Ca și Universitatea Cluj, UTA încearcă să scape de gazonul prost de pe propriul stadion. „Șepcile roșii” au anunțat deja că părăsesc „Cluj Arena” și intenționează să joace la Mediaș următoarele partide de campionat.
Pe 1 februarie antrenorul alb-roșilor, Laszlo Balint, a spus că, din punctul său de vedere, echipa arădeană ar trebui să-și dispute, la rândul el, departe de „Francisc Neuman” cel puțin confruntarea din cadrul etapei a XXV – a cu FC Botoșani, programată pe data de 11 februarie, de la ora 14:30.
Antrenorul „roș-albilor” nu a dat vina pe teren pentru eșecul cu CS Mioveni, de sâmbăta trecută, notează ProSport.ro, dar a sugerat că în alte condiții de joc lucrurile ar fi putut sta altfel.
„Vedem din ce în ce mai multe stadioane care suferă foarte mult în ceea ce privește calitatea gazonului, dar nu vreau să înțeleagă nimeni că ne folosim de acest aspect ca pe o scuză. Cert este că ne împiedică foarte mult să practicăm fotbalul pe care ni-l dorim și pe care mi-l doresc eu de la echipă. Statistica asta spune, rapoartele de monitorizare asta subliniază și anume că în momentul în care am jucat pe suprafețe de calitate, mă refer în special la meciul de la Mioveni, din Cupă, când am câștigat 3-0 și la meciul de la Craiova, când, cu excepția primelor 25-30 de minute, echipa s-a exprimat la un nivel foarte bun”,
Laszlo Balint, antrenor UTA.
În opinia acestuia, efortul pe un astfel de gazon este mult amplificat.
”S-a văzut că și la corner, când trebuie să ai o execuție bună, piciorul de sprijin îți alunecă. Sunt foarte, foarte multe aspecte, inclusiv cel fizic. Doar să alergi pe un asemenea gazon, cu sau fără minge, implică o uzură foarte mare. Iar preocuparea sau durere mea cea mare este legată de faptul că vin la Arad echipe ce speculează o superficialitate de-a noastră în apărare, deschid scorul, iar nouă ne este apoi foarte greu să revenim pe un asemenea gazon”,
Laszlo Balint, antrenor UTA.
Conducerea clubului a luat la cunoștință, însă, cel puțin deocamdată, nu a făcut demersuri concrete pentru a îndeplini doleanța „principalului” Bătrânei Doamne. Asta și pentru că „oficialii” arădenilor nu identifică variante la îndemână. Orașele cele mai apropiate, Timișoara, Oradea și Deva nu au stadioane omologate pentru Superligă, iar la Sibiu e greu de crezut că cei de la Hermannstadt vor accepta ca suprafața de joc să aibă de suferit în plin anotimp rece în urma duelului dintre două dintre echipele ce speră, de altfel, să-i întreacă în clasament. Se ajunge tot la varianta Mediaș, dar acolo prioritate are Universitatea Cluj, care – de altfel – va juca vineri, în deschiderea rundei cu numărul 25 acolo, cu CS Mioveni, în timp ce confruntarea arădenilor cu trupa lui Stoican e programată a doua zi, sâmbătă.
UTA a primit o scrisoare-avertisment de la Liga Profesionistă de Fotbal cu privirea la necesitatea punerii la dispoziție a unui gazon bun pentru meciurile din Superligă.
FOTO: SportArad.ro
Primarul Cosmin Andrei, vot cu soția și cu gândul la investițiile orașului – LIVE
Oana Sava
Nov 24, 2024
Prima ciocnire politică în ziua „prezidențialelor”: N-a avut nimeni niciun limbaj – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
PREZENȚA la vot în Botoșani: Sătenii sunt cei mai harnici votanți
Diana Arici
Nov 24, 2024
ANUNŢ Primăria Botoşani referitor la noile locaţii ale secţiilor de votare
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024