Ancheta săptămânii
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 

Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. 
Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 

29 iunie 1980 / 28 februarie 2022 


Ar mai fi posibil un asemenea accident în contextul actual? Cine ar interveni într-un eveniment rutier cu un autobuz căzut în apă? Și, ce este cel mai important, câte vieți s-ar salva cu dotările și tehnologia de astăzi?


Care ar fi primul ordin?

 

Dacă ar fi să facem un exercițiu de imaginație, să presupunem că primiți un apel prin numărul 112 cu un autobuz căzut într-o mlaștină cu presupuse victime. Care sunt primele ordine pe care le dați?

 

-    Orice apel a unei situații de urgență se face prin dispeceratul integrat. Având în vedere situația pe care dvs. o expuneți și face referire la un eveniment major și care din start prezintă anumite elemente în sensul că se cunoaște numărul real sau potențial al victimelor, pentru că, într-adevăr dacă vorbim de un autobuz sau un autocar, luăm în calcul și capacitatea acestuia care în ziua de astăzi este de peste 52 de locuri. E clar că, din start se presupune declanșarea Planului Roșu de intervenție, acțiuni care presupun în primul rând informarea prefectului de către inspectorul șef. Ulterior se are în vedere, și aici vreau să spun că sunt activități care se derulează la nivelul dispeceratului într-un timp foarte scurt, de ordinul secundelor și chiar într-un minut, maximum două pentru că trebuie să mergi pe alertarea forțelor care sunt disponibile la momentul respectiv și concentrarea acestora către locul evenimentului. Sunt cele care sunt la nivelul structurilor MAI, care sunt prevăzute în Planul Roșu de intervenție, un plan care la nivelul ISU se reactualizează anual pentru că sunt forțe la nivel județean și forțe care lucrează la nivel regional. 
Concomitent cu aceste activități se ia în calcul și alertarea unităților sanitare de la nivelul județului, inclusiv alertarea printr-o fișă dedicată a spitalelor județelor limitrofe. Vedeți, spuneam mai devreme că sunt activități care se realizează la nivelul dispeceratului de ordinul secundelor sau minutelor. În acest interval se informează și eșalonul superior (IGSU) pentru a fi alertate forțele din județele limitrofe, Suceava, Iași, chiar și Piatra Neamț. 


De la Botoșani până la Huțani care ar fi timpul de reacție al celor care intervin?


-    Dacă mergem pe criterii de performanță și pe legislație cred că sunt aproximativ 18 km, cred că în cel mult 16 minute forțele sunt prezente la locul evenimentului. 

 


O armată de salvatori ar pleca spre Huțani 

 

Și cine pleacă mai exact spre locul accidentului?

 

-    Vedeți că Planul Roșu de intervenție este un plan care este structurat pe etape de intervenție, în sensul că pleacă toate capacitățile și toate forțele care le avem disponibile la momentul respectiv. Posibil ca resursele medicale să fie angrenate către alte situații și urgențe medicale. Se dislocă forțele existente ale structurii - SMURD, SAJ - sunt structuri care sunt dislocate la nivelul MAI: poliție, jandarmi, poliție de frontieră, având în vedere și locul producerii evenimentului pentru că trebuie asigurate, pe lângă partea de urgență medicală și partea de ordine publică, identificarea victimelor la momentul respectiv și sunt în competența acelor instituții. Nu în ultimul rând sunt alertate și serviciile voluntare pentru situații de urgență sau operatori economici aflați în zona de producere a evenimentului pentru că, vedeți, la un eveniment similar celui de la Huțani trebuie angrenate și utilaje grele: macarale, buldoexcavatoare sau alte echipamente specifice. Pe lângă aceste capabilități medicale, noi punem la dispoziție și autospeciale pentru descarcerare, transport victime multiple și personal dedicat pentru a fi suplimentat numărul de forțe care pot interveni, pentru că este o intervenție ce presupune un efort din punctul meu de vedere, de resurse umane și de asemenea, și motopompe de mare capacitate. Este un fapt îmbucurător că în ultima perioadă la nivelul ISU avem motopompe de mare capacitate care pot evacua 10.000 l de apă pe minut. 

 


Scafandrii...


Deci, dacă ar fi să reproducem accidentul de la Huțani, acolo era o mlaștină în care a căzut autobuzul. Spuneți că ați interveni cu aceste motopompe pe care le aveți în dotarea ISU? Ar fi necesară și prezența scafandrilor?


-    Dacă discutăm de scafandri, este o procedură mai complicată din punctul de vedere al alertării și al constituirii echipei de scafandri. Orice forță este binevenită, chiar dacă vorbim de o mlaștină și din punct de vedere procedural scafandrii nu intervin într-o mlaștină. Dar trebuie să luați în calcul alte resurse și putem folosi ambarcațiuni pneumatice ușoare de patru sau zece persoane care pot interveni pentru salvarea victimelor. Vedeți că, prin definiție, dacă vorbim de scafandri, deja scafandrul este acea persoană specializată care intră în adâncime și deja vorbim de un mediu acvatic, nu de suprafață, în sensul că e un fapt îmbucurător dacă ar putea salva victime. Dar, de regulă scafandrul intervine pentru recuperarea unor corpuri neînsuflețite. Dacă era o mlaștină probabil nu intra tot autobuzul, a intrat și deja vorbim de o apă și probabil tulburarea acesteia s-a produs prin acțiunea oamenilor care au încercat să se salveze și să iasă din acea situație neplăcută și este într-adevăr un eveniment trist la nivel național. Pentru că dacă căutăm în site-urile de specialitate, Wikipedia sau alt site, când vorbim de accidentul de la Huțani, vedem că este cel mai grav accident produs pe teritoriul național. 


Cadavrele încărcate în morga mobilă


În accidentul de la Huțani, a rezultat un număr de 50 de morți. Astăzi unde ar fi transportați și cu ce?

 

-    Da, sustenabilă întrebarea. Vedeți, aici este apreciabil efortul depus la nivelul IGSU pentru că a luat în calcul orice eveniment care are potențial de a produce victime multiple. La nivelul IGSU s-au achiziționat și se află în dotarea unor inspectorate la nivel zonal, a unor autospeciale cunoscute și ca acea morgă mobilă, care are o capacitate de depozitare de 52 de corpuri neînsuflețite. Întrebarea este unde vor fi transportate? E clar că, după ce autoritățile abilitate de a evalua și constata cauza decesului, aceste corpuri vor fi transportate la solicitarea familiei către domicilii. Pentru că, cred că aveam 7 ani atunci când s-a produs evenimentul și părinții normal că aveau prieteni. Și mi-aduc aminte că am fost cu mama la un priveghi și într-adevăr era o femeie decedată cu doi copii la stânga și la dreapta. Un fapt tulburător, un aspect absolut tulburător. Sunt momente care rămân în memorie...


În zilele de astăzi cu tehnologia și dotările care sunt puse la dispoziția instituțiilor de intervenție, din cei 83 de călători care se aflau în autobuz câți credeți că ar putea fi salvați?

 

-    O întrebare destul de delicată pentru că structural, noi ca misiune la nivel național, o avem aceea de protecție a unității și de salvare a persoanei. Personal îmi doresc să-i salvez pe toți, dar trebuie luat în calcul și timpul de alertare și timpul de răspuns care nu mai depind de noi ca salvatori. Cronsider și personal cred că, colegii mei vor depune tot efortul. Și nu vorbesc de colegii mei la nivel instituțional, ci instituțiile cu care colaborăm pentru că, vedeți această situație de activare a Planului Roșu presupune o coordonare unitară. Și vedeți că, prin 2010 s-a emis și un ordin comun între Ministerul Sănătății și MAI prin care s-a creionat o structură cadru de intervenție în sensul în care orice conducere a intervenției la locul evenimentului, de asemenea este făcută de inspectorul șef care are titulatura de comandant al operațiunii de salvare, acesta fiind sprijinit în actul medical de medicul șef UPU-SMURD care are atributul de director medical al operațiunii de salvare. 

 

Colonelul Muraru: Neprevăzutul lucrează

 


La aproape 42 de ani de la producerea acestui tragic eveniment rutier credeți că ar mai fi posibil să mai aibă loc unul similar?

 

-    Similar și la amploarea acestuia consider că nu ar mai fi posibil. Dar nu excludem pentru că neprevăzutul lucrează și spun și de ce. Pentru că s-a schimbat legislația din momentul respectiv, orice transportator nu mai poate duce capacitatea persoanelor destinate pe locurile fiecărui autocar. Dacă rețin bine și având în vedere capacitățile structurale acel autobuz era un RD111 care avea o capacitate de 43 de locuri pe scaune, în afara școlii. 

 

În documentație era prevăzut un număr de 35 de locuri...


