Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Aqua Botoșani” a convocat o ședință programată pentru joi, 17 martie 2016 cu trei puncte de discuție pe ordinea de zi. Printre acestea și modificarea master-planului pentru servicii de alimentare cu apă și canalizare al societății Nova Apaserv.
Au fost incluse în acest master plan administrațiile publice locale Mihai Eminescu, Stăuceni, Văculești, Mihăileni, Ripiceni, Tudor Vladimirescu și Vlăsinești în scopul promovării de proiecte în domeniul alimentării cu apă potabilă și canalizare – epurare a apelor uzate.
Comunele menționate au fost incluse în aglomerările cu o populație de peste 2.000 de persoane care au ajuns astfel la 40 pe tot județul Botoșani. Această modificare presupune și o obligativitate atât a primăriilor cât și a operatorului de apă ca până în anul 2018 să implementeze proiecte pentru asigurarea de servicii de apă și canalizare populației.
”Vreau să subliniez acest lucru, trebuie să fiți foarte siguri că aceste comune care am înțeles că au proiecte mature pe care sunt gata să le promoveze dacă există sursa de finanțare, aceste comune vor trebui până în 2018 să fie conforme și să dispară riscul ca România să intre în procedura de infringement care poate duce la plata a sute de mii de euro, pe zi până se ajunge la conformare”
Cătălin Fetcu, director tehnic SC Nova Apaserv SA.
Directorul societății de apă a mai arătat că această includere presupune și o extrem de mare responsabilitate din partea primarilor ce conduc cele șapte comune.
Și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu a fost de acord că această modificare a master-planului este una firească în condițiile în care fiecare comunitate se află într-un proces de dezvoltare, mai lent sau mai rapid, după caz.
”Din capul locului s-a plecat de la ideea că trebuie să rezolvăm problemele din nordul județului și chiar s-a propus alocarea de la CJ a unor sume pentru puțuri de mare adâncime, zona de nord a județului creează mari probleme în ceea ce înseamnă alimentarea cu apă dar acolo vor fi găsite soluții punctual, prin puțuri de mare adâncime. Apa este o problemă și trebuie să-i găsim o rezolvare”
Gheorghe Sorescu, președintele CJ Botoșani
Dincolo de insistențele primarilor comunelor sus menționate de a fi incluși în master-plan ce ar putea fi legată de campania electorală, Gheorghe Sorescu este de părere că, într-adevăr, aceste comunități aveau nevoie de acest serviciu de apă și canalizare. (G.E.)
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024