Ancheta săptămânii
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul

Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.

Au fost patru firme care au participat la licitația din 2015 pentru a concesiona suprafețe de teren în parcul Cornișa, pretabile pentru deschiderea de bistrouri și terase:

 

SC Gold SRL (două terenuri)

SC Andicoma SRL (două terenuri)

SC Unitcom SRL

SC Binadismag Elite SRL 

 

Unul dintre administratorii care au obținut două loturi de teren în parcul de agrement și-a scos societatea la vânzare pe un site de profil. Anunță că vinde o afacere de succes, însă în mod oficial nu își arată pretențiile financiare.

 

 

Este evident că potențialul există la Cornișa, însă cel mai probabil botoșăneanul care renunță la această afacere și-a făcut se pare alte calcule în 2015, care nu mai corespund cu realitățile din 2020.

 

 

„Contractele sunt semnate și există această posibilitate de cedare”,

explică Oana Georgescu, secretarul Primăriei Botoșani

 

Neoficial circulă și varianta că afaceriștii nu mai sunt extrem de încântați de oportunitățile financiare oferite de parcul de agrement după ce Primăria, prin Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), și-a deschis propriul punct de alimentație publică, în zona piscinei interioare.

Mutare apreciată ca o concurență neloială pentru concesionarii care plătesc sume consistente ca să poată vinde acolo.  

 

Spre exemplu, în zona piscinei pentru o suprafață de 100 mp, taxa de concesiune ar ajunge undeva la 2.000 de euro (ceea ce este mult pentru Botoșani), cu un drept de folosință doar pe 50 mp.

 

Iar ideea este întărită și de faptul că un singur investitor, respectiv Corneliu Timofte, de la Unitcom, a semnat, în urmă cu aproximativ jumătate de an, contractul de concesiune cu Primăria și a obținut o parte din documentele necesare.

 

„Am scos certificatul de urbanism și acum sunt la proiect. Noi facem tot posibilul, dacă nu, vom găsi o variantă provizorie, cu un cort, eu fac tot posibilul să termin. Numai că durează, la arhitect durează cel puțin o lună jumătate proiectul. Oricum au început, de pe o zi pe alta, trebuie să cer autorizația de construcție. Nu pot ridica nimic până nu am autorizația de construcție. Eu fac tot posibilul să dau drumul sezonul acesta. Dacă nu, oricum găsesc o variantă, ceva în genul unei terase cu mese și scaune lângă construcție”,

Corneliu Timofte, administrator SC Unitcom SA

 

 

În general, pentru certificatul de urbanism termenul de eliberare este de 30 de zile lucrătoare. La acestea se adaugă întocmirea unui proiect tehnic, un nou interval de 30 sau 45 de zile. Și într-un final obținerea autorizației de construcție și mai apoi începerea efectivă a lucrărilor, etapă ce mai necesită în jur de o lună, două până la realizarea investiției.

 

Corneliu Timofte spunea în trecut că investiția sa de la Cornișa se ridică undeva la 400.000 de lei. El va plăti o chirie lunară de aproximativ 9.000 de lei pe lună, restaurantul său urmând a fi amenajat în zona piscinei exterioare.

 

În cazul celorlalți, nu se știe la acest moment de ce nu fructifică terenurile pe care le-au câștigat la licitație.

 

 

 

Anul trecut, Primăria a fost încurcată și de o obligativitate față de autoritatea finanțatoare, cu toate că, la final, partea europeană a fost depășită de co-finanțarea municipalității.

Fiind un proiect finanțat parțial din fonduri europene, pentru o perioadă de câțiva ani Primăria nu avea voie să încaseze venituri din exploatarea investiției. O absurditate, de altfel, având în vedere că vorbim despre un parc de agrement.

 

Ulterior recepției, Primăria a cerut o derogare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru deschiderea restaurantelor în Parcul Cornișa.

Odată obținută derogarea, a scăzut interesul afaceriștilor locali. În cazul în care starea actuală va fi perpetuată în timp, se poate lua decizia reluării licitației, pentru spațiile care rămân neexploatate.

 

loading...
O nouă recunoaștere națională: Cornișa aduce la Botoșani încă un PREMIU - FOTO & VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
Loading...
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Loading...
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Executia cu foarte multe deficiente cumulata cu incompetenta extrema in administrare nu aveau cum sa duca ceva bun. Creste matasea broastei in piscina, cade mozaicul ala din plastic pe care l-ati pus, sauna unica in lume unde nu poti pune apa pe pietre, varul cade de pe pereti, rosturile la faianta sunt murdare, gresia incepe sa sara si as putea continua. La receptie aveti o fatuca a carei scop este sa faca parada modei si sa stea pe telefon la servici. Si mai aveti si alti trantori acolo. V-ati batut joc de o investitie care putea produce foarte multi bani.
22 februarie 2020, 07:36
Spaga e mare la primarie. :)))Marea afacere Cornisa, da falinent intr un an de zile. :))
21 februarie 2020, 12:31
Buna dimineata, Roci! Te-ai trezit! Poate se trezesc si restul pana nu ajunge Botosaniul in faliment. Daca nu o fi ajuns cumva. Cornisa e o mare groapa in care s-au bagat o mie de miliarde, adica pretul a o mie de apartamente mai mici. Botosanenii platesc!
18 februarie 2020, 00:51
Miroase cumva a fiasco total si nu ne-am prins noi inca ? Ca parca Cornisa asta asa cum e tot laudata prin presa are profit de "n-au aer " administratorii. Incasari record, masini cu numar de Ohio, Franta, Spania, fara numar, fara numar dar fara sa stim si noi totusi cam care-s cheltuielile cu administrarea, intretinerea si functionarea acestei "minuni financiare" tocmai hăt la Botosani unde se agată harta-n cui
17 februarie 2020, 15:28
Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
Se lucrează, sunt diferite ţări care lucrează în acest moment. Şi noi, cam într-o lună, vom lua un model în care vom testa. Testarea se face pe persoane tinere. Vom avea mai multe vaccinuri în testare”, a ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8280 lei
USD
Dolarul SUA
4.4671 lei
CHF
Francul elveţian
4.5696 lei
GBP
Lira sterlină
5.4926 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0894 lei
XAU
Gramul de aur
234.7566 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2410 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3335 lei
AUD
Dolarul Australian
2.7111 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1671 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1751 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6464 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.