Regulamentul examenului pentru obținerea permisului de conducere se va modifica.
Desfășurarea examenului de conducere va suferi o serie de modificări, după ce Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor a votat o propunere legislativă în acest sens. Printre modificările aduse se numără și faptul că persoanele care doresc să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere, vor putea să susțină examenul în orice localitate doresc.
Deputatul PNL George Șișcu, care este membru în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor, a declarat de curând că a votat în favoarea propunerii legislative care vizează schimbarea radicală a felului în care se desfășoară examenul de conducere. Acesta a făcut o serie de lămuriri cu privire la care sunt modificările aduse de acest proiect legislativ. Printre acestea se numără și faptul că persoanele care termină școala de șoferi au posibilitatea de a-și susține examenul în orice localitate doresc, scrie Bugetul.
Prin această modificare ar putea fi evitat decalajul foarte mare de timp, care apare între proba teoretică și cea practică. Totodată, în acest mod viitorii șoferi nu vor mai fi puși în situația în care riscă să le expire valabilitatea școlii de șoferi, înainte de a-și susține examenul.
„Am votat ieri PENTRU (în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată şi în Plen, ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate doresc. Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele judeţe ale României timpii de aşteptare între proba teoretică (sala) şi cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele judeţe cursanţii riscă să le expire şcoala de şoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obţine permisul!”, a anunțat parlamentarul.
Deputatul PNL a mai subliniat faptul că argumentele aduse împotriva proiectului legislativ nu sunt justificate. Au existat persoane care au contestat această modificare, pe motiv că noul regulament ar putea duce la periclitarea siguranței rutiere, pentru că absolvenții școlilor de șoferi nu cunosc străzile sau traseele din alte localități.
„Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleaşi competenţe şi se bazează pe acelaşi barem obiectiv atunci când analizează prestaţia unui elev. Dacă nu ar fi aşa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto… Repet, dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcţiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speţă, susţinută de un grup larg de parlamentari ai mai multor partide”, a completat Şişcu, conform romaniatv.net.
Mașină a Poliției zdrobită de un tir la Vorona, trei oameni au fost răniți - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 13, 2025
A dispărut Larisa! A plecat dimineață la școală și nu a mai revenit acasă
Oana Sava
Jan 13, 2025
„Musica Ricercata”: Lansare de carte anunțată de Memorialul Ipotești cu invitați de seamă
Redacția Botoșăneanul
Jan 13, 2025
FC Botoșani a făcut spectacol în ultimul amical din Antalya
Oana Sava
Jan 13, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile