”Am fost capabilă să râd și să văd partea hazlie a lucrurilor”, ”Am căutat să mă bucur de toate”, ”M-am acuzat pe nedrept atunci când lucrurile mergeau rău”, ”Am fost așa de nefericită că am avut probleme să dorm”, ”M-am simțit tristă, supărată și nefericită”.
Acestea sunt câteva afirmații dintr-un chestionar destinat mămicilor care au bebeluși între 4 săptămâni și 12 luni.
Cercetarea își propune să studieze legătura dintre coronafobie, anxietatea de moarte, anxietatea de sănătate, starea de sănătate a bebelușului și percepția mamei privind vulnerabilitățile bebelușului, pe de o parte, depresia și anxietatea ca stare și ca trăsătură, pe de altă parte, în cazul mamelor din România aflate în perioada postpartum, în contextul pandemic.
Participarea la acest studiu este voluntară, iar chestionarul care poate fi accesat AICI se completează online.
Pentru a răspunde la toate întrebările sunt necesare aproximativ 15 de minute, iar la final chestionarul este trimis automat și colectat pe Google Drive.
Pe lângă posibilitatea de a vă cunoaște mai bine, completarea chestionarului vă poate aduce și beneficii materiale.
Astfel, mamele care se încadrează în amintita categorie de vârstă a bebelușilor și răspund la întrebări pot participa la o tombolă în care sunt puse la bătaie cinci cărți. Este vorba despre: ”Deserturi raw pentru părinți și copii sănătoși” - Ligia Pop; ”Yammi! 300 rețete pentru bebeluși și copii” - Laura Adamache; ”Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor” - Gary Chapman; ”Nașterea unei mame” - Daniel N. Stern, Nadia Bruschweiller-Stern; ”Ghidul pentru alăptare” - Jack Newman.
Pentru a participa la tombolă este necesară completarea adresei de mail, la secțiunea finală, adresa fiind utilizată doar pentru acest scop, sub protecția anonimatului și al confidențialității similar celorlalte informații furnizate de participante. Menționarea adresei presupune includerea automată în această tombolă, după cum, omiterea completării va presupune decizia de a nu participare la tombolă. Câștigătorul va fi stabilit prin tragere la sorți.
Trebuie menționat că cercetarea respectă recomandările etice internaționale privind confidențialitatea absolută a datelor culese în studiu, precum și anonimatul și siguranța participanților.
De altfel, mămicile care iau parte la studiu se pot retrage în orice moment, fără a exista consecințe.
Cercetarea a fost analizată și aprobată de Comisia de Etică a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Al. I. Cuza.”
La finalul cercetării participantele au posibilitatea de a primi rezultatele studiului. Pentru comunicarea rezultatelor este necesară completarea adresei de mail, la secțiunea finală special rezervată acestui subiect. Menționarea adresei de mail presupune decizia mamelor de a primi rezultatul cercetării, după cum, omiterea completării adresei de mail presupune decizia de a nu primi aceste rezultate.
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024