-    Vedeți, dacă din construcție sunt 35, deja aici e o problemă, probabil a transportatorului de a dubla capacitatea acelui autobuz. Personal consider că nu se poate întâmpla dar revin, nu doar în România se pot întâmpla astfel de evenimente în sensul că, dacă rețin bine și în 2013 a fost un eveniment în Muntenegru prin care pe lângă alte etnii, 19 români au fost declarați decedați.


Aveți cunoștință de existența unor locuri în județul Botoșani care prezintă grad de periculozitate ridicat, cum a fost și această mlaștină, de la Huțani, despre care nu se știa nimic înainte de accident?

 

-    Nu aș merge pe ideea că nu se știa...


Nu se știa adâncimea....


-    Normal, nu cunoaștem adâncimea niciunui luciu de apă și locuri similare cred că nu ar fi existente în județul Botoșani cu toate că noi am făcut orice recunoaștere a locațiilor, a podurilor unde sunt cursuri de apă, am făcut și exerciții pe această temă și chiar am avut și intervenții. Îmi aduc aminte, sper să nu greșesc, undeva în 2013 a fost o intervenție la Cărămărăști Deal în care un taxi a căzut într-o albie de apă și a fost o salvare undeva la o adâncime de 8 metri față de nivelul podului. De asemenea, am avut și exerciții pe această temă, cred că în 2018 în cadrul unei situații tactice în zona Trușești, pe râul Jijia, tot cu un accident rutier, cu o mașină intrată într-un curs de apă și normal cu intervenție, cu capacități, cu descarcerare, cu preluare, cu scoaterea autovehiculului din cursul de apă. Atunci am avut o intervenție și la campusul de la Trușești, inclusiv cu implicarea elicopterului SMURD la nivel regional pentru că în funcție de nevoi și acesta este solicitat pentru a putea transporta victime către alte unități medicale 

 

 

Cea mai mare alertă de la Botoșani 


În real, de câte ori a fost aplicat Planul Roșu la Botoșani?

 

-    În real, eu aș lua-o ca pe un aspect îmbucurător, nu ca pe un aspect negativ, cu toate că facem exerciții și suntem obligați prin normative să facem exerciții de punere în aplicare a Planului Roșu. O singură dată mi-aduc aminte că am fost la fața locului cu comandatul unității de salvare. Cred că a fost un accident rutier prin ianuarie 2020, mi-aduc aminte în care am intervenit urmare a impactului unui autovehicul cu un microbuz. Inițial, prin dispecerat au fost comunicate date că ar fi supuse acestui risc un număr de 12 persoane, de asta s-a activat Planul Roșu de intervenție, cu toate că la fața locului doar un număr de 8 persoane au avut nevoie de asistență medicală de specialitate și transport către UPU.


Din ce vă amintiți dvs., care a fost cea mai dificilă misiune în care a fost implicat ISU Botoșani?

 

-    Am putea spune că sunt misiuni dificile și de lungă durată, luăm în calcul inundațiile din 2008 – 2010 și nu în ultimul rând deszăpezirile din iarna 2013 care au fost activități non-stop, de lungă durată, care au durat și două, trei săptămâni. Luând în calcul ajutor, evacuarea persoanelor și nu în ultimul rând refacerea și readucerea la starea de normalitate posibilă a unor situații, pentru a putea pune la dispoziție populației spații cât de cât acceptabile a ducerii unui nivel de trai adecvat.


Deci au fost mai degrabă misiuni generate de fenomene naturale și mai puțin de culpa umană...

 

-    Sunt misiuni generate și de culpa umană. Dacă vorbim de incendii, ca să fac și o altă comparație, cred că undeva prin luna aprilie 2017 a fost un incendiu cu risc de producere a unui impact mediatic. Vorbesc de acel incendiu care s-a produs la punctul de transformare aflat pe strada Mobilei, unde peste 24 de ore sau 36 de ore, oamenii au lucrat non stop în primul rând pentru a stinge incendiul și pentru a răci un rezervor, un bazin în care se aflau 11 tone de ulei specific de transformator, ulei care se știe că are proprietăți de substanță toxică și impact de mediu. 
 

loading...
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
Loading...
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Loading...
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO
Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viaţă când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteţi aici preoţi, care alături de noi, de mireni, avem această obligaţie să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
34.6 o C
Dorohoi
34.7 o C
Bucecea
33.9 o C
Darabani
29.7 o C
Saveni
33.2 o C
Ştefăneşti
29.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.