredibili. daca se promoveaza tineri nu e bine, daca raman cei dinainte iar nu e bine. cine vreti sa ne administreze? poate o rasa superioara de extrateresti sa ne colonizeze si vom fi cu toti multumiti
4 noiembrie 2013, 10:29
Felicitari domnului Radu , a stiut sa coordoneze o firma de succes si o face si acum cu brio , a starnit invidiei pentru ca s-a descurcat in orice situatie , oricat de dificila si acum a reusit pe merit sa detina si cea din urma functie . Felicitari !!!!
4 noiembrie 2013, 10:17
Ar trebui sa va fie rusine pentru ca-i criticati.Eu ii cunosc pe cativa dintre ei Dan Tupilus are o experienta mare a fost acceptat si in China sa lucreze CTC.Radu un baiat cu un bun simt. care tine in spate o companie mare cum e RVG.Lucuan Diac la fel a terminat dreptul si are un caracter puternic.Cine ati vrea sa conduca...?Sa mai scapam fratilor de comunisti...Viitorul este in mainile noastre ale tinerilor...
4 noiembrie 2013, 10:05
Lasati tinerii sa se implice si poate se mai renunta la altii care se perinda de dupa revolutie in diferite posturi. Dati-le o sansa ca in mana lor sta totul.. Ei sun urmatoare generatie care vor face administratie locala, urmatoarea generatie de politicieni. Poate vin cu perspective noi si o sa se schimbe ceva in tara asta, ei sunt singura sansa, cu oamenii care sunt acum ajungem ca in somalia
4 noiembrie 2013, 09:57
Ne bucuram cand vedem ca am schimbat mere pe pere.Fix identic ca pe vremea PDL-ului .Nu vb. aici de competenta tinerilor liberali ,vb. despre modul in care Turcanu si-a aranjat toti apropiatii pe functii platite din bani publici si modul discretionar prin care sunt ocupate...simplu nu esti prieten cu Turcanu nu ai functie.Care e sansa unui tanar competent dar fara pile sa lucreze aici..?Rasp. 0
4 noiembrie 2013, 09:45
Pai sa lăsăm și tineretul sa se implice, sa facă treaba. Cum sa capete experienta dacă nu sunt promovați. Dacă au muncit, merita sa fie acolo.
4 noiembrie 2013, 09:42
P.N.L.Botoşani,a devenit un partid de familie,prin grija împaratului de la Suliţa.Ce ar fi ca postulanţii să dea concursul pentru accederea in C.A.cu subiecte extrase dintr-o tematică prestabilită,de persoane civile?!Atunci nu ar mai fi discuţii ci doar competenţa ar deveni criteriul de normalitate!
4 noiembrie 2013, 09:28
Cine va credeți voi sa judecat acești copii? Sunt cu facultate, Radu e un băiat deștept si daca la lăsat tatăl sau la conducerea firmei RVG înseamnă ca știe ce copil are nu trebuie sa i-l criticati voi, niște analfabeti cu 2 clase, criticati, vai de mama voastră, si daca ei aspira la o funcție mai înalta bravo lor, unii merita, măcar sunt deștepți ii duce capul! Aveți tot respectul cei cu carte ...mult succes
4 noiembrie 2013, 09:15
Bine o sa ne mai conduca acesti copii, la PNL totul e posibil...
4 noiembrie 2013, 08:59
Daca e pe merit bravo lor, daca nu asta este...
4 noiembrie 2013, 08:33
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.